Τα μάζεψαν άρον άρον τα ξεφτιλίκια τους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Τα μάζεψαν άρον άρον τα ξεφτιλίκια τους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

4 Ιουνίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:829
Μοίρασέ το

Αναδίπλωση του Νομικού Συμβουλίου για την απαγόρευση σε δημοσίους υπαλλήλους, να καταθέσουν κατά του Δημοσίου.

Τα μάζεψαν άρον άρον τα ξεφτιλίκια τους και άδειασαν και την μαντάμ με την κατάπτυστη και αντισυνταγματική της εγκύκλιο. (εδώ)

Και μπορεί τώρα να αναδιπλώθηκαν, αλλά όταν γίνει η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ Ο@ΡΙΩΝ, τότε, θα τα λεηλατήσουν όλα. ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. (το οποίο έχει καταλυθεί από το 2008, με την ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ)

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Έχει άραγε καταλάβει ο λαός, τι έρχεται από τον Αύγουστο;;;

 

Υ.Γ.2. Το φωτογραφικό υλικό, είναι επιλογής μου.

 

Με ένα διευκρινιστικό δελτίο τύπου το Νομικό Συμβούλιο προχώρησε σε αναδίπλωση σχετικά με την εγκύκλιο που επιχειρούσε να βάλει φρένο στη δυνατότητα δημοσίων υπαλλήλων να καταθέτουν σε δικαστήρια ενάντια στο Δημόσιο.

Η εν λόγω εγκύλιος με την υπογραφή της Νομικού Συμβούλου του Κράτους, Ελένης Παπαμιχάλη, προς το Υπουργείο Μετανάστευσης είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις καθώς γνωστοποιούσε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι απαγορεύεται να προσέρχονται ως μάρτυρες σε δίκες που το δημόσιο εγκαλείται για παράνομες πράξεις. Όποιος το έκανε θα διωκόταν, καθώς σύμφωναμε τη Νομικό Σύμβουλο αποτελεί «πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα».

Το ζήτημα έλαβε και ευρωπαϊκές διάστασεις μέσω σχετικής ερώτησης που κατέθεσε προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου

Στο εσωτερικό, η ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισε αντισυνταγματική την επίμαχη εγκύκλιο και ζήτησε την άμεση ανάκληση της με ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι είναι «αντισυνταγματική, αυθαίρετη και απαράδεκτη».

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προχώρησε σε αναδίπλωση εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «εξυπακούεται ότι οι λειτουργοί του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κατά τον χειρισμό των δικαστικών υποθέσεων που τους έχουν ανατεθεί, δρουν εντός του πλαισίου που το Σύνταγμα, ο Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου, αλλά και οι παραπάνω Κώδικες προσδιορίζουν και σε καμία περίπτωση δεν θέτουν- ούτε θα μπορούσαν άλλωστε να θέσουν – πρόσθετους περιορισμούς στους υπαλλήλους που αφορούν στο επιτρεπτό ή στο περιεχόμενο της μαρτυρίας τους».

 

Πηγή

Προβολές : 829


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα