“Πλαστογράφησαν έγγραφα για την τραγωδία στο Μάτι”

“Πλαστογράφησαν έγγραφα για την τραγωδία στο Μάτι”

27 Νοεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:268
Μοίρασέ το
 
‘Οχι μόνο υπήρξαν λάθη και παραλείψεις τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς στο Μάτι, αλλά στη συνέχεια κάποιο «τρίτο χέρι» επιχείρησε να συγκαλύψει τις ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων, κυρίως υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής.
 
Για τον λόγο αυτόν ζητεί από τον ανακριτή να ενημερώσει αρμοδίως την Εισαγγελία της Αθήνας, όπως προβλέπει ο νόμος.
 

 
 
Υπάρχει ένα μικρό εμπόδιο.
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 
Υ.Γ. Είναι ο ίδιος εισαγγελέας που στην μήνυση που κατέθεσε ο κ. Νίκος Αντωνιάδης, κατά του Νίκου Ευαγγελάτου, διέταξε να μην συλληφθεί ο…”εισαγγελάτος”…
 
Για τόσο μεγάλο εισαγγελικό ήθος, μιλάμε.
 
"Πλαστογράφησαν έγγραφα για την τραγωδία στο Μάτι"
 

Τα πάνω κάτω φέρνουν η μαρτυρία και τα στοιχεία που προσκόμισε η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά στην τραγωδία στο Μάτι.

Όπως προκύπτει, λαθροχειρίες σε κρίσιμα έγγραφα για τη φονική πυρκαγιά, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφίες, αλλά και επιχείρηση συγκάλυψης μέσω επίσημης σύμβασης που υπογράφηκε μόλις τον περασμένο Μάιο συνθέτουν το «παζλ» των εγκλημάτων που συντελέστηκαν με «φόντο» την τραγωδία της 23ης Ιουλίου του 2018, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Από τα νέα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν ξεκάθαρα και άλλα αδικήματα κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα, τονίζει η κα. Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου στην αίτηση που κατέθεσε στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ζητώντας να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο για τους υπεύθυνους.

“Δεν πρόκειται για αμέλεια”, τονίζει στην αίτησή της. «Είναι δυνατόν τέτοια πραγματικά περιστατικά να συνιστούν αμέλεια; Αυτή η εγκληματική αδιαφορία για το καθήκον τους προς τους συνανθρώπους μας είναι αμέλεια;».

Η αίτηση αυτή πάντως έρχεται την ώρα που η ανάκριση βρίσκεται στο πιο κομβικό της σημείο.

Ο κ. Μαρνέρης κλείνει, όπως φαίνεται, τον κύκλο των απολογιών, καλώντας τρεις ακόμα κατηγορούμενους από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ παράλληλα αξιολογεί τα διαθέσιμα στοιχεία του που «φωτογραφίζουν» και άλλες αξιόποινες πράξεις, ενδεχομένως και άλλα πρόσωπα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία.

Στην πολυσέλιδη αίτησή της η κα. Φύτρου επικαλείται τις καταθέσεις μαρτύρων αλλά και τα έγγραφα που συγκέντρωσε ο ανακριτής τους τελευταίους μήνες για να καταλήξει με βεβαιότητα πως όχι μόνο υπήρξαν λάθη και παραλείψεις τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς στο Μάτι, αλλά στη συνέχεια κάποιο «τρίτο χέρι» επιχείρησε να συγκαλύψει τις ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων, κυρίως υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής.

Κορυφαία ένδειξη της συγκάλυψης είναι, σύμφωνα με την αίτηση της κας. Φύτρου, η σύμβαση που υπογράφηκε, τον Μάιο του 2020, προκειμένου να εξαφανιστούν αποδεικτικά στοιχεία για όσα συνέβησαν τις επίμαχες ώρες. Η συγκεκριμένη σύμβαση ετήσιας συντήρησης ψηφιακών και καταγραφικών φωνής του ΕΣΚΕ, όπως επισημαίνεται, περιέχει όρους οι οποίοι «καταργούν κάθε έννοια δικαίου και ηθικής, καθώς αποτελούν εργαλείο έκνομων ενεργειών, διά της εξαφάνισης αποδεικτικών στοιχείων για κάθε περίπτωση ενοχής υποκειμένων σε σχετικά με τα ερευνόμενα συγκεκριμένα εγκλήματα».

Συγκεκριμένα στο παράρτημα της επίμαχης σύμβασης περιέχονται οι εξής όροι, όπως προκύπτει και από την αίτηση της πολιτικώς ενάγουσας:

•     Αλλαγή/προσθαφαίρεση των καταγραφόμενων  τηλεφώνων.

•     Αλλαγή στο υλικό του συστήματος (π.χ. προσθήκη σκληρών δίσκων).

«Είναι δεδομένο ότι έως και 5.5.2020, δηλαδή την παραμονή υπογραφής της συγκεκριμένης σύμβασης, βρίσκονταν άθικτα τα αποδεικτικά στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων και των περιεχομένων αυτών της 23.7.2018 μεταξύ συγκατηγορουμένων και μαρτύρων και ελεύθερα προσβάσιμα στον κάθε δικαιούμενο από τον νόμο. Πλέον είναι προφανές ότι υπό τους ανωτέρω όρους υπεγράφη η αφαίρεση/αλλαγή των καταγεγραμμένων τηλεφώνων και η αλλαγή των σκληρών δίσκων αποθήκευσης υλικού. Δηλαδή, υπέγραψαν την εξαφάνιση των στοιχείων απόδειξης των εγκληματικών τους ενεργειών εκείνης της ημέρας» επισημαίνει η κα. Φύτρου, η οποία διερωτάται: «Γιατί άραγε προέβη το ΕΣΚΕ σε τέτοια ενέργεια, αφού όλα καλώς τα έπραξε εκείνη την ημέρα και ουδεμία ευθύνη έχει για τα 102 θύματα της πυρκαγιάς;».

Η νόθευση όμως των στοιχείων δεν σταματά εκεί.

Όπως καταγγέλλει η κα. Φύτρου, πλαστογραφήθηκε επίσης το ημερολόγιο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΥΕΜΠΣ), καθώς εκ των υστέρων φέρεται να προστέθηκε η φράση «Μετάβαση στο Νέο Βουτζά 37 ρίψεις».

Αποκαλυπτικές ήταν οι καταθέσεις που έδωσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο δύο αξιωματικοί της ΥΕΜΠΣ ως μόνοι αρμόδιοι, οι οποίοι κατηγορηματικά αρνούνται ότι έγραψαν εκείνοι την εν λόγω φράση καθώς δεν αναγνωρίζουν τον γραφικό τους χαρακτήρα.                                                          

Το συμπέρασμα, όπως αποτυπώνεται στην αίτηση, είναι ότι «από τις δύο πλήρως αξιόπιστες και απολύτως σαφείς καταθέσεις των δύο ΜΟΝΟΝ υπευθύνων και αρμοδίων υπαλλήλων του ημερολογίου της ΥΕΜΠΣ προκύπτει ως νέο στοιχείο ότι κάποιος τρίτος προέβη στην αναγραφή (προφανώς σε μεταγενέστερο χρόνο της συγγραφής του ημερολογίου) της συγκεκριμένης φράσης.

»Η αναφορά στο ημερολόγιο είναι ψευδής. Είναι ψευδές ότι έγιναν 37 ρίψεις.  (…) Οι μόνοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την τήρηση του ημερολογίου διαψεύδουν κατηγορηματικώς ότι ανέγραψαν τη συγκεκριμένη φράση».

Για την κα. Φύτρου δεν υπάρχει αμφιβολία για τον «υπεύθυνο» της πλαστογραφίας, αφού, όπως αναφέρει, «κανένας μάρτυρας δεν καταθέτει ότι έγιναν ρίψεις εκείνη την ημέρα, όπως ψευδώς αναγράφεται στο ημερολόγιο της ΥΕΜΠΣ, από τα συγκεκριμένα εναέρια μέσα».

Στην αίτησή της η κα. Φύτρου μιλά και για την τραγική «παράλειψη» που κράτησε μακριά από τη φωτιά τα επτά σινούκ που ήταν διαθέσιμα, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί μόνο ένα, το οποίο απογειώθηκε στις 18:10.

Ένας μάλιστα από τους μάρτυρες αποκάλυψε πως «τα μέλη του ΕΣΚΕ ενημερώθηκαν το πρώτον για εντοπισμό ανθρώπων στη θάλασσα από το Λιμενικό Σώμα, το οποίο είχε προηγουμένως ενημερωθεί από τις αντίστοιχες Αρχές της… Δανίας!!!».

Με βάση, λοιπόν, όλα αυτά τα νεότερα στοιχεία, σύμφωνα με την αιτούσα, «έχει αποδειχθεί πλήρως από δημόσια έγγραφα και μάρτυρες ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν αρκετές ώρες πριν την έναρξη της πυρκαγιάς για:

α) τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες,

β) την επικινδυνότητα της κατάστασης,

γ) τις γεωγραφικές συνθήκες και

δ) τις δυνατότητές τους για πρόληψη και κατάσβεση, αλλά δεν έδρασαν αποδεχόμενοι το αποτέλεσμα».

Για τον λόγο αυτόν ζητεί από τον ανακριτή να ενημερώσει αρμοδίως την Εισαγγελία της Αθήνας, όπως προβλέπει ο νόμος.

 

Πηγή

Προβολές : 268


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα