ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΝΟΜΙΜΩΣ ΤΟ ΤΕΣΤ. Τα τεστ COVID-19 είναι τα «αόρατα δεσμά» της δυστοπικής κοινωνίας-φυλακής;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΝΟΜΙΜΩΣ ΤΟ ΤΕΣΤ. Τα τεστ COVID-19 είναι τα «αόρατα δεσμά» της δυστοπικής κοινωνίας-φυλακής;

13 Νοεμβρίου, 2020 38 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,816
Μοίρασέ το
 

 

Του Δημητρίου Νικ. Δασκαλάκη, Δικηγόρου Αθηνών.

 

Την στιγμή που ο ελληνικός λαός απειλείται με ένα σκληρότερο lockdown εν σχέσει προς αυτό που επιβλήθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο, καθίσταται πλέον φανερό ότι οι κυβερνήσεις εσκεμμένα υπερτονίζουν τον αριθμό των κρουσμάτων μιλώντας για εκατομμύρια, αποσιωπώντας όμως την αναλογία αυτών, επί του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού, αφού με βάση την συνεχή πλύση εγκεφάλου από τα μέσα μαζικής επιρροής (Μ.Μ.Ε.) περί αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κατορθώνουν να επιβάλλουν στις περιδεείς κοινωνίες πολιτικές απομόνωσης, υποχρεωτικής μασκοφορίας και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που πλήττουν βάναυσα την κοινωνική συνοχή και αποδιοργανώνουν την οικονομική ζωή της χώρας οδηγώντας σε απόγνωση και σε μαρασμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.

Προκύπτει επομένως, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων καθίσταται πολύτιμο και χρήσιμο εργαλείο λήψης πολιτικών αποφάσεων στα χέρια των κυβερνήσεων οι οποίες συντονισμένες σε πλανητικό επίπεδο και συνεπικουρούμενες από τους ιατρούς-λοιμωξιολόγους στρέφονται ευθέως κατά των συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών.

Παρίσταται απόλυτη ανάγκη να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι πρέπει να διακοπεί άμεσα ο φαύλος κύκλος της κοινωνικής νοσηρότητας ο οποίος τροφοδοτείται από τα συνεχή, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού COVID-19 στα οποία υποβάλλονται «αυθορμήτως» μεν οι πολίτες αλλά όχι με την ελεύθερη και αβίαστη βούληση τους αλλά πειθαναγκαζόμενοι υπό την διαρκή διασπορά του φόβου και την αδιάκοπη τηλεοπτική προπαγάνδα που υφίστανται καθημερινά.

Ο κάθε πολίτης οφείλει να αναλάβει την ατομική και κοινωνική ευθύνη που του αναλογεί και να αρνηθεί να συμπράξει έστω και ακούσια στην κοινωνική απομόνωσή του και στην οικονομική του φθορά λέγοντας ΟΧΙ στην εκούσια υποβολή του σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 και ακυρώνοντας αποτελεσματικά την σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση κατ΄ οίκον παγίδευσή του.

Ο ατυχής πολίτης καθοδηγούμενος υπό το κράτος του φόβου και ευρισκόμενος σε κατάσταση πνευματικής ανελευθερίας, προσέρχεται να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, το τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα του οποίου προσφέρει σε αυτόν μόνο την πρόσκαιρη λύτρωση από το άγχος της μόλυνσης, ενώ μετά από λίγες ημέρες ή ακόμη και στιγμές θα διακατέχεται πιο έντονα από την ίδια αγωνία για ενδεχόμενη νέα μόλυνσή του.

Με αυτόν τον τρόπο όμως καθίσταται διαρκώς όμηρος των τεστ ανίχνευσης. Θα βρίσκεται σε συνεχή αδυναμία να οργανώσει, να προγραμματίσει και να χαρεί το πολύτιμο αγαθό της ζωής, αφού κάθε κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική του δραστηριότητα θα εξαρτάται από τον προηγούμενο αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ. Τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού γίνονται επομένως τα «αόρατα δεσμά» της κοινωνικής και οικονομικής του δυσπραγίας διαβιώνοντας σε μια πόλη-φυλακή.

Έτσι συμπεριφερόμενος, αυτοπαγιδεύεται σε ένα αέναο κύκλο κοινωνικής νοσηρότητας, άγχους και αγωνίας που δηλητηριάζει κάθε πτυχή της ζωής του προσφέροντας ταυτόχρονα στην κυβέρνηση το «όπλο» που λέγεται «αυξημένος αριθμός κρουσμάτων» για να νομιμοποιήσει την προειλημμένη απόφασή της για την επιβολή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που θα λάβει την μορφή ενός ακόμη σκληρότερου και χρονικά μεγαλύτερου και για αυτό πιο απάνθρωπου lockdown που θα φέρει στα όρια των αντοχών τους τις οικογένειες και τις κοινωνίες, με ορατό πλέον τον κίνδυνο της διάλυσης του κοινωνικού ιστού και της κατάρρευσης της οικονομίας.

Το σκληρότερο lockdown που εξυφαίνεται μεθοδικά στο παρασκήνιο υπηρετεί ένα διττό στόχο:

α) Να οδηγήσει τις κοινωνίες στην απόγνωση και στην απελπισία, ώστε οι άνθρωποι με την άρση του lockdown να σπεύσουν μαζικά να εμβολιαστούν με αυτό δηλαδή που θα τους προσφέρει «η επιστήμη», με ένα εμβόλιο αμφιβόλου επιστημονικής ποιότητας και εγκυρότητας, χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας, αφού η παρασκευή του θα λάβει χώρα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από το ξέσπασμα της «πανδημίας» και

β) Να προκαλέσει την κοινωνική και οικονομική κατάρρευση των κρατών, ώστε η επαπειλούμενη φτώχεια και οι κοινωνικές αναταραχές που θα ακολουθήσουν, να οδηγήσουν νομοτελειακά σε οικονομική και κοινωνική αποσταθεροποίηση τα κράτη, προκειμένου να προωθηθεί το εωσφορικό σχέδιο των illuminati «Οrdo ab Chaos» (τάξη μέσα από το χάος), με την εμφάνιση ενός παγκόσμιου κυβερνήτη που θα «σώσει» την ανθρωπότητα από την παρακμή και την ανασφάλεια.

Ο κοινωνικά ευαισθητοποιημένος και κριτικά σκεπτόμενος άνθρωπος υποχρεούται να κατανοήσει και να συνειδητοποιήσει πλήρως την απειλή που σηματοδοτεί το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού για τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά του δικαιώματα, δεδομένου ότι στην ημερήσια «αύξηση» των κρουσμάτων σε απόλυτους αριθμούς χωρίς να παρατίθενται όμως συγκριτικά στοιχεία για τον ακριβή αριθμό τεστ που διενεργούνται σε πανελλήνιο επίπεδο και χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ του αριθμού των πασχόντων και του αριθμού των ασυμπτωματικών φορέων, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις οι πολιτικές απομόνωσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αν εμείς οι πολίτες του κόσμου αρνηθούμε να υποβαλλόμαστε σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, παύουμε να τροφοδοτούμε αυτομάτως την τηλεοπτική προπαγάνδα «περί αύξησης κρουσμάτων» και ακυρώνουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό περί ενός γενικευμένου κοινωνικού και οικονομικού lockdown, σώζοντας την οικογένεια μας και τους εαυτούς μας από έναν παρατεταμένο ανυπόφορο κατ΄οίκον εγκλεισμό που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην πνευματική, ψυχική και σωματική μας υγεία και θα οδηγήσει δυστυχώς σημαντικά τμήματα της κοινωνίας στην παραίτηση, στην κατάθλιψη και στην εκδήλωση ενδοοικογενειακής επιθετικότητας.

Για τον σκοπό αυτό, έχουμε επεξεργαστεί υπό την μορφή «υποδείγματος» ένα κείμενο-επιστολή, στην οποία διατυπώνονται οι λόγοι άρνησης υποβολής σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 και αφορά κυρίως τους εργαζομένους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που αρνούνται εκ λόγων προσωπικής και κοινωνικής συνειδήσεως να υποβληθούν στο τεστ,  απευθύνεται δε, στην διεύθυνση του προσωπικού.

«Κατ΄αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την μέριμνα που επιδεικνύετε για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

 Για λόγους όμως που αναγνωρίζονται από την κείμενη νομοθεσία και κυρίως για λόγους που άπτονται  της προσωπικής και κοινωνικής μου συνειδήσεως, δεν επιθυμώ, ούτε τώρα στην παρούσα χρονική περίοδο, αλλά ούτε και στο μέλλον να υποβληθώ σε τεστ ανίχνευσης COVID-19, για τις εξής αναφερόμενες αιτίες:

1) Δεν διασφαλίζεται το απόρρητο των αποτελεσμάτων του τεστ, το οποίο ως ζήτημα που άπτεται της προσωπικής υγείας χαρακτηρίζεται ως ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, αναγνωριζόμενο και προστατευόμενο από την κείμενη νομοθεσία.

2) Σύμφωνα με πληροφορίες και ειδήσεις που έχουν καταχωρισθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, επικρατεί στους επιστημονικούς κύκλους έντονη αμφισβήτηση και διχογνωμία για την επιστημονική εγκυρότητα και τεχνική αρτιότητα των τεστ ανίχνευσης COVID-19 που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεδομένου ότι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που υγιείς άνθρωποι καταγράφονται ως ψευδώς θετικοί στα τεστ που διενεργούνται και αυτό οφείλεται επειδή οι εμπορικοί κατασκευαστές και τα εργαστήρια θέτουν τα δικά τους όρια στον έλεγχο κατά την επεξεργασία των δειγμάτων. Δεν λαμβάνεται επίσης μέριμνα και δεν ορίζεται διαδικασία επαλήθευσης και επιβεβαίωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τεστ.

3) Είναι πολύ πιθανή, αν όχι βεβαία, η αθέμιτη  και χωρίς την ρητή και έγγραφη συγκατάθεση μου, συλλογή, επεξεργασία και καταχώριση του DNA σε ηλεκτρονική βάση βιομετρικών δεδομένων.

4) Σήμερα, για να διενεργηθεί στην ιατρική πράξη οιουδήποτε είδους, διαγνωστική προληπτική ή θεραπευτική επέμβαση, το ενδιαφερόμενο πρόσωπο θα πρέπει να είναι ελεύθερο να συναινέσει στην επίμαχη ιατρική πράξη ή αντιθέτως να την αρνηθεί, εφόσον προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωσή του.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται λόγος για την “ενημερωμένη συναίνεση του ασθενούς” ως θεμελιώδη αρχή του Δικαίου και της Ιατρικής Δεοντολογίας. (Νόμος 3418/28-11-2005 «Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας»).

Σύμφωνα με το άρθρο 1 παραγράφος1 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/28-11-2005), ως ιατρική πράξη ορίζεται «εκείνη που έχει ως σκοπό τη με οποιαδήποτε επιστημονική μέθοδο πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου».

Επομένως η υποχρεωτική υποβολή ενός προσώπου σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού COVID-19, συνιστά βιοϊατρική παρέμβαση για την οποία επιβάλλεται να ζητηθεί η ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση του εξεταζομένου προσώπου. Τούτο εδράζεται σαφώς στην διάταξη του άρθρου 12 § 1 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) όπου ορίζεται ότι: «Ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή».

Για τους ως άνω λόγους και αιτίες και για όσους άλλους επιφυλάσσομαι να εκθέσω στο μέλλον, Σας ΔΗΛΩΝΩ ρητώς, ότι δεν επιθυμώ και ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ να υποβληθώ σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού COVID-19.»

 

Πηγή

Προβολές : 2,816


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα