Στο στόχαστρο και η διατροφή από το Παγκόσμιο Φόρουμ. Με πρόσχημα την “αλληλεγγύη”, ετοιμάζουν εισβολή τωνΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΚΟ στους αγρότες (βίντεο)

Στο στόχαστρο και η διατροφή από το Παγκόσμιο Φόρουμ. Με πρόσχημα την “αλληλεγγύη”, ετοιμάζουν εισβολή τωνΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΚΟ στους αγρότες (βίντεο)

6 Μαρτίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:508
Μοίρασέ το

Μπαίνει «άγριο» χέρι στα τρόφιμα! Αλλάζει ο τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης.

Το el.gr ενημερώνει ξανά πρώτο μέσα από την πηγή…

Η αλληλέγγυα οικονομία, η οποία θα αντικαταστήσει το υπάρχον οικονομικό σύστημα θα παρέμβει και στην διατροφή.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) θεωρεί σε νέο άρθρο του πως η σχέση μας με τα τρόφιμα είναι «επικίνδυνα ανισορροπημένη» και πρέπει να αλλάξει.

Προσπαθώντας να πείσει τους πάντες πως απαιτείται παρέμβαση στο φαγητό κάθε οικογένειας, το WEF αναφέρει: «Παράγουμε αρκετή τροφή, αλλά σχεδόν 1 στα 10 άτομα δεν έχουν ακόμα αρκετό φαγητό, ενώ 3 δισεκατομμύρια δεν μπορούν να αντέξουν την υγιεινή διατροφή. Ταυτόχρονα, σπαταλάμε το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται μαζί με τους φυσικούς πόρους που χρειάζονται για την παραγωγή του».

Συνεχίζει το WEF:

«Τα συστήματα τροφίμων και γεωργίας εκτείνονται πέρα ​​από τα όριά τους. Η ποσότητα υπερτερεί της ποιότητας, οδηγώντας τους αγρότες να παράγουν «monocroppings» (γεωργική πρακτική της καλλιέργειας ενός μόνο αγροτικού είδους κάθε χρόνο στην ίδια γη) σε χαμηλές τιμές, χρησιμοποιούμε τους φυσικούς πόρους που απαιτούνται για την συνεχή παραγωγή και υποβαθμίζουμε την γη, οδηγώντας σε κλιματικές αλλαγές και ακραία καιρικά φαινόμενα (σ.σ. αναφορά στην υποτιθέμενη υπερθέρμανση).

Ακολούθως το WEF επικαλείται τον κορωνοϊό την αφορμή για όλα όσα επιβάλλονται αδιαμαρτύρητα στους πολίτες:

«Καθώς η κρίση του κορωνοϊού ξεδιπλώθηκε, αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πόσο εύθραυστα είναι τα συστήματα διατροφής μας. Είδαμε στις ειδήσεις να καταστρέφονται τα τρόφιμα, το γάλα που απορρίπτεται και τις καλλιέργειες να σαπίζουν στα χωράφια, ενώ οι καταναλωτές έβρισκαν άδεια ράφια. Οι περίπλοκες παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού μας δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν αρκετά γρήγορα στην μεταβαλλόμενη πραγματικότητα (του κορωνοϊού).

(…)

Έχουμε μια επιλογή: μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα διατροφής μας με γραμμικό, εκμεταλλευτικό και εξορυκτικό τρόπο ή μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα σύστημα που προωθεί την βιοποικιλότητα, την αναγέννηση, τα θρεπτικά τρόφιμα, την ισότητα και τους υγιείς ανθρώπους (σ.σ. Ισότητα για τα τρόφιμα!!! Η διεθνιστική Ατζέντα 2030 σε εφαρμογή).

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση είναι σαφής. Πρέπει να επιλέξουμε να συνεργαστούμε με τον πλανήτη προς όφελος των πολλών ακολουθώντας αυτές τις παρακάτω αρχές:

1. Αναγεννητική γεωργία

Η αναγεννητική γεωργία οδηγεί σε υγιές έδαφος, ικανό να παράγει υψηλής ποιότητας, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Βελτιώνει και δεν υποβαθμίζει την γη και υποστηρίζει παραγωγικές εκμεταλλεύσεις και υγιείς κοινότητες και οικονομίες. Αυτό βοηθά στη διαφύλαξη των βιοτικών πόρων των αγροτών, ώστε να μπορούν να καλλιεργούν τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε τώρα και στο μέλλον (σ.σ. Οι καλλιέργειες θα γίνονται πλέον κοινοτικά και όχι ατομικά. Θα καλλιεργούνται τα τρόφιμα που ορίζει η όποια εξουσία για το καλό του περιβάλλοντος).

2. Δημιουργήστε ισχυρότερα τοπικά και κυκλικά συστήματα τροφίμων

Η οικοδόμηση ισχυρότερων τοπικών και κυκλικών συστημάτων τροφίμων βοηθά στην διατήρηση πολύτιμων φυσικών πόρων, μετάλλων και θρεπτικών ουσιών. Οι κυκλικές αγροτικές επιχειρήσεις όχι μόνο παρέχουν εξαιρετικές περιβαλλοντικές λύσεις, αλλά δημιουργούν επίσης θέσεις εργασίας και μειώνουν την εξάρτηση των χωρών από τις εισαγωγές.

Τα λύματα, για παράδειγμα, μπορούν να υποστούν επεξεργασία για την εξαγωγή σημαντικών πεπερασμένων ορυκτών όπως τα φωσφορικά άλατα. Η απώλεια τροφίμων και τα απόβλητα μπορούν να λιπασματοποιηθούν, έτσι ώστε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά να επιστρέψουν στο έδαφος αντί να πεταχτούν. Και τα οργανικά απόβλητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την βιοενέργεια για την τροφοδοσία σπιτιών και αγροτικών επιχειρήσεων (σ.σ. ανακύκλωση και στην γεωργία. Φυσικά για όλα αυτά απαιτείται η κατάλληλη τεχνολογία. Θα μπορέσουν να την αποκτήσουν οι αγρότες από μόνοι τους ή θα αναλάβουν οι πολυεθνικές;;;)

 

 

3. Παγκόσμια αναγεννητική επανάσταση – Avanti popolo

Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ θα εξαρτηθούν από τους αγρότες για τροφή. Πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε τους αγρότες να να βρεθούν στην πρώτη γραμμή μιας παγκόσμιας αναγεννητικής επανάστασης, καθιστώντας τους αναπόσπαστο μέρος των συζητήσεων πολιτικής (σ.σ. Με βάση τα λεγόμενα, ένας ορισμένος αριθμός αγροτών θα κληθεί να ζητήσει επανάσταση στην γεωργία, όπως ζήτησαν επανάσταση οι προλετάριοι στην Σοβιετική Ένωση. Τι θα συμβεί μετά;;;)  

4. Μετακίνηση από χαμηλό κόστος σε πραγματικό κόστος

Παραδόξως, το φτηνό φαγητό είναι ακριβό για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Μας κρατά κλειδωμένο σε ένα μη βιώσιμο σύστημα τροφίμων που κοστίζει σημαντικά ποσά χρημάτων στην παγκόσμια οικονομία. Η τρέχουσα τιμή των τροφίμων δεν λαμβάνει υπόψη τον λογαριασμό υγείας που δημιουργείται από ανθυγιεινές δίαιτες ή το κόστος της υποβάθμισης της γης και της απώλειας βιοποικιλότητας (σ.σ. Στο στόχαστρο το φθηνό φαγητό. Πώς θα τρώνε όσοι δεν έχουν πολλά λεφτά).

 

ΠΗΓΗ: WEF

 

Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και δημόσιες πολιτικές που εκτιμούν τις θρεπτικές δίαιτες, ένα υγιές περιβάλλον και τους αγρότες που ασκούν την αναγεννητική γεωργία.

5. Προώθηση ριζικής συνεργασίας

Αν και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, τελειώνει γρήγορα ο χρόνος (σ.σ. Το αιώνιο άγχος της παγκόσμιας αρχής που ορίζει τον διεθνισμό).

Πρέπει επειγόντως να καταργήσουμε τα εμπόδια που μας εμποδίζουν να αλλάξουμε τον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων (σ.σ. Έρχονται άμεσα μέτρα ισοπέδωσης μαζί με τα τρόφιμα εργαστηρίου που ήδη έχουν παρουσιαστεί παγκοσμίως). Αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή νοοτροπίας, την δοκιμή νέων πραγμάτων και την γρήγορη μάθηση.

Πρέπει να αλλάξουμε πορεία και να το κάνουμε τώρα. Αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω της συνεργασίας μεταξύ αγροτών, καταναλωτών, χρηματοδοτών, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ.

Μαζί, μπορούμε να εργαστούμε για ένα σύστημα διατροφής που όχι μόνο μας τροφοδοτεί αλλά και γιορτάζει την ζωή. Θα θρέφει τους ανθρώπους (σ.σ. η παγκόσμια εξουσία), θα προσθέτει χρώμα και γεύση στα πιάτα και τους ουρανίσκους μας και, το πιο σημαντικό, θα διασφαλίζει ένα μέλλον για εμάς σε αυτόν τον πλανήτη.

 

 

 

 

 

EL.GR

 

Πηγή

Προβολές : 508


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα