Ο Πούτιν ενστερνίζεται έναν “υγιή συντηρητισμό”

Ο Πούτιν ενστερνίζεται έναν “υγιή συντηρητισμό”

5 Απριλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:272
Μοίρασέ το

 

Πρόεδρος Πούτιν: “Μερικοί άνθρωποι στη Δύση πιστεύουν ότι μια επιθετική ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, η “ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ” ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΜΗΤΕΡΑ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΟ, όλα αυτά αποτελούν ορόσημα στην πορεία προς την ανανέωση της κοινωνίας.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, τουλάχιστον η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της ρωσσικής κοινωνίας -θα ήταν πιο σωστό να το πούμε έτσι- έχει διαφορετική άποψη για αυτό το θέμα. Πιστεύουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΘΝΟΥΣ.”

Συνυπογράφω… με επιφυλάξεις, γιατί η συνεργασία του Πούτιν με την Κίνα προβληματίζει, καθώς στην Κίνα ο κουμμουνισμός, είναι ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

 

henrymakow.com

Στην ετήσια συζήτηση του Valdai τον περασμένο Οκτώβριο, ο Πούτιν εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον εναγκαλισμό της Δύσης με τον Κομμουνισμό και τον Σατανισμό.
Το έχω βιώσει, είπε.

“Βλέποντας τί συμβαίνει σε ορισμένες δυτικές χώρες, μας εκπλήσσει το γεγονός ότι βλέπουμε τις (κομμουνιστικές) εγχώριες πρακτικές, που, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ, ελπίζω, ΣΤΟ ΜΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ”.

Πηγή
του Βλαντ Πούτιν
(Αποσπάσματα από henrymakow.com)

Βλέπουμε με έκπληξη τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στις χώρες που παραδοσιακά θεωρούνταν σημαιοφόροι της προόδου.

Φυσικά, οι κοινωνικοί και πολιτιστικοί κραδασμοί που λαμβάνουν χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη δεν μας αφορά και μένουμε έξω από αυτό.

Μερικοί άνθρωποι στη Δύση πιστεύουν ότι μια επιθετική ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, η “ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ” ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΜΗΤΕΡΑ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΟ, όλα αυτά αποτελούν ορόσημα στην πορεία προς την ανανέωση της κοινωνίας.

Ακούστε, θα ήθελα να επισημάνω για άλλη μια φορά ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό, εμείς δεν θα ασχοληθούμε. Θα θέλαμε όμως να τους ζητήσουμε ούτε κι αυτοί να μαας ενοχλούν.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, τουλάχιστον η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της ρωσσικής κοινωνίας -θα ήταν πιο σωστό να το πούμε έτσι- έχει διαφορετική άποψη για αυτό το θέμα. Πιστεύουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΘΝΟΥΣ.

Οι υποστηρικτές της λεγόμενης “κοινωνικής προόδου” πιστεύουν ότι εισάγουν την ανθρωπότητα σε κάποιο είδος νέας και καλύτερης συνείδησης. Καλή τύχη, ύψωστε την σημαία σας που λέμε, και προχωρήστε αμέσως.

Το μόνο που θέλω να πω τώρα είναι ότι οι συνταγές τους δεν είναι καθόλου καινούργιες. Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για κάποιους, αλλά η Ρωσσία το έχει βιώσει ήδη. Μετά την επανάσταση του 1917, οι Μπολσεβίκοι, βασιζόμενοι στα δόγματα του Μαρξ και του Ένγκελς, είπαν επίσης ότι θα άλλαζαν τους υπάρχοντες τρόπους και τα έθιμα και όχι μόνο πολιτικά και οικονομικά, αλλά και την ίδια την έννοια της ανθρώπινης ηθικής και τα θεμέλια μιας υγιούς κοινωνίας.

Η καταστροφή των παλαιών αξιών, της θρησκείας και των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, μέχρι και την πλήρη απόρριψη της οικογένειας (το είχαμε και αυτό), την ενθάρρυνση να καταδίδουν αγαπημένα πρόσωπα – όλα αυτά κηρύχθηκαν πρόοδος και, παρεμπιπτόντως, συνάντησαν ευρεία υποστήριξη σε όλο τον κόσμο τότε και ήταν αρκετά της μόδας, όπως και σήμερα. Παρεμπιπτόντως, οι Μπολσεβίκοι υπήρξαν απολύτως μισαλλόδοξοι σε απόψεις διαφορετικές από τις δικές τους.

Αυτό, πιστεύω, θα πρέπει να θυμίζει μερικά από αυτά που βλέπουμε τώρα. Βλέποντας τι συμβαίνει σε ορισμένες δυτικές χώρες, παρατηρούμε με έκπληξη τις εγχώριες πρακτικές, τις οποίες, ευτυχώς, έχουμε αφήσει, ελπίζω, στο μακρινό παρελθόν. Ο αγώνας για ισότητα και κατά των διακρίσεων έχει μετατραπεί σε επιθετικό δογματισμό που ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ, όταν τα έργα των μεγάλων συγγραφέων του παρελθόντος – όπως ο Σαίξπηρ – δεν διδάσκονται πλέον σε σχολεία ή πανεπιστήμια, επειδή οι ιδέες τους πιστεύεται ότι είναι οπισθοδρομικές.

Οι κλασικοί κηρύσσονται οπισθοδρομικοί και ότι αγνοούν τη σημασία του φύλου ή της φυλής. Στο Χόλιγουντ διανέμονται υπομνήματα σχετικά με το “ορθό” αφήγημα και πόσοι χαρακτήρες που αντιπροσωπεύουν φυλή ή φύλο επιτρέπεται να είναι σε μια ταινία. Αυτό είναι ακόμη χειρότερο από το τμήμα της αγκιτπρόπ (πολιτικής προπαγάνδας) της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

Η αντιμετώπιση των πράξεων ρατσισμού είναι ένας απαραίτητος και ευγενής σκοπός, αλλά η νέα “κουλτούρα ακύρωσης” την έχει μετατρέψει σε μια “αντίστροφη διάκριση”, δηλαδή σε ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ. Η εμμονική έμφαση στη φυλή διχάζει περαιτέρω τους ανθρώπους, όταν οι πραγματικοί μαχητές για τα πολιτικά δικαιώματα ονειρεύονταν ακριβώς να διαγράψουν τις διαφορές και να αρνηθούν να χωρίσουν τους ανθρώπους με βάση το χρώμα του δέρματος. Ζήτησα συγκεκριμένα από τους συναδέλφους μου να βρουν το ακόλουθο απόσπασμα από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: “Έχω ένα όνειρο, ότι τα τέσσερα μικρά παιδιά μου θα ζήσουν μια μέρα σε ένα έθνος όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους αλλά από τον χαρακτήρα τους”. Αυτή είναι η πραγματική αξία. Ωστόσο, εκεί τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά. Παρεμπιπτόντως, η απόλυτη πλειοψηφία των Ρώσσων δεν πιστεύει ότι το χρώμα του δέρματος ενός ατόμου ή το φύλο του είναι σημαντικό θέμα. Ο καθένας μας είναι ένας άνθρωπος. Αυτό είναι που έχει σημασία.

Σε ορισμένες δυτικές χώρες, η συζήτηση για τα δικαιώματα των ανδρών και των γυναικών έχει μετατραπεί σε μια τέλεια φαντασμαγορία. Κοιτάξτε, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ – όχι μόνο κοινοτικοποιώντας τα κοτόπουλα, αλλά και ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Ένα ακόμη βήμα και θα βρίσκεστε εκεί.

Οι ζηλωτές αυτών των νέων προσεγγίσεων φτάνουν ακόμη και στο σημείο να θέλουν να καταργήσουν αυτές τις έννοιες εντελώς. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ, κάτι που αποτελεί βιολογικό γεγονός, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΕΞΟΣΤΡΚΙΣΤΕΙ.

Οι λέξεις “Γονέας νούμερο 1” και “γονέας νούμερο 2”, ή “γονέας που γεννά” αντί για την λέξη “μητέρα” και “ανθρώπινο γάλα” αντί “μητρικό γάλα” χρησιμοποιούνται επειδή μπορεί να αναστατώσουν τους ανθρώπους που δεν είναι σίγουροι για το φύλο τους. Επαναλαμβάνω, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Στη δεκαετία του 1920, οι λεγόμενοι Σοβιετικοί Kulturträgers (Σ.τ.Μ: γερμ. αυτός που μεταφέρει και μεταλαμπαδεύει πολιτιστικά ιδεώδη στις επόμενες γενιές) επινόησαν επίσης μια παραπλανητική γλώσσα, πιστεύοντας ότι έτσι θα δημιουργήσουν μια νέα συνείδηση ​​και θα άλλαζαν τις αξίες με αυτόν τον τρόπο. Και, όπως έχω ήδη πει, προκάλεσαν τέτοιο χάος που ακόμα ανατριχιάζει κανείς μερικές φορές.

Για να μην αναφέρουμε μερικά πραγματικά τερατώδη πράγματα όταν τα παιδιά διδάσκονται από μικρή ηλικία ότι ένα αγόρι μπορεί εύκολα να γίνει κορίτσι και το αντίστροφο. Δηλαδή, οι δάσκαλοι ουσιαστικά τους επιβάλλουν μια επιλογή που υποτίθεται ότι έχουμε όλοι.

Το κάνουν ενώ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συμβουλευτούν παιδοψυχολόγους – είναι, άραγε, ένα παιδί σε αυτή την ηλικία ικανό να πάρει μια τέτοια απόφαση; Λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, ΑΥΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, και αυτό γίνεται στο όνομα και υπό το λάβαρο της προόδου.

Λοιπόν, αν αρέσει σε κάποιον αυτό, ας το κάνει. Έχω ήδη αναφέρει ότι, στη διαμόρφωση των προσεγγίσεών μας, θα ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ από έναν ΥΓΙΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟ. Αυτό ήταν πριν από μερικά χρόνια, όταν τα πάθη στη διεθνή αρένα δεν είχαν ακόμη οξυνθεί όσο τώρα, αν και, φυσικά, μπορούμε να πούμε ότι ακόμη και τότε είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται σύννεφα.

Τώρα, καθώς ο κόσμος διέρχεται μια διάσπαση και αναστάτωση στην ίδια του την δομή, η σημασία του εύλογου συντηρητισμού ως θεμελίου μιας πολιτικής πορείας έχει εκτοξευθεί – ακριβώς λόγω των πολλαπλασιαζόμενων ρίσκων και κινδύνων και της εύθραυστης πραγματικότητας γύρω μας.

Αυτή η συντηρητική προσέγγιση δεν αφορά μία ανίδεη παραδοσιοκρατία, τον φόβο της αλλαγής ή ένα περιοριστικό παιχνίδι, πόσο μάλλον την απόσυρση στο καβούκι μας. Πρόκειται κυρίως για την εξάρτηση από ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, μια ρεαλιστική αξιολόγηση του εαυτού μας και των άλλων, μια ακριβή ευθυγράμμιση προτεραιοτήτων, μια συσχέτιση αναγκαιότητας και δυνατότητας, μια συνετή διατύπωση στόχων και μια θεμελιώδη απόρριψη του εξτρεμισμού ως μεθόδου. Και ειλικρινά, στην επικείμενη περίοδο της παγκόσμιας ανοικοδόμησης, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετά, με τον τελικό σχεδιασμό της να είναι αβέβαιος, Ο ΣΥΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, από όσο το βλέπω. Αναπόφευκτα θα αλλάξει κάποια στιγμή, αλλά μέχρι στιγμής, το μη βλάπτειν – η κατευθυντήρια αρχή στην ιατρική – φαίνεται να είναι η πιο λογική γραμμή. Noli nocere, (μην βλάπτεις) όπως λένε.

Και πάλι, για εμάς στη Ρωσσία, αυτά δεν αποτελούν κάποια υποθετικά αξιώματα, αλλά μαθήματα από τη δύσκολη και μερικές φορές τραγική ιστορία μας. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ, ΟΠΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ …

Οι συντηρητικές απόψεις τις οποίες διατηρούμε, είναι ένας αισιόδοξος συντηρητισμός, ο οποίος είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία. Πιστεύουμε ότι είναι δυνατή μια σταθερή, θετική εξέλιξη. Όλα εξαρτώνται πρωτίστως από τις δικές μας προσπάθειες. Φυσικά, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για κοινούς ευγενείς σκοπούς.

ένα πρώτο σχόλιο από τον ML

Ω! Και τί δεν θα έδινα να ακούσω κάποιον στη Δύση να λέει τέτοια λόγια! Είναι περίεργο πώς οι ρόλοι αντιστρέφονται τώρα και Η ΡΩΣΣΙΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ, ΥΓΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ …

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 272


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα