Ο Τραμπ προτρέπει τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στην διαδήλωση στις 6 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον

Ο Τραμπ προτρέπει τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στην διαδήλωση στις 6 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον

30 Δεκεμβρίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:255
Μοίρασέ το

 

Ο Τραμπ νωρίτερα αυτό το μήνα είπε ότι οι διαδηλώσεις στις 6 Ιανουαρίου «θα είναι άγριες».

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή προέτρεψε τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021.

«Θα τα πούμε στην Ουάσιγκτον, στις 6 Ιανουαρίου. Μην το χάσετε», έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet, και υποσχέθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες αργότερα.

Ορισμένες ομάδες σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α τον επόμενο μήνα, καθώς μέλη του Κογκρέσου συγκαλούνται σε κοινή σύνοδο για τη μέτρηση των εκλεκτορικών ψήφων.

Τουλάχιστον 11 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων σχεδιάζουν να αμφισβητήσουν τις εκλεκτορικές ψήφους. Όμως δεν έχουν λάβει ακόμη δέσμευση από κάποιον γερουσιαστή. Τέτοιες ενέργειες απαιτούν τόσο έναν αντιπρόσωπο την Βουλής όσο και ένα μέλος του Κογκρέσου. Η ένσταση δεν θα γίνει δεκτή, εκτός εάν η πλειοψηφία κάθε τμήματος την υπερψηφίσει.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καλέσει τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να αμφισβητήσουν τις ψήφους ισχυριζόμενος ότι υπήρξε ευρεία εκλογική νοθεία.

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση της Epoch Times, περίπου είκοσι γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα αμφισβητήσουν τις ψήφους ενώ άλλοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ένσταση.

Πέντε γερουσιαστές δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να αμφισβητήσουν τις ψήφους, όπως ο εκλεγμένος Γερουσιαστής Τόμι Τάμπερβιλ, ενώ οι υπόλοιποι δεν το αποκλείουν.

Ο γερουσιαστής Τζον Θουν μιλά σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον στις 15 Δεκεμβρίου 2020. (Rod Lamkey / Pool / Getty Images)

 

Η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επέκρινε τα σχέδια για την αμφισβήτηση των ψήφων. Ο εκπρόσωπος του πλειοψηφικού κόμματος στη Γερουσία Τζον Θουν είπε ότι η κίνηση «θα πέσει πολύ άδοξα».

Άλλοι νομοθέτες έχουν επίσης τεθεί εναντίον όσων πιέζουν για ενστάσεις.

«Όλη αυτή η συζήτηση για τις 6 Ιανουαρίου από τον Τραμπ (@realDonaldTrump) και άλλους απατεώνες του Κογκρέσου μπορεί να εξηγηθεί πολύ απλά: Θα συγκεντρώσουν χρήματα και θα κερδίσουν οπαδούς κατηγορώντας όλους τους άλλους γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Είναι λυπηρό και μια πλήρης απάτη», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος Άνταμ Κινζίνγκερ σε ένα tweet.

Ο Τραμπ νωρίτερα αυτό το μήνα είπε ότι οι διαδηλώσεις στις 6 Ιανουαρίου «θα είναι άγριες».

Ο Αλί Αλεξάντερ, επικεφαλής διοργανωτής του κινήματος διαμαρτυρίας «Σταματήστε την Κλοπή» ( Stop the Steal), δήλωσε τη Δευτέρα σε ζωντανή μετάδοση ότι ο ίδιος, ο Άντι Μπιγκς, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πόουλ Γκόσαρ και ο Μο Μπρουκς, είχαν την ιδέα να οργανώσουν την διαμαρτυρία στην Ουάσιγκτον καθώς οι νομοθέτες θα μετράνε τις εκλεκτορικές ψήφους.

«Είναι για να δημιουργήσουμε μομέντουμ και να ασκήσουμε πίεση, ώστε την ημέρα της καταμέτρησης να αλλάξουμε τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων του Κογκρέσου που είναι ακόμη αναποφάσιστοι, και για να δούν όλο αυτόν τον κόσμο απ’ έξω και να πουν, «Δεν μπορώ να είμαι στην άλλη πλευρά αυτού του πλήθους» δήλωσε.

Σύμφωνα με εσωτερικές εκτιμήσεις, ο Αλεξάντερ είπε ότι αναμένει 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους να συμμετέχουν. «Αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της Ουάσιγκτον», ισχυρίστηκε.

 

Πηγή

Προβολές : 255


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα