ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΙΛΑΜΕ;;; Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΣΟΚΑΡΕΙ.

ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΙΛΑΜΕ;;; Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΣΟΚΑΡΕΙ.

27 Μαΐου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:630
Μοίρασέ το

Αφαιρέθηκε η Κρήτη από έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας

 

2018…ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ… ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ;;;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΑΣ, ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΠΟΔΙΤΣΑ…

ΟΠΩΣ “ΠΟΔΙΤΣΕΣ”, ΦΟΡΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;;;

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ;;;

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΠΟ… ΠΟΔΙΤΣΕΣ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Δήλωση του αρχηγού της Αεροπορίας το 2018, επί κυβερνήσεως ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ: “Πετάμε ψηλά, μαχόμαστε, νικάμε». Αυτή η φράση – είναι το μήνυμά μας – είπε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου προς την Τουρκία για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο που το τελευταίο διάστημα γίνονται ακόμη και με εκπαιδευτικά αεροσκάφη.”

Καλές οι … φανφάρες αντιπτέραρχε, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΧΑΜΕΝΗ” ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗ, ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ Ή … ΜΟΥΓΚΑΘΗΚΕΣ;;;

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΙΚΑΡΟΙ;

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΝ “ΘΕΟ” ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;;;

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ Ο ΗΛΙΑΚΗΣ, Ο ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΣ, Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΤΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑΡΟ, ΣΤΑ ΙΜΙΑ… ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΙΚΑΡΟΙ;;;

ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ…

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΥΛΑΤΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΦΟΡΕΣΑΤΕ … ΠΟΔΙΕΣ…

Του Ηλία Προύφα

Χωρίς το νησί της Κρήτης, το έμβλημα του 2ου ΑΚΕ, της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο φέρουν μέχρι σήμερα στις στολές τους τα στελέχη.

Όπως ανέφεραν στο kranosgr, μετά την μετονομασία του 2ου ΚΕΠ σε 2ο ΑΚΕ (2018), στο νέο σήμα προστέθηκε η ονομασία της μονάδας και αφαιρέθηκε, άγνωστο γιατί, από το χάρτη η νήσος Κρήτη.

Έχοντας το ρητό, “Tα αφανή τοις φανεροίς τεκμαίρου” (Τα αφανή αποδεικνύονται από τα φανερά), το 2ο ΑΚΕ με έδρα την Πάρνηθα και υπαγωγή στο ΑΤΑ, έχει ως αποστολή την άρτια οργάνωση και η αποτελεσματική αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων που του έχουν διατεθεί προκείμενου να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη διαβίβαση Διευκρινισμένης Αεροπορικής Εικόνας στον Υπεύθυνο Αεράμυνας της χώρας, η επιτυχής εκτέλεση των λειτουργιών Αεράμυνας και η ως εκ τούτων επιτυχής έκβαση Εθνικών και Συμμαχικών Διακλαδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα υφιστάμενα Σχέδια και το Αεροπορικό Δόγμα.

Η Μονάδα ιδρύθηκε το 1955 με έδρα το Καβούρι και λειτούργησε ως εκπαιδευτική Μονάδα μέχρι τον Αύγουστο του 1956 με τα περιορισμένης δυνατότητας RADAR έρευνας και ύψους, τύπου TPS–1E και TPS–10D αντίστοιχα.

Τον Αύγουστο του 1957, τα ανωτέρω RADAR αντικαταστάθηκαν με τα μεγαλυτέρων δυνατοτήτων FPS – 8 έρευνας και FPS – 6 ύψους.

Τον Μάιο του 1958, η Μονάδα μεταφέρθηκε στη θέση “Καραβόλα” του όρους Πάρνηθα, όπου λειτουργεί έως σήμερα.

Τον Οκτώβριο του 1976, εντάχθηκε στο σύστημα NATO Air Defense Ground Environment (NADGE). Τον ίδιο χρόνο έγινε και η εγκατάσταση του RADAR ύψους S–269.

Τον Μάρτιο του 1984, εντάχθηκε στο ολοκληρωμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης του ΝΑΤΟ μέσω του εξελιγμένου συστήματος NAEGIS. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους εκχωρήθηκε στη Μονάδα η Manual διαδικασία ελέγχου των Κατευθυνομένων Βλημάτων “ΝΙΚΗ” & “ΧΩΚ”.

Το 1990 ξεκίνησαν τα έργα εκσυγχρονισμού της Μονάδας, τα οποία ολοκληρώθηκαν το 1994 και μεταξύ άλλων περιλάμβαναν την τοποθέτηση εξελιγμένου και υψηλών δυνατοτήτων RADAR, τύπου S–743D, το οποίο λειτούργησε επιχειρησιακά από τον Μάιο του 1996 και την εγκατάσταση νέου ολοκληρωμένου συστήματος επικοινωνιών.

Το Σεπτέμβριο του 1997, τοποθετήθηκε στη Μονάδα το σύστημα Radar Integration System (RIS), το οποίο δίνει τη δυνατότητα λήψης ιχνών αεροσκαφών από άλλες Μονάδες.

Τον Ιανουάριο του 2001, εγκαταστάθηκε το σύστημα ATLAS/PALLAS, στo πλαίσιο της διαλειτουργικότητας με τις Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας καθώς και την υποβοήθηση του έργου της διευκρίνησης, λαμβάνοντας πληροφορίες από τα Radar της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τον ίδιο χρόνο εγκαταστάθηκε το σύστημα CRC System Interface (CSI) για τη διασύνδεση με τις Μονάδες GBAD.

Το 2002 εγκαταστάθηκε το σύστημα SSSB για την ανταλλαγή εικόνας με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Από 31 Μαΐου 2002, η Μονάδα τροποποίησε την αποστολή και το ρόλο της και μετονομάστηκε σε 2ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ), στο πλαίσιο της Νέας Δομής του Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ).

Το 2003 εγκαταστάθηκε το νέο σύστημα απεικόνισης πληροφοριών «MASE», αυξάνοντας τις δυνατότητες στον τομέα της επιτήρησης και του ελέγχου των αεροσκαφών.

Το 2004 εγκαταστάθηκε το σύστημα Universal Link System (ULS), το οποίο δύναται να διασυνδεθεί με πλατφόρμες που διαθέτουν LINK-1, LINK-11, LINK-16 και IJMS.

Από την 10η Ιανουαρίου 2018, το 2ο ΚΕΠ μετονομάστηκε σε 2ο ΑΚΕ.

Δείτε τις φωτό:

 

 

Πηγή

 

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

 

 

 

Προβολές : 630


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα