Ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping διέταξε το στρατό να προετοιμαστεί για πόλεμο…

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping διέταξε το στρατό να προετοιμαστεί για πόλεμο…

28 Μαΐου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:409
Μοίρασέ το

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενισχύσουν «ολοσχερώς» την εκπαίδευση του στρατού και να προετοιμαστούν για πόλεμο καθώς ανεβαίνουν οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και πολλών άλλων χωρών.

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping διέταξε το στρατό να προετοιμαστεί για πόλεμο κι αυτό ενώ έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά με δυτικούς σε Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ και διατηρεί μια συνεχή κόντρα μ΄Αμερικάνους για το ποιός ευθύνεται για την εξάπλωση του covid19, ενώ παράλληλα έμπασε 10.000 στρατιώτες στην Ινδία στέλνοντας ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αποφασιστικότητας κι ετοιμότητας…..

Το θέμα των Ουιγούρων είναι ένα ακόμη αγκάθι στις σχέσεις Δύσης-Τουρκίας με Κίνα αφού οι 2 πρώτες προωθούν την ριζοσπαστικοποίηση τους με τελευταίο π.χ την ενεργό ανάμειξη εξτρεμιστών Ουιγούρων με το Κόμμα του Τουρκεστάν στη Συρία….

Η Αγγλία έκλεισε την Πρεσβεία της στη Β Κορέα και οι διπλωμάτες εκκενώθηκαν εκτός της χώρας αποστολής τους… Ενδεικτικό της έντασης…

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενισχύσουν «ολοσχερώς» την εκπαίδευση του στρατού και να προετοιμαστούν για πόλεμο καθώς ανεβαίνουν οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και πολλών άλλων χωρών.

Εκφραζόμενος στο περιθώριο της ετήσιας σύσκεψης του Εθνικού Λαϊκού Συμβουλίου την Τετάρτη ο Xi Jinping, που ομοίως είναι ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και Πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής χαιρέτισε τη συμβολή του στρατού Κίνας στη μάχη κατά επιδημίας coronavirus και κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να εντατικοποιήσουν την εκπαίδευση των στρατιωτών .

« Είναι απαραίτητο να εκμεταλλευθεί τα μέσα εκπαίδευσης και να προετοιμαστεί για πόλεμο », ανακοίνωσε το επίσημο κρατικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο τον Πρόεδρο Jinping. «

Είναι απαραίτητο να εντατικοποιήσουμε τις προετοιμασίες ένοπλης μάχης, να οδηγήσουμε μ’ ευελιξία την στρατιωτική εκπαίδευση μάχης και να βελτιώσουμε την ικανότητα των στρατιωτών μας να επιτελέσουν αποστολές », πρόσθεσε.

Ο M. Xi δήλωσε πως ο στρατός οφείλει να λάβει υπόψιν του τα «χειρότερα σενάρια », προσθέτοντας πως θα πρέπει να είναι έτοιμος να« διαφυλάξει αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία “και” να διαφυλάξει τη στρατηγική σταθερότητα και τα συμφέροντα της χώρας “

Αυτό το κάλεσμα του Κινέζου προέδρου επέρχεται μετά από προηγηθείσα απόφαση για αύξηση του προϋπολογισμού του κινεζικού στρατού κατά 178 δισεκατομμύρια δολάρια συγκριτικά με πέρυσι.

Η Κίνα προειδοποίησε ότι θα προβεί σ΄ «αντίποινα» εάν το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών εγκρίνει κυρώσεις εναντίον του Πεκίνου για την υποτιθέμενη ευθύνη του στην επιδημία Covid-19.


Αυτό συμβαίνει εν μέσω της έντασης στις σχέσεις με την Ινδία σχετικά με τις συνοριακές διαφορές και την αυξανόμενη ένταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία σχετικά με την πανδημία κορονοϊού.

Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία ζήτησαν διεθνή έρευνα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και έχουν κατηγορήσει ρητά την Κίνα ότι είναι υπεύθυνη.

Από τότε που ξέσπασε η επιδημία κορονοϊού στην κινεζική πόλη Γουχάν στα τέλη Δεκεμβρίου 2019, η διαμάχη επιδεινώθηκε καθημερινά μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον που αλληλοκατηγορούνται για την ευθύνη διάδοσης του Covid19.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αποκαλεί τον νέο κορονοϊό “Κινέζικο ιό”.

Πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συγκρούστηκαν επίσης για το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.

Ο συνταγματάρχης Wu Qian, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε την Τετάρτη ότι η αυξημένη εξάρτηση της Ταϊβάν από τις “ξένες δυνάμεις” ως μέρος ενός σχεδίου απόσχισης από το Πεκίνο ήταν η πιο μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια της Κίνας.

“Η εσωτερική ασφάλεια της Κίνας και τα συμφέροντα του Πεκίνου στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν επίσης πραγματικές απειλές”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Wu Qian.

“Η Κίνα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό στην εθνική άμυνα και να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο σε καιρό ειρήνης », κατέληξε.

ή όπως έγραφε ο Κλεάνθης Γρίβας 24-03-2020:

”Oι συγκρούσεις θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε στρατιωτικές, εάν η Κίνα επιχειρήσει να επιβληθεί ως «ηγεμόνας» στην ήπειρό της, ενάντια στις άλλες μεγάλες δυνάμεις της περιοχής (Ιαπωνία, Ινδία).

Σε μια τέτοια περίπτωση, η πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα θα ήταν αναπόφευκτη.”

 

Πηγή

Προβολές : 409


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα