Οι νύχτες του ραδιοφώνου, η καλύτερη παρέα σου

Οι νύχτες του ραδιοφώνου, η καλύτερη παρέα σου

14 Νοεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:227
Μοίρασέ το

Ξέρεις, το ράδιο είναι ένα μαγικό ταξίδι, που δεν το επηρεάζεις,δεν αλλάζεις σταθμό, αποφασίζει κάποιος άλλος για σένα τα τραγούδια που ακούς. 

 

 

 

Αυτά τα μαγικά ταξείδια, τα κάναμε όταν ήμασταν παιδιά…

Τότε που οι τραγουδιστές έπαιρναν μυθικές διαστάσεις στην παιδική μας φαντασία.

Αξέχαστες εποχές… αξέχαστα τραγούδια, αξέχαστη μαγεία…

 

Καλλιόπη

Γράφει η Κατερίνα Μίσσια

 

Είναι και αυτά τα βράδια λοιπόν, που αποφασίζεις να κλείσεις την τηλεόραση, να απενεργοποιήσεις το κινητό, να μη διαβάσεις καν ένα βιβλίο.
Ανάβεις ένα κερί..

Στάζεις λίγο απο το κόκκινο κρασί στο ποτήρι σου και το αφήνεις να γλιστρήσει στο στόμα σου.
Ξαπλώνεις στο πάτωμα, πάνω στα άναρχα πεταμένα μαξιλάρια.
Και ανοίγεις το ραδιόφωνο.

Αποφασίζεις να βάλεις τον αγαπημένο σου σταθμό, εκείνον το σταθμό που χρόνια τώρα είναι το παρεάκι σου στα δύσκολα.

Ξέρεις, το ράδιο είναι ένα μαγικό ταξίδι, που δεν το επηρεάζεις,δεν αλλάζεις σταθμό, αποφασίζει κάποιος άλλος για σένα τα τραγούδια που ακούς. 

Και πώς γίνεται ένας άγνωστος τύπος, πίσω απο ένα μικρόφωνο να σε ξέρει τόσο καλά;

Πώς γίνεται να ξέρει τι νιώθεις, μου λες; 

Και ακούς τη φωνή, εκείνη τη φωνή που σε κρατάει χρόνια συντροφιά, εκείνη τη φωνή που δεν την έχεις ακούσει ποτέ απο κοντά, αλλά είναι τόσο δική σου. Είναι τόσο δικός σου άνθρωπος αυτός ο τύπος που μιλάει. 

Πώς άλλωστε να μην είναι; Αφού σε ακούει κι εκείνος, αφού με αυτόν τον μαγικό τρόπο του ραδιοφώνου σε ξέρει. 

Και ξεκινάτε παρέα, σε πάει, τον πας, ποιός ξέρει; Είστε παρέα, αυτό έχει μόνο σημασία. Εσείς οι δυο, ένα μικρόφωνο και τα τραγούδια…

Μην ξεχνάς το ραδιόφωνο, μην το παρατάς, με αυτό μεγαλώσαμε κάποιοι, αυτό ακούγαμε κρυφά απο τους γονείς μας εκείνα τα ατελείωτα βράδια της εφηβείας, κάτω απο το πάπλωμα. 

Αυτή τη φωνή ακούγαμε και τότε και απόψε μοιάζει λίγο με εφηβεία.

Αυτή η φωνή δεν είναι παλιά, είναι απ’τα παλιά.

 

Πηγή

Προβολές : 227


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα