Ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, πετάει το γάντι στην ηγεσία της δικαιοσύνης, για ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. ΑΠΑΙΤΕΙ από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, να σώσει την τιμή της δικαιοσύνης, για τις ενέργειες του εισαγγελέα Χαλκίδας, που αποπροσανατολίζει τις έρευνες για τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ..

13 Αυγούστου, 2020 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:873
Μοίρασέ το

 

Νίκος Αντωνιάδης: “ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ “112” ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ :
 
ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΚΘΕΣΗ :
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ :
 
-ή ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ Υ Π Ο Θ Ε Τ Ι Κ Ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ “ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΝΕΚΡΩΝ” ΑΝ ΕΙΧΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ 112 ,
 
-ή ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΝΕΚΡΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ :
 
ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΔΑΛΙΑ, ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 112 “ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ”… “

 

Οι οκτώ νεκροί της Εύβοιας, έχουν ΘΥΤΗ… με ονοματεπώνυμο… με κυβερνητική θέση…

Οι οκτώ νεκροί θα μας στοιχειώνουν ζητώντας ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Κι ανάμεσά τους, ένα μωρό…

ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.

Για ποιούς σκοπούς, δεν είναι του παρόντος…

Και ορθώνεται η ρομφαία ενός ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ενός ΕΛΛΗΝΑ, ενός ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ που τιμά τον όρκο του, και ΑΠΑΙΤΕΙ για λογαριασμό των οκτώ νεκρών και όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ, την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς προβλέπει τις … εξ απαλών ονύχων ενέργειες του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, να … στρέψει τις ευθύνες αλλού…

ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΩΘΕΙΣΑ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”.

Κυριολεκτικά του πετά το γάντι…

Θα το σηκώσει ο κ. Πλειώτας και θα πράξει το ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ, ή όχι;

Η πορεία θα δείξει…

Το σημαντικό όμως είναι, πως… Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Και στο σημείο αυτό, επιβάλλεται να προσθέσω ένα σημαντικό στοιχείο.  Τις δηλώσεις του Ζερεφού… του συμβούλου του Μητσοτάκη. Ξέρετε… αυτού που έχει υπογράψει το ΑΠΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΗΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Μια εικόνα 1.000.000 λέξεις…

Δυο εικόνες, 1.000.000.000.000.000. λέξεις.

 

ΤΡΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000 λέξεις.

Ελπίζω να καθίσταται σαφές, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Υ.Γ.2 Υπάρχουν πολλοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, που δεν έχουν σελίδα στο f.b. και δεν πληροφορούνται διάφορα σημαντικά νομικά βήματα του εξαίρετου δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη.

Μέσα από τις σελίδες του ιστολογίου μου, θα αναρτώ ακόμα και θέματά του περασμένων ημερών, που το ιστολόγιό μου το είχαν ρίξει “ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ”, προκειμένου να έχουν καλλίτερη ενημέρωση.

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ “112” ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
 
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ :
 
ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΧΑΡΑΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΚΘΕΣΗ :
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ :
 
-ή ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ Υ Π Ο Θ Ε Τ Ι Κ Ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ “ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΝΕΚΡΩΝ” ΑΝ ΕΙΧΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ 112 ,
-ή ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΝΕΚΡΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ :
 
ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΔΑΛΙΑ, ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 112 “ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ”
 
Νίκος Χαρδαλιάς / Μετά την τραγωδία της Εύβοιας (9.8.2020):
“Εάν είχε λειτουργήσει το 112 θα είχαμε εκατόμβες νεκρών”
 
Κυριάκος Μητσοτάκης / Πριν την τραγωδία της Εύβοιας (19.12.2019)
“Το 112 κυριολεκτικά θα σώσει ζωές”
 
Ξέρετε πού το δήλωσε αυτό; Το δήλωσε στην παρουσίαση της λειτουργίας του 112.
Του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης.
Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.
Στην ενημέρωση που είχε για το 112 από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερακάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ.
 
Ο Νίκος Χαρδαλιάς όμως μας λέει τώρα ότι στην τραγωδία της Εύβοιας ΣΚΟΠΙΜΑ δεν χρησιμοποιήθηκε το 112, από ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, διότι, λέει, εάν χρησιμοποιείτο θα είχαμε εκατόμβες νεκρών και λίγο πολύ πανηγυρίζει που είχαμε μόνο οκτώ νεκρούς και μας ζητάει να του το αναγνωρίσουμε.
 
Τα πράγματα είναι λοιπόν απλά:
 
-Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να αφήσει κατά μέρος τις δικογραφίες για τις “θεωρίες συνωμοσίας” στο facebook, να πιάσει τους νεκρούς στην Εύβοια και να στείλει τον Χαρδαλιά στον Εισαγγελέα και τις “θεωρίες συνωμοσίας” του για το 112.
 
-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διώξει τον Νίκο Χαρδαλιά που έκανε άλλα από αυτά που έλεγε ο ίδιος για το 112 και να τον στείλει και αυτός στον Εισαγγελέα.
 
-Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να μην περιμένει αυτούς τους δύο και να διατάξει αυτός κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το έγκλημα της θανατηφόρου έκθεσης κατά του Νίκου Χαρδαλιά.
 
-Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας να μην περιμένει αυτούς τους τρεις και να διατάξει αυτός αυτεπαγγέλτως κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το έγκλημα της θανατηφόρου έκθεσης κατά του Νίκου Χαρδαλιά.
 
Και να καλέσει ως πρώτο μάρτυρα κατηγορίας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υπήρξε απολύτως σαφής στο ότι το 112 θα σώσει ζωές, ο Νίκος Χαρδαλιάς όμως δεν τον άκουσε, έκανε του κεφαλιού του, το 112 δεν λειτούργησε και χάθηκαν οι ζωές που θα είχαν σωθεί αν λειτουργούσε.
 
 
Και στην ποινική αυτή διαδικασία τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά:
 
-ή ο Χαρδαλιάς θα αποδείξει, κόντρα σε όλους, σε όλους τους Ευρωπαίους και στον ίδιο τον πρωθυπουργό του, το υποθετικό γεγονός ότι αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβες νεκρών και όχι μόνο οκτώ ,
 
-ή θα πάει πολλά χρόνια φυλακή γι αυτές τις οκτώ ζωές που χάθηκαν επειδή σκόπιμα δεν λειτούργησε το 112.
 
Από εδώ που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, μεσημέρι Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020, δεν μπορώ να πάω ο ίδιος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά για τους νεκρούς της Εύβοιας.
 
Εάν όμως μέχρι το βράδυ δεν διαταχθεί, θα σηκωθώ και θα πάω αύριο να το ζητήσω εγώ.
 
Όλη δε η συζήτηση για τις μετεωρολογικές προβλέψεις και για το πόσο ενημερωμένος ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς για την ένταση του καιρικού φαινομένου, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και ουδεμία επιρροή ασκούν στην ποινική ευθύνη του: Το 112 δεν θα λειτουργούσε έτσι κι αλλιώς.
 
Οι άνθρωποι που άφησαν πίσω τους οι νεκροί της Εύβοιας ΑΠΑΙΤΟΥΝ απαντήσεις. ΑΠΑΙΤΟΥΝ την τιμωρία των ενόχων.
 
Απαιτούν να πληρώσουν για το έγκλημα.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ δικαίωση.
 
Το απαιτούν και οι νεκροί.
 
Από εκεί που τους έστειλαν οι ένοχοι…
 
 
Είχα άλλα πράγματα σκοπό να γράψω σήμερα.
 
Οι νεκροί της Εύβοιας όμως στοιχείωσαν το πληκτρολόγιό μου και οι λέξεις βγήκαν από το μυαλό μου και πέρασαν μέσα από τα πλήκτρα στον υπολογιστή και από εκεί εδώ, χωρίς να το σκέφτομαι.
 
Όλες μου οι σκέψεις είναι τώρα μόνο σε αυτούς που χάθηκαν και σε αυτούς που έμειναν πίσω.
 
Όλη η Ελλάδα είναι μαζί τους αυτές τις ώρες….
 
 
 
 
 
 
 
 
Θα σας γυρίσω δυο χρόνια πριν… ΜΑΤΙ 23 Ιουλίου 2018. 102 επισήμως νεκροί… ανεπισήμως, ας μην το συζητάμε πόσες εκατοντάδες ήταν…
 
Και θα σας θυμίσω τα επτά σημεία που έθετε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Μητσοτάκη, σε βάρος της συμμορίας Τσίπρα Καμμένου.
 
ΑΝΑΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 112.
 
Και μια και μου έχουν ρίξει και το πρώτο δημοσιογραφικό μου ιστολόγιο attikanea.blogspot.com και το δεύτερο attikanea.info, σας δίνω την είδηση από άλλο ιστολόγιο : “Γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός 112 που δίνει τη δυνατότητα να λάβουν μήνυμα όλοι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται σε περιοχή που κινδυνεύει;” https://www.news247.gr/politiki/nd-7-erotimata-gia-ti-fotia-sto-mati.6636779.html

 

πηγή

 

 

 
ΟΧΙ, κ. Προϊστάμενε της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας ,
ΟΧΙ, κ. Δημήτρη Προκοπίου !!
 
ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ “112” ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ !!
 
Αυτά κάνει η Δικαιοσύνη και έχει απαξιωθεί στα μάτια του ελληνικού λαού και έχει πέσει σε ανυποληψία.
 
ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΩ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
κ. ΠΛΙΩΤΑ , ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ !!
 
Ο κ. Προκοπίου διέταξε δύο παράλληλες προκαταρκτικές εξετάσεις, μία από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας και μία από την Πταισματοδίκη Χαλκίδας, για πρόκληση πλημμυρών και παράνομες επιχωματώσεις ή δομήσεις.
 
Παρά λίγο να διερευνήσει μέχρι και τις ευθύνες του Θεού για τη βροχή που έριξε, αλλά “παραλείπει” να ζητήσει τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για την σκόπιμη μη λειτουργία του “112” !!
 
Το “112” από το οποίο λαμβάναμε 100 μηνύματα την ημέρα επί lock down για να μένουμε σπίτι και ασφαλείς, αλλά στις πλημμύρες της Εύβοιας δεν λειτούργησε για να μείνουν ασφαλείς και οι άνθρωποι που ήταν στο έλεος των πλημμυρών ! Και 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
 
Είναι το “112” για το οποίο ο πρωθυπουργός έλεγε ότι “κυριολεκτικά θα σώσει ζωές”, αλλά στην Εύβοια δεν λειτούργησε για να σώσει τις ζωές που τις πήραν οι πλημμύρες !
 
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε του κεφαλιού του, δεν άκουσε τον πολιτικό προϊστάμενό του και δεν επέτρεψε τη λειτουργία του. Επειδή αν λειτουργούσε “θα είχαμε εκατόμβες νεκρών”.
 
Και επειδή το “112 δεν είναι πανάκεια”. Και πήραν γραμμή και οι υπόλοιποι υπουργοί και παπαγαλίζουν την “πανάκεια”.
 
Καταργώντας την έννοια της “πανάκειας”.
 
Γιατί φυσικά από μόνο του το 112 δεν σώζει ζωές.
 
Ούτε οι πυροσβέστες από μόνοι τους σώζουν ζωές.
 
Όλα τα μέσα σε μία μάχη με τα καιρικά φαινόμενα λειτουργούν συνδυαστικά.
 
Όλα μαζί.
 
Αλλά ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ !!
 
Το καθένα με το ρόλο του και την αποστολή του. Όταν σε μία πυρκαγιά ο αέρας αλλάζει φορά και η φωτιά κατευθύνεται σε ένα μέρος όπου βρίσκονται 100 άνθρωποι, πώς θα τους ειδοποιήσεις να φύγουν;;;
 
Γι αυτό η Ευρώπη έφτιαξε το “112”.
 
Ευρωπαϊκός είναι ο αριθμός.
 
Και φυσικά από τον πανικό κάποιοι από τους 100 μπορεί να χάσουν τη ζωή τους.
 
Οι υπόλοιποι όμως θα σωθούν.
 
Ενώ αν δεν ειδοποιηθούν θα πεθάνουν όλοι !!
 
Απλά και αυτονόητα πράγματα !!
 
Και έρχεται τώρα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να τραβήξει τον προβολέα από τον Νίκο Χαρδαλιά και να τον ρίξει οπουδήποτε αλλού, αρκεί να μην αγγίξει το “112”.
 
Αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΟ :
 
Με έγγραφό μου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ΖΗΤΩ να διερευνηθεί η ΜΗ λειτουργία του “112”.
 
Η Δικαιοσύνη ΔΕΝ μπορεί να λειτουργεί όπως τα αργυρώνητα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση. Που ενώ για τις πλημμύρες στη Μάνδρα ΟΡΘΑ αφιέρωναν πρωτοσέλιδα στο “ΕΓΚΛΗΜΑ της Μάνδρας”, ζητούσαν “ΕΥΘΥΝΕΣ” και μιλούσαν για “ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ”, για την Εύβοια με το ζόρι η είδηση μπήκε στο κάτω μέρος των πρωτοσέλιδων, χωρίς αναφορά στους νεκρούς και φυσικά καμία στις ευθύνες.
 
Αναμένουμε τη διορθωτική κίνηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Καλείται να περισώσει το κύρος της Δικαιοσύνης.
Και καλείται να το πράξει άμεσα.
_______
Το έγγραφό μου προς τον κ. Πλιώτα:
Nikos Antoniadis <[email protected]>
Δευ, 10 Αυγ στις 8:30 μ.μ.
 
ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Νικολάου Αντωνιάδη, δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494.
 
ΠΡΟΣ
κ. Βασίλειο Πλιώτα, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
____________________________________________
 
Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,
Όπως γνωρίζετε, οκτώ συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από ισχυρές καταιγίδες οι οποίες έπληξαν τον νομό Εύβοιας.
 
Όπως έγινε γνωστό, κατά την αντιμετώπιση και διαχείριση των πλημμυρών δεν χρησιμοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης “112”.
 
Στην παρουσίαση της λειτουργίας του αριθμού αυτού στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι Αττικής, την 19.12.2019, παρέστη ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπήρξε απολύτως σαφής ως προς την τεράστια σημασία του ευρωπαϊκού αυτού αριθμού στην αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτής της Εύβοιας. Χαρακτηριστικά μάλιστα είχε δηλώσει ότι το 112 “κυριολεκτικά θα σώσει ζωές”.
 
Παρά ταύτα το “112” δεν λειτούργησε στις πλημμύρες της Εύβοιας, και αυτό, όπως προέκυψε από τη σχετική ειδησεογραφία, υπήρξε προσωπική επιλογή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικολάου Χαρδαλιά.
 
Ο ίδιος, υπερασπιζόμενος την απόφασή του αυτή, ανέφερε ότι “εάν είχε λειτουργήσει το 112 θα είχαμε εκατόμβες νεκρών”.
 
Πλην όμως, όπως προαναφέρθηκε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι το “112” “κυριολεκτικά θα σώσει ζωές”, κάτι που είναι άλλωστε αυτονόητο, άλλως δεν θα τον χρησιμοποιούσε όλη η Ευρώπη και δεν θα είχε αποφασιστεί εξ αρχής η λειτουργία του και στη χώρα μας. Θυμίζω ότι επί lock down οι πολίτες ελάμβαναν καθημερινά μηνύματα από το “112” με τα οποία καλούντο να “μένουν σπίτι” και “ασφαλείς”. Ο κ. Χαρδαλιάς αποφάσισε να μη χρησιμοποιηθεί ο ίδιος αυτός αριθμός για να μείνουν ασφαλή και τα θύματα των πλημμυρών της Εύβοιας.
 
Και ενώ καθολική ήταν η απαίτηση των πολιτών να παρέμβει η αρμόδια Εισαγγελία για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για τους οκτώ νεκρούς στην Εύβοια, πληροφορούμεθα από τα ΜΜΕ ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας κ. Δημήτριος Προκοπίου, διέταξε μεν προκαταρκτική εξέταση, ότι αυτή μάλιστα έχει δύο σκέλη, ένα για την πρόκληση πλημμυρών (με εντολή προς το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής) και ένα για τις παράνομες δομήσεις και επιχωματώσεις (με εντολή στην Πταισματοδίκη Χαλκίδας), αλλά παρέλειψε να ζητήσει τη διερεύνηση και των σχετικών ποινικών ευθυνών του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικολάου Χαρδαλιά, και παντός άλλου υπευθύνου, αναφορικά με τη μη λειτουργία του αριθμού “112”. Ποινικές ευθύνες για παράβαση του άρθρου 306 Ποινικού Κώδικα, τόσο σε βαθμό πλημμελήματος όσο και σε βαθμό κακουργήματος.
 
Η παράλειψη αυτή προσβάλλει το κύρος της Εισαγγελίας και της Δικαιοσύνης εν γένει, αφού εμφανίζει την Εισαγγελία να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά, στρέφοντας την εισαγγελική έρευνα οπουδήποτε αλλού εκτός από την Πολιτική Προστασία.
 
Δια της παρούσης σας καλώ όπως περισώσετε το κύρος της Δικαιοσύνης και δώσετε εντολή για την κατά τα άνω επιβεβελημένη συμπλήρωση της εισαγγελικής εντολής προς τον σκοπό της διερεύνησης των ανωτέρω ποινικών ευθυνών.
 
 
Αθήνα, 10 Αυγούστου 2020
 
Ο Αιτών-Αναφέρων Δικηγόρος

 

 

Ας μην μιλήσω για την Εισαγγελία της Χαλκίδας.
ΠΟΣΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ;
ΠΟΣΕΣ;;;
Ποιοί εισαγγελείς της Εισαγγελίας Χαλκίδας, πρώην και νυν, έχουν “λερωμένες φωλιές”;;;

 

Πηγή

 

 Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα