Πόσο προφητικός και πόσο επίκαιρος... Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός: Η Νέα Τάξη θέλει να καταργήσει τα Χριστούγεννα

Πόσο προφητικός και πόσο επίκαιρος... Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός: Η Νέα Τάξη θέλει να καταργήσει τα Χριστούγεννα

22 Δεκεμβρίου, 2020 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:653
Μοίρασέ το

π. Μετάλλινος: Εμείς θα πράξουμε αυτό που μας λέει η παράδοση μας και η συνείδηση μας.

Κάποιοι ενοχλούνται και με μόνη την αναφορά της λέξεως “Χριστούγεννα”, διότι προχωρούμε ολοταχώς στην Πανθρησκεία.

Ισοπεδώνονται τα πάντα, πρόκειται για ένα είδος Μασονικής περιεκτικότητος.

Ας καταλάβουν κάποιοι πού οδηγεί ο Οικουμενισμός, εννοώ τους δικούς μας…

Εμείς είμαστε οι απατεώνες Νεοέλληνες, οι οποίοι κακοποιούμε βάναυσα και απεμπολούμε την Ιστορία μας, δηλαδή τα Όσια και τα Ιερά μας.

 

 
στον Θεόδωρο ΧΑΤΖΗΓΩΓΟ.
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

αναδημοσίευση από το Παναιτώλιο

Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι εδώ και λίγες ημέρες ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός.
Στις 31 του περασμένου Αυγούστου, μετά από ευδόκιμο καθηγητική θητεία 25 ετών στο Πανεπιστήμιο, ο κοσμαγάπητος παπά-Γιώργης πήρε την σύνταξη του και έχει πλέον αρκετό ελεύθερο χρόνο για τις περίφημες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ που έχουν αφήσει εποχή και συγκεντρώνουν πάντοτε μεγάλη τηλεθέαση.
Τα τελευταία χρόνια, ο 67χρονος πατήρ Μετταλληνός έχει την δική του τηλεοπτική εκπομπή, κάθε Τρίτη στις 5.45 μμ. στο κανάλι “High”, όπου επί μία ώρα απολαμβάνουμε υψηλής στάθμης μαθήματα Ελληνοορθοδοξίας.
 
Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών ο “Ελεύθερος Κόσμος” σκέφτηκε ότι ο παπά-Γιώργης είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να μας μιλήσει για τα Χριστούγεννα και τον Αϊ Βασίλη.
 
Μιλήσαμε μαζί του το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και – όπως πάντα – μας εξέπληξε: Μας αποκάλυψε ότι οι Μασόνοι και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη από τα εκατομμύρια των απλών Ελλήνων που αντιδρούσαν επί μήνες στο βιβλίο Ιστορίας της Μαρίας Ρεπούση χωρίς αποτέλεσμα.
Εκείνοι αλλάζουν με άνεση τα σχολικά βιβλία στην “ζούλα” μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη, και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, χωρίς να το πάρει μυρωδιά κανένας δημοσιογράφος!…
Ομολογουμένως, για την συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών, τα όσα μας λέει ο πατήρ Μεταλληνός συνιστούν είδηση πρώτου μεγέθους, ένα πολύ μεγαλύτερο “θέμα Ρεπούση”, που περιέργως έμεινε παντελώς άγνωστο….

Ερώτηση: Πατέρα Γεώργιε, από σας μάθαμε ότι ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης που έδωσε τις 10 Εντολές στον Μωυσή είναι το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, δηλαδή ο Χριστός πριν σαρκωθεί.
Ωστόσο, ο κοινός μας
Φίλος θεολόγος Νίκος Σωτηρόπουλος είπε προ ημερών στο ‘Blue Sky” ότι Γιαχβέ ονομάζεται επίσης, τόσον ο Θεός-πατήρ, όσον και το Άγιον Πνεύμα..

 
 
π. Μεταλληνός: Ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης, δηλαδή ο Δημιουργός Θεός που διέπει όλη την Ισραηλιτική Ιστορία είναι το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Θεός – Λόγος, δηλαδή ο Χριστός προ της Σαρκώσεώς του. Κι αυτός ο οποίος φανερώνεται στους Προφήτες είναι ο Γιαχβέ – Λόγος.
Υπάρχουν ειδικές μελέτες γι’ αυτό το ζήτημα. Ο νυν Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας Φούντας έχει γράψει ειδικά γι’ αυτό το θέμα στην Διδακτορική του Διατριβή.

Ερώτηση: Αυτό που λένε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ότι η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει χιλιάδες φορές τον Θεό με το όνομα Γιαχβέ κι εμείς το χουμε κάνει “Κύριος” για να μην σοκάρουμε τον κόσμο, ισχύει;
π. Μεταλληνός:Με την λογική αυτή, θα έπρεπε να επιβάλλουμε και στους Άγγλους το όνομα “Κύριος” για τον Θεό και όχι “God”, όπως τον λένε αυτοί. “Γιαχβέ” στα Εβραϊκά είναι ο Κύριος, ο Όν. Είναι το όνομα του Θεού.
Όμως στα ελληνικά δεν λέμε “Γιαχβέ”, λέμε “Θεός”. Οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά χρησιμοποιούν το όνομα “Γιαχβέ” για να ιουδαΐσουν!..

ΠΕΡΙ ΡΩΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ

Ερώτηση : Μια προβοκατόρικη ερώτηση, πατέρα Γεώργιε: Ένας Αφρικανός μετανάστης που έρχεται στην Ελλάδα και βαφτίζεται Ορθόδοξος, αποκτά αυτομάτως και τον τίτλο του Ρωμιού;

π. Μεταλληνός: Όχι, διότι το όνομα “Ρωμιός” έχει άμεση σχέση με την Εθναρχία, δηλαδή την Κωνσταντινούπολη.

 
Ερώτηση : Συγγνώμη, εσείς, δεν λέτε διαρκώς ότι Ρωμιός είναι ο Ορθόδοξος κάτοικος των εδαφών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας;
π. Μεταλληνός: Σύμφωνοι, έμμεσα μπορεί να αποκληθεί “Ρωμιός” ο βαπτισμένος Αφρικανός. Όμως δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιούμε αυτά τα ονόματα.
Επαναλαμβάνω ότι το όνομα “Ρωμιός” δεν είναι εθνικό όνομα, δεν δείχνει την φυλετική καταγωγή.

Ερώτηση : Με την άδεια σας, θα σας πάω σε κάτι που συνέβη κατά την πρόσφατη Δίκη Εβραίων – “Ελεύθερου Κόσμου” – Κώστα Πλεύρη: Οι κύριοι Εβραίοι της Ελλάδος ορκίζοντο σε ένα βιβλίο γραμμένο στα Εβραϊκά και συγχρόνως δήλωσαν στο Δικαστήριο πως δεν γνωρίζουν Εβραϊκά.
Άρα, λοιπόν, σε τι ορκιζόντουσαν;
 
π. Μεταλληνός: Όπως φαίνεται, για τους Εβραίους της Ελλάδος Ανώτατη Πνευματική Αρχή είναι το Ισραήλ και ο Εβραϊσμός.
Απ’ αυτό που μου είπατε, φαίνεται ότι το Ισραήλ είναι και η Ανώτατη Πολιτική τους Αρχή.

 
Ερώτηση : Επίσης από την Δίκη προέκυψε ότι τα Ιερά Βιβλία του Εβραϊσμού δεν κυκλοφορούν ελεύθερα για τους μη Εβραίους.
Για παράδειγμα, οι Εβραίοι Μάρτυρες έλεγαν ότι το Ταλμούδ δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, άρα πώς μπορεί ο κ. Πλεύρης να μας λέει στο βιβλίο του τι γράφει το Ταλμούδ;
π. Μεταλληνός: Δεν είμαι ειδικός Παλαιοδιαθήκολόγος, αλλά απ’ ότι ξέρω όλα όσα αναφέρονται στα Βιβλία των Εβραίων είναι επιστημονικώς γνωστά. Πιστεύω, όμως, ότι δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αν, λοιπόν, είναι αθώο το Ταλμούδ, ας μας δώσουν την μετάφραση του για να μπορούμε κι εμείς να την χρησιμοποιούμε.

ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ

 
Ερώτηση : Μιας και το φέρε ο λόγος: Όπως αποκάλυψε ο “Ορθόδοξος Τύπος” της 21 ης Δεκεμβρίου, οι Ιεχωβάδες ανάγκασαν (μέσω του “Συνηγόρου του Πολίτη”) το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει το βιβλίο Θρησκευτικών της Α ‘Λυκείου, διότι τους συκοφαντούσε και αποκάλυπτε την εβραϊκή τους προέλευση.
Ξέρετε κάτι παραπάνω γι’ αυτό το θέμα;
 
π. Μεταλληνός: Κατά τραγική σύμπτωση, ένας έκτων συγγραφέων του βιβλίου αυτού είμαι κι εγώ, αν και δεν αναφέρεται το όνομα μου.
Πράγματι, το βιβλίο έγινε αγνώριστο. Αλλιώς το καταθέσαμε εμείς κι αλλιώς μας το κατέστρεψε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για να ικανοποιήσει τους Μασόνους και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά!
Αυτό που θα σας πω, πρέπει να το γράψετε: Πριν από 10 περίπου χρόνια, μας ανέθεσαν με τον κ. Γεώργιο Φίλια, καθηγητή της Λειτουργικής στην Θεολογική Σχολή, να γράψουμε το βιβλίο Θρησκευτικών της Α’ Λυκείου που μιλεί περί Πίστεως και Λατρείας.
Την χρονιά που μας ανέθεσαν το βιβλίο, είχαν μεταφέρει τα θρησκειολογικά θέμα¬τα της Β’ Λυκείου εις το βιβλίο της Α’ Λυκείου. Έτσι ήμασταν υποχρεωμένοι εμείς να γράψου¬με περί Μασονίας, περί Μαρτύρων του Ιεχωβά και ούτω καθ’ εξής.
Κατά σύμπτωση, και τα δύο αυτά θέματα ανετέθησαν στον παπα – Γιώργη Μεταλληνό να τα γράψει.
Οι Μασόνοι ήγειραν αντιρρήσεις για όσα έγραψα γι’ αυτούς, μολονότι δεν ήμουν επιθετικός. Ανέλυα τις κατά καιρούς εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου περί Μασονίας. Πήγα και μίλησα μα¬ζί τους.
Απεκαλύφθη ότι κάποια πρόσωπα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ήσαν μασόνοι και το διεκήρυτταν. Αναγκάστηκα να τους πω το εξής: Δώστε μας εσείς οι Μασόνοι τι είστε κι εγώ θα απαντήσω τι πιστεύει για σας η Ορθόδοξος Εκκλησία μας. Οπότε έχουμε στο βιβλίο της Α’ Λυκείου την Μασονική άποψη και την Ορθόδοξη άποψη…

 
Ερώτηση : Κι αφού πέτυχαν οι Μασόνοι να αλλάξουν το βιβλίο των Θρησκευτικών της Α’ Λυκείου, πήραν θάρρος και οι Ιεχωβάδες, έτσι;
 
π. Μεταλληνός: Η παρέμβαση των Μαρτύρων του Ιεχωβά έγινε από πέρυσι. Μας είχαν στείλει ένα έγγραφο σ’ εμάς τους συγγραφείς, να επιφέρουμε αλλαγές, διότι εμείς δεν τους θεωρούμε “Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά”, όπως αυτοαποκαλούνται και τους ανεγνώρισε το καλοκαίρι του 2000 το Υπουργείο Παιδείας.
Διότι πιστεύουμε ότι η πίστη τους συνιστά πλήρη Αναίρεση του Χριστιανισμού, δεν είναι Χριστιανοί οι άνθρωποι. Άλλαξαν, λοιπόν, όσα γράφαμε στο βιβλίο περί Μαρτύρων του Ιεχωβά, χωρίς καν να ερωτηθούμε!…
Κανονικά θα έπρεπε να γίνει ότι συνέβη και στην περίπτωση των Μασόνων: Να μας δώσουν αυτοί ποίοι είναι και να γράψουμε εμείς αυτά που πιστεύει γι’ αυτούς η Ορθόδοξος Εκκλησία.

 
Ερώτηση : Δηλαδή, την Μαρία Ρεπούση την σεβάστηκαν, ενώ εσάς όχι! Πώς έγινε αυτό το πράγμα, πατέρα Μεταλληνέ και γιατί δεν πήρε την δέουσα δημοσιότητα;
 
π. Μεταλληνός: Σ αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ, αλλά οι αλλαγές που έγιναν στο βιβλίο είναι μεγάλες. Ευτυχώς, ο “Ορθόδοξος Τύπος”, δίνει το προηγούμενο κείμενο και το παρόν κείμενο, οπότε μπορεί να τις αντιληφθεί ο αναγνώστης.

 
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 
Ερώτηση : Το περιοδικό “Ρatria” που κυκλοφορεί έχει ένα αφιέρωμα στις προσπάθειες της Νέας Τάξεως να σταματήσει ο εορτασμός των Χριστουγέννων παγκοσμίως, διότι προσβάλλονται οι μη Χριστιανοί! Πώς το σχολιάζετε αυτό;
π. Μετάλλινος: Εμείς θα πράξουμε αυτό που μας λέει η παράδοση μας και η συνείδηση μας. Κάποιοι ενοχλούνται και με μόνη την αναφορά της λέξεως “Χριστούγεννα”, διότι προχωρούμε ολοταχώς στην Πανθρησκεία. Ισοπεδώνονται τα πάντα, πρόκειται για ένα είδος Μασονικής περιεκτικότητος. Ας καταλάβουν κάποιοι πού οδηγεί ο Οικουμενισμός, εννοώ τους δικούς μας…

 
Ερώτηση : Το περασμένο Σάββατο στο “Alter” ο Κώστας Χαρδαβέλλας έκανε μία εκπομπή για τον ‘Αη Βασίλη, συγκρίνοντας τον πραγματικό Μέγα Βασίλειο με τον Santa Claus της Coke Cola, που έχει επιβληθεί παγκοσμίως. Κι όλα τα παιδιά που ήσαν στο στούντιο έλεγαν ότι προτιμούν τον ροδαλό κι αφράτο Santa Claus, αντί του χλωμού και φτωχού Μεγάλου Βασιλείου.
 
π. Μεταλληνός: Είδα κι εγώ αυτή την εκπομπή. Δυστυχώς, τα παιδιά μας (όπως κι εμείς) έχουν γίνει Φράγκοι! Αφού φραγκέψαμε, αλλιώς βλέπουμε τα πράγματα. Χάθηκε η έννοια της ασκήσεως, της πνευματικότητος και λοιπά. Γι’ αυτό θέλουμε έναν καλοζωισμένο και παραχορτασμένο Άγιο Βασίλη.

 
Ερώτηση : Δηλαδή, το παιχνίδι είναι χαμένο; Ότι και να πείτε εσείς οι κληρικοί η Ελληνική Νεολαία προτιμά την καλοπέραση.
 
π. Μεταλληνός: Δυστυχώς. Αλλά κι ένας να μείνει, σώζεται η Ορθοδοξία. Και κανένας να μη μείνει ο Χριστός είναι η ένσαρκη Ορθοδοξία.

 
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ;

 
Ερώτηση : Πάντως αιδεσιμολογιώτατε, είναι πρότυπο για τους νέους ο Μέγας Βασίλειος που θα γιορτάσουμε σε λίγες μέρες;
Εσείς ο ίδιος λέτε ότι κατασπατάλησε την τεράστια πατρική περιουσία σε αγαθοεργίες προς τους φτωχούς και τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε πάμφτωχος, με μία χορτόσουπα που του έδινε ο πρώην επιστάτης του πατέρα του…
π. Μεταλληνός: Ο Μέγας Βασίλειος όπως όλοι οι Άγιοι ήταν υπερασκητικός τύπος. Άγιος χωρίς άσκηση δεν υπάρχει. Άσκηση σημαίνει νηστεία, αγρυπνία και προσευχή.
Είδα λίγο από την εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα και δυσαρεστήθηκα. Διότι παρουσίασαν την χειρότερη βυζαντινής τεχνοτροπίας εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου, που τον καθιστούσε αποκρουστικό.
Εγώ πιστεύω ότι αυτό ήταν σκόπιμο για να παρουσιαστεί ο Σάντα Κλάους μετά ροδαλά μάγουλα ως πρότυπο. Παρόλα αυτά, κάποια παιδάκια έλεγαν ότι τους αρέσει ο Αη- Βασίλης της παραδόσεως μας. Επομένως, αν παρουσίαζαν έναν ωραίο Μέγα Βασίλειο, γλυκύτατο όπως ήταν, ίσως τα παιδιά να τον προτιμούσαν.
Ο αγώνας ήταν άνισος, διότι ο σκοπός ήταν να προβληθεί ο φράγκικος Άγιος Βασίλης.
 
Εμένα όμως με ενδιαφέρει κάτι άλλο, κύριε Χατζηγώγο: Αν οι Φράγκοι και κάποιοι άλλοι Λαοί κακοποιούν την Ιστορία βάναυσα, εμείς οι Έλληνες που είμαστε οι Πατέρες της Ιστορίας δια του Ηροδότου και του Θουκυδίδου, πρέπει επίσης να την κακοποιούμε;
Εμείς φταίμε που ταυτίσαμε τον Σάντα Κλάους με τον Μέγα Βασίλειο. Ο Ιερός Χρυσόστομος έλεγε: ‘Τον εαυτόν μη αδικούντα, ουδείς παραβλάψαι δύναται”: Κανείς δεν μπορεί να βλάψει κάποιον, αν ο ίδιος δεν βλάψει τον εαυτό του.
Εμείς είμαστε οι απατεώνες Νεοέλληνες, οι οποίοι κακοποιούμε βάναυσα και απεμπολούμε την Ιστορία μας, δηλαδή τα Όσια και τα Ιερά μας.

Θ.Χ. :Πατέρα Γεώργιε, ευχαριστούμε για όσα μας είπατε και είναι βέβαιον ότι τώρα που πήρατε την σύνταξη σας, θα είσθε ακόμη περισσότερο χρήσιμος για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

 
π. Μεταλληνός: Κι εγώ σας ευχαριστώ. Καλή Χρονιά…

Πηγή

Προβολές : 653


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα