Σοκ από Νετανιάχου: Μικροτσίπ σε κάθε παιδί

Σοκ από Νετανιάχου: Μικροτσίπ σε κάθε παιδί

11 Μαΐου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:136
Μοίρασέ το

 

Τώρα, μαζί με τα αυτοκίνητα, στον Μεγάλο Αδελφό θα τσιπαριστούν και τα παιδιά.

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτού του “χαράγματος“;

Ποιες θα είναι οι συνέπειες για όσους δεν δεχθούν να τσιπάρουν τα παιδιά τους;

 

 

 

 

Ετοιμαστείτε για προγκρόμ διώξεων, σε όσους αρνηθούν να τσιπραριστούν… αυτοί και τα παιδιά τους…

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

 

Ή ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΠΛΑ, Ή ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΖΟΜΠΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Πρωθυπουργός του Ισραήλ, προέβη σε δήλωση-σοκ, που προβληματίζει όχι μόνον τους πολίτες του Ισραήλ αλλά και την διεθνή κοινότητα: πρότεινε το Υπουργείο Υγείας να χρησιμοποιήσει νέα τεχνολογία για να βοηθήσει το Ισραήλ να προσαρμοστεί στη νέα του ρουτίνα, καθώς το κράτος άρχισε την άρση των αυστηρών περιορισμών για τον κορονοϊό.

 

“Δηλαδή, τεχνολογία που δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και επιτρέπεται βάσει της νομοθεσίας που θα θεσπίσουμε”, αναφέρει η Jerusalem Post.

 

Μίλησα με τους προϊστάμενους της τεχνολογίας μας για να βρούμε μέτρα στα οποία το Ισραήλ είναι καλό, όπως αισθητήρες.

 

Για παράδειγμα, κάθε άτομο, κάθε παιδί – το θέλω πρώτα στα παιδιά – θα έχει έναν αισθητήρα, που θα ηχεί συναγερμό όταν πλησιάζουν πολύ κοντά, όπως τα αυτοκίνητα “, είπε ο πρωθυπουργός.

 

“Εάν οι πληροφορίες με την τοποθεσία των παιδιών μεταφορτωθούν στο Διαδίκτυο, ένας παιδεραστής με κάποιες γνώσεις στον κυβερνοχώρο μπορεί να εισβάλει στο σύστημα και να τους καταδιώξει έξω από τα σχολεία τους, να τους ακολουθήσει και να διανείμει τις πληροφορίες σε άλλες πλατφόρμες”, δήλωσε ένας από τους πολλούς ειδικούς ψηφιακών τεχνολογιών που εξεγείρονται στην ανακοίνωση αυτή.

 

“Μπορεί το κράτος να αναλάβει την ευθύνη για αυτό;”

Το γραφείο του πρωθυπουργού απάντησε επιμένοντας ότι η πρόταση του Netanyahu “δεν πρέπει να εφαρμοστεί μέσω βάσεων δεδομένων, αλλά μέσω απλής τεχνολογίας που ενημερώνει [τους πολίτες] για την απόστασή τους. Είναι μια εθελοντική επιλογή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να διατηρήσουν την απόσταση τους, όπως το Mobileye με οχήματα. “

 

Το γραφείο πρόσθεσε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού είναι «μια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση τηςΚοινωνικής Απόστασιοποίησηςκαι δεν θα υπάρξει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».

 

Την Τετάρτη, ο ενημερωτικός ιστότοπος Walla ανέφερε ότι οι κινήσεις όλων των οχημάτων στο Ισραήλ παρακολουθήθηκαν από την αστυνομία και αποθηκεύτηκαν σε μια βάση δεδομένων με το όνομα Eagle Eye.

Μια πηγή που ανέφερε ο ενημερωτικός ιστότοπος των μέσων ενημέρωσης είπε ότι οι πληροφορίες “μπορεί να διατηρηθούν για χρόνια”.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων στο Ισραήλ (ACRI) υπέβαλε αίτημα βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης η αστυνομία να αποκαλύπτει την έκταση των επιχειρήσεων του Eagle Eye, καθώς και τη στιγμή που οι πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις των πολιτών αποθηκεύονται στο σύστημα.

 

Στα τέλη Μαρτίου, η εφημερίδα Yediot Aharonot αποκάλυψε μια διαβαθμισμένη βάση δεδομένων του Shin Bet (Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ) που αποθηκεύει πληροφορίες για όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και τους περισσότερους Παλαιστίνιους από τη Δυτική Όχθη.

 

Τα δεδομένα που παρακολουθούνται από την υπηρεσία ασφαλείας περιελάμβαναν κινήσεις, τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα κειμένου.

Τώρα, μαζί με τα αυτοκίνητα, στον Μεγάλο Αδελφό θα τσιπαριστούν και τα παιδιά.

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτού του “χαράγματος“;

Ποιες θα είναι οι συνέπειες για όσους δεν δεχθούν να τσιπάρουν τα παιδιά τους;

 

Πηγή

Προβολές : 136


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα