Σπίτι, είναι εκεί νιώθεις να ανήκεις..

Σπίτι, είναι εκεί νιώθεις να ανήκεις..

11 Σεπτεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:102
Μοίρασέ το

Σπίτι είναι εκεί που λες εδώ είμαστε, φτάσαμε στο προορισμό μας. Παρακαλώ, σταθμεύσατε!

 

Το σπίτι μου, η ψυχή μου, η γαλήνη μου, το βασίλειό μου…

 

Καλλιόπη

Γράφει η Βασιλική Κοτλίτσα

Σπίτι είναι εκεί που ανήκει η καρδιά σου, εκεί που ανήκει ολόκληρο το κορμί σου, εκεί που οι αναμνήσεις ζωντανεύουν και φτιάχνουν ξανά την ίδια όμορφη εικόνα. Σπίτι είναι εκεί που το χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη κάθε φορά που πας να ανοίξεις τη πόρτα.

Σπίτι είναι η γνώριμη μυρωδιά που αναβλύζει από τα ρουθούνια σου κάθε φορά που θα πάρεις μια βαθιά ανάσα. Εκεί που το σώμα σου θα ψιθυρίζει κρυφά μείνε λίγο ακόμα. Εκεί που τα χέρια ενώνονται, οι ψυχές ηρεμούν και η αγκαλιά μεγαλώνει. Εκεί που οι ώρες γίνονται μέρες, και οι μέρες μια ολόκληρη ζωή με τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές.

Σπίτι είναι η πρώτη συγκατοίκηση με τον εαυτό σου, όταν πρωτοανοίξεις τα μάτια σου και δεις το φως. Αυτή που ξεκινάει από μωρό μέσα στη κούνια σου και καταλήγει με στο κρεβάτι σου με τον άντρα που θα περάσεις τον υπόλοιπο χρόνο, μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος.

Σπίτι είναι το πρώτο κλάμα, ο πρώτος τσακωμός, η πρώτη σφαλιάρα. Τα πρώτα βήματα, οι πρώτες επιτυχίες και αποτυχίες που θα τις μοιραστείς με κάποιον δικό σου. Εκεί που τα δύσκολα γίνονται εύκολα με μια καλή κουβέντα και με ένα χάδι τρυφερό.

Εκεί που οι λέξεις απλώνονται, οριστικοποιούνται και μένουν σα να ήθελαν από πάντα να ακουστούν, αλλά φοβόταν μη γίνουν αγκάθια και σε κάθε λακκούβα γρατζουνούσαν τη ψυχή.

Σπίτι είναι οι άνθρωποι. Οι γείτονες στη δίπλα γειτονιά. Οι φίλοι που γίνονται οικογένεια. Τα αδέρφια που προοδεύουν. Ο φίλος που έγινε ο άντρας των ονείρων σου.

Οι συγγενείς που έμειναν αλλά και αυτοί που έφυγαν και άνοιξε ο δρόμος σου. Ο δάσκαλος και ο καθηγητής σου που σου μάθανε τη λέξη σχολείο. Ο παππούς και γιαγιά που είναι όλη σου η ζωή.

Σπίτι είναι εκεί που λες εδώ είμαστε, φτάσαμε στο προορισμό μας. Παρακαλώ, σταθμεύσατε!

 

Πηγή

Προβολές : 102


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα