Προωθούν το σχέδιο «γιαβάς γιαβάς». Και στο βάθος μια ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!! Επιβεβαιώνει με διαρροές η Αθήνα: «Η Δύση πιέζει για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου – Λένε “βρείτε τα” με Άγκυρα»

Προωθούν το σχέδιο «γιαβάς γιαβάς». Και στο βάθος μια ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!! Επιβεβαιώνει με διαρροές η Αθήνα: «Η Δύση πιέζει για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου – Λένε “βρείτε τα” με Άγκυρα»

21 Μαρτίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:371
Μοίρασέ το

Αφορμή οι κυρώσεις στη Ρωσία

«Ήδη έχει διαμορφωθεί -με πίεση των μεγάλων δυτικών δυνάμεων- μια διαφορετική σχέση ανάμεσα στις εμπλεκόμενες χώρες, κυρίως την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, που αποτυπώνεται τόσο στις πυκνές συναντήσεις κι επαφές των ηγετών τους κατά τις τελευταίες εβδομάδες, όσο και στο εντελώς διαφορετικό κλίμα που επικρατεί σε αυτές τις επαφές»

Πάνε σιγά σιγά και με πολύ μελετημένα βήματα ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.
ΠΡΩΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
Οι διαταγές της Μέρκελ, δηλαδή του Ισραήλ, είναι το μοίρασμα στην ουσία του Αιγαίου.
Όσο για την δήλωση ΕΒΡΑΙΟΥ Δένδια περί παραπομπής της συνεκμετάλλευσης στην κρίση του ελληνικού λαού, είναι για να γελάς…
Πότε ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός για τις ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ του;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Στην ουσία ποτέ δεν πρόδωσαν την Ελλάδα οι ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, γιατί απλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προ λίγων ημερών περί «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου δεν ήρθαν τυχαία τώρα, αλλά αποκαλύπτεται ένα έντονο παρασκήνιο. 

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε ένα «μπαράζ» συναντήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη για να γευματίσει με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να συναντιέται στις Βρυξέλλες με τον Χουλουσί Ακάρ.

Μετά από το τέλος αυτών των συναντήσεων ο Χ.Ακάρ δήλωσε ότι η Άγκυρα προτείνει την συνεκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου και ότι μάλιστα η Αθήνα ήταν «θετική» απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των λαών των δύο χωρών και την κατανομή της ομορφιάς και του πλούτου του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής εκμετάλλευσής τους, το έχουμε πει αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας υπό αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί και θετικοί. Αυτή είναι η προσέγγισή μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με γραπτή του δήλωση διέψευσε άμεσα τις δηλώσεις του Χ.Ακάρ. «Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί», είπε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, παρόλα αυτά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας  στην τηλεόραση το ΣΚΑΪ είπε: «Υπάρχει μια λέξη που είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα, η λέξη “συνεκμετάλλευση”. Στην συνεκμετάλλευση μας σπρώχνουν οι Δυτικοί μας σύμμαχοι, όχι γιατί είναι ανθέλληνες αλλά γιατί δεν τους πολυενδιαφέρει»και πρόσθεσε:

«Σου λέει “βρείτε τα”. Να σας πω γιατί μας σπρώχνουν. Γιατί αντιλαμβάνονται ότι ένας σοβαρός τρόπος μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία, από το φυσικό αέριο του Πούτιν, είναι η εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης και πιθανώς και στο Αιγαίο».

 

Επίσης τις τελευταίες ώρες προωθείται ένα σενάριο από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία θα πάμε σε μια… «γιαβάς-γιαβάς» κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ήδη έχει διαμορφωθεί -με πίεση των μεγάλων δυτικών δυνάμεων- μια διαφορετική σχέση ανάμεσα στις εμπλεκόμενες χώρες, κυρίως την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, που αποτυπώνεται τόσο στις πυκνές συναντήσεις κι επαφές των ηγετών τους κατά τις τελευταίες εβδομάδες, όσο και στο εντελώς διαφορετικό κλίμα που επικρατεί σε αυτές τις επαφές», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και προσθέτουν ότι λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία η Δύση θέλει να απεξαρτηθεί  από το ρωσικό φυσικό αέριο και γι’ αυτό προωθείται ένα σχέδιο λύσης των μεγάλων διαφορών που είναι η αιτία για την οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της ανατολικής Μεσογείου,

«Πράγματι, η οικονομία -δηλαδή η συνεργασία κυρίως αυτών των τεσσάρων χωρών- μπορεί υπό προϋποθέσεις να δημιουργήσει συνθήκες παραγωγικής συνύπαρξης στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου, σε μια οικονομική συνεργασία που μπορεί -εάν υπάρξει σύνεση και σωστοί χειρισμοί από όλα τα μέρη της εξίσωσης- να επιλύσει μόνιμα τα προβλήματα τα οποία η πολιτική απέτυχε κατά τις περασμένες δεκαετίες να επιλύσει», προσθέτουν επίσης.

Φυσικά αναφέρουν ότι υπάρχουν και «αγκάθια», όπως για παράδειγμα ότι υπάρχουν χώρους που «μένουν έξω» από αυτό το σχέδιο, όπως η Κύπρος και η Συρία.

Τέλος δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Νίκου Δένδια ο οποίος αφού διέψευσε την πιθανότητα των πρόωρων εκλογών έριξε μια… «βόμβα»:

«Από εκεί και πέρα, επειδή θέλω να σας λέω την αλήθεια, αν υπάρξει κάτι το απολύτως έκτακτο το οποίο επιβάλει να εκφράσει την άποψή της η ελληνική κοινωνία πριν γίνει μία επιλογή, νομίζω θα ήταν αντιθέτως αντισυνταγματικό να μη ζητηθεί η άποψή της».

Το «απολύτως έκτακτο» δεν αποκλείεται να είναι κάτι με την Τουρκία, δεδομένου ότι η Αθήνα κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο των συνομιλιών κορυφής με την τουρκική ηγεσία.

 

Πηγή

Προβολές : 371


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα