Πρωτοφανής θωράκιση! Η Ρωσία τράβηξε την πρίζα του ίντερνετ για ένα μήνα.

Πρωτοφανής θωράκιση! Η Ρωσία τράβηξε την πρίζα του ίντερνετ για ένα μήνα.

22 Ιουλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:512
Μοίρασέ το

Οι ασκήσεις διαδικτυακής απομόνωσης πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου.

Είναι επίσης δυνατό να δημιουργηθεί μια υποδομή που θα επιτρέπει στο Runet να λειτουργεί εάν οι πάροχοι δεν μπορούν να συνδεθούν με ξένους διακομιστές Διαδικτύου.

 

 

 

 

Μήπως να μεταφερθούμε Ρωσία, οι… ανυπόταχτοι bloggers και όχι μόνον;;;

Και με το φατσο βιβλίο, φίλτατοι, τι γίνεται;;;

Γιατί τόση εμμονή στον εβραιοσιωνιστή και στα εγχώρια τσιράκια του;;;

Υπάρχει και το vk που δεν κατεβάζει καμία ανάρτηση… ούτε θολώνει τις αναρτήσεις για να μην τις βλέπετε…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η Ρωσία αποσυνδέθηκε από το παγκόσμιο Διαδίκτυο ως μέρος των ασκήσεων για το “κυρίαρχο Runet”. Το πείραμα ήταν επιτυχές.

Το Runet είναι software, ένα portmanteau του ru και net / network, είναι δηλαδή ουσιαστικά η ρωσική κοινότητα στο Διαδίκτυο και στους ιστότοπους.

Για έναν ολόκληρο μήνα, η Ρωσία αποσυνδέθηκε από το παγκόσμιο Διαδίκτυο . Αυτό συνέβη στο πλαίσιο των ασκήσεων για το “κυρίαρχο Runet”. Έτσι, οι αρχές έλεγξαν εάν το δίκτυο της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα μπορούσε να λειτουργεί μεμονωμένα. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι ασκήσεις ήταν επιτυχημένες.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στις πληροφορίες της ομάδας εργασίας “Ασφάλεια πληροφοριών” στον αυτόνομο μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Ψηφιακή Οικονομία” (υπεύθυνο για την εφαρμογή του εθνικού προγράμματος με το ίδιο όνομα).

Οι ασκήσεις διαδικτυακής απομόνωσης πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου.

Ως μέρος της άσκησης, “δοκιμάστηκε η δυνατότητα φυσικής αποσύνδεσης του ρωσικού τμήματος του Διαδικτύου”, ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, ο σκοπός των ασκήσεων ήταν “να προσδιοριστεί η πιθανότητα της εργασίας του Runet σε περίπτωση εξωτερικών στρεβλώσεων, αποκλεισμών και άλλων απειλών.”

“Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν συνοψιστεί ακόμη, οι ασκήσεις αναγνωρίστηκαν προκαταρκτικά ως επιτυχείς”, ανέφερε η πηγή.

Στην άσκηση συμμετείχαν όλοι οι συντελεστές του Big Four, καθώς και οι Rostelecom, Transtelecom και ER-Telecom Holding.

Ο νόμος για την απομόνωση του Runet στη Ρωσική Ομοσπονδία τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2019.

Υποθέτει ότι οι ρωσικές αρχές μπορούν να ελέγχουν όλα τα σημεία μεταφοράς δεδομένων στο εξωτερικό και τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας, ακόμη και με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού από παρόχους.

 

Είναι επίσης δυνατό να δημιουργηθεί μια υποδομή που θα επιτρέπει στο Runet να λειτουργεί εάν οι πάροχοι δεν μπορούν να συνδεθούν με ξένους διακομιστές Διαδικτύου.

Σύμφωνα με το νόμο, οι ασκήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Οι πρώτες ασκήσεις που ήταν γνωστές πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019.

 

 

pentapostagma.gr

 

Πηγή

Προβολές : 512


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα