Σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας: Η Αμερική ετοιμάζει κυρώσεις στο Πεκίνο – Ενημέρωσε το ΝΑΤΟ για στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας

15 Μαρτίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Άγρια σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας

Πριν λίγο το State Department κλιμάκωσε περαιτέρω την κατάσταση:

“Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία χώρα να αποζημιώσει την Ρωσία για τις απώλειες της.

Θα ήταν μεγάλη ανησυχία αν μια χώρα όπως η Κίνα το έκανε αυτό.

Σαφώς η περίπτωση δύο απολυταρχιών με την επιθυμία να δουν έναν κόσμο που είναι πιο κλειστός, λιγότερο ανοιχτός, λιγότερο ελεύθερος, να ενώνονται και κατά κάποιο τρόπο να ενώνουν τις δυνάμεις τους μας ανησυχεί.

Και παρακολουθούμε πολύ στενά τη μορφή που μπορεί να λάβει μια τέτοια συνεργασία. Παρακολουθούμε στενά το ενδεχόμενο η Κίνα να παρέχει βοήθεια στη Ρωσία” ανέφερε ο Ν. Πράις εκπρόσωπος του State Department.

 

Είναι να γελάς με τον τρόπο που μας εξαπατούν όλους…

Οι ΗΠΑ, που οι εισαγωγές από Κίνα είναι τρομακτικά υψηλού επιπέδου, έτσι και επιβάλουν κυρώσεις, θα χαντακωθούν οι ΗΠΑ…

Και μην ξεχνάμε πως στην Κίνα, η συμμορία ΠΟΥ – ΦΑΟΥΤΣΙ έφτιαξε τον κορονοϊό…

Ελάχιστα στοιχεία να συνδέσεις, έχεις την εικόνα της απάτης…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αλήθεια τον υιό Μπάιντεν, ποιός τον χρηματοδοτεί;;;

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ…

Οι φωτογραφίες που παραθέτω είναι ενδεικτικές…

 

Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

 

Οι ΗΠΑ παρά την διάψευση του Πεκίνου ενημέρωσαν ΝΑΤΟ και ασιατικές χώρες ότι η Κίνα έχει εκφράσει την προθυμία της να παράσχει στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στη Ρωσία για να στηρίξει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το μήνυμα, που στάλθηκε με διπλωματικό τηλεγράφημα και παραδόθηκε αυτοπροσώπως από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει επίσης ότι η Κίνα αναμένεται να αρνηθεί αυτά τα σχέδια, είπε Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Προς παγκόσμιες αλλαγές: H Ρωσία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα – Οι ΗΠΑ απειλούν ανοιχτά το Πεκίνο

ΗΠΑ: Δεν θα επιτρέψουμε στην Κίνα να αποζημιώσει την Ρωσία

Εδώ και 24 ώρες παρατηρείται κλιμάκωση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις του κινεζικού ΥΠΕΞ πως “οι ισχυρισμοί Αμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία ζήτησε από το Πεκίνο στρατιωτικό εξοπλισμό για την εκστρατεία της στην Ουκρανία ήταν «παραπληροφόρηση» από τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Πριν λίγο το State Department κλιμάκωσε περαιτέρω την κατάσταση:

“Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία χώρα να αποζημιώσει την Ρωσία για τις απώλειες της.

Θα ήταν μεγάλη ανησυχία αν μια χώρα όπως η Κίνα το έκανε αυτό.

Σαφώς η περίπτωση δύο απολυταρχιών με την επιθυμία να δουν έναν κόσμο που είναι πιο κλειστός, λιγότερο ανοιχτός, λιγότερο ελεύθερος, να ενώνονται και κατά κάποιο τρόπο να ενώνουν τις δυνάμεις τους μας ανησυχεί.

Και παρακολουθούμε πολύ στενά τη μορφή που μπορεί να λάβει μια τέτοια συνεργασία. Παρακολουθούμε στενά το ενδεχόμενο η Κίνα να παρέχει βοήθεια στη Ρωσία” ανέφερε ο Ν. Πράις εκπρόσωπος του State Department.

Δείτε το βίντεο

Ετοιμάζουν κυρώσεις στην Κίνα

Ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου των ΗΠΑ αρνήθηκε να πει εάν η Κίνα είχε παράσχει στρατιωτική υποστήριξη μετά το αίτημα της Ρωσίας, αλλά ανέφερε ότι το Πεντάγωνο παρακολουθεί την κατάσταση «πολύ, πολύ στενά».

«Εάν η Κίνα επιλέξει να υποστηρίξει υλικά τη Ρωσία σε αυτόν τον πόλεμο, πιθανότατα θα υπάρξουν συνέπειες για την Κίνα», δήλωσε ο αξιωματούχος της άμυνας.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε:

«Είδαμε την Κίνα να δίνει βασικά σιωπηρή έγκριση σε αυτό που κάνει η Ρωσία αρνούμενη να ενταχθεί σε κυρώσεις, κατηγορώντας τη Δύση και τις Ηνωμένες Πολιτείες για βοήθεια που δίνουμε στην Ουκρανία [και] ισχυριζόμενοι ότι ήθελαν να δουν ένα ειρηνικό αποτέλεσμα, αλλά ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα για να το επιτύχουν».

Παράλληλα, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλλουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες. 15 Γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα κάλεσαν τον Τ. Μπάιντεν να διευκολύνει την παραχώρηση MiG-29 στην Ουκρανία.

Σχετικά με την επιβολή κυρώσεων στις κινεζικές τράπεζες ειπώθηκε το εξής:

«Εάν είναι απαραίτητο, θα πρέπει να επιβληθούν δευτερεύουσες κυρώσεις κατά των κινεζικών τραπεζών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με τη Ρωσία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία δεν θα είναι σε θέση να βρει έναν τρόπο να αντισταθμίσει τον αποκλεισμό της από τις αγορές και τα συστήματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης ”

Δείτε βίντεο

 

Image

Image

Πηγή

Προβολές : 290


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα