Στη φυλακή οι υπεύθυνοι του Γηροκομείου Αθηνών

Στη φυλακή οι υπεύθυνοι του Γηροκομείου Αθηνών

21 Νοεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:218
Μοίρασέ το
Στη φυλακή οι υπεύθυνοι του Γηροκομείου Αθηνών

Στα χρέη του γηροκομείου συμπεριλαμβάνονταν και 1,5 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ από εισφορές που δεν κατέβαλε ποτέ ο κ. Μπούμπας.

Όσοι εργαζόμενοι μίλησαν στη σειρά των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για τις οικονομικές ατασθαλίες βρέθηκαν στον δρόμο εν μία νυκτί με απόφαση του Δ.Σ. που έλεγε και επίσημα ότι τους απολύει επειδή δημοσιοποίησαν θέματα του γηροκομείου.

 

 

Συγκλονιστικό το συναίσθημα της δημοσιογραφικής δικαίωσης, ΑΛΛΑ… τα κλαπέντα, θα επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν θα αποζημιωθούν;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Όταν βλέπεις ρασοφόρους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα οικονομικά και όχι μόνον, αντιλαμβάνεσαι πόσο έχει πάρει την κατιούσα η … “εκκλησια” ουχί του Χριστού, αλλά του ΔΙΑΒΟΛΟΥ.

 
Στη φυλακή οι υπεύθυνοι του Γηροκομείου Αθηνών
 

«Αυλαία» έπεσε στη δίκη του πρώην προέδρου του Γηροκομείου Αθηνών Π. Μπούμπα και των δύο πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Α. Διονυσόπουλου και Ε. Γρινιεζάκη, με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας να τους κηρύσσει ενόχους για κακοδιαχείριση, μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου δύο ετών.

Ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου, ιερέας Προκόπιος Μπούμπας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 ετών και 6 μηνών για απιστία και υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθησε και δεν δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής. Έτσι, σε βάρος του εκδίδεται ένταλμα σύλληψης και αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

 

Ένοχοι κρίθηκαν για τα ίδια αδικήματα οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Στον πρώην γραμματέα του Ιδρύματος, Αντώνη Διονυσόπουλο, επιβλήθηκε ποινή 13 ετών και 2 ετών και στον σύμβουλο-ταμία Εμμανουήλ Γρινιεζάκη ποινή 9 ετών και δύο μηνών.

Η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα μείνουν εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

Πρόκειται για απόφαση που αποτελεί ηχηρή δικαίωση για την εκπομπή Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, καθώς είναι αυτή που είχε αναδείξει το θέμα της κακοδιαχείρισης με συνεχή ρεπορτάζ ήδη από το 2009.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, και ζήτησαν να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

«Ένας ιερέας διδάσκει υπακοή, μετάνοια, συμμόρφωση στους κανόνες και ταπεινοφροσύνη με τη συμπεριφορά του και κανένα από αυτά τα στοιχεία δεν τα βρίσκουμε στη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του αρχιμανδρίτη Π. Μπούμπα» είχε υπογραμμίσει η εισαγγελέας της Έδρας, Ελένη Βασιλειάδου, προτείνοντας την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, εμφανιζόμενη βέβαιη για ένα σχέδιο κατασπατάλησης των πόρων του Γηροκομείου, το οποίο προκάλεσε ζημία εκατομμυρίων ευρώ και οδήγησε στη χρεοκοπία ένα από τα πλουσιότερα ιδρύματα στη χώρα μας. 

«Είχαν προαποφασίσει και συνεννοηθεί να μη γίνει καμία εκμετάλλευση των ακινήτων του Ιδρύματος» τόνισε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας επισημαίνοντας πως για χρόνια γινόταν «πάρτι» στο Γηροκομείο, όπου υπήρχε προσωποκεντρική εξουσία από τον Π. Μπούμπα.

«Είχε την πρόθεση να συγκεντρώσει όλη την εξουσία στα χέρια του» είπε η εισαγγελική λειτουργός, προσθέτοντας πως «μέσα από την οικογενειοκρατία και τις προσλήψεις των συγγενικών προσώπων εξυπηρετούσε προσωπικά του συμφέροντα και εξασφάλιζε την απρόσκοπτη διοίκησή του».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η εγκατάλειψη των ακινήτων ήταν συνειδητή επιλογή του Π. Μπούμπα, καθώς δεν υπήρξε καμία οργανωμένη προσπάθεια αξιοποίησής τους τη στιγμή μάλιστα που επρόκειτο για τον βασικό πόρο εισροής εισοδήματος στο σωματείο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο Π. Μπούμπας, αν και είχε υποβάλει σωρεία μηνύσεων και αναφορών ώστε να κατοχυρώσει «την εξουσία του», δεν κυνήγησε ποτέ νομικά την «προάσπιση των συμφερόντων και για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων».

Όπως είπε, οι μισθώσεις γίνονταν για να εξυπηρετήσουν προσωπικές γνωριμίες του Π. Μπούμπα ή τυχαία, όταν δηλαδή ορισμένοι λάμβαναν γνώση από κάποιους εντός του ιδρύματος ή εκτός (π.χ. θυρωροί, γείτονες).

Επισήμανε επίσης πως:

·από τα 700 περίπου ακίνητα ούτε τα μισά δεν ήταν μισθωμένα,

·τα ακίνητα ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί είχαν εγκαταλειφθεί και κανείς δεν μεριμνούσε για τη συντήρησή τους, ακόμα και γι’ αυτά που χρειάζονταν μόνο λίγες εκατοντάδες ευρώ,

·ο ίδιος ο Μπούμπας διέμενε σε διαμέρισμα της ΕΕΑ δωρεάν και επιβάρυνε το Γηροκομείο με τα έξοδά του.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στα βοηθήματα που δόθηκαν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τη στιγμή που οι υπάλληλοι «δεν είχαν να φάνε».

Η ανάδειξη του θέματος από τη Ζούγκλα

Η υπόθεση «Γηροκομείο Αθηνών» είναι ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που είχε αποκαλυφθεί από την εκπομπή Ζούγκλα, η οποία είχε αναδείξει όλες τις πτυχές της αρπαγής και της σπατάλης του Γηροκομείου Αθηνών που έχουν ως αποτέλεσμα να βρεθούν στον δρόμο εν μέσω εορτών δεκάδες γέροντες.

Καταγγελίες που αναδείχθηκαν από τη δημοσιογραφική εκπομπή είναι χαρακτηριστικές για τα έργα και τις ημέρες του πρώην επικεφαλής αρχιμανδρίτη Μπούμπα.

Σκανδαλώδεις μισθοί σε συγγενείς που προσέλαβε στο γηροκομείο, αναφορές εργαζομένων που μιλούσαν για μασάζ σε κυρίες εφοπλιστών και μια σειρά οικονομικών και νομικών ελέγχων που έδειχναν σημεία και τέρατα.

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή εδώ

Ήταν Ιούνιος του 2009 όταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκάλυψε ότι το 2002 ο Άρειος Πάγος ζήτησε την ποινική δίωξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών και προσώπων στις εκποιήσεις κληροδοτημάτων του γηροκομείου.

Ο τότε αντιεισαγγελέας, Αναστάσιος Καπόλλας, είχε ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων μετά τα οικονομικά πορίσματα που μιλούσαν για ζημία που υπέστη το γηροκομείο, μεγαλύτερη των 2,5 εκατ. ευρώ, από κακοδιαχείριση. 

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή εδώ

Στα χρέη του γηροκομείου συμπεριλαμβάνονταν και 1,5 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ από εισφορές που δεν κατέβαλε ποτέ ο κ. Μπούμπας.

Όσοι εργαζόμενοι μίλησαν στη σειρά των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για τις οικονομικές ατασθαλίες βρέθηκαν στον δρόμο εν μία νυκτί με απόφαση του Δ.Σ. που έλεγε και επίσημα ότι τους απολύει επειδή δημοσιοποίησαν θέματα του γηροκομείου.

 

 

Πηγή

Προβολές : 218


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα