Στη Μεγάλη Επαναφορά του παγκόσμιου συστήματος , δεν έχουν όλες οι ζωές σημασία.

Στη Μεγάλη Επαναφορά του παγκόσμιου συστήματος , δεν έχουν όλες οι ζωές σημασία.

7 Ιουλίου, 2020 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:341
Μοίρασέ το

“Υπάρχει επείγουσα ανάγκη τα παγκόσμια ενδιαφερόμενα μέρη να συνεργαστούν ταυτόχρονα ώστε να διαχειριστούν απευθείας τις συνέπειες της κρίσης του COVID-19. Για να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ξεκινάει τη Μεγάλη Επαναφορά. “

 

 

 

 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 

Καθηγήτρια νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης απολύθηκε χωρίς να δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση από το πανεπιστήμιο, γιατί είπε “οι ζωές όλων έχουν σημασία”.

Σύμφωνα με αναφορές, ο λόγος απόλυσης της είναι το email που έστειλε στη Νοσηλευτική Σχολή Solomont σχετικά με τις πρόσφατες αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες στη χώρα , επειδή περιλαμβάνει τις λέξεις “οι ζωές όλων έχουν σημασία”.

“Αγαπητή κοινότητα της Νοσηλετικής Σχολής Solomont ” λέει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στο Campus Reform .

«Γράφω για να εκφράσω την ανησυχία μου και για το ότι καταδικάζω τις πρόσφατες (και τις προηγούμενες) πράξεις βίας εναντίον των έγχρωμων ανθρώπων. Τα πρόσφατα γεγονότα θυμίζουν μια τραγική ιστορία ρατσισμού και προκατάληψης που συνεχίζει να ευδοκιμεί σε αυτήν τη χώρα. Απελπίζομαι για το μέλλον μας ως έθνος, αν δεν αντισταθούμε στη βία εναντίον του οποιουδήποτε. ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΖΩΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ, αλλά επιπλέον, ΟΙ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ . Κανείς δεν πρέπει να ζει με τον φόβο ότι θα γίνει στόχος για την εμφάνιση του ή για τα πιστεύω του. “

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ένοιωσαν ότι αυτή η δήλωση υποβαθμίζει την ανάγκη εστιασμού στο πως αντιμετωπίζονται οι μαύροι και την απώλεια των μαύρων ζωών. (βλ. εδώ)

**************

Το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δεν πρέπει να δημοσιεύει δεδομένα που δεν είναι υπέρ των Black Lives Matter δήλωσε ένας αντιπρόσωπος του σωματείου.

Το πολιτειακό πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν πίεσε επιτυχώς τον Stephen Hsu να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου έρευνας και καινοτομίας όταν το σωματείο αποφοίτων εργαζομένων ξεκίνησε εκστρατεία εκδίωξης του από τη θέση. Το σωματείο το οποίο αντιπροσωπεύει βοηθούς καθηγητές και ερευνητές, ανέτρεξε στις προ ετών αναρτήσεις στο προσωπικό του μπλογκ και στις συνεντεύξεις του, και κριτίκαρε το γεγονός ότι διαμοίρασε περιεχόμενο πάνω στις γενετικές διαφορές μεταξύ των φυλών.

Όμως η βασική ώθηση για την απομάκρυνση του ήταν η δημοσίευση έρευνας του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν η οποία βρήκε ότι δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να πυροβοληθούν οι Αφροαμερικανοί από την αστυνομία. Το σωματείο κριτίκαρε το γεγονός ότι ο Stephen Hsu προώθησε τη μελέτη, η οποία βρήκε ότι δεν υπάρχει φυλετική προκατάληψη στους πυροβολισμούς των αστυνομικών. (βλ.εδώ)

*************

“Υπάρχει επείγουσα ανάγκη τα παγκόσμια ενδιαφερόμενα μέρη να συνεργαστούν ταυτόχρονα ώστε να διαχειριστούν απευθείας τις συνέπειες της κρίσης του COVID-19. Για να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ξεκινάει τη Μεγάλη Επαναφορά. “

Ο κόσμος μας άλλαξε.

Οι προκλήσεις μας είναι μεγαλύτερες.

Τα εύθραυστα σημεία μας αποκαλύφθηκαν.

Τα συστήματα μας χρειάζονται επαναφορά (reset).

Όλοι έχουν να παίξουν κάποιο ρόλο.

Black Lives Matter. (εδώ, εδώ κι εδώ)

Η μεγάλη επαναφορά (the great reset).

Λάβετε μέρος μαζί μας.

 

Πηγή

Προβολές : 341


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα