Πάμε για ισχυρό σεισμό; Πείτε το! Μην ντρέπεστε…Τι είναι εκείνο που ΔΕΝ λένε οι ειδικοί… (βίντεο)

Πάμε για ισχυρό σεισμό; Πείτε το! Μην ντρέπεστε…Τι είναι εκείνο που ΔΕΝ λένε οι ειδικοί… (βίντεο)

9 Μαρτίου, 2021 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,105
Μοίρασέ το

Δεν θα το πουν… θ’ αφήσουν να χαθεί μεγάλος αριθμός πολιτών… άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο…

Μην ξεχνάμε την υπόσχεση Μητσοτάκη στους συμπατριώτες του: “Κάντε με πρωθυπουργό και εγώ θα πολεμήσω τον ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ… δηλαδή, τους αυτόχθονες Έλληνες.

Γιατί ο Μητσοτάκης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

Άλλους έχει ως συμπατριώτες…

Γι αυτό σας λέω πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…

ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.

ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ, ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ.

Θεωρώ, πως οι σεισμολόγοι γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Θεωρώ επίσης, πως καλλίτερα να είναι ενημερωμένος ο λαός για τυχόν σεισμικά φαινόμενα, αντί να βρεθεί προ απροόπτου και προ μιας καταστροφής, όπου θα χαθούν ζωές.

Παρακαλώ, ας ενημερώσουν, γιατί κάθε ανθρώπινη ζωή, είναι πολύτιμη.

Θα προκληθεί μεγαλύτερος πανικός σε μια σεισμική έξαρση, παρά αν από τώρα είμαστε ενημερωμένοι.

“ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ”, λέει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, που ανησυχεί για το ρήγμα της Αταλάντης και συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουμε.

Κι εδώ, η ανάρτηση των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, με τις 40.000 και πλέον επισκέψεις

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις στην Ελασσόνα, ξύπνησαν μνήμες και ανησυχίες σε πολλούς.

Εκείνο όμως που περισσότερο ξύπνησαν, ήταν η ενθύμιση ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν σεισμογενή χώρο που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις «ξύπνησαν» το ρήγμα του Τυρνάβου το οποίο είχε πάνω από 200 χρόνια να δώσει κάποια σοβαρή (3,5+) δόνηση.

Τι είναι εκείνο που ΔΕΝ λένε οι ειδικοί…

Εδώ και μία διετία τουλάχιστον, κυκλοφορεί μία έντονη ανησυχία στους κόλπους της σεισμολογικής κοινότητας, που αφορά το ρήγμα της Αταλάντης. Κι αυτό, γιατί έχει πολλά χρόνια να δώσει ισχυρό σεισμό.

Το ρήγμα της Βορείου Ανατολίας, συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης

Όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα, το ρήγμα της Βορείου Ανατολίας, συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης. Ωστόσο, οι «ειδικοί», σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τον κόσμο, έλεγαν ότι δεν έχει τίποτα να φοβάται η Ατάλαντη από τους σεισμούς στην Τουρκία (2020). Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει.

Από την άλλη, το ρήγμα του Τυρνάβου, επίσης συνδέεται (όχι άμεσα) με το ρήγμα της Αταλάντης. Μία ισχυρή δόνηση μπορεί να ενεργοποιήσει μία χαρά το δεύτερο.

Υπάρχει και ένα τρίτο πρόβλημα: τα ηφαίστεια.

Από πρόπερσι, υπάρχει ένα μπαράζ ηφαιστειακής δραστηριότητας, που όμοιό του έχει πάρα πολλά χρόνια να συναντήσει η ανθρωπότητα. Χαρακτηριστικά αναφέρω το γειτονικό ηφαίστειο της Αίτνας στην Ιταλία, το οποίο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετράει ήδη 9 εκρήξεις. Αυτή η δραστηριότητα, κάνει το υπέδαφος πιο ασταθές και πιο έτοιμο για εμφάνιση ισχυρής σεισμικής δραστηριότητας.

Ένα ακόμα πρόβλημα που πέρισυ αποκαλύφθηκε ότι απασχολούσε τους σεισμολόγους, ήταν το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Συγκεκριμένα, το Hellenic Weather γράφει:

«Βρυχάται» ξανά το ηφαίστειο της Σαντορίνης και θέτει σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό, καθώς βάσει των επιστημονικών μελετών, ο κίνδυνος ενεργοποίησης του είναι υπαρκτός.

>> Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην εκπόνηση του σχεδίου, «Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας στο Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Σαντορίνης με την κωδική ονομασία ”ΤΑΛΩΣ”», όπου επισημαίνεται η αυξημένη ετοιμότητα εν όψει κινδύνου για την εκδήλωση ηφαιστειακής δράσης και περιγράφονται σενάρια επαναδραστηριοποίησης.»

Ίσως εκεί να οφείλεται και η άσκηση ετοιμότητας για τσουνάμι που έλαβε χώρα στην Κω, βίντεο της οποίας ανέβασε το Εθνικό Κέντρο Πρόγνωσης Τσουνάμι (ΕΚΠΤ) στο λογαριασμό του στο twitter στις 27 Νοεμβρίου 2019. Και η επιλογή της Κω, δεν ήταν τυχαία, αφού είναι ένα από τα πρώτα «θύματα» σε περίπτωση έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

 

 

Ιδιαίτερα περίεργη εμφανίζεται να είναι και η συμπεριφορά της θάλασσας στις περιοχές όπου υπάρχει παλίρροια.

Στη Χαλκίδα για παράδειγμα, τα νερά έχουν γίνει πιο ορμητικά στις αλλαγές και ταυτόχρονα τραβιούνται κατά 70 – 110 εκατοστά περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως.

Το meteology.gr, αποδίδει το φαινόμενο της έντονης άμπωτης στο φεγγάρι.

Η αλήθεια είναι ότι τα επιχειρήματα, κάθε άλλο παρά πειστικά είναι.

Ειδικά όσο αφορά τη Χαλκίδα, της οποίας η παλίρροια δεν επηρεάζεται από κανενός είδους σεληνιακής δραστηριότητας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα Στενά του Ευρίπου παρουσιάζουν ένα μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο:

Τα νερά αλλάζουν κατεύθυνση κάθε 6 ώρες και όχι κάθε 12 όπως συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Επίσης, 7 ημέρες το (σεληνιακό) μήνα, τα νερά είναι άστατα. «Χαλασμένα» όπως τα λένε οι ντόπιοι. Δηλαδή, δεν έχουν σταθερή ροή, ούτε σταθερό ωράριο άμπωτης – πλημμυρίδας.

Αυτό, θυμίζει έντονα τον γυναικείο «κύκλο».

Καθώς η Χαλκίδα βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Ελλάδας, μοιάζει να είναι ο γυναικείος κόλπος της Χώρας, ο οποίος παρουσιάζει έμμηνο ρήση (περίοδο) αυτές τις 7 ημέρες.

Και πράγματι, στα παλιά χρόνια όπου τα φάρμακα δεν είχαν ακόμα καταστρέψει τον ανθρώπινο οργανισμό, οι γυναίκες παρουσίαζαν «αδιαθεσία» 7 ημέρες το (σεληνιακό) μήνα.

Όπως και να έχει το θέμα, εδώ και τρία χρόνια συζητιέται έντονα στους σεισμολογικούς κύκλους η πιθανότητα – βεβαιότητα έγερσης του ρήγματος της Αταλάντης.

Αυτό, σε συνδυασμό με την έγερση του ρήματος του Τυρνάβου, την έντονη δραστηριότητα της Αίτνας και το φόβο έγερσης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, δημιουργούν ένα έντονο κλίμα ανασφάλειας που φοβάμαι ότι δικαιολογεί και την προσπάθεια της μαοϊκής κυβέρνησης των Αθηνών να εφαρμόσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τα σκληρά κι απάνθρωπα μέτρα που εφαρμόζει.

Διότι μετά από έναν ισχυρό σεισμό ή μία σειρά σεισμικής δραστηριότητας (θυμίζω ότι ο φόβος έξαρσης σεισμικής δραστηριότητας σε Κορινθιακό και Αλκυονίδες παραμένει στην πρώτη γραμμή), κανένα μέτρο δε θα είναι δυνατόν να επιβληθεί.

Εικόνα μετά τον κύριο σεισμό στην Ελασσόνα: να γελάς και να κλαις ταυτόχρονα με την ηλιθιότητα… (φωτό: CNN Greece)

Με εξαίρεση βέβαια τους κατοίκους της Ελασσόνας και Λάρισας οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες με τα φίμωτρα στη μούρη μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Υπάρχουν κι άλλοι σαν αυτούς, που θα πέφτει το σπίτι τους, θα πεθαίνουν οι οικογένειές τους στα χαλάσματα κι εκείνοι το μόνο που θα σκέφτονται θα είναι να βάλουν το φίμωτρο…

 

Ηφαίστεια στην Ελλάδα

 

Αν κάποιοι νομίζετε ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι το μόνο που έχουμε στην Ελλάδα, ήρθε η ώρα ν’ αναθεωρήσετε!

Ενεργά ηφαίστεια:

 1. Σαντορίνης (Αιγαίο) – Κολούμπο
 2. Σαντορίνης (Αιγαίο) – Νέα Καμένη Θήρας
 3. Μεθάνων (Αιγαίο)
 4. Μήλου (Αιγαίο)
 5. Νισύρου (Αιγαίο)
 6. Σουσακίου (Άγιοι Θεόδωροι Αττικής)

Ανενεργά ηφαίστεια:

 1. Κω (Αιγαίο) – τελευταία γνωστή έκρηξη ήταν στην εποχή της Πλειστοκαίνου
 2. Πόρου (Αιγαίο) – τελευταία γνωστή έκρηξη ήταν στην εποχή της Πλειστοκαίνου
 3. Γυαλίου (Αιγαίο) – Το Γυαλί είναι ένα νησί ανάμεσα στην Κω και τη Νίσυρο. Τελευταία γνωστή έκρηξη στην εποχή της Ολοκαίνου
 4. Δακίτες Παλαιοχώρας Αίγινας (Αιγαίο) – τελευταία γνωστή έκρηξη ήταν στην εποχή της Πλειστοκαίνου
 5. Ν. Βλυχάδες (Β. Ευβοϊκός κόλπος)
 6. Οξύλιθος (Εύβοια)
 7. Παναγιά Λέσβου (Αιγαίο)
 8. Μικροθήβες (Μαγνησία)
 9. Τούρλι Σαμοθράκης (Αιγαίο)
 10. Βόρειες Σποράδες (Αιγαίο)
 11. Αλμωπία (Μακεδονία)
 12. Πάρνηθας (Αττική)

Και βέβαια, το γεγονός ότι κάποια ηφαίστεια είναι ανενεργά, δε σημαίνει απαραίτητα πως θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Μία μαγματική δραστηριότητα ενός κοντινού ηφαιστείου, άνετα μπορεί να επανενεργοποιήσει ένα «ανενεργό» ηφαίστειο.

 

 

Πηγή

Προβολές : 2,105


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα