ΠΑΡΑΝΟΙΑ! «Ειδικοί»: «Δεν μπορούμε να αποδείξουμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αλλά πρέπει να μας εμπιστευτείτε»!

3 Ιουνίου, 2021 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:579
Μοίρασέ το

 

Πώς θα δούμε ότι το εμβόλιο «δουλεύει»;

 

“Πώς θα δούμε ότι το εμβόλιο “δουλεύει”, ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ;;;”

Αυτή είναι στην ουσία, η ολοκληρωμένη πρόταση που εκτοξεύουν ΟΙ ΝΤΗΛΕΡ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΩΝ;;;

Τα χιλιάδες πλέον θύματα των εμβολίων, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.

“ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ, ΜΗΠΩΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΩΝ”, ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ;;;

Πόσοι από τους μεγαλογιατρούς που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και μας κουνάνε το δάχτυλο, ήταν στα payroll της ΝΟΒΑΡΤΙΣ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Οι «ειδικοί» υποστηρίζουν πλέον πως δεν μπορούμε να αποδείξουμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, καθώς η ανοσία δεν μπορεί να μετρηθεί σε διαγνωστικό επίπεδο.

Μία παρατήρηση που γίνεται από τους «ειδικούς» αφότου πολλοί πολίτες προσπάθησαν να μετρήσουν τα αντισώματα τους μερικούς μήνες μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, o Δρ. Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, υποστηρίζει πως τα αντισώματα «πέφτουν» γρήγορα σχεδόν τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό και η κυτταρική ανοσία που προσφέρει μακροχρόνια προστασία ακόμη και με μηδέν αντισώματα, δεν μπορεί εύκολα να «μετρηθεί».

«Όχι είναι πάρα πολύ δύσκολο και δεν μπορεί να μετρηθεί. Το μόνο που ξέρουμε, όμως, από μελέτες είναι, πως μέχρι σχεδόν ένα χρόνο παραμένουν προστατευμένα τα άτομα. Μπορεί να είναι και παραπάνω. Δεν φαίνεται, όμως, τα επίπεδα αντισωμάτων να σχετίζονται άμεσα με την προστασία. Γι’ αυτό και το FDA της Αμερικής έβγαλε αυτήν την ανακοίνωση, που λέει “μη μετράτε τα αντισώματα”. Δεν υπάρχει εύκολος ή standardized τρόπος να μετρηθεί η κυτταρική ανοσία. Μελέτες γίνονται για να καταφέρουμε να την μετρήσουμε, αλλά δεν έχουμε ακόμα το κατάλληλο τεστ», σημειώνει.

Οι επιστημονικές προσπάθειες για τη μέτρηση της «κυτταρικής ανοσίας»

Ο μηχανισμός της κυτταρικής ανοσίας ενεργοποιείται μέσω των κυττάρων μνήμης που αναπτύσσει ο οργανισμός, όταν έρχεται σε επαφή με τον ιό: είτε μέσω της φυσικής νόσησης, είτε μέσω του εμβολιασμού. Aυτό το είδος της ανοσίας μπορεί να προσφέρει ικανή προστασία από τον ιό σε όλους τους εμβολιασμένους. Ακόμη και σε ασθενείς πλήρως ανοσοκατεσταλμένους, που μπορεί να μην παράξουν καθόλου αντισώματα.

Σε πολλά ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού γίνονται προσπάθειες αυτή τη στιγμή να καταστεί εφικτή η μέτρηση της κυτταρικής ανοσίας, σημειώνει ο Παντελεήμων Κωνσταντουλάκης, μοριακός βιολόγος – γενετιστής, επιστημονικός διευθυντής του «Genotypos».

«Είναι σε τελείως ερευνητικό επίπεδο. Θέλουμε κυτταρικές καλλιέργειες με ιούς και δεν είναι εύκολο. Γίνεται μόνο σε επίπεδο Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και όχι για διαγνωστική χρήση.

Γι’ αυτό δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μετρήσει κανείς τον τίτλο των αντισωμάτων γιατί είναι κάτι το οποίο είναι ευμετάβλητο και δεν σου διασφαλίζει την γνώση για την άμυνά σου έναντι του ιού.

Έτσι, εφ’ όσον δεν είμαστε σε θέση να μετρήσουμε με τον σωστό τρόπο, επαναλαμβανόμενα και επικυρωμένα την κυτταρική ανοσία, είναι άσκοπο να μετράμε αντισώματα μετά τον εμβολιασμό ή μετά την φυσική λοίμωξη, διότι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για την κάλυψή μας και το ποσοστό ανοσίας μας», τονίζει.

Σε κάθε περίπτωση, κανένας εμβολιασμένος δεν μπορεί να γνωρίζει εάν μετά το εμβόλιο έχει αναπτύξει ικανά εξουδετερωτικά αντισώματα και ανήκει στο 95% του πληθυσμού που έχει ανοσία, ή αν ανήκει στο 5% που δεν το «πιάνουν» τα εμβόλια, σύμφωνα με την αποτελεσματικότητα που επικαλούνται οι εταιρείες. 

Ο Καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης συμπληρώνει: «Είναι πάρα πολύ πολύπλοκο το ανοσοποιητικό σύστημα. Ήταν από τα πιο δύσκολα μαθήματα που κάναμε στην Ιατρική. Εμείς προσπαθούμε να το απλοποιήσουμε και να πούμε αν έχεις 1.000 αντισώματα ή έχεις έχεις δύο Τ-λεμφοκύτταρα παραπάνω από εμένα, είσαι προστατευμένος. Δεν μπορείς το μετρήσεις έτσι το ανοσοποιητικό. Γι’ αυτό ξέρουμε τόσο λίγα και για τα αυτοάνοσα νοσήματα», σημειώνει.

Απόδειξη ότι «δουλεύουν» τα εμβόλια είναι η μείωση μολύνσεων, διασωληνωμένων και θανάτων, λένε οι «ειδικοί»

Πώς όμως, γνωρίζουμε το ποσοστό της προστασίας που προσφέρουν τα εμβόλια, εάν δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον βαθμό της ανοσίας που αναπτύσσει ο ανθρώπινος οργανισμός με τον εμβολιασμό;

Οι μελέτες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχουν στηριχθεί κυρίως πάνω στην κλινική εφαρμογή τους, λένε οι «ειδικοί». Δηλαδή, οι ερευνητές μετρούν το ποσοστό των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων που προσβάλλεται από τον ιό, κι από εκεί εξάγουν τα συμπεράσματα τους.

«Όλα τα συμπεράσματά μας τα ξέρουμε από τις κλινικές μελέτες, που βλέπουμε το ποσοστό εμβολιασμένων που κολλάν και νοσούν από Covid-19. Δεν υπάρχουν δηλαδή μετρήσιμα μεγέθη που να μας διαβεβαιώνουν για την ανοσία μας. Κι αυτό, δεν είναι κάτι καινούργιο. Με όλα τα εμβόλια είχαμε πάντα το ίδιο θέμα. Δεν ξέρουμε το επίπεδο αντισωμάτων που προστατεύει, όμως, η έλλειψη αντισωμάτων δεν σημαίνει πως δεν είμαστε προστατευμένοι καθώς τα κύτταρα μνήμης βοηθάνε και προσφέρουν σημαντική ανοσία. Αυτά ξέρουμε», σημειώνει ο Δρ. Θεοκλής Ζαούτης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών είναι η απότομη πτώση των κρουσμάτων, των βαρέως πασχόντων ασθενών, αλλά και θανάτων στη Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, χώρες που έχουν προχωρήσει σημαντικά οι εμβολιασμοί. Παράλληλα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όπως των ΗΑΕ που παρά τους πολλούς εμβολιασμούς τα κρούσματα παραμένουν υψηλά.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το μεγάλο όφελος των εμβολιασμών είναι πως ακόμη κι αυτός που εμφανίζει μειωμένη προστασία έναντι ενός άλλου και τελικά προσβληθεί από τον κορωνοϊό, έχει προστασία από βαριά νόσο ή και θάνατο, σε ποσοστό που αγγίζει ακόμη και το 100%.

Ο Καθηγητής κ. Ζαούτης σημειώνει ότι ξέρει ανθρώπους που νόσησαν από Covid-19 μετά από το εμβόλιο, αλλά κανέναν που να ανέπτυξε βαριά νόσο.

«Δεν νοσούν βαριά. Και εγώ γνωρίζω άτομα που έχουν εμβολιαστεί και νόσησαν αλλά όχι βαριά. Περνούν τη νόσο ήπια», σημειώνει.

Η Ελλάδα

Ακόμη και στην Ελλάδα που οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες έχουν φτάσει και ξεπεράσει το 20% του πληθυσμού, έχουν φανεί ήδη οι θετικές επιπτώσεις των εμβολίων. Παρά το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων που αυξάνουν σημαντικά την κινητικότητα του πληθυσμού, άρα και τη διασπορά του ιού (εστίαση, εμπορικά καταστήματα και σχολεία), όλοι οι δείκτες της πανδημίας σταδιακά μειώνονται.

Ενδεικτική της μείωσης των βαρέως πασχόντων ασθενών από Covid-19 μάλιστα, είναι και η μείωση της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και η μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών και των θανάτων.

«Το επιδημιολογικό φορτίο πέφτει, έχουμε λιγότερους ασθενείς, έχουμε λιγότερους θανάτους, άρα πάμε καλά με τα εμβόλια και με την φυσική ανοσία που απέκτησε ο κόσμος», καταλήγει ο γενετιστής κ. Κωνσταντουλάκης.

Να τονίσουμε βέβαια για την Ελλάδα πως τα κρούσματα ναι μεν πέφτουν αλλά με πολύ χαμηλούς ρυθμούς και παράλληλα πλέον μπήκαμε στον Ιούνιο και άρα βοηθάει πολύ ο καιρός στο να πέσουν τα κρούσματα. Την αποτελεσματικότητα στη χώρα μας θα την δούμε από Σεπτέμβριο, όμως οι συζητήσεις για 4ο κύμα και νέο lockdown μάλλον εκθέτουν όσους υποστηρίζουν ότι τα κρούσματα πέφτουν λόγω εμβολίων.

 

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα

Δεν βρέθηκαν άρθρα.