Προσέγγιση K.Bελόπουλου με Κ.Μητσοτάκη – Η Ελληνική Λύση υπερψήφισε το «ακραίο» ν/σ για ΑΕI – Πρόβα συγκυβέρνησης;

Προσέγγιση K.Bελόπουλου με Κ.Μητσοτάκη – Η Ελληνική Λύση υπερψήφισε το «ακραίο» ν/σ για ΑΕI – Πρόβα συγκυβέρνησης;

12 Φεβρουαρίου, 2021 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:545
Μοίρασέ το
Προσέγγιση K.Bελόπουλου με Κ.Μητσοτάκη – Η Ελληνική Λύση υπερψήφισε το «ακραίο» ν/σ για ΑΕI – Πρόβα συγκυβέρνησης;

Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση, η οποία πλέον βάλλεται πανταχόθεν και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως, έχει προσβληθεί και στο εσωτερικό της Ν.Δ. η Ελληνική Λύση εμφανίζεται να της «πετά σωσίβιο» και το ερώτημα είναι αν αυτό έγινε κατά τύχη ή υπάρχει γενικότερο σχέδιο προσέγγισης των δύο κομμάτων.

Προσέγγιση K.Bελόπουλου με Κ.Μητσοτάκη – Η Ελληνική Λύση υπερψήφισε το «ακραίο» ν/σ για ΑΕI – Πρόβα συγκυβέρνησης;

 

Συνηθίζω να καρφώνω και να κρεμάω τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ, με στοιχεία στα μανταλάκια… 

Δείτε λοιπόν εδώ στο 3.50′ πως ο Καρατζαφέρης κρεμάει τον Βελόπουλο, ο οποίος δηλώνει: “άπαξ προδότης ες αεί προδότης”… και εδώ  καθώς και εδώ που αθωώνει τον Τσίπρα, για την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ… τι εστί Βελόπουλος.

Διαβάστε και την πορεία του… “μπατριώτη”, εδώ… Α ρε κορόϊδα, που κάποιοι τον θεωρήσατε “πατριώτη” και πήγατε και τον ψηφίσατε…

ΑΝΙΑΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ…

ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΒΡΙΑ… 

Γιατί σας κάνει εντύπωση, που τακίμιασε και ψήφισε το νομοσχέδιο της σι@νίστριας Κεραμέως, βάζοντας πλάτη στην Νέα Δικτατορία του Μητσοτάκη;;;

ΑΠΑΞ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΕΣ ΑΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

ΘΕΣΦΑΤΟΝ!… ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ! 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Τι καταγωγής είπαμε πως είναι το… άπαξ προδότης ες αεί προδότης;;; Αχ κατακαημένη μου Πατρίδα, πότε θ’ ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ κι όχι… χα@ούρες οβ@αίι#ες;;;

 

Με 166 «Ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για την Παιδεία, με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει και οδηγούν στην μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ κατά 30% όπως και στην δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, καθώς, περιέργως, το υπερψήφισε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης.

Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση, η οποία πλέον βάλλεται πανταχόθεν και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως, έχει προσβληθεί και στο εσωτερικό της Ν.Δ. η Ελληνική Λύση εμφανίζεται να της «πετά σωσίβιο» και το ερώτημα είναι αν αυτό έγινε κατά τύχη ή υπάρχει γενικότερο σχέδιο προσέγγισης των δύο κομμάτων.

H υπερψήφιση από την Ελληνική Λύση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που πλήττει χιλιάδες οικογένειες υποψηφίων και οδηγεί στην αγκαλιά των ιδιωτικών κολεγίων δεκάδες χιλιάδες μαθητές της Γ’Λυκείου, θεωρείται από πολιτικούς παρατηρητές ως μία πιθανή πρόβα στήριξης της κυβέρνησης από το μοναδικό αντιπολιτευόμενο κόμμα που βρίσκεται στα δεξιά της, σε περίπτωση που δεν πάει άμεσα σε εκλογές. 

Η Ελληνική Λύση, άλλωστε έχει αρχίσει και νιώθει την «ανάσα» των νέων υπό δημιουργία δεξιών κομμάτων, αυτό είναι βέβαιο και λογικά ο Κ.Βελόπουλος δεν θα ήθελε εκλογές, τώρα.

Όπως είναι βέβαιο ότι μπορεί να αποτελέσει και μια κρίσιμη εφεδρεία της ΝΔ, όπως συνέβη κάποτε στο ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη με την κυβέρνηση Παπαδήμου, στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης που ερωτήθηκαν από το pronews.gr για την σκοπιμότητα της θετικής ψήφου, απάντησαν ότι «Κάτι πρέπει να αλλάξει στα ΑΕΙ και θεωρούμε ότι οι αλλαγές αυτές είναι προς την σωστή κατεύθυνση».

Έτσι στο σύνολο των 298 βουλευτών, επί της αρχής του νομοσχεδίου «υπέρ» ψήφισαν 166 βουλευτές και κατά» 132 βουλευτές.

Τρεις είναι οι βασικές αλλαγές και για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που μειώνουν τον αριθμό των εισακτέων κατά 30%.

Η πρώτη αφορά στην καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα, όχι με απόλυτο αριθμό (πχ. 10), αλλά ορισμένη από το κάθε τμήμα.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στον περιορισμό του αριθμού των επιλογών του μηχανογραφικού και συμπλήρωσή του σε δύο φάσεις (από το 2022 είχε λεχθεί ότι θα ισχύσει αυτό), ενώ η τρίτη αλλαγή αφορά στο χρονικό όριο φοίτησης.

Για τα 4ετή προγράμματα σπουδών, το όριο θα είναι ν+2. Για τα προγράμματα σπουδών διάρκειας μεγαλύτερης των 4 ετών, θα είναι ν+3.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη και για εξαιρέσεις (λόγοι εργασίας, σοβαρών θεμάτων υγείας, κτλ).

 

 

Πηγή

Προβολές : 545


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα