«Πόλεμος» ξεσπά μέσα στα νοσοκομεία! Απειλούν να βάλουν σε αναστολή χιλιάδες υπερπολύτιμους υγειονομικούς

«Πόλεμος» ξεσπά μέσα στα νοσοκομεία! Απειλούν να βάλουν σε αναστολή χιλιάδες υπερπολύτιμους υγειονομικούς

13 Αυγούστου, 2021 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
«Πόλεμος» ξεσπά μέσα στα νοσοκομεία! Απειλούν να βάλουν σε αναστολή χιλιάδες υπερπολύτιμους υγειονομικούς

 

Όλοι οι υγειονομικοί καλούνται να διαλέξουν πλευρά σε έναν «πόλεμο» που μόλις τώρα άρχισε και θύματά του θα είναι δυστυχώς το σύνολο των πολιτών.

Όλοι οι υγειονομικοί, θα έπρεπε να έχουν πάρει θεση από την πρώτη στιγμή που βγήκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που έδειχναν παγκόσμια απάτη.
ΣΙΩΠΗΣΑΝ.
ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ, ΕΝΩ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ … ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
ΤΩΡΑ, ΟΙ … ΜΕΝΓΚΕΛΕ, ΤΡΕΜΟΥΝ…
ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΡΙΟ, ΠΟΥ ΠΙΕΖΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΛΙΟ.
ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΩ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΙΕΖΕ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.
Κάποιοι λίγοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αντιδρούσαν από την πρώτη στιγμή.
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΙΩΠΟΥΣΕ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
Και είμαστε ακόμα στην αρχή… γιατί  αυτά που έρχονται δεν περιγράφονται με λόγια.
Καλλιόπη Σουφλή
«Πόλεμος» ξεσπά μέσα στα νοσοκομεία! Απειλούν να βάλουν σε αναστολή χιλιάδες υπερπολύτιμους υγειονομικούς
Όλα αυτά στο ήδη κατεστραμμένο σύστημα υγείας.

Παίρνοντας θάρρος προφανώς από τις πιέσεις που ασκεί το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, το οποίο στέλνει εκβιαστικές επιστολές προς τους ανεμβολίαστους (Δείτε ΕΔΩ), δεν είναι λίγοι οι διοικητές νοσοκομείων και οι διευθυντές τμημάτων που κορυφώνουν τις πιέσεις τους.

Όλοι οι υγειονομικοί καλούνται να διαλέξουν πλευρά σε έναν «πόλεμο» που μόλις τώρα άρχισε και θύματά του θα είναι δυστυχώς το σύνολο των πολιτών.

Τα νοσοκομεία της Κρήτης δεν μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση.

Διορία έως το τέλος του τρέχοντος μήνα έχουν οι περισσότεροι από 350 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων να εμβολιαστούν.

Διαφορετικά θα ισχύσει «το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας», όπως γνωστοποιεί ο διοικητής του Ιδρύματος Γιώργος Μπέας, με έγγραφο που απέστειλε στις 4 Αυγούστου 2021 προς τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους όλων των Τμημάτων Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διοικητικής και Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων.

«Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Με τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, η αναστολή αίρεται με όμοια απόφαση. Από την κατά τα ανωτέρω υποχρέωση εμβολιασμού και τις προαναφερθείσες συνέπειες, εξαιρούνται όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου», επισημαίνει ο κ. Μπέας στο έγγραφό του.

Στο έγγραφό του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας αναφέρει τα εξής:

.

«Σας κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα με τα παραπάνω (1) και (2) σχετικά [σ.σ.: 1. Οι διατάξεις των άρθρων 205-207 του Ν.4820/2021 (Α’ 130), 2. Η ΔΙΔΑΔ/Φ.69/172/οικ.15287/28-7-2021 εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών (ΑΔΑ: Ψ3ΞΣ46ΜΤΛ6-ΟΧ9)], για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό των Νοσοκομείων (που υπηρετεί με οποιαδήποτε μορφή σχέσης εργασίας) εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού Covid-19.

Το κατά τα ανωτέρω υπόχρεο προσωπικό οφείλει να έχει λάβει την 1η ή τη μοναδική δόση του εμβολίου μέχρι την 1/9/2021, ενώ η ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Στην περίπτωση μη τήρησης εκ μέρους του προσωπικού της υποχρέωσης εμβολιασμού, επέρχονται οι ακόλουθες συνέπειες:

Με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Με τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, η αναστολή αίρεται με όμοια απόφαση. Από την κατά τα ανωτέρω υποχρέωση εμβολιασμού και τις προαναφερθείσες συνέπειες, εξαιρούνται όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Οι λόγοι αυτοί -στη βάση ειδικής λίστας εξαιρέσεων που προσδιορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών- εγκρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, οι οποίες αποτελούνται από ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πανεπιστημιακούς ιατρούς.

Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, καλούνται όλοι οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, να ενημερώσουν σχετικά με την υποχρέωση εμβολιασμού το προσωπικό αρμοδιότητάς τους και να ζητήσουν να τους επιδειχθεί (όχι να κατατεθεί):

Α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19 της Ε.Ε. (EU Digital COVID Certificate – EUDCC) του άρθρου πρώτου της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 87), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4806/2021 (Α’ 95) με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου – κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19, είτε

Β) Βεβαίωση εμβολιασμού της παρ. 5 του άρθρου 55 του Ν.4764/2020 (Α’ 256), ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου της παρ. 1 του άρθρου 5 της υπ’ αρ. 2650/10-4-2020 (Β’ 1298) κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Επικρατείας, ή ισοδύναμο πιστοποιητικό ή βεβαίωση τρίτης χώρας, εφόσον υφίστανται.

Τα ανωτέρω Πιστοποιητικά ή Βεβαιώσεις θα ελεγχθούν από τον κάθε προϊστάμενο μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που είναι διαθέσιμη μέσω του συνδέσμου https://covidfree.gov.gr/ όπου και παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή της.

Στη συνέχεια, οι προϊστάμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού -και μέχρι το αργότερο την Τετάρτη 11/8/2021- σχετικούς πίνακες όπου θα αποτυπώνεται η κατάσταση του προσωπικού αρμοδιότητας τους (σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο 6μηνο και ανεμβολίαστους). Τέλος, και μέχρι την 31/8/2021, θα πρέπει να κατατεθούν οι συμπληρωματικοί πίνακες εκείνων που θα εμβολιαστούν έως τότε».

Δείτε το σε έντυπη μορφή, έτσι όπως το δημοσίευσε το τοπικό hania.news:

Μιλάμε για μερικούς εκατοντάδες υγειονομικούς που από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν εκτός «μάχης» ΜΟΝΟ σε ένα νοσοκομείο!

Πανελλαδικά οι αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι, σε τέτοιο βαθμό που η μαζική αναστολή τόσο πολλών υγειονομικών θα προκαλέσει προβλήματα από το φθινόπωρο στο σύστημα υγείας.

Υπενθυμίζουμε πως στις σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, εκφράζοντας την αντίθεσή του στον νόμο για τις υποχρεωτικότητες, αποκάλυψε πως πάνω από 10.000 υγειονομικοί δεν πρόκειται να εμβολιαστούν:

«Πάνω από 10.000 συνάδελφοι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν και είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες. Θα πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει αν από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Τελικά τι σύστημα υγείας θα έχουμε από τον Σεπτέμβριο, όταν ελέω των εκβιαστικών πολιτικών της κυβέρνησης χιλιάδες ανεμβολίαστοι άνθρωποι σε κρίσιμα πόστα μία μέρα απλά θα αποχωρήσουν;;;

Aυτό το συλλογίστηκαν οι “υπερεγκέφαλοι” του Μαξίμου και της επιτροπής των ειδικών;;

 

 

Πηγή

Προβολές : 440


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα