Ο καθηγητής που προβλέπει τις χρεοκοπίες προειδοποιεί: Τα χειρότερα έρχονται

Ο καθηγητής που προβλέπει τις χρεοκοπίες προειδοποιεί: Τα χειρότερα έρχονται

16 Ιουλίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:455
Μοίρασέ το

 

Πάνω από 30 αμερικανικές εταιρείες με υποχρεώσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έχουν ήδη υποβάλει αίτηση πτώχευσης από τις αρχές Ιανουαρίου και ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να φτάσει τις 60 έως τέλος του έτους λέει ο Εντουαρντ Αλτμαν δημιουργός του το Z-score και ομότιμος καθηγητής στο Stern School of Business τoυ NYU.

 

Και μαζί με την χρεοκοπία, έρχονται και οι αφαιρέσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

Όσο οι λαοί δεν εξεγείρονται ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, τόσο τα νοσηρά πολιτικά πιόνια που κυβερνούν όλους τους λαούς, θα εφαρμόζουν τις διαταγές των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, που βρίσκονται πίσω από τις χρεοκοπίες των κρατών. Γιατί στόχος των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, δεν είναι το χρήμα, αλλά η απόλυτη εξουσία στην ανθρωπότητα.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που ανέπτυξε έναν από τους πιο γνωστούς τύπους για την πρόβλεψη εταιρικής χρεοκοπίας προειδοποιεί τους αμερικανούς επενδυτές ότι μόλις ξεκίνησε το τσουνάμι των πτωχεύσεων.

Πάνω από 30 αμερικανικές εταιρείες με υποχρεώσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έχουν ήδη υποβάλει αίτηση πτώχευσης από τις αρχές Ιανουαρίου και ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να φτάσει τις 60 έως τέλος του έτους λέει ο Εντουαρντ Αλτμαν δημιουργός του το Z-score και ομότιμος καθηγητής στο Stern School of Business τoυ NYU.

Οι εταιρείες έχουν πουλήσει παγκοσμίως ομόλογα 2,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, με σχεδόν τα μισά να προέρχονται από εκδότες των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

O Aλτμαν προειδοποιεί ότι πολλές εταιρείες καθυστερούν απλώς το αναπόφευκτο. Η Fitch Ratings εκτιμά ότι οι χρεοκοπίες παγκοσμίως φέτος θα μπορούσαν να υπερβούν τα επίπεδα της παγκόσμιας ύφεσης το 2009.

Το μοντέλο Altman Z-score πρωτοεμφανίστηκε το 1968.

Ο Aλτμαν παρουσιάζει έναν τύπο-φόρμουλα, προκειμένου να προβλέψει την πιθανότητα, μια επιχείρηση να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το μοντέλο βασίζεται στην μέθοδο της διακριτής ανάλυσης (MDA) και αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έναντι μεθόδων μεμονωμένης ποσοστιαίας ανάλυσης αριθμοδεικτών.

Αρχικά είχαν χρησιμοποιηθεί 22 δείκτες για την εξέλιξη του μοντέλου, τελικά σήμερα οι μελετητές έχουν καταλήξει σε 5 με 6 , ανάλογα το είδος της επιχείρησης που θέλουν να εξετάσουν.

Το υπόδειγμα Altman Z-score είναι στην ουσία ένα γραμμικό μοντέλο οικονομετρικής ανάλυσης με εξαρτημένη μεταβλητή Z , την κριτική τιμή δηλαδή που ορίζει μέσα σε ποια πλαίσια πρέπει να κινείται μια επιχείρηση που θέλει να αποφύγει την πτώχευση τα επόμενα χρόνια. Οι κριτικές τιμές του Ζ έχουν οριστεί για τρεις ζώνες.

Η πρώτη ζώνη αποτελεί την ζώνη χρεοκοπίας για κριτικές τιμές Ζ κάτω του 1.10. Η μεσαία ζώνη βρίσκεται μεταξύ των τιμών 1.20 και 2.60 , ενώ η ζώνη ασφαλείας βρίσκεται στις τιμές Ζ πάνω του 2.61.

Οι ανεξάρτητες μεταβλητές αποτελούνται από αριθμοδείκτες κερδοφορίας, δανειακής επιβάρυνσης, ρευστότητας, περιουσίας και δραστηριότητας, οριοθετημένες από συγκεκριμένους συντελεστές προσαύξησης, που αλλάζουν με το είδος της εκάστοτε εξεταζόμενης επιχείρησης.

 

 

Πηγή

Προβολές : 455


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα