Ο Τραμπ καλεί για «πλήρη εγκληματολογικό έλεγχο» των επιστολικών ψήφων

Ο Τραμπ καλεί για «πλήρη εγκληματολογικό έλεγχο» των επιστολικών ψήφων

4 Δεκεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:404
Μοίρασέ το
 

«Αυτό δεν αφορά μόνο την εκστρατεία μου, αν και έχει να κάνει πολύ με το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρός σας», δήλωσε ο Τραμπ.

«Αν δεν ξεριζώσουμε την απάτη, την τεράστια και φρικτή απάτη που σημειώθηκε στις εκλογές μας του 2020, δεν έχουμε πλέον χώρα», είπε.

Μα δεν είχατε ποτέ χώρα, κύριε Τράμπ.
Την κυβερνούσαν οι εβραίοι σιωνιστές και αυτό είναι γνωστό. Το έχουν δηλώσει αλαζονικά και οι ίδιοι.
 
Καλλιόπη Σουφλή
 

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την Τετάρτη έναν πλήρη εγκληματολογικό έλεγχο των επιστολικών (ταχυδρομικών) ψήφων που κατατέθηκαν σε κρίσιμες πολιτείες στις προεδρικές εκλογές της Αμερικής, της 3ης Νοεμβρίου.

Σε μια μακρά ηχογραφημένη ομιλία, ο πρόεδρος είπε ότι «δεκάδες χιλιάδες [ψήφοι] έχουν ψευδείς υπογραφές» σε κρίσιμες πολιτείες.

Αυτό σημαίνει ότι «απαιτείται πλήρης εγκληματολογικός έλεγχος για να διασφαλιστεί ότι περιλαμβάνονται μόνο νόμιμα ψηφοδέλτια από νόμιμα εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που έχουν κατατεθεί σωστά», πρόσθεσε ο Τραμπ.

«Ο λόγος για αυτό είναι σαφής», είπε, «δεν έλεγχαν, μέσω ταυτοποίησης, τις υπογραφές επειδή γνώριζαν ότι οι ψήφοι δεν είχαν συμπληρωθεί από τους ψηφοφόρους στα ονόματα των οποίων κατατέθηκαν».

Ο μόνος τρόπος για την επίλυση της κατάστασης, είπε ο Τραμπ, είναι να πραγματοποιηθεί ένας πλήρης έλεγχος των φακέλων ψηφοφορίας, οι οποίοι φέρουν πάνω τους τις υπογραφές.

Δεν είπε ποιες πολιτείες χρειάζεται να πραγματοποιήσουν την διαδικασία ελέγχου.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η νομική ομάδα του Τραμπ έστειλε αρκετές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, απαιτώντας πλήρη έλεγχο των υπογραφών.

Ο Ράφενσμπεργκερ, ωστόσο, απάντησε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν τα ψηφοδέλτια μαζί με τον φάκελό τους που έχει την υπογραφή, αναφέροντας νόμους περί ιδιωτικού απορρήτου.

Η ομάδα του και άλλοι Ρεπουμπλικανοί πίεσαν για διαδικασίες ελέγχου υπογραφών στην Πενσυλβάνια.

«Χρειαζόμαστε μια συστηματική ανάλυση των επιστολικών ψήφων, για να ελέγξουμε τους φακέλους», δήλωσε ο Τραμπ.

«Η υπογραφή είναι το σημαντικό. Και αν βρίσκεται στους φακέλους, μπορούμε να ελέγξουμε μόνο τους φακέλους. Και αυτό θα μας πει τα πάντα. Αυτό είναι το απόλυτο ελάχιστο που θα πρέπει να απαιτήσουμε.»

Από την ημέρα των εκλογών και μετά, οι παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την διαδικασία καταγραφής των ψήφων σε αρκετές περιοχές των Δημοκρατικών, δήλωσε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι αυτό επιδείνωσε περαιτέρω την, σύμφωνα με ισχυρισμούς, νοθευμένη διαδικασία καταχώρησης ψήφων.

Σε μαρτυρίες την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν, την Αριζόνα και την Πενσυλβάνια, οι παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, δήλωσαν ότι είδαν παρατυπίες, είδαν ψήφους για τον Τραμπ να πηγαίνουν στον Μπάιντεν, και παρενοχλήθηκαν από εργαζόμενους των εφορευτικών επιτροπών.

Οι υπουργοί πολιτειών σε αυτά τα μέρη δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για εκλογική απάτη ή παρατυπίες που θα ανέτρεπαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Και όχι μόνον αυτό, καθώς ένας εκπρόσωπος της υπουργού Εξωτερικών του Μίσιγκαν, Τζόσελυν Μπένσον, δήλωσε στην Epoch Times ότι Ρεπουμπλικανοί παρατηρητές που κατέθεσαν ενώπιον του νομοθετικού σώματος του Μίσιγκαν αυτή την εβδομάδα, παρουσίασαν «έλλειψη γνώσης» σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων και προώθησαν «θεωρίες συνωμοσίας», χωρίς επεξηγήσεις.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, υποστήριξε ότι οι προσπάθειές του να αποδείξει την ύπαρξη εκλογικής απάτης και παρατυπιών είναι μια προσπάθεια να προστατευθεί το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ.

«Αυτό δεν αφορά μόνο την εκστρατεία μου, αν και έχει να κάνει πολύ με το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρός σας», δήλωσε ο Τραμπ.

«Αν δεν ξεριζώσουμε την απάτη, την τεράστια και φρικτή απάτη που σημειώθηκε στις εκλογές μας του 2020, δεν έχουμε πλέον χώρα», είπε.

 

Πηγή

Προβολές : 404


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα