Ο Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών κ. Σπύρος Καμπιώτης, για Μητσοτάκη και καταστροφή της Ελλάδας: “Πρόκειται για ένα ευφυέστατο, οξύνοο, ψυχρό και άκρως επικίνδυνο άτομο, με συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή. Πρόκειται, κυριολεκτικά όμως για μία ¨κτηνώδη¨ πολιτική φυσιογνωμία.”

Ο Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών κ. Σπύρος Καμπιώτης, για Μητσοτάκη και καταστροφή της Ελλάδας: “Πρόκειται για ένα ευφυέστατο, οξύνοο, ψυχρό και άκρως επικίνδυνο άτομο, με συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή. Πρόκειται, κυριολεκτικά όμως για μία ¨κτηνώδη¨ πολιτική φυσιογνωμία.”

24 Ιανουαρίου, 2021 28 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,009
Μοίρασέ το
Ο Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών κ. Σπύρος Καμπιώτης, για Μητσοτάκη και καταστροφή της Ελλάδας: “Πρόκειται για ένα ευφυέστατο, οξύνοο, ψυχρό και άκρως επικίνδυνο άτομο, με συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή. Πρόκειται, κυριολεκτικά όμως για μία ¨κτηνώδη¨ πολιτική φυσιογνωμία.”

 

Σπύρος Καμπιώτης: “Υπάρχουν άτομα που αναρωτιούνται ή έχουν αμφιβολία ακόμα για το αν είμαστε μισο-ελεύθεροι ή μισο-σκλάβοι και για το που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια αυτή η κατάσταση?”

Ο Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών κ. Σπύρος Καμπιώτης, για Μητσοτάκη και καταστροφή της Ελλάδας: “Πρόκειται για ένα ευφυέστατο, οξύνοο, ψυχρό και άκρως επικίνδυνο άτομο, με συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή. Πρόκειται, κυριολεκτικά όμως για μία ¨κτηνώδη¨ πολιτική φυσιογνωμία.”

Απαντώντας στο εξαιρετικά συνοπτικό και ουσιαστικό άρθρο του κ. Καθηγητή, θα έλεγα τα εξής:

Κύριε Καθηγητά, η τραγωδία των δυο χρόνων διακυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και των δέκα μνημονιακών χρόνων, δεν επήλθε ως … κεραυνός εν αιθρία σ’ έναν λαό ο οποίος τουλάχιστον τα εξήντα τελευταία χρόνια, βομβαρδίζεται κυριολεκτικά πανταχόθεν, στην Παιδεία του, στην Γλώσσα του, στην Ιστορία του, στην Πίστη του, στον Πολιτισμό του, χωρίς ουδεμία αντίδραση.

Παρ’ όλα αυτά, αντί να οργανωθεί και να αντισταθεί, εξακολουθεί και παρασύρεται από τα ίδια και τα ίδια πολιτικά κύμβαλα, χωρίς προβληματισμό και έχοντας απωλέσει τελείως την συνείδηση και το φιλότιμό του.

Ένας λαός που στερείται ακόμα και της ύπαρξης πραγματικών πνευματικών ταγών.

Και το τραγικότερο είναι πως ακόμα και μπροστά στην απίστευτη ΑΠΑΤΗ του κορονοϊού, αρνείται να αφυπνιστεί, να οργανωθεί, να αντισταθεί. 

Ένας λαός, που τρέχει ΜΑΣΚΟΦΟΡΕΜΕΝΟΣ να ψωνίσει στην ΕΡΜΟΥ, και αδιαφορεί για την ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ.

Ίσως να αντιδράσει όταν έλθει η πείνα.

Για το στομάχι του θα αντιδράσει, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΑΥΤΗΝ, ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ  ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Κάποιοι ιστολόγοι – δημοσιογράφοι, γράφαμε χιλιάδες άρθρα προειδοποιήσεις πριν τις εκλογές για την ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που θα επιφέρει ο Μητσοτάκης.

Ακόμα και με την ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΝΟΘΕΙΑ της SINGULAR LOGIC, υπάρχει ένα συμπαγές 25% ψηφοφόρων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που τον ψήφισε.

Όπως υπάρχει και το συμπαγές των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων.

Ο Μητσοτάκης, έδωσε προεκλογικά έναν όρκο στους συμπατριώτες του εβραίους:

ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ…ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ.

Δεν φταίει ούτε ο Μητσοτάκης, ο οποίος όντως είναι όπως τον χαρακτηρίσατε, ούτε ο σάπιος αχταρμάς της αντιπολίτευσης.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, που στην συντριπτική του πλειοψηφία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΖΕΙ.

 

Υ.Γ.2. Στους 500 και πλέον καθηγητές Πανεπιστημίου που γνώρισα λόγω της ιδιότητάς μου, ξεχώρισα για το ΗΘΟΣ, την ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ  και την ΦΙΛΟΠΡΑΤΡΙΑ τους, ΜΟΝΟΝ ΤΡΕΙΣ.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ!

 

 
Ανοίξτε …μάτια και μυαλά (όσοι).
 
Αγαπητοί/ες φίλοι/ες
(το κείμενο που ακολουθεί είναι 2 σελ. Α4)
 
Θα προσπαθήσουμε να επιχειρήσουμε μια ¨περιληπτική¨ και πολυεπίπεδη (όσο το δυνατόν κατανοητή) προσέγγιση των ήδη εφαρμοζόμενων ακραίων φασιστικών επιλογών, πολιτικής επιβολής και επιρροής, καθώς και μία σύνθεση της ευρύτερης διασταλτικής εικόνας των τρεχουσών γεγονότων με την εφαρμογή –από μέρους των εφαρμοστών- της μεθόδου του μαστίγιου και του καρότου ή εκείνης του μισογεμάτου ή μισοάδειου ποτηριού, έτσι ώστε να προκαλείται σύγχυση, διάσταση και πόλωση απόψεων και κατά συνέπεια διχασμός.
 
Αυτή η προσέγγιση από πλευράς μας γίνεται με την μέθοδο της της ανεστραμμένης
δενδρο ή ριζο-γραμμικής περιγραφικής απεικόνισης και προσέγγισης των συντιθέμενων παραγόντων/συνιστωσών (βλ. εικ.), ώστε να κατορθώσουμε να αποκαλύψουμε και να δούμε το κατά δύναμη (και αυτό βεβαίως επαφίεται στον κάθε ένα) την επιδιωκόμενη –από μέρους τους- (ολέθρια) συνισταμένη.
 
Για να επιτευχθεί όμως αυτό και να έχουμε όσο το δυνατόν μία καθαρότερη εικόνα του τι ακριβώς συντελείται και επιδιώκεται, χρειάζονται ρεαλιστικές και ειλικρινείς προσεγγίσεις από την πλευρά μας, και όχι –(εδώ θα στεναχωρήσω κάποιους καλούς φίλους)- το σύνηθες και αποποιητικό ευθυνών του τύπου, «έλα μωρέ εγώ θα διορθώσω τον κόσμο» ή ότι «αυτοί έχουν τα σχέδια τους …και ο Θεός έχει τα δικά του» … και έτσι όλα θα πάνε μια χαρά και κατ΄ ευχήν.
 
Όχι αγαπητοί και καλοί μου φίλοι/ες. Τίποτα δεν θα πάει μια χαρά και κατ΄ευχήν.
 
Θεωρώ πως γνωρίζετε το γνωστό «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».
 
Τα υπόλοιπα καθ΄όσον αφορά το «…χείρα κίνει» από μέρους μας νομίζω πως είναι γνωστά το που μας έχουν οδηγήσει μέχρι τώρα.
 
Όσο δε για τον συνοθυλευματικό συστημικό αριστερο-κεντρο-δεξιο-νεοφιλελέ πολιτικό αχταρμά, δεν χρειάζονται πολλά λόγια.
 
Κάνει μια χαρά την δουλειά του, καλύπτοντας και συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον με τον καλύτερο τρόπο.
 
Αναλογιστείτε μόνο, του τι συμβαίνει –και τις πταίει- τα τελευταία 10 φρικτά και σιδεροδέσμια χρόνια, με αιχμή του δόρατος κυρίως τα δύο (2) τελευταία.
 
Τα ηνία της ¨χώρας τα έχει αναλάβει η
– κατ΄ ευφημισμόν – κυβέρνηση της οποίας ηγείται κάποιος που μέχρι και σήμερα –από πολλούς- χαρακτηρίζεται και καλείται ως ηλίθιος, βλαμμένος, ζαβό, … Κούλης κλπ.
 
Λοιπόν σας πληροφορώ πως αυτός ο κύριος με το ¨καλοσυνάτο¨, ¨συμπονετικό¨ και ¨αγαθό¨ προσωπείο, όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν είναι τίποτα απ΄ όλα αυτά που του καταλογίζονται.
 
Αντιθέτως πρόκειται για ένα ευφυέστατο, οξύνοο, ψυχρό και άκρως επικίνδυνο άτομο, με συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή.
 
Γνωρίζει πάρα πολύ καλά το πολιτικό παιγνίδι, έχει βαθιές καταβολές και συνδέσεις, και έχει την ικανότητα σύνθεσης των ανόμοιων (δείτε ποιους και πόσους έχει μαζέψει στο κόμμα του), καθώς και αποσύνθεσης των όμοιων (δείτε τι έχει συμβεί με τους πατριωτικούς φορείς κλπ).
 
Πρόκειται, κυριολεκτικά όμως για μία ¨κτηνώδη¨ πολιτική φυσιογνωμία.
 
Δεν χρειάζονται πάρα πολλά λόγια. Δείτε απλά τι έχει συμβεί ειδικά τον τελευταίο χρόνο και βγάλτε συμπεράσματα, του τι επιδιώκεται και το τι αποκαλύπτεται …φέτα-φέτα ως ορεκτικό σαλάμι προς … βρώσιν.
 
Μη πάμε πολύ μακριά. Θυμηθείτε τα γεγονότα/επεισόδια στην Μυτιλήνη (πριν περίπου ένα χρόνο), τι ακολούθησε με την καραντίνα, τι ψήφισαν μέσα σε αυτή την περίοδο, τι επέβαλαν στην πορεία, …που βρισκόμαστε σήμερα, που οδηγούμαστε αύριο.
 
Πάμε όσο μπορούμε συνοπτικά να πούμε ¨δύο¨ πράγματα.
 
Γίνεται ο κακός χαμός με τους παράνομους μετανάστες σε Μυτιλήνη Χίο Σάμο, οι κάτοικοι των νησιών –και κυρίως της Λέσβου- ξεσηκώνονται, οι δυνάμεις καταστολής τα βρίσκουν σκούρα και αποχωρούν.
 
Ακολουθεί καπάκι η καραντίνα και κλείνουν τον κόσμο στα σπίτια τους λόγω Κοβιντ, αλλά εξαιρούνται οι «μετανάστες».
 
Καθ΄όλο αυτό το διάστημα δημιουργούνται δομές σε όλη την επικράτεια, πολεμικά πλοία μετατρέπονται σε προσωρινά κέντρα «φιλοξενίας» για τους έποικους και σιγά-σιγά αυτοί μεταφέρονται και διασπείρονται εντός της επικράτειας.
 
Στη συνέχεια
 
Καταργούνται -στην ουσία- οι εθνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.
 
Έρχεται το καλοκαίρι. Η ζημιά λόγω της τουριστικής νέκρας είναι αφάνταστη.
 
Ακολουθούν τα πρωτο-εφαρμόσιμα μέτρα στον Πόρο με καραντίνα, απαγορεύσεις και υποχρέωση μασκοφορίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στο νησί (ως πρόβα τζενεράλε).
 
Κατά το τέλος του φθινοπώρου επικαλούνται αναζωπύρωση του ιού και κλείνουν τους πάντες μέσα μέχρι σήμερα με κυλιόμενες ανανεώσιμες καραντίνες.
 
Επιβάλουν σε όλη την όλη την επικράτεια καραντίνες, απαγορεύσεις, μετακινήσεις με SMS ή έντυπες δηλώσεις, του τι κάνεις, που πας, γιατί πας, τι ώρα πας … με πρόσχημα την δημόσια υγεία, και με βαρύτατα πρόστιμα, παρ΄ότι αυτοί οι ίδιοι αλλά και οι ει-δικοί τους γιατροί γνωρίζουν πως αυτά τα μέτρα δεν τα παίρνεις για τον υγιή πληθυσμό, αλλά για τους αρρώστους όταν και άμα αυτοί καθίστανται επικίνδυνοι.
 
Μέτρα δηλ. πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά.
 
Περνούν τον πτωχευτικό νόμο για τα ¨καταληστευμένα ¨νοικοκυριά, ¨αγνοώντας¨ επιδεικτικά πως αναδρομικότητα νόμου, δεν μπορεί να ισχύσει εφόσον και εάν …
 
Να το πούμε πολύ απλά με ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό.
 
Ας πούμε πως το 2007 διορίζομαι και παίρνω μισθό 1200 ευρώ, όπου με την πρόσληψή μου π.χ στο δημόσιο ή αλλού είχα υπογράψει σύμβαση με τον αντισυμβαλλόμενο.
 
Μετά από 15 χρόνια έρχεται ο αντισυμβαλλόμενος και μου λέει. ¨Άκου φίλε, είτε γιατί εγώ μπορώ επειδή είμαι κυβέρνηση είτε γιατί έχω φίλους στην κυβέρνηση και την ελέγχω, περνάω νόμο που λέει πως εσύ έπρεπε τότε που κάναμε την σύμβαση το 2007 μέχρι σήμερα να παίρνεις 300 ευρώ.
 
Οπότε από το 2007 μέχρι τώρα θα μου επιστρέψεις για κάθε μήνα –και μάλιστα έντοκα- τα υπόλοιπα 900.
 
Δεν μπορείς? Σου παίρνω ότι έχεις και δεν έχεις. … κατανοητό???
 
Επανερχόμαστε στον περιορισμό κινήσεων (SMS και χαρτάκια).
 
Μπορεί κάποιος να μου πει σε ποιο σημείο μέσα στο Σύνταγμα λέει πως αν υπάρχει κάποιος ιός, ή επιδημία ή πανδημία απαγορεύεται η μετακίνηση μέσα στην επικράτεια?
 
Και για να μη το ταλαιπωρούμε.
 
Οι ίδιοι ομολόγησαν σε δημοσιογράφο μεγαλοκάναλου πως αυτό εφαρμόζεται για εισπρακτικούς λόγους (αν σε πιάσουν δηλ. να έχεις στείλει εντός της ημέρας δύο μηνύματα τρως χοντρό πρόστιμο) και για ψυχολογικούς λόγους (δηλ. να σου υπενθυμίζουν κάθε δευτερόλεπτο πως βρίσκεσαι υπό περιορισμό).
 
Επίσης, ανακοινώθηκε πως δίνεται ειδική άδεια στους φοιτητές που διαμένουν σε άλλη πόλη ή περιφέρεια, να πάνε να τακτοποιήσουν και να αδειάσουν τα σπίτια που μένουν και κατόπιν να επιστρέψουν στη ¨βάση¨ τους.
 
Αυτό μήπως από μόνο του λέει κάτι για που το πάνε?
 
Τελευταίο αφήσαμε την παραχώρηση αρχαίων για 50 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα τόσα.
 
Τα κράτη (και φανταζόμαστε ποια είναι αυτά) που θα ενθυλακώσουν τα αρχαία μας αριστουργήματα, πόσα δις για να μην πούμε τρις θα παντελονιάσουν από τις επισκέψεις των τουριστών απ΄όλη την υφήλιο όλα αυτά τα χρόνια?
 
Επίσης μήπως εγκυμονεί σοβαρότατος κίνδυνος τα αρχαία να καταλήξουν και αυτά όπως και τα Ελγίνεια από τους Ελεεινούς.
 
Άραγε
 
Υπάρχουν άτομα που αναρωτιούνται ή έχουν αμφιβολία ακόμα για το αν είμαστε μισο-ελεύθεροι ή μισο-σκλάβοι και για το που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια αυτή η κατάσταση?

 

Πηγή

Προβολές : 2,009


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα