Στα Ουράλια Όρη σε καταφύγια Β.Πούτιν & στρατιωτική ηγεσία- Ενεργοποίηση σχεδίου “Περίμετρος”

Στα Ουράλια Όρη σε καταφύγια Β.Πούτιν & στρατιωτική ηγεσία- Ενεργοποίηση σχεδίου “Περίμετρος”

29 Μαρτίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:835
Μοίρασέ το

 

Ετοιμάζονται για την ώρα μηδέν με το “Νεκρό Χέρι”

Ανώτατοι Ρώσοι αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Σεργκέι Σοιγκού, και πιθανότατα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, βρίσκονται σε υπόγεια πυρηνικά καταφύγια.

Η αποκάλυψη έρχεται σχεδόν 1 μήνα μετά τις περίεργες πτήσεις VIP ρωσικών αεροσκαφών τα οποία απογειώθηκαν από την Μόσχα με κατεύθυνση την Σιβηρία και τα Ουράλια Όρη.

Στα Ουράλια Όρη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας”

Την αποκάλυψη αυτή κάνουν αξιόπιστοι ερευνητές του Bellingcat οι οποίοι τονίζουν πως οι “Ρώσοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε υπόγεια πυρηνικά κέντρα ελέγχου και Διοίκησης στην πόλη Ufa στα Ουράλια Όρη”

Η Ούφα είναι πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν.  Η πόλη είναι κτισμένη στη συμβολή των ποταμών Μπελάγια και Ουφά, στους χαμηλούς λόφους οι οποίοι αποτελούν το υψίπεδο Ουφά, δυτικά των νότιων Ουραλίων.

Τα μέλη της ομάδας του Bellingcat μελέτησαν τα δεδομένα πτήσης που παρουσίασε και το WarNews247 ένα μήνα πριν και συγκεκριμένα στις 17/3/2020.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

“Κόκκινος συναγερμός”: Απομακρύνεται από την Μόσχα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία – Κακή εξέλιξη

Οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πράγματι τα ρωσικά VIP αεροσκάφη κατευθύνθηκαν σε υπόγεια πυρηνικά καταφύγια Διοίκησης και Ελέγχου… Ακόμη είναι άγνωστο τι επιπλέον πληροφορίες διαθέτουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Αλλά αυτό εξηγεί και την αύξηση του πυρηνικού συναγερμού τόσο της Γαλλίας όσο και των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Εξηγεί επίσης γιατί ξαφνικά εμφανίστηκαν τόσες “δηλώσεις από ΝΑΤΟϊκούς αξιωματούχους σχετικά με χρήση ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων”.

Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο “Περίμετρος”

 

Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, η Ρωσία έχει τουλάχιστον δύο πυρηνικά καταφύγια που λειτουργούν ως Κέντρα πυρηνικής Διοίκησης και Ελέγχου, ένα στο Kosvinsky Kamen στα βόρεια Ουράλια Όρη και ένα κάτω από το Όρος Yamantau στα Νότια Ουράλια Όρη.

Όμως το πιο σημαντικό είναι πως στα Ουράλια έχει την έδρα το σύστημα “Περίμετρος” ακριβώς στο Όρος Kosvinsky Kamen!

Μέχρι το 1996, η κατασκευή του Kosvinsky Kamen δεν είχε ολοκληρωθεί, αλλά ο Bruce Blair, ο οποίος είχε προηγουμένως υπηρετήσει ως αξιωματικός ελέγχου εκτόξευσης ICBM και είχε εργαστεί σε ζητήματα επικοινωνιών σχετικά με στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις ως μέλος του Γραφείου Τεχνολογίας του Κογκρέσου, ανέφερε στην Washington Post το 2003 ότι «το Kosvinsky Kamen αποκαθιστά την εμπιστοσύνη της Ρωσίας στην ικανότητά της να πραγματοποιήσει πυρηνικά αντίποινα».

«Το Kosvinsky Kamen θεωρείται ως το στολίδι του ρωσικού πυρηνικού συστήματος διοίκησης εν καιρώ πολέμου, επειδή μπορεί να επικοινωνήσει μέσω του γρανιτένιου βουνού με μακρινές ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας ραδιοφωνικά σήματα πολύ χαμηλής συχνότητας (VLF) εν μέσω πυρηνικού πολεμικού περιβάλλοντος».

Η όλη ρωσική φρασεολογία περί “ειδικής κατάστασης μάχης των ρωσικών πυρηνικών συστημάτων” και η έντονη πυρηνική κινητικότητα στα Ουράλια Όρη μας κάνει να πιστεύουμε πως η Ρωσία έχει ενεργοποιήσει το πυρηνικό σύστημα αντεπίθεσης «Περίμετρος»

Εάν η Ρωσία πρόκειται να κάνει χρήση ακόμη και μικρής ισχύος τακτικού πυρηνικού όπλου, τότε έχει ενεργοποιήσει αναγκαστικά το σύστημα “Περίμετρος”.

Είναι γνωστό ότι το σύστημα αυτό υπάγεται στις Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλων της Ρωσίας. Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αναφέρει ότι το σύστημα είναι αναβαθμισμένο και πλήρως λειτουργικό σε ομιλία του το 2017.

Πρόκειται για ένα σύστημα αυτοματοποιημένης αντεπίθεσης σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Το σύστημα έγινε γνωστό όταν ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Χόφμαν που ζούσε και έκανε ρεπορτάζ στη Μόσχα ανακάλυψε και ανέλυσε κάποια απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτό οδήγησε σε μία τεράστια έρευνα που αποκάλυψε ένα από τα μεγάλα μυστικά της Σοβιετικής Ένωσης κατά το Ψυχρό Πόλεμο.

Το σύστημα «αυτοάμυνας» του κράτους για τη περίπτωση όπου θα δέχονταν πυρηνική επίθεση και δε θα επιζούσε κανείς για να εκκινήσει την αντεπίθεση. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος εξέδωσε και ένα βιβλίο που περιγράφει εις βάθος την έρευνα του.

Το βιβλίο αυτό έχει τίτλο «Dead Hand» (το νεκρό χέρι), ως αστεϊσμός ότι το σύστημα αυτό ενεργοποιείται όταν όλοι οι χειριστές είναι νεκροί.

Σκεφτείτε το εξής σενάριο. Οι ΗΠΑ επιτίθενται με πυρηνικά όπλα και καταστρέφουν όλα τα κέντρα επιχειρήσεων της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και τη πλειοψηφία του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, και των πυρηνικών υποβρυχίων της που μεταφέρουν πυρηνικά όπλα για αντεπίθεση σε τέτοια περιστατικά.

Πως θα αποτραπεί κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι έχοντας ένα σύστημα το οποίο εάν εντοπίσει κάτι τέτοιο θα εκτελέσει άμεσα μία πυρηνική αντεπίθεση, ακόμα και εάν δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος εν ζωή. Αυτό προσπαθεί να κάνει η «Περίμετρος».

Σύμφωνα με τον Βλάντιμιρ Γιάρινιτς, μέλος της ομάδας ανάπτυξης του συστήματος. Αρχικά το σύστημα είχε αναπτυχθεί ως εφεδρικό σύστημα επικοινωνίας του συστήματος ελέγχου & διοίκησης πυρηνικών εκτοξεύσεων «Καζμπέκ». Ωστόσο, σύντομα επεκτάθηκε σε ένα αυτοματοποιημένο προηγμένο πυρηνικό αμυντικό σύστημα. Η λειτουργία του γίνονταν σε πέντε στάδια τα οποία είναι τα ακόλουθα.

Στάδιο 1: Ενεργοποίηση

Εάν η ανώτατη ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης θεωρούσε ότι η πιθανότητα πυρηνικής επίθεσης από τις ΗΠΑ είναι υψηλή, τότε μαζί με την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία του κράτους ενεργοποιούσαν το σύστημα «Περίμετρος» από κάποια κεκαλυμμένα πυρηνικά καταφύγια των οποίων η θέση δεν είναι γνωστή έως και σήμερα.

Στάδιο 2: Λειτουργία ανίχνευσης

Από τη στιγμή εκκίνησης της λειτουργίας του, το σύστημα «Περίμετρος» λαμβάνει συνεχείς μετρήσεις από όλη την επικράτεια της Ρωσίας για εντοπισμό πυρηνικών επιθέσεων. Συγκεκριμένα, γνωρίζουμε ότι λάμβανε δεδομένα από κρυμμένους αισθητήρες σε όλη τη χώρα για τα ακόλουθα. Και πάλι όμως, η ακριβής θέση οποιουδήποτε εκ των αισθητήρων ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους δεν είναι γνωστά.

  • Αισθητήρες επιπέδου ραδιενέργειας
  • Σεισμικοί αισθητήρες
  • Αισθητήρες ατμοσφαιρικής πίεσης
  • Αντιπυραυλικά ραντάρ
  • Σάρωση για τις ραδιοσυχνότητες ελέγχου και διοίκησης
  • Έλεγχος των γραμμών επικοινωνίας ελέγχου και διοίκησης.

Στάδιο 3: Εντοπισμός επιθέσεως

Για τον εντοπισμό μίας πυρηνικής επιθέσεως οι υπολογιστές της «Περιμέτρου» είχαν ένα πολύ απλό αλγόριθμο ο οποίος ήταν απλός για αποφυγή σφαλμάτων. Ο αλγόριθμος λειτουργίας του αποτελείτο από τρεις συνθήκες οι οποίες εάν είναι αληθείς δίνουν εντολή ότι εντοπίστηκε πυρηνική επίθεση εναντίον του κράτους. Οι συνθήκες ήταν οι εξής.

  • Βάσει των αισθητήρων έχει εντοπιστεί ίχνος πυρηνικής εκρήξεως
  • Αν το 1 είναι θετικόν, έλεγξε εάν υπάρχει επικοινωνία με το κέντρο διοικήσεως και ελέγχου σαρώνοντας τις ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούνται και τη κατάσταση των επίγειων γραμμών επικοινωνίας.
  • Αν δεν υπάρχουν επίγειες ή ασύρματες γραμμές επικοινωνίας, δώσε εντολή αντεπιθέσεως.

Στάδιο 4: Εντολή αντεπιθέσεως

Από τις διαθέσιμες πηγές δεν είναι γνωστό εάν αυτό γίνονταν πλήρως αυτοματοποιημένα ή εάν οι αξιωματικοί υπηρεσίας στο καταφύγιο της «Περιμέτρου» έπρεπε να δώσουν τη τελική έγκριση. Σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές, οι οι αξιωματικοί υπηρεσίας στο καταφύγιο της «Περιμέτρου» έπρεπε να δώσουν τη τελική έγκριση.

Στάδιο 5: Εκτόξευση πυραύλων ελέγχου και διοίκησης

Εάν δοθεί η έγκριση, τότε μία σειρά από πυραύλους 15P011 εκτοξεύονται αυτόματα και πετούν επάνω από όλη τη χώρα. Οι πύραυλοι αυτοί αντί για πολεμική κεφαλή είχαν το σύστημα επικοινωνιών 15B99 το οποίο καθώς πετούσαν εξέπεμπε ένα κρυπτογραφημένο σήμα που ενεργοποιούσε όλους τους πυραύλους επάνω από τους οποίους πετούσε να εκτοξευθούν στις προκαθορισμένες συντεταγμένες.

Με αυτό το τρόπο η Σοβιετική Ένωση, και σήμερα η Ρωσία, εξασφαλίζει ότι ακόμα και πυρηνικές δυνάμεις θα το σκεφτούν πολύ σοβαρά προτού κάνουν μία πυρηνική επίθεση διότι ακόμα και εάν ολόκληρη η στρατιωτική δομή έχει καταστραφεί, η «Περίμετρος» θα αντεπιτεθεί με ένα χτύπημα καταστροφικής ισχύος.

 

Πηγή

Προβολές : 835


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα