Στην ταπεινότητα, την αγάπη, την καλοσύνη και τη συγχώρεση βρίσκεται η πίστη!

Στην ταπεινότητα, την αγάπη, την καλοσύνη και τη συγχώρεση βρίσκεται η πίστη!

30 Απριλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:134
Μοίρασέ το

Ένας καλός Χριστιανός πρέπει να είναι καλός ανθρωπος για να λέγεται καλός Χριστιανός, επειδη ο Χριστιανισμός διδάσκει την ταπεινότητα και την αγάπη, την καλοσύνη και τη συγχώρεση.

 

 

 

 

Γι αυτό, ας προσπαθούμε να είμαστε… δόκιμοι άνθρωποι… γιατί κανείς μας δεν είναι τέλειος και κανείς μας δεν είναι…  Χριστός.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει η Ιωάννα Ιακωβίδου

 

Η μάνα δεν μας πίεζε να πάμε στον ναό. Όμως μας έμαθε όταν πηγαίνουμε να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι και να ακούμε. Δεν μας πίεζε να νηστεύουμε και να προσευχόμαστε συνέχεια, όμως μας έμαθε να ζητάμε συγχώρεση, καθ φορά που θα πηγαίναμε για μεταλαβιά. Έτσι μάθαμε την ταπεινότητα.

Δεν μας νήστευσε από όλα, έφτανε έλεγε να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι η νηστεία. Δεν μας διάβαζε κάθε μέρα τη Βίβλο, μας έμαθε όμως πως ο Θεός είναι παντού.

Σε κάθε καλή πράξη, κάθε φορά που μια αγκαλιά ανοίγει, είναι στο στόμα κάθε καλού λόγου.

Βλέπω ανθρώπους να προσεύχονται με κατάνυξη όλη αυτή την Μεγάλη Εβδομάδα, δεν βλέπουμε όμως να συγχωρούν, ούτε να ζητούν συγχώρεση!
Βλέπω ανθρώπους να πηγαίνουν στον ναό όμως, βγαίνοντας εξακολουθούν να μην λένε καλημέρα στον γείτονα που αντικρίζουν κάθε μέρα.

Εξακολουθούν να κρίνουν και να μη νοιάζονται για τους άλλους. Δεν συγχωρούν αλλά καυχιούνται, δεν αγαπάνε με ανοιχτή καρδιά, αλλά απαιτούν.

Βλέπω ανθρώπους να μιλάνε για τον Θεό, αλλά ξεχνάνε όσα είπε. Βλέπω ανθρώπους να λατρεύουν τον Χριστό, όμως ξεχνάνε τα όσα μας Δίδαξε!

Ένας Χριστιανός δεν αρκεί να πηγαίνει στον ναό για να είναι καλός, πρέπει να κουβαλάει και την εκκλησία μέσα του!

Ένας πραγματικά καλός άνθρωπος, δεν χρειάζεται καν να είναι χριστιανός για να είναι καλός.

Αντίθετα ένας καλός Χριστιανός πρέπει να είναι καλός άνθρωπος για να λέγεται καλός Χριστιανός, επειδή ο Χριστιανισμός διδάσκει την ταπεινότητα και την αγάπη, την καλοσύνη και τη συγχώρεση.

Καλή Ανάσταση ψυχής!

 

Πηγή

Προβολές : 134


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα