Προσφυγή Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Της Χάγης: Ο Γενικός Διευθυντής Του Π.Ο.Υ. Πρέπει Να Ελεγχθεί Με τη Κατηγορία της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Προσφυγή Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Της Χάγης: Ο Γενικός Διευθυντής Του Π.Ο.Υ. Πρέπει Να Ελεγχθεί Με τη Κατηγορία της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

19 Δεκεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Προσφυγή Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Της Χάγης: Ο Γενικός Διευθυντής Του Π.Ο.Υ. Πρέπει Να Ελεγχθεί Με τη Κατηγορία της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Το δικαστήριο έχει ιστορία διώξεων αρχηγών κρατών που κατηγορούνταν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ωστόσο, εάν το ΔΠΔ προχωρήσει σε δίωξη βάσει της προσφυγής του Steinman, θα είναι η πρώτη φορά που ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ θα αντιμετωπίσει δίκη εκεί.

 

 

Φυσικά και έχει ιστορία διώξεων αρχηγών κρατών το Διεθνές Δικαστήριο.

Ποιών όμως αρχηγών;

Φυσικά αυτών που δεν ήταν αρεστοί στους σιωνιστές.

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus όμως, είναι … δικό τους παιδί…

Άρα, τι απόφαση θα εκδώσει το Διεθνές Δικαστήριο… το οποίο στελεχώνεται από ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, αν εκδώσει, φυσικά και πότε….;;;

ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

Όλο αυτό το συνονθύλευμα των ερπετών και των παρανοϊκών, πρέπει να γκρεμιστεί… βασανίζει την ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Προσφυγή Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Της Χάγης: Ο Γενικός Διευθυντής Του Π.Ο.Υ. Πρέπει Να Ελεγχθεί Με τη Κατηγορία της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-ΠΟΥ πρέπει να ελεγχθεί για το έγκλημα της Γενοκτονίας, σύμφωνα με προσφυγή που κατέθεσε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο -ΔΠΔ ένας Αμερικάνος, υποψήφιος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, προσθέτοντας ότι ο Αιθίοπας μπορεί να εμπλέκεται και σε πληθώρα άλλων εγκλημάτων στις Η.Π.Α.

Ο σημερινός Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus «ήταν ένας βασικός λήπτης αποφάσεων σε σχέση με τις ενέργειες των υπηρεσιών ασφαλείας που περιλάμβαναν δολοφονίες, αυθαίρετες κρατήσεις και βασανισμούς Αιθιόπων» καταγγέλλεται με την Προσφυγή στο (ΔΠΔ) .

 

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus με τον Zenawi κ άλλους αρχηγούς του TPLF περιλαμβάνοντας τους Abay Tsehaye και Abay Worldu

Ο προσφεύγων, ένας Αμερικανός οικονομολόγος και ακτιβιστής, ο David Steinman, ο οποίος προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2019, ισχυρίζεται ότι ο Αιθίοπας βιολόγος και ερευνητής υγείας ενεπλάκη σε φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από διάφορες δυνάμεις ασφαλείας της Αιθιοπίας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υψηλόβαθμος κυβερνητικός.

Πριν αναλάβει τη θέση στον ΠΟΥ το 2017, ο Adhanom Ghebreyesus υπηρέτησε για πρώτη φορά ως υπουργός Υγείας της Αιθιοπίας μεταξύ 2005 και 2012 και αργότερα ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας από το 2012 έως το 2016.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φέρεται να άσκησε τουλάχιστον μερικό έλεγχο του καθεστωτικού κατασταλτικού μηχανισμού, ισχυρίζεται ο Steinman.

Οι κατηγορίες από τον Αμερικανό βασίζονται ως επί το πλείστον σε μια παραδοχή ότι, ως υψηλόβαθμο κυβερνητικός αξιωματούχος και ανώτερο μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος Απελευθέρωσης του Λαϊκού Μετώπου του Τίγκρα (Tigray People’s Liberation Front party- TPLF), το οποίο ήταν σημαντικός εταίρος του κυβερνώντος συνασπισμού εκείνη την εποχή, «δεν μπορούσε να βοηθήσει αλλά να επηρεάζει την επιβολή του νόμου και τον στρατό».

«Λόγω του ότι ήταν ανώτερος αξιωματούχος του TPLF, ο Tedros ήταν ένας από τους λίγους κυβερνητικούς της Αιθιοπίας που ασκούσαν τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας», αναφέρει ο Steinman στην προσφυγή του.

Στη συνέχεια, λέει ότι «άδικες κυβερνητικές τακτικές, όπως εκφοβισμός, αυθαίρετη σύλληψη, κράτηση χωρίς κατηγορία» και διάφορες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αφήνουν περιθώρια αναγνώρισης του «τεκμηρίου της αθωότητας» στους Αιθίοπες κυβερνητικούς αξιωματούχους εκείνης της εποχής, συμπεριλαμβανομένου του Adhanom Ghebreyesus.

Όσον αφορά τα αποδεικτικά στοιχεία για τις κατηγορίες του, ο Steinman αναφέρεται κυρίως στις εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και στους λογαριασμούς που παρέχονται από την Human Rights Watch, τη Διεθνή Αμνηστία και διάφορα δυτικά ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

Η Προσφυγή είναι διαθέσιμη  ΕΔΩ .

Κανένας από αυτούς τους λογαριασμούς δεν αναφέρει το όνομα του Adhanom Ghebreyesus (ή οποιουδήποτε κυβερνητικού αξιωματούχου της Αιθιοπίας), καθώς αναφέρουν ως επί το πλείστον διάφορες περιπτώσεις όπου οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιθιοπίας δολοφονούσαν ή συνελάμβαναν ανθρώπους κατά τη διάρκεια μαζικών διαμαρτυριών και ταραχών που μάστιζαν την Αιθιοπία κατά τη διάρκεια της θητείας του Adhanom Ghebreyesus ως υπουργού, όπως συνέβη το 2016.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Steinman να κατηγορήσει ευθέως τον επικεφαλής του ΠΟΥ για συνενοχή στη γενοκτονία που διέπραξαν εκείνοι που αποκαλούνται «υφιστάμενοι» του.

Η Προσφυγή ισχυρίζεται ότι ο Adhanom Ghebreyesus φέρεται να επέβλεπε «τις δολοφονίες και προκλήσεις σοβαρής σωματικής και ψυχικής βλάβης σε μέλη των φυλών Amhara, Konso, Oromo και Somali με πρόθεση να καταστρέψουν αυτές τις φυλές εν όλω ή εν μέρει»

Τώρα, οι εισαγγελείς του ΔΠΔ (ICC) πρέπει να αποφασίσουν εάν θα ασκήσουν δίωξη ή όχι.

Ως μέλος του «θεματοφύλακα υγείας»(health watchdog) του ΟΗΕ, ο Adhanom Ghebreyesus απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι εμπόδιο για τη δίωξή του από το ΔΠΔ, το οποίο είναι ανεξάρτητο από τον ΟΗΕ.

Το δικαστήριο έχει ιστορία διώξεων αρχηγών κρατών που κατηγορούνταν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ωστόσο, εάν το ΔΠΔ προχωρήσει σε δίωξη βάσει της προσφυγής του Steinman, θα είναι η πρώτη φορά που ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ θα αντιμετωπίσει δίκη εκεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Adhanom Ghebreyesus κατηγορείται ότι διέπραξε πράξεις ανάρμοστες για τη θέση του επικεφαλής του ΠΟΥ.

Το 2017, όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για το αξίωμα, ένας από τους ανταγωνιστές του τον κατηγόρησε ότι απέκρυψε τα κρούσματα χολέρας στην Αιθιοπία γιατί υποτίθεται ότι έτσι έσωζε την εικόνα της κυβέρνησης. Φέτος, τέτοιες κατηγορίες επανεμφανίστηκαν όταν ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποπτεύονταν ότι ο ΠΟΥ δεν ήταν αρκετά διαφανής σε σχέση με την «πανδημία» Covid-19.

Τον Νοέμβριο, ο στρατηγός της Αιθιοπίας Birhanu Jula κατηγόρησε τον αρχηγό του ΠΟΥ ότι υποστήριζε τους αντάρτες με επικεφαλής το Κομμουνιστικού Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τίγκρα (ΤPLF), καθώς το έθνος βυθίστηκε ξανά σε εμφύλιες συγκρούσεις. «Κάνει τα πάντα για να τους υποστηρίξει. Τους βοήθησε να αποκτήσουν όπλα », δήλωσε ο στρατηγός εκείνη την εποχή.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αρνήθηκε επανειλημμένα όλες τις κατηγορίες και συγκεκριμένα είπε ότι δεν επέλεξε πλευρές στη συνεχιζόμενη αιθιοπική σύγκρουση. Μέχρι στιγμής, δεν έχει σχολιάσει την πιο πρόσφατη καταγγελία που υπέβαλε ο Steinman.

Και από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Humans Are Free ,

Διαβάστε επίσης: Ο Tedros κατηγορείται ότι ήταν μέλος της τρομοκρατικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Tigray People’s Liberation Front (TPFL) , στην αρχή της πολιτικής του καριέρας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ταξινομήσει το TPFL ως τρομοκρατική οργάνωση στη κατηγορία Tier III, πράγμα που θα σήμαινε ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας καθοδηγείται από έναν τρομοκράτη. [3]

 

Δικτυογραφία:

[1].–WHO chief should be investigated over GENOCIDE, complaint to the Hague’s International Criminal Court says — RT World News

https://www.rt.com/news/509659-who-chief-investigated-genocide-hague/

[2].– Προσφυγή Steinman

https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=DD3397B848192E5E!25703&ithint=file%2cdocx&authkey=!AIcbIBOPW2LsVzo

[3].–W.H.O. Director Has Strong Ties to Bill Gates, Clinton Foundation, Dr. Fauci, China and Genocide

W.H.O. Director Has Strong Ties to Bill Gates, Clinton Foundation, Dr. Fauci, China and Genocide

Δημοσιεύτηκε την 14 Δεκεμβρίου 2020 δείτε το άρθρο εδώ: WHO chief should be investigated over GENOCIDE, complaint to the Hague’s International Criminal Court says — RT World News

https://www.rt.com/news/509659-who-chief-investigated-genocide-hague/ [1]

 

Πηγή

Προβολές : 401


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα