Σημεία στον ουρανό: Το «Αστέρι της Βηθλεέμ»

Σημεία στον ουρανό: Το «Αστέρι της Βηθλεέμ»

21 Δεκεμβρίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:575
Μοίρασέ το

 

 Το «Αστέρι της Βηθλεέμ» λάμπει ξανά μετά από 800 χρόνια!

Πρόκειται για συναπάντημα των δύο μεγαλύτερων πλανητών στο ηλιακό σύστημα, του Δία και του Κρόνου, οι οποίοι μετά από 800 χρόνια θα εμφανιστούν κοντά ο ένας στον άλλο, δίνοντας την αίσθηση ενός ενιαίου ουράνιου σώματος.

 

Euronews

 

Το σπάνιο «αστέρι της Βηθλεέμ» θα δεσπόζει στον νυχτερινό ουρανό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για συναπάντημα των δύο μεγαλύτερων πλανητών στο ηλιακό σύστημα, του Δία και του Κρόνου, οι οποίοι μετά από 800 χρόνια θα εμφανιστούν κοντά ο ένας στον άλλο, δίνοντας την αίσθηση ενός ενιαίου ουράνιου σώματος.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” ο πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκας ανέφερε πως η κορύφωση του φαινομένου θα πραγματοποιηθεί κατά τη μακρύτερη νύχτα και παράλληλα μικρότερη ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου και έναρξη του χειμώνα, την 21η Δεκεμβρίου. Το φαινόμενο θα είναι ορατό από ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο κ. Φάκας ανέφερε ότι το εν λόγω φαινόμενο είναι γνωστό ως σύνοδος του Δία και Κρόνου.

«Ξεκίνησε το μεγάλο συναπάντημα των γιγάντιων πλανητών του Δία και του Κρόνου, όπου κάθε μέρα πλησιάζουν όλο και περισσότερο μεταξύ τους, δημιουργώντας στον ουρανό ένα πανέμορφο και εντυπωσιακό θέαμα», είπε.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι την 21η Δεκεμβρίου, συγκυριακά οι τροχιές των πλανητών θα έχουν τη σύνοδο τους και τα δύο φωτεινά ουράνια σώματα θα λάμπουν σαν να πρόκειται για ένα ενιαίο.

Παράλληλα, ο κ. Φάκας σημείωσε ότι ο αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ ήταν εκείνος που το 1614 ισχυρίστηκε ότι το «αστέρι της Βηθλεέμ» στην ιστορία της Γέννησης αποτελεί τη σύνοδο των Δία, Κρόνου και Άρη.

«Το ονόμασε Πύρινο Τρίγωνο», εξήγησε και πρόσθεσε ότι ενώ και ο Άρης είναι σχετικά κοντά, εντούτοις δεν θα αποτελέσει μέρος στο επικείμενο φαινόμενο.

Το «αστέρι της Βηθλεέμ» είναι ένα μοναδικό, εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο, το οποίο αξίζει να παρατηρήσει κάποιος.

Παρά το γεγονός ότι η κορύφωση του φαινομένου είναι την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, εντούτοις θα συνεχίσει να είναι ορατό και τις επόμενες ημέρες και μέχρι τα Χριστούγεννα, απλά οι πλανήτες θα αρχίσουν να απομακρύνονται και πάλι ο ένας από τον άλλον.

***********

 

 

Πηγή

Δείτε και αυτό το βίντεο… έχει ενδιαφέρον

 

 

Προβολές : 575


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα