Πού πήγαν οι εξήντα τόνοι καθαρού χρυσού και τα πεντακόσια κιλά αμύθητου αξίας πολυτίμων λίθων, ιδιοκτησίας Ελληνικού λαού ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ; ΠΟΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ;;;

Πού πήγαν οι εξήντα τόνοι καθαρού χρυσού και τα πεντακόσια κιλά αμύθητου αξίας πολυτίμων λίθων, ιδιοκτησίας Ελληνικού λαού ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ; ΠΟΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ;;;

25 Σεπτεμβρίου, 2020 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,305
Μοίρασέ το

…Αλήθεια, τι έγιναν τα εξήντα χιλιάδες κιλά, εξήντα τόνοι καθαρού χρυσού και τα πενταΚόσια κιλά αμύθητου αξίας πολυτίμων λίθων, ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, που άρπαξαν από τα υπόγεια της Τραπέζης της Ελλάδος, και μετέφεραν στο Λονδίνο ΟΙ “ΣΑΠΙΟΙ”, που ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, δεν κατέθεσε ποτέ στην ελληνική Βουλή, σχετική ερώτηση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ “ΑΡΧΗΓΟΣ”, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΪΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΑΓΟΣ, ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΚΤΩΛΟΣ!

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΕΙ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ.

ΠΟΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ;;;

Τι ρωτάω κι εγώ, εν μέσω… κοροϊδοϊού;;;

Αστεία πράγματα… εδώ ο κόσμος χάνεται… και “η αφεντιά μου”, γυρίζει στο παρελθόν…

Ελάτε όμως που το σήμερα, είναι αλληλένδετο με το χθες…

Ελάτε όμως που ότι ζούμε σήμερα, τα ζούμε επειδή ΕΜΕΙΣ, αποδειχθήκαμε ένας ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΟΣ, στην συντριπτική μας πλειοψηφία…

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ στην ΑΛΗΘΕΙΑ… ΕΓΩΪΣΤΕΣ στον ξερολισμό μας… ΡΑΓΙΑΔΕΣ στην μιζέρια της ζωής μας… ΑΝΙΚΑΝΟΙ ακόμα και να σκεφθούμε… ΛΗΣΜΟΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ όσο κανένας άλλος λαός… με μια λέξη, ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ.

Και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου… ας μην βιαστούν οι κακεντρεχείς κριτές, γιατί κι εγώ ήμουν μέσα σ’ αυτό το ψυχοπαθητικό παραλήρημα του διανοητικού αυνανισμού και της επίκτητης εγκεφαλικής υπολειτουργίας, για αρκετά χρόνια… μέχρι που με ξύπνησε η δημοσιογραφία… και το διάβασμα…

Και σήμερα, μπορώ να λέω πως είμαι… δόκιμη Ελληνίδα…

Το πότε θα γίνω ΕΛΛΗΝΙΔΑ, δεν το γνωρίζω… ίσως όταν … ας μην σας μεταφέρω όλες τις σκέψεις μου, γιατί “ΤΑ ΜΝΠΝ της εξουσίας”, όπως τους αποκαλεί ο αείμνηστος ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, καραδοκούν…

Το απόσπασμα που θα διαβάσετε πιο κάτω, το αντέγραψα από το βιβλίο του αείμνηστου ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, από το βιβλίο του “ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ”, που εκδόθηκε το 1995.

Διαβάζοντάς το θα μάθετε πολλά… βλέπετε, ήταν ίσως ο μόνος, ή τουλάχιστον από τους ελάχιστους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, που έγραψε μεγάλες ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Γραμμένο το 1995, το βιβλίο αυτό, είναι ένας αστέρευτος θησαυρός γνώσης, αλλά κυρίως αφύπνισης.

Και δεν είναι μόνον πως είναι κάτοχος πολλών ιστορικών γεγονότων και προσώπων της νεώτερης Ελλάδας… είναι κι αυτή η γλώσσα που χρησιμοποιεί, που τσακίζει κόκκαλα… λαϊκή, χυδαία πολλές φορές, αλλά τσεκουράτη.

Άλλωστε, δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις… χυδαίοι άνθρωποι υπάρχουν… χυδαίοι πολιτικοί και εξουσιαστές, υπάρχουν… αλλά όχι λέξεις.

Απαραίτητος αυτός ο μικρός πρόλογος, πριν διαβάσετε τα όσα γράφει αυτός ο αείμνηστος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.

Πάμε λοιπόν, για κείνο το χθες, που ορίζει το δικό μας σήμερα.

Πάμε σ’ εκείνο το χυδαίο χθες, που καθορίζει το οργουελικό μας σήμερα…

Γιατί οι ίδιοι ΣΑΠΙΟΙ που κυβερνούσαν χθές και συνεχίζουν να κυβερνούν μέχρι σήμερα, ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.

Αυτοί που ενώ στην Ελλάδα ο Ελληνικός Στρατός πολεμούσε τους κατακτητές, ενώ κατά χιλιάδες πέθαιναν από την πείνα, ενώ χιλιάδες Ελληνόπουλα ήταν αποστεωμένα, ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ, ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΤΟΤΕ, ΠΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ “ΠΟΡΝΗ” ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, ΕΚΛΕΒΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΙΟΠΟΙΗΤΟ.

“Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ”…

Κι όμως, Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΕΘΑΙΝΕΙ… έκανε τον κύκλο της και ακολουθεί την πορεία όλων των αυτοκρατοριών…γιατί μια τεράστια παγκόσμια αυτοκρατορία ήταν η Ελλάδα.

Μια αυτοκρατορία ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, Ο ΣΑΠΙΟΣ ΛΑΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ…

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ…μαζί με την “περιούσια” SINGULAR LOGIC ΤΩΝ 1.250.000 ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΨΗΦΩΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μπρούτζινοι ανδριάντες, στιλπνοί, εκτυφλωτικοί

“Η Ελλάδα, ποτέ δεν πεθαίνει… “

Κορυφαία έκφραση, ομαδικού ψυχοπαθητικού πραληρήματος, απόρροια επίμονου διανοητικού αυνανισμού, επίκτητης εγκεφαλικής υπολειτουργίας.

Οι μόνιμοι κληρούχοι του συνεχώς εξ αλλοδαπής επιβαλλόμενου αναδασμού – ανακατανομής πάσης ηγεσίας, διασπείρουν αυτή την σατανικά καθησυχαστική περί “εθνικής αθανασίας” φράση, ώστε να καταπίνει ο κάθε Έλληνας το χάπι του, να αυνανίζεται νοηματικά, να επαναπαύεται μακαρίως στην επέμβαση της θείας πρόνοιας που σώζει την πατρίδα από τα μάγια, τις βασκανίες, τους εωσφόρους, να προσκυνάει πρόθυμα και να ψάλλει ευλαβικά τη μαγική τη φράση “η Ελλάδα, ποτέ δεν πεθαίνει”, τη φράση που προστατεύει την Πατρίδα, θανατώνει τους εχθρούς, εξασφαλίζει την ευλογία και την προκοπή του τόπου, ακόμα κι όταν αυτός ο υπνωτισμένος Έλληνας μόλις επιβιώνει μέσα στη χειρίστη οικονομική εξαθλίωση, κάτω από την τραγικότερη πνευματική άπνοια και το απαισιότερο σοδομισμό των πολιτισμικών αξίων, που του επέτρεψαν επί χιλιετίες να διατηρεί την εθνική του υπόσταση.

Το χείριστο όμως επακόλουθο αυτής της φράσης – παγίδος, όπως και μυρίων συναφών “καταπραϋντικών” – υπνωτικών, αλλού βρίσκεται.

Όταν δηλαδή, ένας λαός πεισθεί οριστικά, όταν πιστέψει τελεσίδικα ότι η πατρίδα του “ποτέ δεν πεθαίνει”, όταν ένας λαός, είναι βέβαιος ότι πάντα θα προκύπτει ένας “ευλογημένος ερχόμενος ε των μέσω της νυκτός” να την αναστήσει αυτή την Πατρίδα, όπως ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος μια νύχτα τ’ Απρίλη, ότι θα εμφανίζεται μονίμως ένας ηγέτης “χαρισματικός”, ένας Μεσσίας θεόσταλτος να την σώσει, τότε, αυτός ο λαός, αποκλείεται ν’ αγωνιστεί ο ίδιος για κάτι καλύτερο, ούτε για ν’ αποσπάσει την Πατρίδα μου, ακόμα κι αν έχει περιπέσει σε επιθανάτιο ρόγχο.

Γι αυτό το λαό, όλα τα αναλαμβάνουν εργολαβικά ο ευλογημένος ερχόμενος, ο μεγάλος αρχηγός, ο χαρισματικός ηγέτης και ο θεόπεμπτος Μεσσίας….

… Οι φίλαρχοι των Ελλήνων, οι εθνάρχες και οι μεγάλοι ηγέτες, μόλις εμφανιστεί ο εχθρός, ή μόλις τακτοποιήσουν τις γερές πάζες, καβαλάνε τ’ αεροπλάνα και μην τους είδατε, μην τους συναντήσατε…

Άλλος στο Λονδίνο, άλλος στο Παρίσι, άλλος στην Γενεύερη, άλλος στην Νέα Υόρκη.

Σήμερα, χρησιμοποιούν τ’ αεροπλάνα, παλιότερα τα καράβια….”

 

…Αλήθεια, τι έγιναν τα εξήντα χιλιάδες κιλά, εξήντα τόνοι καθαρού χρυσού και τα πενταΚόσια κιλά αμύθητου αξίας πολυτίμων λίθων, ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, που άρπαξαν από τα υπόγεια της Τραπέζης της Ελλάδος, και μετέφεραν στο Λονδίνο ΟΙ “ΣΑΠΙΟΙ”, που ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Κανείς από τότε μέχρι σήμερα, δεν βγάζει λέξη, κανείς δεν απαντάει στο ερώτημα, τι απέγινε αυτός ο τεράστιος εθνικός θησαυρός, ιδιοκτησία και κτήμα του ελληνικού λαού.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, δεν κατέθεσε ποτέ στην ελληνική Βουλή, σχετική ερώτηση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ “ΑΡΧΗΓΟΣ”, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΪΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΑΓΟΣ, ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΚΤΩΛΟΣ!

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΕΙ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ.

Ο θησαυρός της Ελλάδος, κατατέθηκε προς φύλαξη στα υπόγεια της΄… Αγγλίας!

Έκτοτε,  όλοι όσοι  έπρεπε να μιλήσουν, όλοι όσοι είχαν και έχουν χρέος να αποκαλύψουν την μεγαλύτερη ληστεία του αιώνος, ΣΙΩΠΟΥΝ.

Άλλοι γιατί φοβούνται ότι δεν θα τους επιτρέψουν ποτέ να διακριθούν κοινωνικά, να πολιτευθούν, να ηγηθούν της χώρας, άλλοι επειδή οι αποδέκτες και “φύλακες” του θησαυρού τους περιποιούνται ανάλογα, εξασφαλίζοντας τη βουβαμάρα τους.

ΕΡΩΤΩ, λοιπόν, αυτούς που διετέλεσαν πρωθυπουργοί της Ελλάδος, τα τελευταίασαράντα χρόνια και βρίσκονται στη ζωή, ερωτώ για τελευταία φορά τους κυρίους:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,

ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΑΛΛΗ,

ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΙΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ, όταν η σημερινή κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, με ψυχρότητα ισόβαθμη εκείνης της προηγούμενης κυβερνήσεως Μητσοτάκη, ψυχρότητα  σαφώς κάτω του μηδενός, απομυζά το αίμα των εργαζομένων, προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες, τόκους και επιτόκια ενός δημοσίου χρέους , του εξωφρενικού  μεγέθους τριάντα τρισεκατομμυρίων δραχμών.

Η Ελλάδα, χρωστάει σήμερα, τρισεκατομμύρια.

Έτσι μας λένΕ τα επίσημα στόματα.

Και λένε άλλη μια φορά ψέματα στον ελληνικό λαό, γιατί όπως θα δούμε σε επόμενες σελίδες, το δημόσιο χρέος είναι υπερδιπλάσιο….

… … Προσοχή όμως, γιατί κι εδώ υπάρχει και φάβα και λάκκος… το δημόσιο χρέος, δεν το πληρώνουν “όλοι” οι πολίτες.

Το πληρώνουν οι μισδοδίαιτοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που βρίσκονται στο χείλος της πτώχευσης.

Για όλους τους υπόλοιπους της εξουσίας τους στυλοβάτες, πέρα βρέχει… Και πάντα έχει ο δημόσιος κορβανάς να φάνε μέχρι σκασμού!” (σελ 35-37)

“… Όσο στην Ελλάδα, κυβερνούν τοποτηρητές “μεγάλων ” δυνάμεων , οι ελπίδες εθνικής επιβίωσης, χάνονται.

Πώς τελικά θα υποψιασθεί ο ελληνικός λαός, που έχει περιπέσει στην θρησκοληψία των “σωτήρων”, των “προικισμένων”, των ασυγκρίτων “προσοντούχων”, ότι όλα  αυτά τα χάλκινα είδωλα , ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ;

Πότε επιτέλους ο ελληνικός λαός, θα καταλάβει ότι  έφτασε πια η ώρα, να σταματήσει τις κατασκευές και το προσκύνημα των μπρούντζινων ειδώλων;

Όπως παλιότερα τα παλατιανά χαμαιτυπεία έφτιαχναν μπρούντζινους ανδριαντες χάρτινων “βασιλιάδων” ατελώνιστης εισαγωγής, όπως τα χουντικά χαλκεία κατασκεύαζαν μπρούντζινους ανδριάντες παραφρόνων τυράννων, έτσι και σήμερα, τα κομματικά ιερατεία με τους τεχνολογικά εκσυγχρονισμένους μηχανισμούς “απορρύπανσης” εγκεφάλων, υψώνουν μπρούντζινους ανδριάντες:

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ

ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ,

ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ….”

 

“…Αυτό το “σαρκοβόρο” πρόβλημα, ένα καρκίνωμα μεταστατικό στις πιο ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει τις ρίζες του στην πολιτική σήψη, της οποίας τα πρώτα συμπτώματα με έντονον χαρακτήρα, εμφανίζονται στην δεκαετία του 1950, ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση του Καραμανλή στην πρωθυπουργία, ύστερα από προσωπική παρέμβαση της Γερμανίδος πριγίπισσας Φρειδερίκης, μέλους της ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, προτού εισαχθεί στην Ελλάδα, να παίξει τον ρόλο της βασίλισσας, ενώ στην πραγματικότητα, τελούσε με φανατισμό χρέη εκπροσώπου της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η Φρειδερίκη, όσα χρόνια διατέλεσε “βασίλισσα” όλων των Ελλήνων, εθησαύριζε απομυζώντας με δεκάδες “φιλανθρωπικές οργανώσεις” με ισάριθμες φορολογίες, προσωπικά υπέρ αυτής της ίδιας, τα κρατικά εισοδήματα, τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια εφυγάδευε στο εξωτερικό και κατέθετε σε ξένες τράπεζες, κυρίως της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Αγγλίας και των ΗΠΑ!

Ο αδελφός της Φρειδερίκης, πρίγκιπας του Αννόβερου, φρόντιζε κατόπιν εντολής της, να επενδύει μέρος αυτών των δισεκατομμυρίων, σε εταιρείες όπως η ΜΠΑΓΕΡ (χημικά – φάρμακα), η αυτοκινητοβιομηχανία “ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ”, οι καναδικοί σιδηρόδρομοι (Κανέντιαν Πασίφικ) που εκμεταλλεύονται και την Καναδική αεροπορική εταιρία (Αίαρ Κάναντα), αμερικανκές βιομηχανίες παραγωγής εξαρτημάτων για διαστημόπλοια της NASA, ορυχεία  στη Νότιο Αμερική και αλλού.

Μιλάμε για έναν πακτωλό απροσμέτρητων μεγεθών.

Η Φρειδερίκη με τον Παύλο σαν πριγκιπικό ζεύγος  εγκαταστημένο στην διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, παρέλαβε τον Μάιο του 1941, το φορτίο, το μεταφερθέν με πλοίο πολεμικό ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ, ΒΑΡΟΥΣ ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΝΩΝ!

Εξήντα χιλιάδες κιλά, ατόφιου χρυσού, τα αποθέματα του ελληνικού κράτους, μαζί με διάφορα τιμαλφή, κυρίως πολίτιμους λίθους, που εφυλάσσοντο στα υπόγεια της Τραπέζης της Ελλάδος, παρέλαβαν μια νύχτα, λίγες ημέρες πριν εισέλθουν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Αθήνα, φορτηγά του στρατού, τα μετέφεραν στον Ναύσταθμο, τα φόρτωσαν σε πλοίο του ελληνικού ναυτικού και τα μετέφεραν στην Κρήτη.

Από την Μεγαλόνησο, το φορτωμένο έναν αμύθητο θησαυρό πολεμικό σκάφος, έφυγε για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Από εκεί, ύστερα από περιπερειώδες όντως ταξείδι, το “πλουσιότερο” πλοίο όλων των εποχών, έφτασε  στο νοτιοαφρικανικό λιμάνι Ντουρμπάν, κατ’ άλλους στο λιμάνι Λορέντζο Μαρκές.

Ο Παύλος και η Φρειδερίκη, έφυγαν από το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου τους επεριποιήτο ένας άλλος παραμυθένιος “Φιλέλληνας”, ΤΟΥ ΣΚΟΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΓΙΑΝ ΣΜΑΤΣ (υπάρχει σήμερα προτομή του στην Βουλή των Ελλήνων, παρακαλώ!) και κατέφθασαν στο λιμάνι, όπου είχε ελλιμενισθεί το σκάφος το πολεμικό με τα εξήντα χιλιάδες κιλά χρυσού και τους αμυθήτου αξίας πολύτιμους λίθους.

Το πριγκιπικό ζεύγος, από τους πιο καλοταϊσμένους ΣΑΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΡΑΦΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, παρέλαβε τον θησαυρό, που με άλλο πολεμικό  του αγγλικού στόλου μεταφέρθηκε στο Λονδίνο και ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ “ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ” ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΝ ΤΟΤΕ “ΒΑΣΙΛΙΑ” ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΝ Β’ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ  ΔΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Β’ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ, Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΠΕΡΙΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΑΜΥΘΗΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ, ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ  Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ, Ο ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ “ΠΡΩΧΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΗΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ!

 

Ο πακτωλός αυτός, κατατεθειμένος σε μια μεγάλη ξένη τράπεζα, με το μέσο διεθνές επιτόκιο, για πενήντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια συνεχώς και αδιαλείπτως, ανέρχεται σήμερα σε εκατό περίπου δισεκατομμύρια δολλάρια, όσο “θεωρητικά” μας λένε σήμερα οι διάφοροι πολιτικοί, ότι ανέρχεται το δημόσιο χρέος της Χώρας.

Καιρός λοιπόν, να ερωτήσουμε:

Τον κ. Κωνσταντίνο Καρμανλή,

τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,

τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου,

τον κ. Γεώργιο Ράλλη,

τους πνευματικούς μας ηγέτες, τους μεγάλους μας νομομαθείς και δικαστικούς, τους διακεκριμένους μας δημοσιογράφους και πολιτικούς , τους τριακοσίους εκλεκτούς του λαού βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου:

“ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ, ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΞΕ Η ΤΥΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΚΑΘΟΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΗΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ”;

 

Όλη η περιουσία του ελληνικού λαού λοιπόν, στον… Κοκό…

ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ … ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ…

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΙΑ “ΠΟΡΝΗ” ΤΟΥ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΗΜΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ, Μ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ  ΚΛΟΠΗ.

Κατάλαβες τώρα, γιατί έκλαιγε με λυγμούς ο Κοκός, στην κηδεία του Μητσοτάκη;;;

Κι όπως θα δούμε παρακάτω, σε ένα από τα πρόσφατα άρθρα, που ασχολήθηκαν με το θέμα, η ερώτηση μπορεί να έγινε από βολευτή του “Ελληνικού Κοινοβουλίου” ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΣΗ… ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ… έτσι, για τα μάτια του κόσμου… του ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ ΛΑΟΥ, ανάμεσα στους οποίους και οι … “εθνικιστές” της Χρυσής Αυγής.

ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΡΩΤΗΣΗ…

Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΔΕΝ ΕΘΙΓΗ ΚΑΘΟΛΟΥ… αντιθέτως, απολαμβάνει και αυτός και η οικογένειά του, ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Κι έχεις και τον … Πλειώτα, να βγάζει δικαστικές εγκυκλίους και να τρομοκρατεί τον Ελληνικό λαό.

Αυτόν τον λαό που ενώ  θα έπρεπε όλα αυτά τα πολιτικά – δικαστικά – δημοσιογραφικά – εκκλησιαστικά θρασίμια να τον υπηρετούν και να τον προσκυνούν, ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ… ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ… ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ.

Εύχομαι να γίνει σύντομα ένας πόλεμος με τους Τούρκους…

Εύχομαι να γίνει σύντομα το “ντου” και οι σφαγές από τα ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΑ…

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ…

ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΘΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ…

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Πού Βρίσκεται ο Χρυσός της Ελλάδας; Αγνοούνται Δεκάδες Τόνοι του Πολύτιμου Εθνικού Αποθέματος;

 
 
Πού Βρίσκεται ο Χρυσός της Ελλάδας; Αγνοούνται Δεκάδες Τόνοι του Πολύτιμου Εθνικού Αποθέματος;
 

Πού Βρίσκεται ο Χρυσός της Ελλάδας; Αγνοούνται Δεκάδες Τόνοι του Πολύτιμου Εθνικού Αποθέματος;

30 Αύγουστος 2018

Η νεότερη  ιστορία του ελληνικού χρυσού είναι πικρή και συνοδεύεται από ταραγμένες ιστορικές περιόδους. Είναι όμως και μια ιστορία με αναπάντητα ερωτήματα,  κρυφές και άγνωστες πτυχές.

Αποτέλεσαν τα αποθέματα του ελληνικού χρυσού στόχο υπεξαίρεσης από άλλα κράτη; Τι έγιναν τα αποθέματα που έφυγαν από την Ελλάδα το 1941 και κατέληξαν στην Βρετανία; Επεστράφησαν ποτέ;

 

Πόσος ελληνικός  χρυσός χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση για τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ; Τέλος, πόσο  χρυσό έχει η Ελλάδα και που βρίσκεται αυτός;

Τα αποθέματα του χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) αποτελούν ουσιαστικά περιουσία του ελληνικού λαού, αλλά ποτέ δεν διαχειρίστηκαν ως τέτοια. Σήμερα, με την Ελλάδα να περνά μια οικονομική κρίση διαρκείας, η τύχη του ελληνικού χρυσού εξακολουθεί να είναι πρακτικά άγνωστη.

Αν και τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δίνουν κάποιες πληροφορίες για το που βρίσκεται, εντούτοις αυτά είναι ελλιπή. Αυτό που μπορεί να εξαχθεί ως ένα πρώτο βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο χρυσός της ΤτΕ φυλασσόταν στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, αλλά και ότι υπήρχαν «χαμένες» ποσότητες.

Τον Φεβρουάριο του 1931 ο Gates McGarrah πρόεδρος της τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών BIS (Bank for International Settlements) της τράπεζας των κεντρικών τραπεζών, είχε αποστείλει επιστολή στον H. C. F. Finlayson (σύμβουλο της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην οικονομικός ακόλουθο της Βρετανίας στο Βερολίνο) απευθύνοντας ερώτημα για το πού βρίσκεται ο ελληνικός χρυσός.

Κάποιο μέρος του αποθεματικού χρυσού φαίνεται πως είχε χαθεί. «Τι απέγινε ο χρυσός της ΤτΕ, ένα μέρος του οποίου θεωρείται ότι έχει αφεθεί στο Παρίσι ή αλλού;» ήταν το ερώτημα του McGarrah προς τον Finlayson.

 

Όπως σημειώνει στο βιβλίο του “ Tower of Basel” ο Adam LeBor, προφανώς ο McGarrah ως πρόεδρος της BIS, η οποία είχε δημιουργηθεί ένα χρόνο νωρίτερα το 1930 θα ήθελε να μάθει τι έγινε ο ελληνικός χρυσός που ήταν στο εξωτερικό προκειμένου να τον θέσει υπό τον έλεγχο της BIS.

Όπως έγραφε ο McGarrah στην ίδια επιστολή, «η BIS θα παρείχε στην ΤτΕ καλύτερες υπηρεσίες για τον χρυσό από ότι αυτές που θα μπορούσε να προσφέρει η ίδια η ΤτΕ».

Εάν η ΤτΕ είχε αποθέματα χρυσού στην Τράπεζα της Γαλλίας και ήθελε να αγοράσει ένα άλλο νόμισμα, θα έπρεπε πρώτα να ρευστοποιήσει τον χρυσό σε γαλλικά φράγκα και στη συνέχεια να τα μετατρέψει στο άλλο νόμισμα με όλες τις υπηρεσίες και τις προμήθειες που προβλέπονταν.

Αντίθετα, εάν ο χρυσός ήταν υπό την ευθύνη της BIS τότε η ΤτΕ θα είχε την ευκαιρία να ρευστοποιήσει όσο χρυσό ήθελε, σε όποιο νόμισμα ήθελε, με σταθερή ισοτιμία συναλλάγματος, και χωρίς να χρεώνει προμήθεια.

Ο πρώτος πρόεδρος  της Τράπεζας των  Διεθνών Διακανονισμών  Gates McGarrah ο οποίος το 1931  ενδιαφέρθηκε έντονα για τα αποθεματικά του ελληνικού χρυσού που βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Ο McGarrah είχε πετάξει το «τυράκι». Η Ελλάδα για να έχει όλα αυτά τα «ωφελήματα» θα έπρεπε βέβαια να παραδώσει τον χρυσό της στην Διεθνή Τράπεζα των Διακανονισμών. Πρώτα όμως έπρεπε να τον βρει…

Γιατί όμως ο McGarrah είχε δείξει τόση σπουδή για την ανεύρεση του ελληνικού χρυσού;

Άγνωστο εάν ο ελληνικός χρυσός που φυλασσόταν σε ιδρύματα του εξωτερικού βρέθηκε ή όχι, λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο η Βρετανία είχε ανακοινώσει την αποδέσμευση της Στερλίνας από τον κανόνα του χρυσού.

Αυτό σημαίνει ότι το βρετανικό νόμισμα που ήταν σταθερά συνδεδεμένο με άλλα νομίσματα και τον χρυσό τον ίδιο, έπαυσε να έχει σταθερή τιμή συναλλαγής.

Μέχρι τότε και βάσει του κανόνα του χρυσού του 1925 (Gold Standard Act of 1925) η στερλίνα διατηρούσε την αξία της σε μια συγκεκριμένη ισοτιμία.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο κανόνας του χρυσού είχε διαφυλαχτεί με δάνεια από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα και την γαλλική κεντρική τράπεζα, με τα αποθεματικά του χρυσού της Βρετανίας να χρησιμοποιούνται ως «εγγύηση».

Η Τράπεζα των  Διεθνών Διακανονισμών  έχει την έδρα της στη Βασιλεία της Ελβετίας και δημιουργήθηκε με τις Συμφωνίες της Χάγης του 1930

Το σφάλμα όμως της επιστροφής της στερλίνας στην ισοτιμία που είχε πριν τον Α΄ Π.Π., την ώρα που έπρεπε να υποτιμηθεί για να κάνει την βρετανική οικονομία πιο ανταγωνιστική οδήγησε την οικονομία της χώρας σε σταδιακή ύφεση.

Ταυτόχρονα, η Τράπεζα  της Αγγλίας δεν μπόρεσε να αυξήσει τα επιτόκια, για να κάνει την στερλίνα ανταγωνιστική του χρυσού οδήγησαν το 1931 στην εξάντληση των αποθεμάτων χρυσού, που χρησιμοποιείτο είτε για την στήριξη του νομίσματος, ενώ αρκετοί αντάλλασσαν τις λίρες τους με χρυσό (ράβδους ή νομίσματα τα οποία όμως δε μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην εσωτερική αγορά).

Έτσι, τον Σεπτέμβριο η Βρετανία ανέστειλε το κανόνα του χρυσού με τον κανόνα του 1931 (Gold Standard Amendment Act of 1931). Μάλιστα ο υποδιευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας Ernest Harvey είχε αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Ramsay MacDonaldτ όταν ζητούσε επιτακτικά τη παύση πώλησης χρυσού από τα αποθεματικά ότι ένα μέρος του χρυσού της Ολλανδίας, που φυλασσόταν προφανώς στο Λονδίνο είχε… εξαντληθεί.

Ο πόλεμος

Η Ελλάδα διατηρούσε το χρυσό της στην ΤτΕ αλλά και στο εξωτερικό λίγο πριν την έναρξη του Β΄ΠΠ. Ο χρυσός που φυλασσόταν στην Αθήνα ήταν σε ουγγιές καθαρού καθ’ υπολογισμό βάρους 610.796 ή 17,4 τόνοι (άλλες πηγές ανεβάζουν την ποσότητα στους 42 τόνους!).

Στο «Χρονικό της Τράπεζας της Ελλάδας», έκδοσης 1955 που επιμελήθηκε ο Ηλίας Βενέζης, αναφέρεται ότι όταν στις αρχές του 1941 έγινε αντιληπτό ότι η χώρα θα ερχόταν αντιμέτωπη και με την Γερμανία, βασιλιάς και κυβέρνηση κάλεσαν τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος να προβεί σε όλα τα προληπτικά μέτρα προκειμένου να μεταφέρει την έδρα της τραπέζης, αλλά κυριότερα τον χρυσό σε ασφαλές σημείο.

Δεν ήταν όμως μόνο η κυβέρνηση. Αίτημα για τον ίδιο λόγο είχε υποβάλει και ο Βρετανός πρεσβευτής Sir Michael Palairet. Γιατί άραγε;

Το αντιτορπιλικό του Ελληνικού Ναυτικού «Βασίλισσα Όλγα», που μετέφερε μέρος του ελληνικού χρυσού στην Κρήτη

Η Κρήτη προκρίθηκε ως ο ασφαλέστερος τόπος και έτσι ο χρυσός μετακινήθηκε στο υποκατάστημα Ηρακλείου όπου υπήρχαν αρκετά και ασφαλή θησαυροφυλάκια. Η μεταφορά του έγινε πιθανότατα στις 3 Φεβρουαρίου (άλλες πληροφορίες δίνουν 10) σχεδόν δύο μήνες πριν την εκδήλωση της γερμανικής επίθεσης στις 6 Απριλίου, με τα δύο αντιτορπιλικά του Στόλου τα “Βασιλεύς Γεώργιος” και “Βασίλισσα Όλγα”. (Άλλες πηγές κάνουν λόγο για μεταφορά του χρυσού στην Κρήτη τον Μάρτιο με ημερομηνία άφιξης στις 16 Μαρτίου).

Μετά την κατάληψη της ηπειρωτικής Ελλάδας η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι η κατάληψη της Κρήτης ήταν θέμα χρόνου, επίσπευσε τις διαδικασίες μεταφοράς του πρώτα στην Αλεξάνδρεια.

Ο χρυσός μεταφέρθηκε ατμοπλοϊκώς στη Σούδα και από εκεί με βρετανικό πολεμικό σκάφος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου και αποθηκεύτηκε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Αιγύπτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν η διοίκηση της ΤτΕ  ζήτησε από την Εθνική Τράπεζα της Αιγύπτου να της παραδώσει τον χρυσό που είχε εναποθηκευτεί στο υποκατάστημα της Αλεξάνδρειας, προκειμένου να τον μεταφέρει στο Σουέζ, βρέθηκε προ της έντονης αντίρρησης της αιγυπτιακής Τράπεζας. «Εμείς ξέρουμε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι στην Αθήνα» έλεγαν οι Αιγύπτιοι, προφανώς υποκινούμενοι από άλλους, υποκρινόμενοι ότι δεν αναγνώριζαν την διοίκηση της ΤτΕ που είχε καταφύγει στην Αίγυπτο μαζί με την κυβέρνηση.

Το βρετανικό καταδρομικό HMS Dido (37) το οποίο μετέφερε τον ελληνικό χρυσό από την Κρήτη στη Αλεξάνδρεια το Μάιο του 1941

Τελικά ο χρυσός, μετά από πολλά και έντονα διαβήματα, παραδόθηκε στην ΤτΕ και αφού φορτώθηκε σε εμπορικό σκάφος μεταφέρθηκε στην Νότια Αφρική.

Εκεί και αφού ομογενοποιήθηκε όλη η ποσότητα σε ράβδους χρυσού με την τήξη χρυσών νομισμάτων και άλλων αντικειμένων, μεταφέρθηκε στην Βρετανία από το Κέιπ Τάουν.

Αν και η μεταφορά του χρυσού μέσα από την περιπετειώδη αυτή διαδρομή ήταν διαφανής, το τι έγινε μετά είναι παντελώς άγνωστο.

Τα σενάρια ποικίλουν, αλλά δεν υπάρχει μια  επίσημη εκδοχή.

Ένα από τα σενάρια αναφέρει πως όταν μετά το τέλος του πολέμου ζητήθηκε, όπως ήταν φυσικό, ο επαναπατρισμός του χρυσού οι Βρετανοί, αρνήθηκαν λέγοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του είχε παρακρατηθεί για τα έξοδα των ελληνικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχει καμία αναφορά, επίσημη ή ανεπίσημη πόσος χρυσός επέστρεψε και πότε στην Ελλάδα, αφήνοντας ως μόνο υπαρκτό σενάριο αυτό της κατακράτησής του στη Βρετανία και επιστροφής του μόνο ενός μικρού μέρους.

Το γεγονός της παραμονής, ή μάλλον της κατακράτησης του ελληνικού στη Βρετανία είχε επιβεβαιώσει και το 2011 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, απατώντας σε ερώτηση του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη. Απατώντας ο υφυπουργός Οικονομικών για την τοποθέτηση του ελληνικού χρυσού, είχε αναφέρει ότι ένα μέρος βρίσκεται στην Βρετανία από την εποχή του Β΄ΠΠ. Άρα ο χρυσός δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα.

Τυπικά η ποσότητα υπάρχει στα χαρτιά, υπολογίζεται ως απόθεμα χρυσού της ΤτΕ, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο χαρτιά. Ελληνικός χρυσός της ΤτΕ στην Βρετανία δεν υπάρχει και φυσικά ουδέποτε πρόκειται να επαναπατριστεί.

Και ενώ «όλοι» επαίρονται ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη  που κατόρθωσε να φυγαδεύσει το σύνολο του χρυσού έξω από τη χώρα πριν από την κατάληψή της από τους Γερμανούς, (αν και αυτό δεν είναι σωστό, καθώς και η Γαλλία τουλάχιστον τον φυγάδευσε), τελικά ίσως είναι και η μόνη χώρα που δεν θα τον πάρει  ποτέ πίσω.

Πάντως, ανάλογες κινήσεις φέρεται να έχουν κάνει οι Βρετανοί και με το γαλλικό χρυσό, ο οποίος φυλασσόταν στην γαλλική κτίση της Μαρτινίκα. Πιο συγκεκριμένα οι 286 τόνοι του γαλλικού χρυσού αμέσως μετά την κατάληψη της Γαλλίας από τους Γερμανούς φορτώθηκαν στο γαλλικό καταδρομικό Emile Bertin με κατεύθυνση στο Χάλιφαξ της Βρετανίας.

Το καταδρομικό όμως αντί να φτάσει εκεί κατέπλευσε στην ελεγχόμενη από την Γαλλία του Βισύ Μαρτινίκα. Το 1943 οι Ελεύθεροι Γάλλοι αναλαμβάνουν τον έλεγχο των κτίσεων στην Καραϊβική, αλλά ο χρυσός μειώνεται στους 182 τόνους.

Σύμφωνα με το βιβλίο  “Man Called Intrepid” οι Βρετανοί απαίτησαν μια ποσότητα του γαλλικού χρυσού για την προσπάθειά τους στον αγώνα κατά του Άξονα και τη στήριξη των «Ελεύθερων Γάλλων»… Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι Γερμανοί «μάσησαν» λίγο από το γαλλικό χρυσό, αφού το Μάιο του 1942 ένας μέρος του μεταφέρθηκε πίσω στη Γαλλία.

Στα νεότερα χρόνια

Η επανεμφάνιση του ελληνικού χρυσού γίνεται το 2003 και πιο συγκεκριμένα την περίοδο Ιουλίου-Μαρτίου όπου αποφασίζεται από την τότε κυβέρνηση Σημίτη η πώληση 20 τόνων χρυσού από τα ελληνικά αποθεματικά, τα οποία πριν τη εκποίηση έφταναν τους 147 τόνους.

Η πώληση που απέφερε 207εκατ.€ έγινε για την αγορά ομολόγων με απόδοση 2 έως 4% σε αντίθεση  με την μηδενική, όπως υποστήριζαν οι υποστηρικτές της πώλησης, απόδοση του χρυσού. Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις του 2003 τα ομόλογα θα απέδιδαν στην ΤτΕ 5 εκατ. € το χρόνο.

Τουλάχιστον έτσι ανέφεραν δημοσιεύματα της εποχής. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η αγορά του χρυσού έπαψε να αποτελεί στην Ελλάδα ελκυστική επένδυση ιδιαίτερα μετά την ονομαστικοποίηση της αγοράς χρυσών λιρών το1965.

Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ μεταξύ 1998 και 2003, η κεντρική τράπεζα μετέτρεψε  σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών 81 τόνους χρυσού που αγόρασε με τη μορφή χρυσών νομισμάτων και πλακιδίων. Υποτίθεται ότι από αυτούς τους 81 τόνους προήλθαν οι 20 τόνοι που εκποιήθηκαν το 2003.

Που βρίσκονται αυτά τα ομολόγα σήμερα; Από το 2003 ο χρυσός «επανεμφανίζεται» στο δεύτερο μνημόνιο της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου τον Φεβρουάριο του 2012. Σύμφωνα με τους «κρυφούς» όρους του μνημονίου, η Ελλάδα σε περίπτωση που αποτύχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές ή πτωχεύσει, τότε τα διαθέσιμα σε χρυσό που υπάρχουν, είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό θα γίνουν άμεσα απαιτητά.

Το παραπάνω είχε επιβεβαιώσει με δηλώσεις της το Φεβρουάριο του 2012 η Λούκα Κατσέλη η οποία είχε διατελέσει υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου. Είχε πει η Λ. Κατσέλη σε τηλεοπτική της συνέντευξη για τους όρους του 2ου μνημονίου:

«Υπάρχει ειδική ρήτρα σε αυτό το μνημόνιο, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Σε περίπτωση μη πληρωμής οφειλών μπορεί να γίνει άμεσα κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και του Ελληνικού Δημοσίου και της ΤτΕ, δηλαδή του χρυσού που έχουμε στις διάφορες κεντρικές τράπεζες(…).

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που παραιτείται της ασυλίας της από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων  τόσο του Ελληνικού Δημοσίου όσο και της ΤτΕ».

Το παραπάνω δε χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.

Ο «κρυφός» όρος είναι προφανής.

Δεν μιλάμε για το αγγλικό δίκαιο, όπως είχε τονίσει η Λ. Κατσέλη, το οποίο υπήρχε και στο πρώτο, αλλά για ειδική ρήτρα η οποία και σε περίπτωση ρήξης Ελλάδας-δανειστών οδηγεί κατευθείαν στην κατάσχεση του ελληνικού χρυσού που βρίσκεται στις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν προβλέπεται κατάσχεση και για το χρυσό στα θησαυροφυλάκια της ΤτΕ στην Ελλάδα και εάν ναι, με πιο τρόπο και ποια ισχύ οι δανειστές θα έρθουν και θα απαιτήσουν να πάρουν τον ελληνικό χρυσό.

Και ο ελληνικός χρυσός; Που βρίσκεται;

Τα τελευταία χρόνια η συζήτηση για το που και σε ποιες ποσότητες βρίσκεται ο ελληνικός χρυσός έχει επανέλθει στο προσκήνιο.

Αυτό τόσο της οικονομικής κρίσης, όσο και της ρήτρας που περιγράφηκε με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον για το περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού να είναι ζωηρό. Και πάλι όμως σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση τουλάχιστον σε ότι αφορά τη διαφάνεια που υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το tradingeconom.com τα αποθέματα του ελληνικού χρυσού ήταν 112,75 τόνοι στο τρίτο τετράμηνο του 2016 από 112,72 τόνους στο δεύτερο τετράμηνο του ίδιου έτους.

Τα αποθεματικά χρυσού κατά μέσο όρο στην Ελλάδα κυμαίνονταν στους 114,09 τόνους από το 2000 έως το 2016.

Σε αυτή την περίοδο, τα αποθέματα έφτασαν στην ανώτερη τιμή τους στο τέταρτο τρίμηνο του 2000 με  132,56 τόνους και στην χαμηλότερη τιμή τους στους 107,21 τόνους την ίδια περίοδο το 2003.

Το αν η ποσότητα αυτή αντιπροσωπεύει τον συνολικό ελληνικό χρυσό ή μόνο όσα αποθέματα βρίσκονται στην Ελλάδα είναι άγνωστο.

Στις 31/12/2012 και σε ερώτηση της βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ε.Ζαρούλια, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας είχε απαντήσει λέγοντας «στις 31.12.2012 τα αποθέματα φυσικού χρυσού ήταν 3.760 χιλιάδες ουγγιές, αξίας 4,74 δισ. ευρώ, από τα οποία το ήμισυ φυλάσσεται στην ΤτΕ και το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, στην Τράπεζα της Αγγλίας και στην Ελβετία».

Δύο χρόνια αργότερα και με βάση τον ισολογισμό της 31ης/12/2015 στο ενεργητικό της Τράπεζας της Ελλάδας περιλαμβανόταν «χρυσός και απαιτήσεις σε χρυσό» αξίας 4.655.876.333 ευρώ (από 4.720.522.384 το 2014). Το βάρος του δε ανερχόταν σε 148,8 τόνους.

Μέρος του ελληνικού χρυσού φυλάσσεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ

Σημειώνεται πως με την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ μεταφέρθηκε στην ΕΚΤ μέρος αυτού του χρυσού και συγκεκριμένα το 15% εκ των 1,178 δισ. (με βάση την κλείδα 2,88842%) που είναι η συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδας στο ευρωσύστημα.

Το υπόλοιπο 85% ήταν συναλλαγματικά διαθέσιμα σε δολάρια και γιεν. Σύμφωνα με άλλα στοιχεία το Μάρτιο του 2015 ο χρυσός ανερχόταν στους 112,8 τόνους, που εκπροσωπούσαν το 62,5% των συνολικών αποθεμάτων της χώρας μας, καθώς ο υπόλοιπος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Στο βιβλίο Ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδας, του Μιχάλη Ψαλιδόπουλου, αναφέρεται ότι από τον ελληνικό χρυσό το 29% φυλάσσεται στις ΗΠΑ, το 20% στην Αγγλία, το 4% στην Ελβετία και το υπόλοιπο 47% στην Ελλάδα. Αν και στο… τονάζ τα στοιχεία διαφέρουν από πηγή σε πηγή, εντούτοις στο μόνο που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν είναι στο που φυλάσσεται ο χρυσός. 

Έτσι ο μισός περίπου βρίσκεται στην Ελλάδα στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, στα υπόγεια του κεντρικού κτιρίου της Πανεπιστημίου και ο  υπόλοιπος σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ελβετία (τράπεζα UBS). Για ποιο λόγο η μισή ποσότητα βρίσκεται εκτός Ελλάδος δεν έχει διευκρινιστεί. Τα γερμανικά στρατεύματα δεν κατευθύνονται στην Ελλάδα και οι «σοβιετικές» στρατιές έχουν πάψει προ πολλού να έχουν επιθετική διάταξη έναντι των χωρών του ΝΑΤΟ.

Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος (της εξάλειψης της σοβιετικής απειλής) που η Γερμανία αποφάσισε να επαναπατρίσει τον χρυσό της από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία. Η Ελλάδα τι φοβάται και διατηρεί το μισό χρυσό της στο εξωτερικό;

Γιατί δεν απαιτεί να μεταφερθεί πίσω; Βέβαια, όπως προείπαμε ο ελληνικός χρυσός στην Βρετανία (για την ποσότητα του οποίου η ΤτΕ δεν δίνει στοιχεία) πρέπει να θεωρείται ήδη διαγραμμένος από τα αποθεματικά.

Οι Βρετανοί δεν πρόκειται να τον επιστρέψουν όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί, (όπως και τα Μάρμαρα της Ακρόπολης άλλωστε), καθώς τον κράτησαν για τα έξοδα των ελληνικών δυνάμεων της Μέσης Ανατολής, τα οποία βέβαια είχε καλύψει το ελληνικό Κράτος! Εκτός αυτού, ένα σημαντικό ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί, είναι εάν κάποιος έχει δει τον χρυσό αυτό; Η απάντηση είναι αρνητική. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για την καταμέτρηση των αποθεμάτων και για τον επανέλεγχό τους από καμία αρμόδια αρχή.

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός

Ως βασικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από τα παραπάνω είναι: – Ο ελληνικός χρυσός έχει υποστεί απώλειες

– Φυλάσσεται σε ποσότητες που δεν έχουν γίνει γνωστές σε τρεις χώρες του εξωτερικού,

– Η Βρετανία έχει παρακρατήσει ένα σημαντικό μέρος του, το οποίο κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν ως ελληνικό γνωρίζοντας όμως ότι δεν είναι

– Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο επιστροφής του χρυσού που βρίσκεται εκτός της χώρας

_ Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο χρυσός φυλάσσεται σήμερα έκτος Ελλάδος

– Δεν έχει γίνει επίσημος  επανέλεγχος  για να διαπιστωθούν αν όντως τα αποθέματα είναι…  χρυσός

– Ο χρυσός, τουλάχιστον του εξωτερικού, μπορεί να κατασχεθεί από τους δανειστές σε περίπτωση οριστικής ρήξης βάσει των όρων του 2ου μνημονίου του Φεβρουαρίου του 2012

– Είκοσι τόνοι πουλήθηκαν το 2003 για να μετατραπούν σε ομόλογα (Χαρτιά αντί χρυσού δηλαδή)

– Μέρος του ελληνικού χρυσού βρίσκεται στην ΕΚΤ ως συμμετοχή στο ευρώ

– Κατά μέσο τα αποθεματικά του ελληνικού χρυσού ανέρχονται στους 112 τόνους αξίας 4,7 δισ. ευρώ

– Τέλος το μέλλον του ελληνικού χρυσού είναι επίφοβο καθώς η ΤτΕ είναι φειδωλή στις ανακοινώσεις της τη κατάστασή του και τις επακριβείς του ποσότητες

Ο χρυσός της ΤτΕ είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού.

Το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται ως θέμα «ταμπού» από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και διοικήσεις των τραπεζών, εκτός από τους προφανείς λογούς για την ασφάλειά του, όπου κανείς δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση σε αυτό, σίγουρα απαιτεί περίσκεψη. Η διαφάνεια σε τέτοια κρίσιμης σημασίας ζητήματα είναι τόσο απαραίτητη, όσο και επιβεβλημένη.

Ιδιαίτερα σήμερα που εξαιτίας της πρωτοφανούς αυτής οικονομικής κρίσης η υπόθεση ελληνικός χρυσός αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα.

Αυτό όμως που πρέπει να γίνει σε αυτή την περίοδο είναι να επαναπατριστεί ο χρυσός πίσω στη Ελλάδα, να αποσαφηνιστεί μια και καλή εάν ο χρυσός που φυλάσσεται στη Βρετανία από την εποχή του Β΄ΠΠ μας ανήκει ή όχι, και τέλος να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, κάτω από το απαραίτητο πλέγμα ασφάλειας, για τις ποσότητες του χρυσού και τον έλεγχο του από την ΤτΕ. 

Γιατί, όπως λέει και το γνωμικό, ότι λάμπει δεν είναι, πάντα, χρυσός.

 

pronews.gr μέσω thesecretrealtruth

Πηγή

 

Προβολές : 1,305


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα