Πάλι θα σας στεναχωρήσω, αλλά…

Πάλι θα σας στεναχωρήσω, αλλά…

13 Αυγούστου, 2021 43 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,354
Μοίρασέ το

 

Τελικά, η σωτηρία έχει πολλά ονόματα, αλλά κανέναν σωτήρα…

 

 

 

 

 

Χρειάζεται να σχολιάσω κάτι από τα παρακάτω γραφέντα;

Απλά, λυπάμαι…

Λυπάμαι για έναν λαό, που δεν θέλει να δει τις αλήθειες, ακόμα…

Έναν λαό που ψάχνει απεγνωσμένα για σωτήρες, όταν αρνείται να δει μέσα του πως ΜΟΝΟΝ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Μ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Από τον τίτλο του άρθρου, φαντάζομαι ότι έχετε ήδη καταλάβει ότι κάποιοι θα δυσαρεστηθούν. Κάποιοι ίσως θυμώσουν. Κάποιοι άλλοι, ίσως με βρίσουν. Αλλά όπως έλεγε ο ιερός Σωκράτης, «στην απουσία μου, επιτρέπω και να με μαστιγώσουν».

Αυτό το διάστημα που ξεκίνησε το πανηγυράκι της «πανδημίας», ξέσπασε μία άλλη πανδημία, πολύ πιο σοβαρή: η «πανδημία των σωτήρων»! Ξαφνικά εμφανίστηκαν «σωτήρες» οι οποίοι θέλουν να πάρουν στους ώμους τους το λαό και να τον οδηγήσουν στη σωτηρία! Να τον απαλλάξουν από τη βάσανο του μαρτυρίου. Με το αζημίωτο βέβαια!

Αυτός ο λαός, για κάποιο λόγο, έχει πάντα ανάγκη έναν τσοπάνη! Κάποιον που θα βγαίνει μπροστάρης, θα λέει αυτά που θέλει ο κόσμος ν’ ακούσει και θα γίνεται ο μονόφθαλμος οδηγός των τυφλών.

Ο πρώην φανατικός υποστηρικτής της ΝουΔούλας και νυν «ορκισμένος εχθρός» της, Γιώργος Τράγκας. Εκείνος που έμεινε έξω από την πίτα των 40 εκ. ευρώ και αποφάσισε να γίνει αντάρτης. Και καλά οι νεώτεροι. Δεν τον γνωρίζουν. Οι παλαιότεροι όμως; Οι άνω των 45, πώς γίνεται να ξεχνούν τόσο εύκολα; Πώς γίνεται να πείθονται τόσο εύκολα; Πώς γίνεται να ξεχνούν τις επικές μάχες στα «παράθυρα» των ειδήσεων μεταξύ Γιώργου Τράγκα και Νίκου Κακαουνάκη; Και κάπου στο ενδιάμεσο να εμφανίζεται κι ένας Γιώργος Κύρτσος κι ένας Δημήτρης Ρίζος, έτσι! Για την ποικιλία… Φανατικός ΝΔ ο Τράγκας, φανατικός ΠΑΣΟΚος ο Κακαουνάκης… Αλλά όχι απλά ΝΔ ο Τράγκας… Καραμανλικός του θανατά… Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Το να αναλύσουμε το φάκελο «Τράγκας» σημαίνει ότι θα πρέπει να αναλωθούμε σε δεκάδες ώρες συγγραφής και ανάλυσης, που από ένα σημείο και μετά, θα γίνει κουραστικό και για εσάς, και για εμένα. Αρκεί κανείς να ψάξει τη σχέση Αλαφούζου – Κόκκαλη – Κακαουνάκη – Τράγκα – Χριστοφοράκου, για να βρεθεί μπροστά στο μεγαλείο της ρεμούλας και της απάτης…

Από την άλλη, ο κ. Αντωνίου, ο κ. Αντωνιάδης, ο κ. Βόβολης… Θε μου σ’χώρα με…

Θυμάμαι τον κ. Αντωνίου, το 2010, που είχε καταθέσει μήνυση κατά των βουλευτών για εσχάτη προδοσία. Τότε ήταν που είχε ξεκινήσει το Μνημόνιο. Εκείνη την εποχή, έμενα Αθήνα. Με κάτι φίλους είχαμε έρθει Χαλκίδα, για να τον δούμε από κοντά. Το θέαμα απογοητευτικό! Τον θυμάμαι να κατεβαίνει τα σκαλιά των δικαστηρίων, φορώντας ένα παντελόνι από δερμάτινη, μποτάκια, λευκό πουκάμισο ανοιχτό ως το στέρνο και μία χρυσή καδένα να χάσκει αγέρωχα στο… δασύτριχο στήθος… Τότε, γύρισα και είπα στους φίλους: «Αυτόν εδώ ήρθαμε να στηρίξουμε; Πάμε για καφέ καλύτερα…»

Φυσικά, υπήρχε και το άλλο θέμα: μήνυση κατά βουλευτών, είναι ένας λεονταρισμός εκ του ασφαλούς. Η βουλευτική ασυλία, δεν επιτρέπει καμία μήνυση να γίνει πραγματικότητα. Κι αυτό, το ξέρουν όσοι ασκούν ένδικα μέσα. Όταν σας μιλάνε για μήνυση κατά βουλευτών ή υπουργών, απλά σας δουλεύουν χοντρά!

Κάποιοι πρόσφατα είπαν και το εξής απίθανο: «κάνουμε μήνυση κατά βουλευτών και υπουργών, ώστε όταν αλλάξει το καθεστώς, να εκδικαστεί…»! Άλλο χοντρό δούλεμα!

  • Πρώτον: μόνο με αγωγή μπορεί να γίνει αυτό. Όχι με μήνυση! Η μήνυση, παύει να υφίσταται από ένα σημείο και μετά. Η αγωγή ισχύει εφ’ όρου ζωής, ώσπου να εκδικαστεί η υπόθεση. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως, ως πρώην δικαστικός επιμελητής.
  • Δεύτερον: η άσκηση μήνυσης που βασίζεται στους εθνικούς Νόμους και το Σύνταγμα, είναι a priori καταδικασμένη σε αποτυχία. Κι αυτό, γιατί βάσει της Συνθήκης της Λισσαβώνας η οποία σφραγίστηκε με τις Συνθήκες Σένγκεν και Μάαστριχτ, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο είναι Ανώτερο του Εθνικού. Κοινώς, ακόμα κι αν εκδικαστεί η υπόθεση σε ελληνικό δικαστήριο, αρκεί μία αναφορά εκ μέρους της υπεράσπισης στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο για να καταρριφθεί πανηγυρικά η υπόθεση.
  • Τρίτον: μόνο με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μπορεί να γίνει δίωξη πολιτικού. Και προσφυγή, βασιζόμενη στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Όχι στο εθνικό.

Γι’ αυτό επιμένω και λέω πως όσοι σας παραμυθιάζουν με μηνύσεις, σας δουλεύουν κανονικά. Κι αυτό που ζητάνε, είναι μόνο να μαζεύουν κόσμο γύρω τους και να φαίνονται.

Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος ώστε να γίνει δίωξη κατά πολιτικών. Μόνο που δε θα τον αναφέρω σε καμιά περίπτωση, γιατί ξέρω ότι όλοι αυτοί οι «σωτήρες», θα πάρουν αυτό που θα γράψω και θα το κάνουν καραμέλα μόνο και μόνο για να το «κάψουν». Όλοι τους τον ξέρουν, κανείς δεν τον εφαρμόζει. Γιατί απλά… πρέπει να τραβήξουν το παραμύθι της σωτηρίας όσο περισσότερο γίνεται…

Ο κ. Βόβολης, τον οποίο δε γνωρίζω ως επιστήμονα και συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω καμία άποψη, εμφανίστηκε από το πουθενά, εν εξελίξει της «πανδημίας» και βλέποντας ότι «έχει ρεύμα» αποφάσισε να φτιάξει κόμμα! Φάουλ, αλλά ας προχωρήσουμε…

Από υγεία, όντως ο άνθρωπος -ιατρός ων- σίγουρα ξέρει πολύ περισσότερα από εμένα και εκεί δε θα μπω στη διαδικασία να πω κάτι. Όμως, από πολιτική, λυπάμαι κ. Βόβολη, αλλά ξέρω πολλά περισσότερα από εσάς. Και καθώς κάνατε το λάθος ν’ ασκήσετε πολιτική στο λόγο σας, υποπέσατε σε ένα ακόμα φάουλ! Αυτό:

Η κίνηση Δένδια ήταν τεράστιο λάθος, διότι δίνει στην Ιταλία το δικαίωμα εκμετάλλευσης ενός χώρου που δεν της ανήκει. Εκτός αυτού, ανοίγει το δρόμο στην Τουρκία για διεύρυνση της δικής της ΑΟΖ με τη Λιβύη…

Κι αυτό το «φιλάκι» στον Δένδια, πού αποσκοπεί; Εσείς δεν είχατε πει ότι θα συνεργαζόσασταν ευχαρίστως με τον Δένδια; Αυτό τώρα, πώς θα πρέπει να το εκλάβουμε; Υπάρχει κάτι που θα ‘πρεπε να ξέρουμε;

Με τον κ. Βόβολη, δεν έχω κάτι επί προσωπικού. Δε γνωριζόμαστε άλλωστε προσωπικά. Αλλά έχω ένα θέμα με αυτούς που εμφανίζονται «από το πουθενά» στη διάρκεια μιας κρίσης και τάζουν λαγούς με πετραχήλια…

Είπατε κάτι κ. Καζάκη; Όχι; Καλά κάνατε! Δε σας παίρνει…

Ο κ. Αντωνιάδης, εμφανίστηκε κι αυτός ως επίδοξος σωτήρας εν μέσω κρίσεως. Πρώην δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη… Αλήθεια… Γιατί πρώην κι όχι νυν; Αναρωτιέμαι…

Ο κ. Αντωνιάδης (οικειοθελώς και αυτοβούλως) είχε υποσχεθεί να παρέχει δωρεάν τη βοήθειά του σε μία ομάδα 6 ατόμων, από τους 14 που είχαν συλληφθεί στο Σύνταγμα στις 8 Νοεμβρίου του 2020. Όταν μου το είπε αυτό ένα φιλικό πρόσωπο που είχε συλληφθεί και υποτίθεται ότι θα ήταν ένα από τα 6 που θα αναλάμβανε δωρεάν ο κ. Αντωνιάδης, γέλασα. Είπα: «άμα σας αναλάβει, εγώ θα γίνω αστροναύτης». Αστροναύτης δεν έγινα όπως βλέπετε, γιατί ο κ. Αντωνιάδης ούτε καν απαντούσε στις κλήσεις τους. Πόσο μάλλον να τους αναλάβει. Το αποτέλεσμα ήταν ν’ απευθυνθούν σε άλλο δικηγόρο οι άνθρωποι για εκπροσώπηση. Ήδη το πρώτο δικαστήριο πήρε αναβολή. Κι έτσι θα συνεχίσει…

Το γιατί δεν εκπλήρωσε την υπόσχεσή του, εκείνος το ξέρει και δε με αφορά. Με αφορά όμως το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα οδηγεί στο ρητό: «ποτέ μην υπόσχεσαι κάτι που δεν μπορείς ή δε θες να κάνεις». Εκτός αν είσαι πολιτικός ή κάνεις προπόνηση για πολιτικός… Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζετε ότι ο κ. Αντωνιάδης είναι συνήγορος του κ. Βόβολη

Κι ερχόμαστε στον Ηλία Κασιδιάρη! Το «πρώην» στέλεχος της Χρυσής Αυγής! Ο άνθρωπος που έκανε ηγετική εμφάνιση όταν ο Μιχαλολιάκος ήταν στη φυλακή και σε χρόνο ρεκόρ, φρόντισε ο Μιχαλολιάκος να βάλει μέσα τον Κασιδιάρη για να τον συνετίσει. Μιλάω για τότε…

Στο τώρα… Βρίσκεται στη φυλακή… Βρίσκεται στη φυλακή και περνάει την ώρα του στο διαδίκτυο! Και σε ΚΑΝΕΝΑΝ δεν κάνει εντύπωση αυτό!

Οργανώνει τους «Έλληνες» από τη φυλακή, σα να βρίσκεται σπίτι του! Και σε ΚΑΝΕΝΑΝ δεν κάνει εντύπωση αυτό…

Οι χρηματοδότες εμφανίστηκαν από παντού σχεδόν. Και σε ΚΑΝΕΝΑΝ δεν κάνει εντύπωση αυτό.

Οι «Έλληνες» οργανώνονται στα πρότυπα της ΧΑ, αφήνοντας εκτός μόνο το νεοναζιστικό κομμάτι.

Και σε ΚΑΝΕΝΑΝ δεν κάνει εντύπωση αυτό!

Η ΧΑ αποφυλακίστηκε με ΣΥΡΙΖΑ και φυλακίστηκε με ΝΔ. Και σε ΚΑΝΕΝΑΝ δεν κάνει εντύπωση αυτό…

Σε μία συζήτηση που είχα με δύο φιλικά μου πρόσωπα εχθές, τους είπα: «Ο Κασιδιάρης δεν μπήκε φυλακή για τιμωρία. Μπήκε για εκπαίδευση και προετοιμασία.»

Και σύντομα θα δικαιωθώ! Όπως πιστεύω ότι ο Κασιδιάρης σύντομα θ’ αποφυλακιστεί και πάλι. Και θα εξηγήσω το γιατί:

Όταν πριν από μερικά χρόνια οι Έλληνες Πατριώτες – Εθνικιστές αποτελούσαν κίνδυνο, ο Νίκος Μιχαλολιάκος πήρε εντολή από CIA και ΕΥΠ να δημιουργήσει τη ΧΑ, διαλύοντας την ΕΠΕΝ.

Πριν λίγα χρόνια, χρησιμοποιήθηκε η ΧΑ, προκειμένου ν’ αμαυρωθεί το πατριωτικό κίνημα.

Κάτι που το έλεγα εξ αρχής. Και το πατριωτικό κίνημα, αμαυρώθηκε.

Τώρα, οι «αρνητές» αποτελούν κίνδυνο. Ποιος είναι καταλληλότερος για να αμαυρωθούν οι «αρνητές», αν όχι ο Κασιδιάρης;

Ήδη, η πανηγυρική επάνοδος του Κασιδιάρη στο πολιτικό σκηνικό, στήθηκε από τη ΝΔ, δια στόματος Κωνσταντίνου Μπογδάνου, όταν δήλωσε ότι βγαίνει έξω και βλέπει ότι ένας στους δύο θέλει να ψηφίσει «Έλληνες».

Κι αν νομίζετε ότι ο Μπογδάνος είναι ένα τυχαίο παιδάκι της ΝουΔούλας, ξανασκεφτείτε το! Είναι ένα από τα πιο «χωμένα» άτομα της ΝΔ!

Τελικά, η σωτηρία έχει πολλά ονόματα, αλλά κανέναν σωτήρα…

Χαλκίδα, 13/08/2021, 20:45

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,354


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα