Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ο Κορονοϊός και ... η Χριστίνα Σαλεμή.

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ο Κορονοϊός και ... η Χριστίνα Σαλεμή.

1 Ιουνίου, 2020 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:503
Μοίρασέ το

 

Φαίνεται από το περιεχόμενο της καταγγελίας της ότι δεν το έγραψε η ίδια, αλλά κάποιος από αυτούς που είχαν άμεσο και προσωπικό συμφέρον (πολιτικό; οικονομικό;) να μην ακουστεί ποτέ η αντίθετη άποψη, γιατί μπορεί να μην εργαλειοποιήτο ο φόβος, ως μαστίγιο κατά της ανθρωπότητας.

 

 

Παραθέτω χωρίς σχολιασμό, το εξαιρετικό ιατρικό άρθρο γνώμης, και αφήνω τα συμπεράσματα των όσων αναφέρονται σ’ αυτό, στους αναγνώστες.

Οφείλω όμως να συγχαρώ τον/την συντάκτη/ρια του άρθρου, γιατί δείχνει σαφέστατα πως τιμά τον ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Όρκος Ιπποκράτη στα νέα ελληνικά (ακολουθεί για έλεγχο στα αρχαία ελληνικά) και κριτική της έννοιας του, παράγραφο – παράγραφο για τους υπηρέτες της ΥΓΕΙΑΣ

 

«Ορκίζομαι στο θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών ότι θα εκτελέσω κατά τη δύναμη και την κρίση μου τον όρκο αυτόν και τη συμφωνία αυτή»…

 

Επειδή μεγάλωσα παίζοντας πάνω στα απομεινάρια ιερού του θεού Απόλλωνα, Επειδή ο Ασκληπιός και η κόρη του ή κατά άλλους η σύζυγός του Υγεία, έτρεξαν, δούλεψαν, έζησαν, στο χώρο που υπάρχουν τα απομεινάρια που μεγάλωσα.

Επειδή έδωσα αυτό τον όρκο (προσαρμοσμένο σε αυτό που με αφορά) και κυρίως γιατί επί 40 χρόνια διδάσκω όπως ο Ιπποκράτης, αυτούς που πρέπει να υπηρετούν και όχι να «εξυπηρετούνται», παίρνω το αυθαίρετο δικαίωμα να κρίνω παράγραφο-παράγραφο τον όρκο ως απάντηση στην κα Σαλεμή, και σε όσους άλλους όπως αυτή, που ίσως δεν γνωρίζουν τι είναι η υγεία.

Με εξαίρεση όσους έχουν σπουδάσει τις επιστήμες υγείας, αλλά και για αυτούς «ισχύει το με όποιο δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις», ο άνθρωπος κοιτάζει κατά το χρόνο της ασθένειάς του, από «κάτω προς τα πάνω»!

Στην αδυναμία του θεοποιεί, τον σωτήρα του. Όσο πιο θανατηφόρα είναι η ασθένεια του, τόσο πιο μεγάλη είναι η θεοποίηση, με την ελπίδα της σωτηρίας του από το μένος του θεού Θανάτου (αδελφός του θεού Ύπνου).

Αυτό πουλήθηκε κατά την υποτιθέμενη Πανδημία.

Υποτιθέμενη, διότι κατά τον ορισμό του όρου «πανδημία» από τον ΠΟΥ (μόλυνση που εμφανίζεται σε κάθε χώρα), θα έπρεπε ο ΠΟΥ να μας είχε «πανικοβάλει» για πολλές πιο θανατηφόρες λοιμώξεις και σας παραθέτω πίνακα προς ενημέρωσή σας.

Γιατί επομένως, κήρυξε παγκόσμια πανδημία και παύση οικονομικής δραστηριότητάς;

Το έκανε γιατί πραγματικά τα ευρήματα έδειχναν κάτι πολύ χειρότερο από τα νοσήματα πχ του πίνακα; 

Το έκανε γιατί το παθογόνο ήταν κάτι που δεν γνώριζαν οι επιστήμονες και φοβήθηκαν ότι οι πολιτικές επιπτώσεις θα ήταν μη διαχειρίσιμες;

Το έκανε γιατί έπρεπε να μας επιβληθεί «ψυχικός τρόμος θανάτου», ώστε να αποδεχτούμε τελικά, όχι μόνο την διοικητική ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά και την ιδέα της προσωπικής ηλεκτρονικής «διακυβέρνησής» μας (ρομποτάκια με σάρκα, αλλά χωρίς ψυχή);

Το έκανε γιατί τα οικονομικά συμφέροντα τύπων, όπως ο Γκέϊτς, με τις δωρεές τους επιβάλλουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους στους επιστήμονες, αλλά και ανθρώπων όπως η κα Σαλεμή καθιστώντας τους πιόνια και δούλους τους;

Όποιοι και να είναι οι λόγοι, επιβάλλεται ο αντίλογος, για μια υγιή λειτουργικά κοινωνία.

Αν δεν υπάρχει «αντιπολιτευτικός» λόγος (όλες μας οι πράξεις είναι πολιτικοκοινωνικές), θα ζούσαμε σε μια καθόλα αμετάβλητη δικτατορία ή και πλήρη δουλεία.

Σε ένα τέτοιο σύστημα η κα Σαλεμή και οι όμοιοί της δεν θα είχαν ούτε καν το δικαίωμα της επιβίωσης, πόσο μάλλον της «ιδιοκτησίας» ενός μπλόγκ για να λέει είτε ότι θέλει, είτε ότι της επιβάλεται να πει. 

Όμως, κάποιοι άνθρωποι τολμούν να λένε την άποψή τους είτε δημόσια, όπως ο κ. Βόβολης και να τιμωρούνται, είτε να δίνουν τις μάχες τους σε όργανα πχ πανεπιστημιακά, για την ελευθερία, το ήθος, την εφαρμογή της νομοθεσίας κτλ και να καταλήγουν ακόμη και στα δικαστήρια για αυτό το δικαίωμα στην ελεύθερη άποψη και έκφραση.

Επειδή υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι, σώζονται από την «δουλεία», και άνθρωποι όπως η κα Σαλεμή, αλλά και πολλοί δικηγόροι και επαγγελματικοί σύλλογοι, που δεν τιμούν τον δικό τους επαγγελματικό όρκο, όπως μάλλον φαίνεται να έκαναν και πολλοί ιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας.

Άνθρωποι επιστήμονες, που ακόμη και δια του «ψαλτηρίου» συμβάλλουν όχι μόνο στην στέρηση ελευθεριών, αλλά και στην κατεύθυνση των χρημάτων των φορολογουμένων σε αυτούς που εξυπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Άνθρωποι, όπως η κα Σαλεμή, θα ήταν εντίμως χρησιμότεροι, αντί να στέλνουν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, άτομα όπως ο κ. Βόβολης, να διερευνήσουν υποθέσεις στον Άρειο Πάγο που αφορούν τους χώρους υγείας και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Καλό θα ήταν, να κάνουν μια διερεύνηση μέσω έστω γνωστών τους, για το οικονομικό πάρτι που γίνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην αγορά εξοπλισμού με δικαιολογία το φόβο της πανδημίας.

Εξοπλισμό, που αποφασίζουν να αγοράσουν διοικητές νοσοκομείων με υποδείξεις ανίδεων φίλων τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να χρησιμοποιηθεί ότι αγοράζουν, άρα θα σαπίσει στα υπόγεια των υγειονομικών δομών.

Αν αυτά συμβαίνουν στις υγειονομικές δομές, τι συμβαίνει με τις χρηματοδοτήσεις στην υγειονομική έρευνα;

Δια γνώσεως, σας λέω ΒΟΘΡΟΣ η ιστορία σε πολλές περιπτώσεις (όχι πάντες).

Μια τέτοια υπόθεση τη μάθατε από τις εφημερίδες! Αυτή με την κόρη του πανεπιστημιακού και τα ευρωπαϊκά κονδύλια (και δικά μας λεφτά ήταν αυτά)!!

Προσωπικά θα παροτρύνω γνωστούς μου, να στείλουν (έστω και ανώνυμα) στην κα Σαλεμή, πραγματικές υποθέσεις διαφθοράς (πανεπιστημιακής κυρίως), που είναι ήδη στα δικαστήρια και μπορεί να τις ελέγξει, να δω ποια θα είναι η στάση της! 

Γιατί αυτός που πραγματικά ενδιαφέρεται για το καλό όλων μας, αυτά θα πρέπει να δημοσιοποιεί και όχι να γίνεται όργανο δημοσιοποίησης κειμένων κατά παραγγελία.

Φαίνεται από το περιεχόμενο της καταγγελίας της ότι δεν το έγραψε η ίδια, αλλά κάποιος από αυτούς που είχαν άμεσο και προσωπικό συμφέρον (πολιτικό; οικονομικό;) να μην ακουστεί ποτέ η αντίθετη άποψη, γιατί μπορεί να μην εργαλειοποιήτο ο φόβος, ως μαστίγιο κατά της ανθρωπότητας.

 

Για αυτό ας δούμε τι θέλει να μας πει ο όρκος του Ιπποκράτη, παράγραφο – παράγραφο

 

«Να θεωρώ τον διδάσκαλό μου της ιατρικής τέχνης ίσο με τους γονείς μου και την κοινωνό του βίου μου».

Με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις!!

Ο καθηγητής πανεπιστημίου μεταδίδει το ήθος του, όχι μόνο στους προπτυχιακούς φοιτητές του, αλλά κυρίως ερευνητικά και διαπλεκόμενα, στους επί ειδικότητα ιατρούς, αλλά και διδακτορικούς του φοιτητές!

Τα συμπεράσματα δικά σας!!

 

« Και όταν χρειάζεται χρήματα να μοιράζομαι μαζί του τα δικά μου».

Μοιράζεται ο καθηγητής τα χρήματα, όχι τα δικά του, αλλά άλλων πηγών (!!!), με το φοιτητή του;

Μόνο, αν έχει κάποιον που είναι «όμοιος, ομοίω αεί πηλάζει» ή τον πάρει χαμπάρι και φοβάται το κάρφωμα, διότι αυτόν που ηθικά διαφέρει ή θα τον ξαποστείλει ή θα τον στείλει στα πειθαρχικά και τα δικαστήρια ή θα τον καταδικάσει σε εφόρου αφάνεια!! 

 

«Να θεωρώ την οικογένειά του αδέλφια μου και να τους διδάσκω αυτήν την τέχνη αν θέλουν να την μάθουν χωρίς δίδακτρα ή άλλη συμφωνία».
Η εκπαίδευση, γιατί η παιδεία πέθανε, έχει γίνει εμπόριο, κυρίως η ιατρική, μέσα από τα ερευνητικά συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών

 

«Να μεταδίδω τους κανόνες ηθικής, την προφορική διδασκαλία και όλες τις άλλες ιατρικές γνώσεις στους γιους μου, στους γιους του δασκάλου μου και στους εγγεγραμμένους μαθητές που πήραν τον ιατρικό όρκο, αλλά σε κανέναν άλλο».

Έχουν μάθει την «τέχνη του ιατρού» και εκείνοι που αν και επώνυμα διαχειρίζονται μπλογκς, φοβούνται να δηλώσουν τους τίτλους σπουδών τους να ξέρουν και οι αναγνώστες τους, με ποιόν είναι.

Ελπίζω η κα Σαλεμή να έχει σχέση με τις επιστήμες υγείας, διότι διαφορετικά μας επιτρέπει να υποψιαζόμαστε ότι άλλοι είναι πίσω από την αναφορά της στον εισαγγελέα.

Μας επιτρέπει να υποψιαζόμαστε, λόγω του περιεχομένου της αναφοράς, ότι πίσω από αυτή κρύβονται μεγάλα ιατροφαρμακευτικά συμφέροντα, αλλά και πολιτικά, που δια του φόβου πατρονάρουν την μετέπειτα διεκδίκηση της πολιτικής εξουσίας.  

Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω.

Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη.

Αλήθεια πόσο ασφαλή θα είναι τα εμβόλια και τα αντιϊκά που πραγματεύονται, ώστε να μην καταπατάται αυτό το κομμάτι του όρκου;

Ποιοι κερδίζουν από τη βιασύνη;

Για διαβάστε τις παρενέργειες της αζυθρομυκίνης που χορηγείτο σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, επειδή είχαν μολυνθεί με τον SARS-Cov2!

Να ο σύνδεσμος https://www.healthyliving.gr/2016/01/02/zithromax-parenergeies/

Από τι πέθαιναν οι μολυσμένοι με τον SARS-Cov2 και υποκείμενα νοσήματα;

 

«Παρομοίως, δεν θα εμπιστευτώ σε έγκυο μέσο που προκαλεί έκτρωση. Θα διατηρώ αγνή και άσπιλη και τη ζωή και την τέχνη μου»
Καλά εδώ τα λόγια περισσεύουν!! Όλα για τα λεφτά,χρησιμοποιώντας τα δήθεν δικαιώματα της γυναίκας!!

 

«Δεν θα χρησιμοποιώ νυστέρι ούτε σε αυτούς που πάσχουν από λιθίαση, αλλά θα παραχωρώ την εργασία αυτή στους ειδικούς της τέχνης.»
Το νυστέρι το παραχωρούν στους ειδικούς, όμως οι επεμβάσεις που γίνονται είναι όλες αναγκαίες ή κάποιες θα μπορούσαν να αποφευχθούν (πχ καισαρικές!!!);

 

«Σε όσα σπίτια πηγαίνω, θα μπαίνω για να βοηθήσω τους ασθενείς και θα απέχω από οποιαδήποτε εσκεμμένη βλάβη και φθορά, και ιδίως από γενετήσιες πράξεις με άνδρες και γυναίκες, ελεύθερους και δούλους.»
Ας το αφήσω χωρίς σχόλιο, αλλά να σας θυμίσω ξανά το σύνδεσμο για την αζυθρομυκίνη παραπάνω!

«Και όσα τυχόν βλέπω ή ακούω κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή και πέρα από τις επαγγελματικές μου ασχολίες στην καθημερινή μου ζωή, αυτά που δεν πρέπει να μαθευτούν παραέξω δεν θα τα κοινοποιώ, θεωρώντας τα θέματα αυτά μυστικά».
Μήπως κάποιοι νομίζουν ότι για αυτό έπρεπε ή πρέπει κάποιοι να φιμώνονται;

 

«Αν τηρώ τον όρκο αυτό και δεν τον παραβώ, ας χαίρω πάντοτε υπολήψεως ανάμεσα στους ανθρώπους για τη ζωή και για την τέχνη μου. Αν όμως τον παραβώ και επιορκήσω, ας πάθω τα αντίθετα.»
Ο κόσμος έχει καταλάβει ποιοι επιορκούν, όταν με πάθος υποστηρίζουν τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών και του κάθε Γκέϊτς.

Όμως, δυστυχώς για αυτούς προδίδονται συνεχόμενα και ιστορικά από αυτούς που καλούνται κάθε λίγα χρόνια να εγκρίνουν ως κυβερνήτες τους.

Γιατί τους ψηφίζουν;

Μα γιατί, όποιος διαφέρει από την καθεστηκυία τάξη, τον έχει φάει το σκοτάδι πριν καν ανοίξει το στόμα του.

Αυτό έπαθε και ο κ. Βόβολης, και το μπλογκ της κα Σουφλή.

Αυτό φοβόμαστε και όσοι υπογράφουμε είτε ανώνυμα είτε με αρχικά ψευδωνύμων. 

 

Όλα τα ανωτέρω σε κόκκινο στην αρχαία ελληνική

 

Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε.

Ἡγήσασθαι μὲν τὸν διδάξαντά με τὴν τέχνην ταύτην ἴσα γενέτῃσιν ἐμοῖσι, καὶ βίου κοινώσασθαι, καὶ χρεῶν χρηίζοντι μετάδοσιν ποιήσασθαι, καὶ γένος τὸ ἐξ ωὐτέου ἀδελφοῖς ἴσον ἐπικρινέειν ἄῤῥεσι, καὶ διδάξειν τὴν τέχνην ταύτην, ἢν χρηίζωσι μανθάνειν, ἄνευ μισθοῦ καὶ ξυγγραφῆς, παραγγελίης τε καὶ ἀκροήσιος καὶ τῆς λοιπῆς ἁπάσης μαθήσιος μετάδοσιν ποιήσασθαι υἱοῖσί τε ἐμοῖσι, καὶ τοῖσι τοῦ ἐμὲ διδάξαντος, καὶ μαθηταῖσι συγγεγραμμένοισί τε καὶ ὡρκισμένοις νόμῳ ἰητρικῷ, ἄλλῳ δὲ οὐδενί.

Διαιτήμασί τε χρήσομαι ἐπ’ ὠφελείῃ καμνόντων κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν, ἐπὶ δηλήσει δὲ καὶ ἀδικίῃ εἴρξειν.

Οὐ δώσω δὲ οὐδὲ φάρμακον οὐδενὶ αἰτηθεὶς θανάσιμον, οὐδὲ ὑφηγήσομαι ξυμβουλίην τοιήνδε. Ὁμοίως δὲ οὐδὲ γυναικὶ πεσσὸν φθόριον δώσω. Ἁγνῶς δὲ καὶ ὁσίως διατηρήσω βίον τὸν ἐμὸν καὶ τέχνην τὴν ἐμήν.

Οὐ τεμέω δὲ οὐδὲ μὴν λιθιῶντας, ἐκχωρήσω δὲ ἐργάτῃσιν ἀνδράσι πρήξιος τῆσδε.

Ἐς οἰκίας δὲ ὁκόσας ἂν ἐσίω, ἐσελεύσομαι ἐπ’ ὠφελείῃ καμνόντων, ἐκτὸς ἐὼν πάσης ἀδικίης ἑκουσίης καὶ φθορίης, τῆς τε ἄλλης καὶ ἀφροδισίων ἔργων ἐπί τε γυναικείων σωμάτων καὶ ἀνδρῴων, ἐλευθέρων τε καὶ δούλων.

Ἃ δ’ ἂν ἐν θεραπείῃ ἢ ἴδω, ἢ ἀκούσω, ἢ καὶ ἄνευ θεραπηίης κατὰ βίον ἀνθρώπων, ἃ μὴ χρή ποτε ἐκλαλέεσθαι ἔξω, σιγήσομαι, ἄῤῥητα ἡγεύμενος εἶναι τὰ τοιαῦτα.

Ὅρκον μὲν οὖν μοι τόνδε ἐπιτελέα ποιέοντι, καὶ μὴ ξυγχέοντι, εἴη ἐπαύρασθαι καὶ βίου καὶ τέχνης δοξαζομένῳ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ἐς τὸν αἰεὶ χρόνον. παραβαίνοντι δὲ καὶ ἐπιορκοῦντι, τἀναντία τουτέων.

 

Scorpion

 

Προβολές : 503


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα