Σύντομα τό περίφημο ΒΙΒΛΙΟ “1984” του Τζώρτζ Όργουελ, θά φαντάζει μία ...ε υ χ ά ρ ι σ τ η ΒΟΛΤΑ στό ‘λούνα πάρκ’ ... ( Υ Π Ε Ρ Π Ο Λ Υ Τ Ι Μ Ο γιά όλους μας! )

Σύντομα τό περίφημο ΒΙΒΛΙΟ “1984” του Τζώρτζ Όργουελ, θά φαντάζει μία ...ε υ χ ά ρ ι σ τ η ΒΟΛΤΑ στό ‘λούνα πάρκ’ ... ( Υ Π Ε Ρ Π Ο Λ Υ Τ Ι Μ Ο γιά όλους μας! )

13 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:529
Μοίρασέ το

 

Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα σε όλα αυτά, το βιβλίο “1984” του Τζώρτζ Όργουελ, θα φαντάζει σύντομα μια ευχάριστη βόλτα στο ‘λούνα παρκ’ μπροστά στο μέλλον που μας ετοιμάζουν οι επικίνδυνες ‘φιλελέφτ’ (σ.σ.αριστερόστροφες) ‘ελίτ’.

Tilemachos Chormovitis

Ένας από τους εμβληματικούς φιλελέδες του διαδικτύου, έγραψε σήμερα πως οι Έλληνες πρέπει να είναι έτοιμοι να καταβάλουν οποιοδήποτε τίμημα για να ηττηθεί “ο εχθρός του ανθρώπου” (εννοεί τον Πούτιν), επικρίνοντας ταυτόχρονα όσους συμπατριώτες μας τολμούν να διαμαρτύρονται (άκουσον, άκουσον!) για την εκτόξευση των τιμών εξ αιτίας των κυρώσεων στήν Ρωσία.
 





 
Στίς φράσεις αυτές βρίσκεται συμπυκνωμένη όλη η νοοτροπία και όλη η παθογένεια της ιδεολογίας που στην Αμερική αποκαλείται “liberalism” και η οποία, παρά το όνομα της, δεν έχει καμμιά σχέση με την ελευθερία . 
 
Στήν πραγματικότητα έχουμε νά κάνουμε μέ τήν τελευταία μετεξέλιξη της Αριστεράς, μία καθεστωτική, ορθοπολιτική, διεθνιστική, ηθικολογική, καί ολοένα πιό αυταρχική, σοσιαλδημοκρατία.
 

 

Στην συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, υπάρχει η φυσική τάση να νοιάζονται περισσότερο γι’ αυτούς που βρίσκονται κοντά τους, για τους γείτονες τους, για τους συμπολίτες τους, για τους συμπατριώτες τους και όσο μεγαλώνει η χιλιομετρική απόσταση, τόσο να ατονεί και το νοιάξιμό τους.


 

Έτσι όταν εκλέγουμε τους πολιτικούς μας ηγέτες, περιμένουμε (σ.σ.ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΑ!) πρώτα απ’ όλα νά ενδιαφερθούν γιά τά προβλήματα της δικιάς μας χώρας. 

 
Ναί, να βοήθησουμε και ανθρώπους που υποφέρουν μακριά από τα σύνορά μας αλλά πάντα στο μέτρο του δυνατού. 
 
Δεν θα καταστραφούμε για χάρη τους. 
 

Γιατί ο μέσος άνθρωπος, με το αίσθημα αυτοσυντηρήσεως που τον διακρίνει, ξέρει πολύ καλά πως υπάρχει απέραντη δυστυχία σε όλον τον κόσμο καί άν σκοπός της χώρας του θά ήταν η εξάλειψή της, στο τέλος θά οδηγούνταν στήν διάλυση.

Για τους ‘λίμπεραλς’, όλα αυτά είναι τόσο ξεπερασμένα και τόσο παλαιομοδίτικα!


 
Πάνω απ’ όλα, αισθάνονται πολίτες του κόσμου και είναι τα προβλήματα του πλανήτη αυτά που τους ενδιαφέρουν περισσότερο. (βλέπετε, με αυτόν τον τρόπο νομίζουν πως δείχνουν την ηθική και πνευματική τους ανωτερότητα έναντι της στενόμυαλης πλέμπας). 
 
Μπροστά στα διεθνή προβλήματα, έννοιες όπως “εθνικό συμφέρον”, ή “εθνική επιβίωση”, είναι τελείως ασήμαντες! 
 
Τό ασήμαντο εθνικό πρέπει να θυσιαστεί στο σημαντικό παγκόσμιο! 
 
΄Ας πεινάσει, λοιπόν, ο Έλληνας, άς παγώσει από το κρύο, άς σκοτωθεί σέ έναν πόλεμο που δέν τόν αφορά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τήν πατρίδα του. 
 
Αυτό που μετράει είναι να ηττηθεί ο Πούτιν, ή ο Σαντάμ, ή ο Καντάφι, να έρθει η ειρήνη στην Ουκρανία, ή στήν ….Σουαζιλάνδη, να σωθούν οι ….κάμπιες του Αμαζονίου κ.ο.κ.
 




Η ανάρτηση του εμβληματικού ‘φιλελέ’ δείχνει ακόμη πως οι ‘λίμπεραλς’ ασπάζονται μια πολιτική ιδεολογιά με μεσσιανικά και σταυροφορικά χαρακτηριστικά, μια ιδεολογία που φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει την κρατική εξουσία για να πετυχει σκοπούς τόσο φιλόδοξους (σχεδόν παρανοϊκούς) που και οι πιο στυγνοί κρατιστές του παρελθόντος, δεν είχαν τολμήσει ποτέ να ονειρευτούν : 

 
να εξαλείφθεί ο ιός του κορωνοϊου, να μειωθεί η παγκόσμια θερμοκρασία, να έρθει η επί Γης ειρήνη, να νικηθεί ο “εχθρός του ανθρώπου” (προσέξτε την σχεδόν θρησκευτική γλώσσα από τους, κατά τ’ άλλα, άθεους φιλελέδες)!
 



Και για να πραγματοποιήσουν αυτούς τους στόχους, οι ‘liberals’ είναι διατεθείμενοι να επιβάλουν όλο και μεγαλύτερες θυσίες στο (σ.σ. απερίγραπτα εύπιστο, αμελέτητο & ανυποψίαστο)πόπολο :

 
“Μην βγαίνετε από το σπίτι για να εξαφανίσουμε τον κορωνοϊο! “, 
 
“Μην ανάβουκ εν ολίγοις οστέοις τα μνημόσυνα αυτών;
 
κλείστε τήν θέρμανση για να φέρουμε την ειρήνη στην Ουκρανία!”, 
 
“Μην τρώτε κρέας για να σώσουμε το περιβάλλον!”, 
 
“Μην κάνετε παιδιά για να μειωθεί η παγκόσμια θερμοκρασία!”.
Και παρ΄ότι αυτοί οι στόχοι είναι αδύνατον να επιτευχθούν από την ίδια την φύση τους, οι ‘λίμπεραλ’ς βάζουν συνέχεια νέους – ολοένα και πιο μεγαλεπήβολους, ολοένα και πιο παλαβούς – στόχους και η Δύση ζει πια σε ένα καθεστώς συνεχούς κρίσεως και εκτάκτου ανάγκης, και οι ελευθερίες μας ολοένα και περιορίζονται, και οι θυσίες γίνονται ολοένα και βαρυτέρες και ακόμη και οι πιο απλές χαρές της ζωής γίνονται παρελθόν.

 

 


Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα σε όλα αυτά, το βιβλίο “1984” του Τζώρτζ Όργουελ, θα φαντάζει σύντομα μια ευχάριστη βόλτα στο ‘λούνα παρκ’ μπροστά στο μέλλον που μας ετοιμάζουν οι επικίνδυνες ‘φιλελέφτ’ (σ.σ.αριστερόστροφες) ‘ελίτ’.
 

 

Πηγή

Προβολές : 529


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα