Περίεργη παρέμβαση Κίνας στα ελληνοτουρκικά: Προεξοφλεί κρίση στην Αν. Μεσόγειο!

Περίεργη παρέμβαση Κίνας στα ελληνοτουρκικά: Προεξοφλεί κρίση στην Αν. Μεσόγειο!

9 Μαρτίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:499
Μοίρασέ το

Παρέμβαση πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Κινέζοι, έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα και συνεχώς επεκτείνονται σε νέες αγορές…

Άρα, τι γνωρίζουν πριν από τον Ελληνικό λαό;;;

Ποιό είναι το … κρυφό μήνυμα των δηλώσεων του εκπροσώπου του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών;;;

Με δεδομένο πως η Κίνα στηρίζει την Ρωσία, και πως ο Μητσοτάκης με τις ΕΘΝΟΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη, πως ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ…

Οι Κινέζοι, θα τα βρουν μια χαρά με τον Μογγόλο Ερντογάν…

ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Σε μία ασυνήθιστη παρέμβαση προέβη το κινεζικό ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά.

Για πρώτη φορά η Κίνα σχολιάζει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες περί επικείμενης κρίσης.

Ειδικά, μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς ότι η κινεζική παρέμβαση έρχεται λίγες ώρες μετά το εμπάργκο ΗΠΑ-Βρετανίας στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο γεγονός που σημαίνει πως ο αγωγός Εast-Μed “ανασταίνεται”.

Είναι πολύ πιθανό ο Ευρασιατικός Άξονας Ρωσίας-Κίνας-Τουρκίας να επιχειρήσει μπλόκο στην περιοχή της Αν. Μεσογείου ώστε η Ευρώπη να συνεχίσει να βρίσκεται υπό ενεργειακή πολιορκία.

Δεν είναι τυχαίο πως η Ρωσία δεν συμπεριέλαβε την Τουρκία στις “εχθρικές χώρες” όπως την ΕΕ και την Ελλάδα.

Kίνα: Όχι σε κλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

Πιο αναλυτικά, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιζιάν, δήλωσε ότι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός μέρους.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με το Sigmalive, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών, δήλωσε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας θα πρέπει να γίνονται σεβαστές.

«Καλώ τα μέρη να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης και να επιλύσουν τη σύγκρουση μέσω διαλόγου, προστατεύοντας από κοινού την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν την Κυριακή

Η παρέμβαση της Κίνας έρχεται στην σκιά της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Στο προεδρικό μέγαρο στα Θεραπειά θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεύμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο ίδιο προεδρικό μέγαρο ο Ερντογάν είχε υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, όταν εκείνη πραγματοποίησε το τελευταίο της ταξίδι προτού αποχωρήσει από την καγκελαρία της Γερμανίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και εν συνεχεία θα έχει γεύμα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών είχε γνωστοποιηθεί αρχικά χθες, από τουρκικά ΜΜΕ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ άλλων θα βρεθεί η κατάσταση στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας.

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πάντα ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσο μάλλον υπό τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει:

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι δύο χώρες παρά τις διαφορές μας αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από προβλήματα. Προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε περισσότερα», ανέφερε.

Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες όσο αφορά στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, είπε ο κ. Οικονόμου.

«Η τιμιότητα και η συνέπεια σε βάθος χρόνου είναι βασικά εχέγγυα επιβίωσης των λαών. Η ενότητα των Ελλήνων είναι άρρηκτη. Η Ελλάδα με τη στάση της στην εισβολή στην Ουκρανία αποδεικνύει την προσήλωσή της στο διεθνές δίκαιο. Έλαβε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση εναντίον της ρωσικής εισβολής. Είμαστε και τώρα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Λογικές αναθεωρητισμού δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανένα», είπε ο κ. Οικονόμου με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

 

 

Πηγή

Προβολές : 499


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα