Σήμερα υπερασπίζεται τον Φαίδωνα Βόβολη ο Ν. Αντωνιάδης στον Ιατρικό Σύλλογο και καταθέτει παράλληλα ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ για τους λοιμωξιολόγους Τσιόδρα, Σύψα, Λινού.

Σήμερα υπερασπίζεται τον Φαίδωνα Βόβολη ο Ν. Αντωνιάδης στον Ιατρικό Σύλλογο και καταθέτει παράλληλα ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ για τους λοιμωξιολόγους Τσιόδρα, Σύψα, Λινού.

27 Οκτωβρίου, 2020 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:609
Μοίρασέ το
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΒΟΒΟΛΗ;
ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ, ΝΙΚΟΥ ΣΥΨΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ ΛΙΝΟΥ

 
 
 
Από μια διεφθαρμένη στην συντριπτική της πλειοψηφία δικαιοσύνη και έναν ιατρικό σύλλογο στον οποίο προϊσταται ο Πατούλης, δεν περιμένω δικαιοσύνη, τουλάχιστον όσο υπάρχουν ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ στο κοινοβούλιο.
 
Παρ’ όλα αυτά, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, Νίκο και Καλή Δύναμη στον αγώνα σου.
ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ, ΝΙΚΟ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ.
ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ.
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ :
 
1η ΠΡΑΞΗ: Κατάθεση απολογίας Φαίδωνα Βόβολη.
 
2η ΠΡΑΞΗ: Κατάθεση της ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΜΟΥ κατά Σωτήρη Τσιόδρα, Νίκου Σύψα & Αθηνάς Λινού. Για την παραπλάνηση του κοινού, τη σύγχυση που προκάλεσαν και τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του κόσμου σε “πολλούς από τους ιατρούς” -Ομολογία Αθηνάς Λινού -28.7.2020.
____________________
Θα έχει συμβολικό χαρακτήρα. Αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστικό.
Με ιδιαίτερο μήνυμα προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο.
 
Αμέσως μετά την κατάθεση της απολογίας του Φαίδωνα Βόβολη, θα γίνει η κατάθεση της πειθαρχικής αναφοράς μου κατά των δύο λοιμωξιολόγων και της επιδημιολόγου.
 
Στην πραγματικότητα θα καταθέσω το παράβολο των 50 ευρώ που μου ζητήθηκε, βάσει του νόμου 4172/2013.
Με μεγάλη μου χαρά να το πληρώσω.
 
Στις 21 Σεπτεμβρίου απέστειλα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την υπ’ αριθμ. πρωτ. 15544/21.9.2020 πειθαρχική αναφορά.
 
Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 15544/28.9.2020 έγγραφό του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με τις υπογραφές του προέδρου και του γενικού γραμματέα, με ενημέρωσε ότι για τον πειθαρχικό έλεγχο των Σ. Τσιόδρα, Ν. Σύψα & Α. Λινού, απαιτείται το παράβολο των 50 ευρώ.
 
Περίμενα να το καταθέσω αύριο. Μαζί με την απολογία του Φαίδωνα Βόβολη. Αμέσως μετά από αυτήν.
 
Κατηγορούμενος ο Φαίδων Βόβολης, γιατί είπε την αλήθεια και μίλησε τη γλώσσα της λογικής;
 
Ελεγχόμενοι, και αύριο επίσης κατηγορούμενοι, οι καθ’ ομολογία της Αθηνάς Λινού παραβάτες του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, συνάδελφοι του Φαίδωνα Βόβολη.
Δεν θα τα έχουμε όλα δικά μας.
 
Κοινοποιείται και στην Εισαγγελία Αθηνών.
 
Όπως έκαναν και εκείνοι με τον Φαίδωνα Βόβολη.
 
___________________
Θυμίζω το κείμενο της αναφοράς μου:
 
Nikos Antoniadis <[email protected]>
Κυρ, 20 Σεπ στις 8:49 μ.μ.
 
ΠΡΟΣ: Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Νικολάου Αντωνιάδη, Δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494, κατοίκου Αθηνών, οδός Ματρώζου 2 & Πιπεροπούλου.
 
                                ΚΑΤΑ
 
1. Σωτηρίου Τσιόδρα, Ιατρού-Λοιμωξιολόγου,
2. Νικολάου Σύψα, Ιατρού-Λοιμωξιολόγου,
3. Αθηνάς Λινού, Ιατρού-Επιδημιολόγου.
Κοινοποίηση: Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
____________________________________________
 
Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 319 § 1 περ. (δ) του νόμου 4512/2018, σε συνδυασμό με την περίπτωση (α), ως πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο εκδικάζεται και τιμωρείται από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου ή το Πειθαρχικό Συμβούλιο αυτού με πειθαρχική ποινή, ανεξαρτήτως ποινικής ευθύνης ή άλλης συνέπειας κατά την κείμενη νομοθεσία, θεωρείται “η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα”.
 
Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 2 § 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (νόμος 3418/2005), “ο ιατρός τηρεί τον όρκο του Ιπποκράτη, ασκεί το έργο του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και πρέπει, κατά την άσκηση του επαγγέλματός του, να αποφεύγει κάθε πράξη ή παράλειψη η οποία μπορεί να βλάψει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ιατρού και να κλονίσει την πίστη του κοινού προς το ιατρικό επάγγελμα”.
 
Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 17 § 10 του Κώδικα, “δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας”.
 
Την 28.7.2020, η 3η αναφερόμενη, επιδημιολόγος Αθηνά Λινού, σε δημόσιες δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, οι οποίες έλαβαν ευρύτατη περαιτέρω δημοσιότητα, αναφερόμενη στις δημόσιες επιστημονικές τοποθετήσεις της ιδίας και των 1ου και 2ου των αναφερομένων, λοιμωξιολόγων Σωτηρίου Τσιόδρα και Νικολάου Σύψα, σχετικά με το θέμα της χρήσης μάσκας ως μέσου αντιμετώπισης της διάδοσης του SARS-CoV-2, ανέφερε επί λέξει τα κάτωθι:
 
«Υπάρχει αντίδραση και η αντίδραση έχει προκληθεί από την έλλειψη εμπιστοσύνης του πληθυσμού σε πολλούς απ’ εμάς.
 
Είναι δικαιολογημένη αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης διότι αρκετοί είπαν ‘δεν χρειάζεται μάσκα’ επειδή πίστευαν ότι δεν χρειάζεται η μάσκα επειδή δεν είχαμε επαρκή πληροφορία αλλά εν μέρει δεν είπαμε στους ανθρώπους την αλήθεια.
 
Όταν ο ΠΟΥ έλεγε ότι δεν είναι απαραίτητη η μάσκα δεν το έλεγε επειδή πίστευε ότι δεν είναι απαραίτητη η μάσκα αλλά επειδή υπήρχε τεράστια ανάγκη να κάνουμε οικονομία στις μάσκες που δεν υπήρχαν παγκοσμίως για να καλύψουμε το υγειονομικό προσωπικό.
 
Πάντα σε μια πανδημία τους πρώτους που προσπαθείς να σώσεις είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο.
 
Ο ΠΟΥ αντί να πει ‘διαφυλάξτε τις μάσκες είναι εντελώς απαραίτητες για τον πληθυσμό των νοσηλευτών και των γιατρών πρώτης γραμμής’ είπε μια παραπληροφόρηση ότι δεν βοηθάει και πολύ η μάσκα και αυτό διαδόθηκε παγκοσμίως”.
Από τα ανωτέρω καθίσταται απολύτως ξεκάθαρο ότι η ιατρός Αθηνά Λινού, ομολόγησε δημοσίως ότι η ίδια και τουλάχιστον και οι 1ος και 2ος των αναφερομένων, ιατροί Σωτήριος Τσιόδρας και Νικόλαος Σύψας παραπληροφόρησαν το κοινό και ότι αποτέλεσμα αυτής της παραπληροφόρησης ήταν ο κλονισμός της εμπιστοσύνης του κοινού στο ιατρικό λειτούργημα, η πρόκληση σύγχυσης και η παραπλάνησή του.
 
Είναι βέβαιον ότι ελέγχονται για τη σοβαρότητα και αξιοπιστία τους αυτές οι δηλώσεις της αναφερομένης ιατρού Αθηνάς Λινού, το περιεχόμενο των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε από τους έτερους αναφερόμενους ιατρούς, δεδομένου ότι γεννάται το εύλογο ερώτημα γιατί έπρεπε αυτοί να παραβιάσουν τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες για το υγειονομικό προσωπικό μάσκες, ενώ θα αρκούσε η έκδοση μίας Κ.Υ.Α., κατόπιν εισηγήσεώς τους, για την απαγόρευση της χρήσης μάσκας από τον εκτός του υγειονομικού προσωπικού πληθυσμό, όπως δηλαδή ακριβώς έγινε με την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, οπότε και δεν χρειάστηκε να παραπληροφορήσουν εκ νέου το κοινό.
Ανεξαρτήτως όμως της βασιμότητας ή μη των επίμαχων δηλώσεων, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η ιατρός Αθηνά Λινού ομολόγησε την παραβίαση, από την ίδια και τους έτερους αναφερόμενους ιατρούς, των ανωτέρω διατάξεων, ήτοι του άρθρου 319 § 1 περ. (δ) του νόμου 4512/2018, και των άρθρων 2 § 2 & 17 § 10 του νόμου 3418/2005, δεδομένου ότι η κατά τα άνω σύγχυση και παραπλάνηση του κοινού έλαβε χώρα μέσω των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, όπως άλλωστε και η ανωτέρω ομολογία της ιατρού Αθηνάς Λινού.
 
Αντιλαμβάνεστε ότι τυχόν απαλλαγή τους για τις παραβάσεις αυτές θα πρέπει να οδηγήσει στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος τους για τις μεταγενέστερες εκ διαμέτρου αντίθετες επιστημονικές θέσεις των ιδίων ιατρών στο θέμα της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό.
 
Εναπόκειται στην κρίση τη δική σας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου για ποια από τις δύο επιστημονικές εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους θέσεις των ανωτέρω ιατρών θα τους ασκήσετε πειθαρχική δίωξη και θα τους καταδικάσετε.
 
Ή τότε ή τώρα, οι αναφερόμενοι ιατροί παραβίασαν τον όρκο τους.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Αναφέρω ενώπιόν σας τους ιατρούς Σωτήριο Τσιόδρα, Νικόλαο Σύψα και Αθηνά Λινού για την κατά τα άνω παράβαση του άρθρου 319 § 1 περ. (δ) του νόμου 4512/2018, και των άρθρων 2 § 2 & 17 § 10 του νόμου 3418/2005.
 
-Η παρούσα αναφορά κοινοποιείται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των εδώ πειθαρχικώς αναφερομένων ιατρών για τις καταγγελλόμενες παραβάσεις.
 
 
Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Αναφέρων
Νικόλαος Ι. Αντωνιάδης
Δικηγόρος Αθηνών

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 609


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα