Οργή Κωνσταντίνου Βαθιώτη κατά Μητσοτάκη και μια... δυσοίωνη πρόβλεψη

Οργή Κωνσταντίνου Βαθιώτη κατά Μητσοτάκη και μια... δυσοίωνη πρόβλεψη

24 Μαρτίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,321
Μοίρασέ το
Οργή Κωνσταντίνου Βαθιώτη κατά Μητσοτάκη και μια... δυσοίωνη πρόβλεψη
“Όλα δείχνουν ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια ακόμη πιο κτηνώδη επίθεση εναντίον του αιχμάλωτου λαού.
Προσωρινά, μας σώζει η 25η Μαρτίου, αλλά μετά θα παραμονεύει ο νέος εφιάλτης.”

Οργή Κωνσταντίνου Βαθιώτη κατά Μητσοτάκη και μια... δυσοίωνη πρόβλεψη
Φοβάμαι πως θα πέσει για μια ακόμη φορά ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Βαθιώτης, σε όσα πραγματεύεται στο εξαίρετο άρθρο του, αλλά και στις δυσοίωνες προβλέψεις του για τα επόμενα τρομακτικά μέτρα που θα πάρει ο εβραιοχάζαρος Μητσοτάκης…
Και με το δεδομένο ότι όσο βρίσκεται στην εξουσία ο οβριός, η μια τραγωδία θα διαδέχεται την άλλη, το ερώτημα είναι: ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Άλμα δεκαετίας λέει μετά τον κάβο, αλλά αυτά δεν τα χάβω.
Μιλά για κάβο, αλλά μάλλον έχει μεγάλο κάλο.
Θέλει στην τετραετία να παρουσιάσει στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα.
Μήπως εννοεί χώρα μετ-αλλαγμένη;
Απέρριψε το δίπολο “Δεξιά-Αριστερά” και προτίμησε το ζεύγος “πρόοδος-καθήλωση”.
Αποσιωπώντας έτσι την ακόμη μεγαλύτερη πόλωση που έχει προκληθεί στους κόλπους της κοινωνίας μας:
Ανάμεσα σε εμβολιολάτρες – εμβολιομάχους.
Και επειδή, όπως μας είχε πει ποιητικά, η μάσκα ήταν το εμβόλιο πριν από το εμβόλιο, η πόλωση σταθερή και:
Ανάμεσα σε μασκομάχους – μασκολάτρες.
Ταυτίστηκε με τον προοδευτικό του 21ου αιώνα «που διδάσκεται από την εμπειρία» και «δεν τον φοβίζει η αμφιβολία».
Ποιος; Αυτός που τρέμει την αμφισβήτηση και απαιτεί τυφλή υπακοή στους ει-δικούς του;
Πασπάλισε και την στημένη συνέντευξη με λίγο Graham Greene για να μας πείσει ότι δεν διαβάζει μόνο Klaus Schwab.
Ετοιμάζει δήθεν βαλβίδα εκτόνωσης για τους πολίτες.
Πόσες εγκεφαλικές βαλβίδες άραγε να λείπουν;
Θα χαλαρώσει, λέει, τα μέτρα για να επανέλθουμε στην τήρηση των κανόνων που έχουν ατονήσει.
«Να κάνουμε, δηλαδή, τα βασικά: Να κρατάμε αποστάσεις, να αποφεύγουμε συγχρωτισμούς και τη μετάδοση εντός της οικογενειακής εστίας.
Και να φοράμε μάσκα. Μας βοηθάει άλλωστε και ο καιρός, μας βοηθάνε και οι εμβολιασμοί».
Πόσα εγκεφαλικά πρέπει να είχε πάθει ο κειμενογράφος του;
Πότε ατόνησε η τήρηση των κανόνων;
Πάλι υπονοεί ότι ευθύνονται οι “ατίθασοι” Έλληνες;
Πόσες φορές ακόμη θα προσβάλει την νοημοσύνη μας;
Μας έχει ανασκολοπίσει επί πεντάμηνο με τα φίμωτρα στη μάπα μέσα έξω, μας έχει σε στενή επιτήρηση μόλις ξεμυτίσουμε από τα κελλιά μας και τολμά να υπονοεί ότι πάλι εμείς ευθυνόμαστε.
Θα έπρεπε να διεκδικήσει βραβείο ταχυδακτυλουργικής δεξιότητας:
Με πεντάμηνο λοκντάουν έχει γονατίσει την οικονομία, έχει στείλει στον τάφο ανθρώπους που έβαλαν τέλος στην ζωή τους γιατί δεν άντεχαν να βιώσουν τον οικονομικό όλεθρο από τα μέτρα του και δεν αισχύνεται να υπόσχεται άλμα δεκαετίας.
Άλμα προφανώς στο κενό, δηλ. saltο mortale. Salto, από εκεί προέρχεται και η μετοχή σαλταρισμένος!
Και τώρα το καλύτερο: Στην περίπτωση του Κουφοντίνα είπε ότι η Δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό του!
Πρώτον: Τολμά να μιλά για δημοκρατία, όταν προ πολλού την έχει μεταβάλει σε αιματηρή δικτατορία.
Δεύτερον: Τολμά να μιλά για εκβιασμό από τον τρομοκράτη, ενώ ο ίδιος έγινε νούμερο 1 και εκβιαστής και τρομοκράτης. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί (*).
“Αν δεν εμβολιαστείτε, δεν θα ελευθερωθείτε”, ψιθυρίζει εκβιαστικά σε καθημερινή βάση στα αφτιά των πολιτών με την στρατηγική που εφαρμόζει!
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός το είχε προβλέψει με ακρίβεια:
Θα έρθει στιγμή που θα σας κυβερνούν τα άλαλα και τα μπάλαλα.
ΥΓ: Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά μελετώντας την τακτική του εδώ και έναν χρόνο, προκύπτει ότι μετά από κάθε εξαγγελία πρόθεσης χαλάρωσης, επιβάλλει αιφνιδιαστικά, και μάλιστα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την εξαγγελία των δήθεν καλών του προθέσεων, νέα μέτρα, σκληρότερα από τα προηγούμενα!
Πρόκειται για μια μορφή βίτσιου.
Όλα δείχνουν ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια ακόμη πιο κτηνώδη επίθεση εναντίον του αιχμάλωτου λαού.
Προσωρινά, μας σώζει η 25η Μαρτίου, αλλά μετά θα παραμονεύει ο νέος εφιάλτης.
(*) Ο Νικόλαος Πολίτης αναφέρει και τις ιταλικές παροιμίες «Να μη μελετήσεις το σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.», «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορεί να κανείς να ειπεί: κρέμασέ με αυτό το ρογί [= δοχείο] το λάδι», «Στο σπίτι του κερατά μην ειπείς: το μανίκι του μαχαιριού», «Δε μιλούν για γενιά στο σπίτι των μούλων», «Να μη θυμίσεις το σταυρό στο διάβολο», την γαλλική «Όποιος δε θέλει ν’ ακούσει το δικό του δεν πρέπει ν’ αγγίζει το σκοινί», την ισπανική «Στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μελετά κανείς το σκοινί», την αγγλική «Μη μιλάτε για σκοινί μ’ εκείνον που εκρέμασαν τον πατέρα του.», την δανέζικη «Στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλούν με ευχαρίστηση για σκοινί» και την ολλανδική «Δεν είναι φρόνιμο να μιλεί κανείς για κρεμάλα εκεί που ο νοικοκύρης είναι κλέφτης».

 

Πηγή

Προβολές : 1,321


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα