Οι Τούρκοι θέλουν Θράκη και μισό Αιγαίο – Τι είπε ο Δένδιας στον Ο.Η.Ε., «σύννεφα» με Ουάσινγκτον (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Τούρκοι θέλουν Θράκη και μισό Αιγαίο – Τι είπε ο Δένδιας στον Ο.Η.Ε., «σύννεφα» με Ουάσινγκτον (ΒΙΝΤΕΟ)

9 Ιουλίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:255
Μοίρασέ το
 
 
 
Η ακύρωση της συνάντησης φέρνει λίγα σύννεφα στην σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, με την Αθήνα να μπαίνει σε σκέψεις σε σχέση με το πρέπει να κοιτάξει και προς Μόσχα.

 
 
Η Μόσχα παραμονεύει…

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αφού τόνισε την ανάγκη άμεσου τερματισμού των έξωθεν παρεμβάσεων στη Λιβύη και της πιστής τήρησης του εμπάργκο όπλων, έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, την επίτευξη ειρήνης στη Λιβύη, δηλώνοντας με νόημα ότι καμία συζήτηση δεν θα έχει αποτέλεσμα εν μέσω παράνομων μνημονίων που αποσκοπούν τον σφετερισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών, εννοώντας την χώρα μας:

«Η διεθνής νομιμότητα παραβιάζεται κατάφωρα στην Λιβύη. Aφ’ ενός μεν μέσω της συνεχιζόμενης παράνομης μεταφοράς πολεμικού υλικού και μισθοφόρων μαχητών, αφ’ ετέρου, δε, μέσω παράνομων μνημονίων που αποσκοπούν τον σφετερισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών, όπως επιχειρείται εις βάρος της Ελλάδος και μέσω της παραβίασης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη», τόνισε.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι συνεχίσουν τον χαβά τους. Όπως είδαμε χθες, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε ακόμη ότι οι δύο χώρες είναι δυνατόν να μιλήσουν άμεσα για ζητήματα όπως το Αιγαίο και να επιλύσουν διαφορές απόψεων ή διαφορές που προκύπτουν κατά καιρούς (συνεκμετάλλευση), Ταυτόχρονα ζητά διάλογο για την ελεύθερη Θράκη, όπου οι Τούρκοι αναφέρουν ψευδώς πως υπάρχει τουρκική μειονότητα.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα προχώρησε στην ακύρωση του προγραμματισμένου για τις 20 Ιουλίου, ταξιδιού του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στις ΗΠΑ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν προσκεκλημένος του Αμερικανού ομολόγου του Μαρκ Έσπερ μετά την αναβολή, λόγω κορωνοϊού, της μεταξύ τους συνάντησης στις 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θεώρησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στην παρούσα φάση, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση δεν έδειξε πρόθυμη να προγραμματίσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με υπουργούς της κυβέρνησης Τραμπ.

Η ακύρωση της συνάντησης φέρνει λίγα σύννεφα στην σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, με την Αθήνα να μπαίνει σε σκέψεις σε σχέση με το πρέπει να κοιτάξει και προς Μόσχα.

 

 

Πηγή

Προβολές : 255


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα