Ο ευαίσθητος άνθρωπος, είναι ο πιο δυνατός!

Ο ευαίσθητος άνθρωπος, είναι ο πιο δυνατός!

30 Ιανουαρίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:264
Μοίρασέ το

Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι γεμάτοι από συναισθήματα που δεν φοβούνται να αποκαλυφθούν. Γι’ αυτό κι εγώ αποκαλύπτομαι μόνο σε ανθρώπους που έχουν βαθιά συναισθήματα και θα καταλάβουν.

Μερικές φορές φυσικά μπερδεύομαι και ανοίγομαι σε λάθος ανθρώπους, αλλά αυτό μου δίνει πάντα ένα μάθημα.

Ένα μάθημα να μην εμπιστεύομαι κανέναν πλέον.

 

 

Το πιο ακριβό πράγμα στον κόσμο, είναι η εμπιστοσύνη… μπορεί να σου πάρει χρόνια να την κτίσεις και σε μια στιγμή να γκρεμιστεί και να την χάσεις…

Μην απογοητευτείς… συνέχισε να εμπιστεύεσαι, αλλά μόνον εκείνους που είναι ωραίοι άνθρωποι…και το δείχνουν με τις πράξεις τους…  

 

Καλλιόπη

 

Γράφει η Ηρώ Αναστασίου

Πίστευα πάντα ότι ο ευαίσθητος άνθρωπος είναι ο δυνατός. Κι έτσι πορεύτηκα με μία ευαισθησία που αγγίζει τις ψυχές, με μία ευαισθησία που πακετάρει την αναισθησία και την στέλνει στο διάολο.

Καλύτερα ευαίσθητη , παρά αναίσθητη με μικρή ψυχή. Δεν καταλάβατε ότι είμαι μια πολύ δυνατή γυναίκα. Δεν καταλάβατε, γιατί είμαι πολύ ευαίσθητη και εύθραυστη. Πέρασα δύσκολα, αλλά ποτέ δεν το έβαλα κάτω.
Κι αυτό δεν το καταλάβατε ποτέ.

Οι δυνατές γυναίκες πονάνε πολύ και σπάει η καρδιά τους. Είναι γιατί έχουν βγάλει την πανοπλία τους σε οικεία πρόσωπα και ματώνουν όταν πληγωθούν βαθιά.

Αλλά εγώ ναυάγιο δεν γίνομαι.

Μπορεί να έσπασα, μπορεί να γκρεμοτσακίστηκα στους βράχους,
αλλά η ζωή κι ο χαρακτήρας μου μου έμαθαν να ξανασηκώνομαι, να κολλάω, να φτιάχνομαι.

Και δεν ξεχνάω την ευαισθησία μου, δεν ξεχνάω τι πέρασα και τι περνάω, γιατί αυτά με έφεραν εδώ, αυτά μου έμαθαν ότι ο πόνος σε κάνει πιο δυνατό.

Αυτά μου έμαθαν να μην τα παρατάω, αυτά μου έμαθαν να αγαπάω με πάθος. Αυτά με οδήγησαν εδώ, εδώ που δεν θα μοιραστώ τίποτα με τους μικρόψυχους, γιατί είναι αδύναμοι κι εγώ την αδυναμία την διώχνω μακριά μου.

Γιατί η αδυναμία κάποια στιγμή σε πουλάει και σε πουλάει φτηνά, όχι όσο αξίζεις, αλλά όσο αξίζουν αυτοί που σε πουλάνε. Γιατί το να πουλάς έναν άνθρωπο σε καθιστά φτηνό. Κι εγώ με την φτήνια δεν τα έχω καλά.

Έλεγα κάποτε καλύτερα να μην ξέρουνε τι αξίζεις, γιατί θα σε πουλήσουνε πιο ακριβά.

Πόσο δίκαιο είχα, πόσο μακριά είδα.

Δεν ήξεραν τι αξίζεις και σε πούλησαν για λίγα, για 30 αργύρια.

Και μέχρι το πρωί σε αρνήθηκαν, όχι μία, ούτε δύο , αλλά χίλιες φορές.
Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι οι άνθρωποι.

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Κανένας δεν ξέρει να αγαπάει ανιδιοτελή, κανένας δεν σε στηρίζει αν δεν έχει να λαμβάνει.

Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι γεμάτοι από συναισθήματα που δεν φοβούνται να αποκαλυφθούν. Γι’ αυτό κι εγώ αποκαλύπτομαι μόνο σε ανθρώπους που έχουν βαθιά συναισθήματα και θα καταλάβουν.

Μερικές φορές φυσικά μπερδεύομαι και ανοίγομαι σε λάθος ανθρώπους, αλλά αυτό μου δίνει πάντα ένα μάθημα.

Ένα μάθημα να μην εμπιστεύομαι κανέναν πλέον.

Είναι επιλογή του καθενός τα πάντα και το σέβομαι αυτό. Όπως και για να σεβαστώ την δική μου ψυχή πρέπει να φύγω. Και φεύγω γιατί το θέλω κι όχι μόνο γιατί πρέπει.

Κι αυτή μου η εμπειρία έκανε τον κύκλο της. Άκου που σου λέω, στο τέλος, όλα περνάνε.

 

Πηγή

Προβολές : 264


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα