Πώς να καταστρέψετε τη Ρωσία. Έκθεση της Rand Corporation του 2019!!!

Πώς να καταστρέψετε τη Ρωσία. Έκθεση της Rand Corporation του 2019!!!

13 Απριλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:375
Μοίρασέ το

 

«Επέκταση και ανισορροπία της Ρωσίας» 

Εμείς οι Ευρωπαίοι το πληρώνουμε τώρα, και θα το πληρώνουμε όλο και πιο ακριβά, αν συνεχίσουμε να είμαστε αναλώσιμα πιόνια στη στρατηγική ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Οι «επιλογές» που καθορίζονται από το σχέδιο δεν είναι στην πραγματικότητα παρά παραλλαγές της ίδιας πολεμικής στρατηγικής, της οποίας το τίμημα σε θυσίες και κινδύνους πληρώνουμε όλοι μας.

 

Παρακάτω είναι το άρθρο ανασκόπησης του Manlio Dinucci που δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2019, το οποίο παρέχει μια περίληψη της Έκθεσης Rand με τίτλο: Επέκταση και ανισορροπία της Ρωσίας .

***

“Αναγκάστε τον αντίπαλο να επεκταθεί απερίσκεπτα και μετά καταστρέψτε τον.” 

Αυτή δεν είναι η περιγραφή ενός τζούντο, αλλά ένα σχέδιο κατά της Ρωσίας που εκπόνησε η Rand Corporation, η δεξαμενή σκέψης με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ. Με ένα επιτελείο χιλιάδων ειδικών, η Ραντ παρουσιάζεται ως η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και πολιτικής ανάλυσης στον κόσμο για τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και τους συμμάχους τους.

Η Rand Corporation, με έδρα στην Ουάσιγκτον, DC, είναι «ένας παγκόσμιος ερευνητικός οργανισμός που αναπτύσσει λύσεις σε προκλήσεις πολιτικής»: έχει έναν στρατό 1.800 ερευνητών και άλλων ειδικών που στρατολογούνται από 50 χώρες, μιλούν 75 γλώσσες, κατανεμημένοι σε γραφεία και άλλες τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και τον Περσικό Κόλπο. Το προσωπικό της Rand στις ΗΠΑ ζει και εργάζεται σε περισσότερες από 25 χώρες.

Η Rand Corporation, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός οργανισμός», χρηματοδοτείται επίσημα από το Πεντάγωνο, τον στρατό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας (CIA και άλλες) σε άλλες χώρες και ισχυρούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς .

Η Rand Corp υπερηφανεύεται που συνέβαλε στην εκπόνηση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής που επέτρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες να κερδίσουν τον Ψυχρό Πόλεμο, αναγκάζοντας τη Σοβιετική Ένωση να καταναλώσει τους δικούς της οικονομικούς πόρους στη στρατηγική αντιπαράθεση.

Αυτό το μοντέλο ήταν η έμπνευση για το νέο σχέδιο, Υπερέκταση και Ανισορροπία της Ρωσίας , που δημοσιεύτηκε από την Rand [1].

[ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο πλήρες έγγραφο της RAND Μάιος 2019]

Σύμφωνα με τους αναλυτές της, η Ρωσία παραμένει ισχυρός αντίπαλος για τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ορισμένους θεμελιώδεις τομείς. Για να χειριστούν αυτή την αντίθεση, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να ακολουθήσουν μια κοινή μακροπρόθεσμη στρατηγική που εκμεταλλεύεται τα τρωτά σημεία της Ρωσίας. Έτσι η Rand αναλύει τα διάφορα μέσα με τα οποία μπορεί να αποκατασταθεί η ισορροπία της Ρωσίας, υποδεικνύοντας για καθένα από αυτά, τις πιθανότητες επιτυχίας, τα οφέλη, το κόστος και τους κινδύνους για τις ΗΠΑ.

Οι αναλυτές της Rand εκτιμούν ότι η μεγαλύτερη ευπάθεια της Ρωσίας είναι αυτή της οικονομίας της, λόγω της μεγάλης εξάρτησής της από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Τα έσοδα από αυτές τις εξαγωγές μπορούν να μειωθούν με την ενίσχυση των κυρώσεων και την αύξηση των εξαγωγών ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο στόχος είναι να υποχρεωθεί η Ευρώπη να μειώσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και να το αντικαταστήσει με υγροποιημένο φυσικό αέριο που μεταφέρεται δια θαλάσσης από άλλες χώρες.

Ένας άλλος τρόπος αποσταθεροποίησης της ρωσικής οικονομίας μακροπρόθεσμα είναι η ενθάρρυνση της μετανάστευσης ειδικευμένου προσωπικού, ιδιαίτερα των νέων Ρώσων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Στον ιδεολογικό και πληροφοριακό τομέα, θα ήταν απαραίτητο να ενθαρρυνθεί η εσωτερική αμφισβήτηση και ταυτόχρονα να υπονομευτεί η εξωτερική εικόνα της Ρωσίας, αποκλείοντάς την από τα διεθνή φόρουμ και μποϊκοτάροντας τις διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Στον γεωπολιτικό τομέα, ο οπλισμός της Ουκρανίας θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να εκμεταλλευτούν το κεντρικό σημείο της εξωτερικής ευπάθειας της Ρωσίας, αλλά αυτό θα έπρεπε να υπολογιστεί προσεκτικά για να κρατηθεί η Ρωσία υπό πίεση χωρίς να διολισθήσει σε μια μεγάλη σύγκρουση, την οποία θα κέρδιζε.

Στον στρατιωτικό τομέα, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να απολαμβάνουν υψηλά οφέλη, με χαμηλό κόστος και κινδύνους, αυξάνοντας τον αριθμό των χερσαίων στρατευμάτων από τις χώρες του ΝΑΤΟ που συνεισφέρουν στην αμερικανική αντιρωσική εκστρατεία..

Οι ΗΠΑ μπορούν να απολαμβάνουν υψηλές πιθανότητες επιτυχίας και υψηλά οφέλη, με μέτριους κινδύνους, ιδίως επενδύοντας  στρατηγικά σε βομβαρδιστικά και πυραύλους επίθεσης μεγάλου βεληνεκούς που στρέφονται κατά της Ρωσίας.

Η αποχώρηση από τη Συνθήκη INF και η ανάπτυξη στην Ευρώπη νέων πυρηνικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς στραμμένοι στη Ρωσία θα οδηγούσε σε υψηλές πιθανότητες επιτυχίας, αλλά θα παρουσίαζε επίσης υψηλούς κινδύνους.

Με τη βαθμονόμηση κάθε επιλογής για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα – συμπεραίνουν οι αναλυτές της Rand – η Ρωσία θα κατέληγε να πληρώσει το πιο σκληρό τίμημα σε μια αντιπαράθεση, αλλά οι ΗΠΑ θα έπρεπε επίσης να επενδύσουν τεράστιους πόρους, οι οποίοι επομένως δεν θα ήταν πλέον διαθέσιμοι για άλλους στόχους. Αυτή είναι επίσης μια προηγούμενη προειδοποίηση για μια επερχόμενη σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, εις βάρος των κοινωνικών τους προϋπολογισμών.

Αυτό είναι το μέλλον που μας σχεδιάζει η Rand Corporation, η δεξαμενή σκέψης με τη μεγαλύτερη επιρροή του Deep State – με άλλα λόγια το υπόγειο κέντρο πραγματικής εξουσίας που κυριαρχείται από τις οικονομικές, χρηματοοικονομικές και στρατιωτικές ολιγαρχίες – που καθορίζει τις στρατηγικές επιλογές όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά όλου του δυτικού κόσμου.

Ακριβώς εδώ – σε αυτό που η Rand Corporation αποκάλεσε «το μεγαλύτερο εξωτερικό σημείο ευπάθειας της Ρωσίας», που μπορεί να εκμεταλλευτεί εξοπλίζοντας την Ουκρανία με τρόπο «βαθμονομημένο ώστε να αυξάνει το κόστος για τη Ρωσία χωρίς να προκαλείται πολύ μεγαλύτερη σύγκρουση»– είναι που σημειώθηκε η ρήξη. 

Πιασμένη στον πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό στραγγαλισμό που ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σφίγγουν ολοένα και περισσότερο, αγνοώντας τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και προτάσεις της Μόσχας για διαπραγμάτευση, η Ρωσία αντέδρασε με τη στρατιωτική επιχείρηση που κατέστρεψε περισσότερες από 2.000 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία που στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν και δεν ελέγχονταν από το Κίεβο. αλλά από εντολές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Το άρθρο που πριν από τρία χρόνια ανέφερε το σχέδιο της Rand Corporation τελείωνε με τα εξής λόγια: «Οι επιλογές στο σχέδιο είναι στην πραγματικότητα μόνο παραλλαγές της ίδιας πολεμικής στρατηγικής, το τίμημα της οποίας όσον αφορά τις θυσίες και τους κινδύνους το πληρώνουμε όλοι μας». 

Εμείς οι Ευρωπαίοι το πληρώνουμε τώρα, και θα το πληρώνουμε όλο και πιο ακριβά, αν συνεχίσουμε να είμαστε αναλώσιμα πιόνια στη στρατηγική ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Οι «επιλογές» που καθορίζονται από το σχέδιο δεν είναι στην πραγματικότητα παρά παραλλαγές της ίδιας πολεμικής στρατηγικής, της οποίας το τίμημα σε θυσίες και κινδύνους πληρώνουμε όλοι μας.

 

Πηγή

Προβολές : 375


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα