Ο Μητσοτάκης, η οικογένειά του και η παρέα του, αποτελειώνουν μέσα σε ατμόσφαιρα ψυχιατρείου την εθνική οικονομία.

Ο Μητσοτάκης, η οικογένειά του και η παρέα του, αποτελειώνουν μέσα σε ατμόσφαιρα ψυχιατρείου την εθνική οικονομία.

10 Ιουνίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:524
Μοίρασέ το

Τα τελευταία 10 χρόνια, εδώ στην περιοχή μας, εκλέγουμε αυτούς που θέλει το Βερολίνο. Δηλαδή, όσους έχουν την απαραίτητη χαμηλή αντίσταση, προκειμένου να εφαρμόζουν τις εντολές του και να δίνουν στα γερμανικά ταμεία όλους τους καρπούς που βγάζουν οι ιθαγενείς της αποικίας.

Επειδή οι προστάτες έχουν καλούς πελάτες τους γείτονες, μπορεί να ξυπνήσουμε ένα πρωί και με έκπληξη να δούμε ότι το προτεκτοράτο έγινε μισό, γιατί έδωσαν εδάφη του δώρο στους Τούρκους.

Όλα παίζουν σε μία εποχή που η εξουσία έχει όλα τα χαρακτηριστικά μίας οικογένειας που διοικεί νησί της Καραϊβικής ή της κρατίδιο της Κεντρικής Αμερικής.

 

Και ένας λαός, που εκλέγει ΠΡΟΔΟΤΕΣ, δεν είναι αμέτοχος των ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ και θύμα τους, αλλά ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Άρθρο του Γ.Τράγκα

 

Τον φόβο του ότι μπορεί να έχουμε μια σύγκρουση με την Τουρκία κατά την οποία θα χάσουμε εθνικό έδαφος (το προτεκτοράτο μπορεί να μείνει μισό γιατί τα εδάφη θα δοθούν δώρο στους Τούρκους αναφέρει χαρακτηριστικά) καθώς οι Τούρκοι είναι «καλοί πελάτες των προστατών μας», εξέφρασε ο γνωστός και αδέσμευτος δημοσιογράφος Γ.Τράγκας από την ραδιοφωνική του εκπομπή «Εν Αθήναις».

Μάλιστα όπως είπε η Ελλάδα ως «αποικία και μπανανία» της επιλέγονται ως ηγέτες άτομα «μειωμένης ηθικής που σκύβουν εύκολα το κεφάλι».

«Συνήθως ως ηγέτες στις αποικίες και τις μπανανίες επιλέγονται άτομα μειωμένης ηθικής. Επιλέγονται εκείνοι που σκύβουν εύκολα το κεφάλι και υλοποιούν ταχύτατα τις εντολές της προστάτιδος δύναμης.

Επειδή η εξουσία φθείρει και διαφθείρει στις αποικίες και τα προτεκτοράτα είναι συνήθη τα σκάνδαλα, όπως και η οσμή της διαφθοράς. Στον αντίποδα, εκεί κάτω στο λαό η φτώχεια είναι διάχυτη, όπως και οι λοιμώξεις.

Οι αποικίες, οι μπανανίες και τα προτεκτοράτα εύκολα αλλάζουν διοικητές ή χάνουν έδαφος ή πάνε σε άλλα χέρια ανάλογα με τις διεθνείς συγκυρίες και τα συμφέροντα των κυρίαρχων κρατών. Είναι τρίμματα πάνω στο τραπέζι του παγκόσμιου χάρτη. Κάθε τόσο τα σκουπίζουν για να καθαρίσουν το τραπεζομάντιλο και να βάλουν επάνω άλλο φαγητό και με άλλους πελάτες.

Τα τελευταία 10 χρόνια, εδώ στην περιοχή μας, εκλέγουμε αυτούς που θέλει το Βερολίνο. Δηλαδή, όσους έχουν την απαραίτητη χαμηλή αντίσταση, προκειμένου να εφαρμόζουν τις εντολές του και να δίνουν στα γερμανικά ταμεία όλους τους καρπούς που βγάζουν οι ιθαγενείς της αποικίας.

Επειδή οι προστάτες έχουν καλούς πελάτες τους γείτονες, μπορεί να ξυπνήσουμε ένα πρωί και με έκπληξη να δούμε ότι το προτεκτοράτο έγινε μισό, γιατί έδωσαν εδάφη του δώρο στους Τούρκους. Όλα παίζουν σε μία εποχή που η εξουσία έχει όλα τα χαρακτηριστικά μίας οικογένειας που διοικεί νησί της Καραϊβικής ή της κρατίδιο της Κεντρικής Αμερικής.

Το lockdown γέννησε λάβα που κυλάει με ποτάμια ανέργων σε όλο τον κόσμο. Το ξέσπασμα εκατομμυρίων Αφροαμερικανών ή Λατίνων ή Ασιατών για το φόνο του Φλόιντ δείχνει να έχει αιτία την αστυνομική βία και τη δολοφονία αλλά στην πραγματικότητα, στο υπέδαφος αυτής της παγκόσμιας αναταραχής κρύβεται η ανισότητα και η πείνα.

Η πείνα και η ανεργία που έφεραν τα ακραία μέτρα για τον περίφημο covid -19. Μία ασθένεια που προσέβαλε μηδαμινά ποσοστά σε σχέση με τον παγκόσμιο πληθυσμό αλλά χαρακτηρίστηκε πανδημία. Μία γρίπη, που σκότωσε μέχρι τώρα άτομα προχωρημένης ηλικίας που υπέφεραν από βαριές ασθένειες ή πεινάνε και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ασπιρίνη. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στις φαβέλες της Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής.

Ο covid -19 αξιοποιήθηκε πλήρως για την απορρύθμιση διαφόρων αγορών και για να βγάλουν δισεκατομμύρια μια λίστα δισεκατομμυριούχων που κυριαρχεί στις μεταφορές, στις αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων, στην πληροφορική, στα φάρμακα και στα εμβόλια, στις κτηματαγορές, εκεί που λιμνάζει το παγκόσμιο χρήμα. Φυσικά, το Γελοουστόουν της δυστυχίας εξερράγη.

Και όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, που οι άνθρωποι φωνάζουν: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ!». Όπως ο τραγικός Αφροαμερικανός κάτω από το γόνατο του αστυνομικού. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από τη φτώχεια, την ασιτία, τη στέρηση φαρμάκων και την ανισότητα.

Εδώ στην Ελλάδα, ο Μητσοτάκης, η οικογένειά του και η παρέα του, αποτελειώνουν μέσα σε ατμόσφαιρα ψυχιατρείου την εθνική οικονομία. Ενώ δεν υπάρχουν ουσιαστικά νοσηλευόμενοι από covid στα νοσοκομεία, είναι δεν είναι δέκα άτομα που πάσχουν από άλλα βαριά νοσήματα, άρχισαν πάλι να σπείρουν ανησυχίες για περιστατικά κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν το τελευταίο τετραήμερο. Όπως είπαν 30 ήρθαν από το εξωτερικό, πάνω από 25 βρέθηκαν στην Ξάνθη, προφανώς από δομή φιλοξενίας και καμιά τριανταριά ήταν αγνώστου προέλευσης.

Την ίδια ώρα, όπως είπε χθες στον ΣΚΑΙ, ο ανανήψας για να μην κατηγορηθεί καθηγητής Μόσιαλος, τα περιστατικά είναι διπλάσια αυτές τις ημέρες στη Δανία, στην Αυστρία και γενικά σε χώρες με ίδιο πληθυσμό.

Ωστόσο, εκεί δεν φοβίζουν τον κόσμο, όπως κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ. Παρέα φυσικά με τον ΣΚΑΙ που αποσυνθέτει την εθνική οικονομία, παραλύοντας όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Έκλεισαν για δύο μήνες ένας μπαρ στη Φτελιά της Μυκόνου, στο οποίο έβγαζαν ψωμί 270 εργαζόμενοι. Διαπίστωσαν ότι εκεί που χόρευαν και έπιναν νέοι άνθρωποι, υπήρχε κίνδυνος αναζωπύρωσης της ασθένειας.

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να βάλουν πρόστιμο 20.000 ευρώ και να κλείσουν το μπαρ για δύο μήνες, στέλνοντας στην κόλαση της ανεργίας 270 εργαζόμενους και ασφαλώς πολλούς προμηθευτές.

Σταμάτησαν τη διασκέδαση εκατοντάδων νέων ανθρώπων, ενώ ο ιός αυτός – όπως είπε χθες και ο Μόσιαλος στον ΣΚΑΙ – δεν προσβάλλει τους νέους και το ποσοστό είναι 1 της χιλίοις να νοσήσει κάποιος. Δηλαδή να κρυολογήσει.

Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε απορρυθμίζουν και διαλύουν παντελώς την οικονομία της χώρας, προκειμένου να ελέγξουν αδύναμους, εξασθενημένους οργανισμούς και τσέπες. Έτσι μόνο μπορούν να ξαναγράψουν υπέρ των δικών τους συμφερόντων, όλα τα στοιχεία της οικονομίας. Κανένα νησί δεν πρόκειται να δουλέψει. Κανένα ξενοδοχείο δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Ο Τσιόδρας, ο Σύψας, ο Μόσιαλος και κυρίως ο πιο νοσηρός πρωθυπουργός που γνωρίζει η Μεταπολίτευση, κατέστρεψαν τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων με το επιχείρημα ότι τις έσωσαν.

Μόλις φύγει το καλοκαίρι και αρχίσει ο κόσμος να διαμαρτύρεται ή να διεκδικεί, με τη βοήθεια ανθρωποκτόνων τηλεοπτικών δικτύων θα απειλούν ή θα επιβάλλουν τοπικά lockdown, προκειμένου να αναχαιτίζουν τα μαζικά κύματα διαδηλώσεων, τις πορείες και τις διαμαρτυρίες.

Και τότε, η ανέχεια θα φέρει χειρότερες ασθένειες.

Ήταν εκπληκτικό χθες το θέαμα, να βλέπουμε τον κο Στραβελάκη του ΣΚΑΙ, να επιμένει ότι κινδυνεύουμε και τον κο Μόσιαλο να προσπαθεί να καθησυχάσει τα πράγματα και να λέει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε lockdown, γιατί δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιος πανικός. Περιέργως ο κος Μόσιαλος ήταν πολύ μακριά από την ατμόσφαιρα που ήθελε να δημιουργήσει το τρομολαγνικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

To τριήμερο κατέβηκα στη Θεσσαλονίκη. Τα μεγάλα ξενοδοχεία ήταν κλειστά. Η κίνηση στην πόλη ψόφια. Όπου ρώτησα – καφετέριες και μαγαζιά – μου είπαν ότι έχουν περίπου το 30% της προηγούμενης κίνησης, του προηγούμενου τζίρου. Το ίδιο μου είπαν και έξω από την πόλη, στα νέα Φλογητά. Μία υπέροχη παραλία που πήγα να κάνω μπάνιο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει θάψει την ελληνική οικονομία και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να ανακάμψουμε.

Με την πρώτη ευκαιρία όμως, πρέπει να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση.

Ο άνθρωπος δεν είναι καλά. Αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία.

Είναι νέα Δικτατορία. Όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι το ελληνικό καλοκαίρι είναι κάτι που μπορείς να το ζήσεις από μακριά, τότε αυτή η φράση και η στάση, χρήζει ψυχιατρικής επιτροπής. Όταν διακόπτει τη διασκέδαση εκατοντάδων νέων μετά από τρίμηνο lockdown, τότε έχει πρόβλημα με τα νιάτα, την ελεύθερη σκέψη, την ερωτική αποδοχή. Όταν πετάς στο δρόμο, έτσι για πλάκα, 270 εργαζόμενους, είσαι προβληματικό άτομο, ικανό μόνο για βλαπτικές ενέργειες εις βάρος του συνόλου.

Θυμηθείτε τι έλεγε ο Μητσοτάκης πριν αναλάβει την πρωθυπουργία. Πόσα ψέματα έλεγε για ενίσχυση των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων. Πόσα έλεγε για επενδύσεις που θα έφερνε από όλο τον κόσμο. Το μόνο που έφερε ο γκαντέμης ήταν ο covid, η υγειονομική χούντα και τώρα το 5ο μνημόνιο!!!

Είναι ψεύτης καθ’ έξην και αυτό-αποκαλύπτεται λέγοντας συνεχώς ότι θα ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας, ενώ απολύει κόσμο και δεν αγοράζει τα απαραίτητα μηχανήματα. Είναι υπάλληλος των Γερμανών και δυστυχώς για την πατρίδα μας, ο αντίπαλός του στην αξιωματική αντιπολίτευση, φωνάζει ότι επικοινωνεί τακτικά με την Μέρκελ. Δηλαδή, έχουμε δύο πολιτικούς αρχηγούς, πιόνια της καγκελαρίας και δεν το κρύβουν.

Άλλωστε, ο κος Τσίπρας «σέβεται» πολύ τον covid -19 και όπου πάει χαιρετάει με τον… αγκώνα! Έτσι δείχνει και αυτός την υπακοή του στα έξωθεν κελεύσματα και στην πλήρη αποδοχή των κανόνων της υγειονομικής χούντας. Όλο το μαγείρεμα δηλαδή Βερολίνου, Τζορτζ Σόρος και Μπιλ Γκέιτς.»

 

Πηγή

Προβολές : 524


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα