Σχεδόν 270 Ουκρανοί πεζοναύτες παραδίδονται στη Μαριούπολη

Σχεδόν 270 Ουκρανοί πεζοναύτες παραδίδονται στη Μαριούπολη

13 Απριλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:167
Μοίρασέ το

 

Έως και 267 πεζοναύτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) παραδόθηκαν στη Μαριούπολη, ανέφερε ο πολεμικός ανταποκριτής Alexander Sladkov.

Σύμφωνα με τον Sladkov, στις 11 Απριλίου το πρωί, οι πεζοναύτες βγήκαν έξω από το κτίριο του εργοστασίου Azovstal, όπου είχαν καταφύγει. Ο αριθμός των ουκρανικών στρατιωτικών ήταν πέντε φορές μεγαλύτερος από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις που βρέθηκαν εκεί για να τους συναντήσουν, είπε επίσης ο ανταποκριτής.

Ο Alexander Sladkov δημοσίευσε το βίντεο της παράδοσής τους σε αυτό το κανάλι Telegram ( συνιστάται η διακριτικότητα άνω των 21 θεατών! ). Ο δημοσιογράφος είπε ότι οι Ουκρανοί πεζοναύτες βγήκαν με τα όπλα, τα πυρομαχικά και τις προμήθειες τους.

«Βγήκαν έξω με τα όπλα και τα πυρομαχικά τους. Είχαν και τις προμήθειες τους μαζί τους. Δεν πεινούσαν, έφαγαν μια-δυο ώρες πριν βγουν έξω.

«Ήταν απολύτως λογικά, δεν φοβήθηκαν, δεν κυνηγήθηκαν, τα χέρια κανενός δεν έτρεμαν. Γιατί ήταν έτσι; Κατά τη γνώμη μου, αποφάσισαν να μην πεθάνουν για το σημερινό κατεστημένο του Κιέβου.

«Συνειδητοποίησαν ότι θάβονταν για χάρη αυτών των ανθρώπων από το καταφύγιο, για χάρη εκείνων για τους οποίους μιλούν ήδη παντού: «Εκεί, στο Azovstal, κάποιος κρύβεται. Κάποιος σημαντικός και μυστικός.

“Πιθανότατα, η ανακοίνωση των ονομάτων αυτών των πολύ μυστικών και σημαντικών ανθρώπων θα είναι έκτακτη είδηση ​​την ερχόμενη εβδομάδα. Όλοι θα ξεχάσουν αυτούς τους πεζοναύτες. Όλοι θα ξεχάσουν τα πτώματα των κατοίκων της περιοχής που βρίσκονται στο δρόμο όπου οδηγήθηκαν οι πεζοναύτες αιχμάλωτοι πολέμου», έγραψε ο δημοσιογράφος στη λεζάντα του βίντεο.

Νωρίτερα, στις 11 Απριλίου, αναφέρθηκε ότι οι μαχητές της 36ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Μαριούπολη, παραπονέθηκαν ότι οι πόροι τους είχαν εξαντληθεί και η διοίκηση τους εγκατέλειψε. Σύμφωνα με τον στρατό, μάχονται για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς αναπλήρωση πυρομαχικών, τροφής και νερού.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, πρόεδρος της Τσετσενίας, δημοσίευσε ένα βίντεο με έναν αιχμάλωτο Ουκρανό στρατιώτη που μίλησε για ξένους μισθοφόρους στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο έδαφος του εργοστασίου βρίσκονται 200-300 αλλοδαποί, καθώς και περίπου 1.500-2.000 μαχητές του Αζόφ. Ο στρατιώτης είπε επίσης ότι δεν ήξερε από ποια χώρα κατάγονταν οι μισθοφόροι.

 

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου https://english.pravda.ru/news/hotspots/151074-ukrainian_marines/

Προβολές : 167


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα