ΣΟΚ. Επιστολή βουλευτή προς την “συμμορία των λογοκριτών του face book, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ.

ΣΟΚ. Επιστολή βουλευτή προς την “συμμορία των λογοκριτών του face book, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ.

1 Ιουνίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
ΣΟΚ. Επιστολή βουλευτή προς την “συμμορία των λογοκριτών του face book, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ.

 

 

Εκτοτε όμως η πρακτική αυτή έχει γενικευθεί, με αποτέλεσμα πλήθος σχολίων, αναρτήσεων, δημοσιευμάτων που είναι κριτικά ή και επικριτικά προς την σημερινή Κυβέρνηση να αντιμετωπίζονται με λογοκρισία, αφαίρεση περιεχομένου και τιμωρία των χρηστών.


Ειρήσθω εν παρόδω, με τη σημερινή Κυβέρνηση εμφανίζεστε να έχετε επαγγελματική συνεργασία καθώς χειρίζεστε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση κρουσμάτων COVID-19, ο νομικός τύπος της οποίας δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, γεγονός το οποίο καθόσον σας αφορά, δεν συνάδει με τις πολιτικές εταιρικής ευθύνης, υπευθυνότητας και διαφάνειας.  

ΣΟΚ. Επιστολή βουλευτή προς την “συμμορία των λογοκριτών του face book, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ.

Από μια επιστολή υπεράσπισης των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” του ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ Κουφοντίνα, που απέστειλε βολευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  αποκαλύπτεται ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ.

Αρκουμανέα, ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ.

ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ “ΠΛΑΚΑΚΙΑ” ΜΕ ΤΟΥΣ “ΦΑΣΙΣΤΕΣ” ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ;;;

Η “δικαιοσύνη”, κοιμάται… μην την ενοχλείται… είναι πολύ κουρασμένη από “τον εναγκαλισμό της” με την πολιτική εξουσία… την νοιάζει μόνον να υπερασπίζεται τα προσωπικά της συμφέροντα…

Προσωπικά θα προτείνω ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ Ή ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΤΕΣ “ΦΑΣΙΣΤΕΣ”.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, απέστειλε επιστολή στην εταιρεία Teleperformance Hellas, που φέρεται να διενεργεί ελέγχους ακατάλληλου περιεχομένου για λογαριασμό του facebook στην Ελλάδα, ενώ επίσης φέρεται να διαχειρίζεστε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρουσμάτων COVID-19.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων στην επιστολή του πως «πλήθος σχολίων, αναρτήσεων, δημοσιευμάτων που είναι κριτικά ή και επικριτικά προς την σημερινή Κυβέρνηση να αντιμετωπίζονται με λογοκρισία, αφαίρεση περιεχομένου και τιμωρία των χρηστών.

Ειρήσθω εν παρόδω, με τη σημερινή Κυβέρνηση εμφανίζεστε να έχετε επαγγελματική συνεργασία καθώς χειρίζεστε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση κρουσμάτων COVID-19, ο νομικός τύπος της οποίας δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, γεγονός το οποίο καθόσον σας αφορά, δεν συνάδει με τις πολιτικές εταιρικής ευθύνης, υπευθυνότητας και διαφάνειας». 

 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που έστειλε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης στην Teleperformance Hellas:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλε της TELEPERFORMANCE HELLAS,

Το μεγαλύτερο, δημοφιλέστερο και πιο επιδραστικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, για λογαριασμό του οποίου διενεργείτε ελέγχους ακατάλληλου περιεχομένου, προσμετρά πλέον, σύμφωνα με την επίσημη βάση δεδομένων του, περισσότερους από 2,85 δις μηνιαίους ενεργούς χρήστες https://investor.fb.com/investor-news/press-release-details/2021/Faceboo…

Η αποστολή του παραμένει «να δίνει στους ανθρώπους τη δύναμη να συγκροτήσουν ενιαία κοινότητα και να φέρνει τον κόσμο πιο κοντά».

Παράλληλα εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη λειτουργία του, η αρχή «να δίνει φωνή (βήμα λόγου) στους ανθρώπους» https://about.facebook.com/company-info/

Εντούτοις τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται πολλά περιστατικά αφαίρεσης περιεχομένου (content) και επιβολής κυρώσεων σε ιδιώτες χρήστες για την έκφραση της προσωπικής τους γνώμης (περιορισμοί ενεργειών και αλληλεπίδρασης κατά τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας).

Η αφορμή που πυροδότησε αυτή την αντικανονική πρακτική αφορά δημοσιεύσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των δικαιωμάτων του κρατούμενου – απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Εκτοτε όμως η πρακτική αυτή έχει γενικευθεί, με αποτέλεσμα πλήθος σχολίων, αναρτήσεων, δημοσιευμάτων που είναι κριτικά ή και επικριτικά προς την σημερινή Κυβέρνηση να αντιμετωπίζονται με λογοκρισία, αφαίρεση περιεχομένου και τιμωρία των χρηστών.


Ειρήσθω εν παρόδω, με τη σημερινή Κυβέρνηση εμφανίζεστε να έχετε επαγγελματική συνεργασία καθώς χειρίζεστε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση κρουσμάτων COVID-19, ο νομικός τύπος της οποίας δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, γεγονός το οποίο καθόσον σας αφορά, δεν συνάδει με τις πολιτικές εταιρικής ευθύνης, υπευθυνότητας και διαφάνειας.  

Ξαναγυρνώντας στο ζήτημα που έχει αποτελέσει την απαρχή των φαινομένων λογοκρισίας («υπόθεση Κουφοντίνα») επισημαίνεται ότι ο έλεγχος που ασκήθηκε στις αναρτήσεις ήταν τόσο πυκνός και εντατικός ώστε να λογοκριθούν μέχρι και αναρτήσεις χωρίς ρητή αναφορά του ονόματος ή αναρτήσεις αμιγώς νομικού περιεχομένου σχετικά με το εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο – με τρόπο ανεπίτρεπτο και σε σαφή αντίθεση με το πλαίσιο που θέτουν οι Όροι Χρήσης της κοινότητας (Facebook community standards) https://www.facebook.com/communitystandards/ .

Το κύμα των καταγγελιών που κατέκλυσαν τα ΜΜΕ και διάφορα θεσμικά όργανα είχε ως αποτέλεσμα την από 3 Μαρτίου 2021 (ανώνυμη ως προς τους συντάκτες της) ανακοίνωση του Facebook, με την οποία αναγνωρίζονται λάθη και ελλείμματα στον έλεγχο περιεχομένου.

Παράλληλα όμως δηλώνεται ότι «επιτρέπουμε στους χρήστες μας να συζητούν ουδέτερα για αυτά τα άτομα και να δημοσιεύουν ειδήσεις σχετικές με τις ενέργειές τους».

Ως εκ τούτου αναζωπυρώθηκε η συζήτηση περί λογοκρισίας, καθώς φαίνεται να μη γίνεται σεβαστό αφενός μεν ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί μέσο κοινωνικοποίησης και όχι αμιγούς διάδοσης ειδήσεων αφετέρου δε ότι η έκφραση γνώμης αποτελεί βασική πτυχή εκδίπλωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας, η ελεύθερη ανάπτυξη της οποίας προστατεύεται συνταγματικά.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές, ότι τίθενται μετ’ επιτάσεως ζητήματα δημοκρατίας και διαφάνειας που συνδέονται με την άσκηση ακραίου ελέγχου εκ μέρους της εταιρίας σας στο περιεχόμενο που αναρτά στο Facebook.

Για το λόγο αυτό θα ήταν χρήσιμες οι διευκρινήσεις από την πλευρά της εταιρείας σας ως προς τα εξής κρίσιμα ζητήματα:

Που χαράσσεται το όριο στη χρήση του Facebook ως ανοιχτού πεδίου πολιτικής συζήτησης;

Με ποιο κριτήριο κατηγοριοποιούνται τα πολιτικά γεγονότα, ώστε η αναφορά σε κάποια από αυτά να κρίνεται ως ακατάλληλη, ανάρμοστη η παραπλανητική;


Από πού αντλούν έρεισμα οι αποφάσεις για τον έλεγχο περιεχομένου ιδιωτών χρηστών και τη μαζική επιβολή απαγορεύσεων σε προσωπικές αναρτήσεις που δεν αποτελούν διαφημιστικό περιεχόμενο; 

Βάσει ποίου πρωτοκόλλου ενεργούν και τι μέτρα λαμβάνουν οι διαχειριστές περιεχομένου, ώστε να μην καταστρατηγείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των χρηστών στην ελευθερία της έκφρασης;

Πως εγγυάται η εταιρία «Teleperformance» ως διαχειριστής περιεχομένου του Facebook την υλοποίηση της αποστολής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για τη συγκρότηση κοινωνιών με δικαίωμα ελεύθερου λόγου στα μέλη του;

Αναμένουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση εκ μέρους σας, η οποία θεωρούμε ότι θα συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση του δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου όσο και στην εικόνα εταιρικής υπευθυνότητας του οργανισμού σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε μορφής επικοινωνία σας είναι δυνατή.

Με εκτίμηση,

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

 – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

 

Πηγή

Προβολές : 396


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα