Ταυτόχρονη ΕΝΤΟΛΗ: Αιγαίο, Κύπρος, Ταλιμπάν – Αυτό είναι το παγκόσμιο παρασκήνιο

Ταυτόχρονη ΕΝΤΟΛΗ: Αιγαίο, Κύπρος, Ταλιμπάν – Αυτό είναι το παγκόσμιο παρασκήνιο

14 Σεπτεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:410
Μοίρασέ το

 

Οι ομοιότητες πάντως είναι «τρομακτικές» και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλα επιχειρούνται ταυτόχρονα.

Υπάρχει σαφής πρόθεση για μαζική επίλυση όλων των «θερμών» διαφορών του πλανήτη…

Θα πετύχει η προσπάθεια;;;

Αν όχι τότε δεν αποκλείεται ο διάλογος να δώσει την θέση του στα όπλα.

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο.

 
talimpan_aigaio
Συμβαίνει ταυτόχρονα και «τρομάζει» – Μία ταυτόχρονη εξέλιξη στα ανατολικά εξηγεί την αγωνία για τα Ελληνοτουρκικά

Όλα τακτοποιούνται! Ή τουλάχιστον προσπαθούν να τακτοποιηθούν.

Η στρατηγικής σημασίας παγκόσμια ειρήνη μεταξύ των δύο βασικών πόλων του διεθνούς παράγοντα προχωρά:

  • Αριστερόστροφη παγκοσμιοποίηση (Ο.Η.Ε, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ)
  • Δεξιά πολυπολιτικότητα (Ρωσία, Τραμπ και σύμμαχοι)

Βασική αποστολή σε αυτή την κατεύθυνση είναι να βρεθεί «λύση» ειρήνης απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία. Τουλάχιστον με αυτό ασχολούνται τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, συνέβη και κάτι άλλο σε σχέση με την πρόοδο των διεθνών διευθετήσεων, τα οποίο πήρε λιγότερη δημοσιότητα:

Έγιναν ιστορικές διαπραγματεύσεις Ταλιμπάν-Αφγανιστάν!!! Οι δύο πλευρές κάθισαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι!

Από την εναρκτήρια τελετή στην Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, ο διαπραγματευτής της αφγανικής κυβέρνησης Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ υπέβαλε το κύριο αίτημα της Καμπούλ: Μια «ανθρωπιστική εκεχειρία».

Ένα μέτρο απέναντι στο οποίο οι αντάρτες είναι επιφυλακτικοί, φοβούμενοι ότι θα απωλέσουν το βασικό τους πλεονέκτημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η αρχή όμως έγινε.

«Η χώρα μας θα θυμάται αυτήν την ημέρα ως το τέλος του πολέμου και των δεινών του λαού μας», τόνισε ο επικεφαλής του συμβουλίου συμφιλίωσης, και πρώην επικεφαλής της αφγανικής κυβέρνησης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακριβώς όπως συμβαίνει με τα Ελληνοτουρκικά, κάλεσε από την πλευρά της σε «άμεσο» τερματισμό των συγκρούσεων, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος παρακαλά την Ελλάδα να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την Άγκυρα, αλλά με φιλοτουρκική τάση, χαιρέτισε την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, κάνοντας λόγο για μια «ιστορική ευκαιρία».

Σε συνέντευξή του αργά χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ είπε ότι είναι «πιθανό» οι Ταλιμπάν να συμφωνήσουν σε μια κατάπαυση του πυρός με αντάλλαγμα μια ακόμη συμφωνία απελευθέρωσης κρατουμένων.

Και τα δύο στρατόπεδα πρέπει να βρουν έναν τρόπο «να οδηγήσουν μπροστά τη χώρα (…) και να ανταποκριθούν στα αιτήματα των Αφγανών: μια χώρα που συμφιλιώνεται με μια κυβέρνηση που αντανακλά ένα έθνος που δεν είναι σε πόλεμο», είπε η άλλη πλευρά του διεθνούς παράγοντας, ο δεξιός Πομπέο, υπουργός του Τραμπ, ο οποίος βρέθηκε στην Ντόχα και μετέβη μετά στην Κύπρο, όπου επίσης ζήτησε σταθερότητα στην περιοχή.

Στο Ιράν, γειτονική χώρα του Αφγανιστάν, το υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε την έναρξη των ειρηνικών διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν: «Ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις» είναι οι λύσεις στα προβλήματα του Αφγανιστάν, ανέφερε σε tweet του το ιρανικό ΥΠΕΞ, καλώντας σε αποχώρηση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων (βλ Αμερικανούς), κάτι που επιδιώκει ούτως ή άλλως ο Τραμπ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να τερματίσει τον μακροβιότερο πόλεμο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Πείτε μας τώρα: Τα ίδια δεν επιχειρούνται και για τα Ελληνοτουρκικά;;;

Βέβαια, αν μας επιτρέπετε, θεωρούμε μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον διεθνή παράγοντα, την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας, παρά τον διάλογο Καμπούλ-Ταλιμπάν.

Αυτό γιατί οι Τούρκοι θέλουν να επεκταθούν, εις βάρος άλλων, σε μία περιοχή που όλοι καλούνται να κάτσουν στα «αυγά» τους, προκειμένου να βρεθεί κοινό έδαφος συνεννόησης μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων.

Οι ομοιότητες πάντως είναι «τρομακτικές» και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλα επιχειρούνται ταυτόχρονα.

Υπάρχει σαφής πρόθεση για μαζική επίλυση όλων των «θερμών» διαφορών του πλανήτη…

Θα πετύχει η προσπάθεια;;;

Αν όχι τότε δεν αποκλείεται ο διάλογος να δώσει την θέση του στα όπλα.

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο.

 

 

Πηγή

Προβολές : 410


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα