Τεράστια πρόκληση κατά της Ορθοδοξίας. Οριστική απόφαση: Ο Ερντογάν μετατρέπει σε τζαμί την Αγία Σοφία!

Τεράστια πρόκληση κατά της Ορθοδοξίας. Οριστική απόφαση: Ο Ερντογάν μετατρέπει σε τζαμί την Αγία Σοφία!

8 Ιουλίου, 2020 28 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:388
Μοίρασέ το

Ο Eρντογάν φαίνεται πως θα κάνει το μεγάλο λάθος και θα μετατρέψει το σύμβολο της Ορθοδοξίας σε τζαμί! Ούτε οι πιέσεις Ρώσων και ΗΠΑ φαίνεται να του αλλάζουν άποψη και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην παγκόσμια ιστορία θα λάβει ”σάρκα και οστά”.

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ, Ο ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΕΡΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ… ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ.
 
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΕΣ, ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΕΝΤΡΟ.
 
Κωστάκη Καραμάν Αλή, να τον χαίρεσαι τον… κουμπάρο σου…
 
Όσο για τον Βαθρολομαίο και τον Ιερώνυμο, θα μας κάνει πολύ μεγάλη χάρη, αν τους κρεμάσει και τους δυο, στο… Ντολμά Παχτσέ, επειδή αποδείχθηκαν ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ, ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ΡΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ…
 
 
Ο Eρντογάν φαίνεται πως θα κάνει το μεγάλο λάθος και θα μετατρέψει το σύμβολο της Ορθοδοξίας σε τζαμί! Ούτε οι πιέσεις Ρώσων και ΗΠΑ φαίνεται να του αλλάζουν άποψη και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην παγκόσμια ιστορία θα λάβει ”σάρκα και οστά”.
 

Tι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ 

Δημοσιογράφος της «Σαμπάχ» αναφέρει ότι με βάση πληροφορίες του, το καθεστώς του τζαμιού της Αγίας Σοφίας θα διασφαλιστεί.

Ο Οκάν Μουντερίσογλου διαβεβαιώνει πάντως ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι ομόφωνη και ότι η απόφαση αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της σύνταξής της. «Η απόφαση θα είναι πολύ συγκεκριμένη και θα εξαλείψει τις συζητήσεις ριζικά», αναφέρει. 

 

«Ο πράκτορας της CIA Βαρθολομαίος παρείχε βοήθεια στο πραξικόπημα Γκιουλέν» 

 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι «προπηλακισμοί» του τουρκικού τύπου κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ αρθρογράφος της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ» αφήνει υπόνοιες σήμερα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι μαζί με τη CIA παρείχε βοήθεια στον Φετουλάχ Γκιουλέν για το πραξικόπημα το 2016.

«Αν το πραξικόπημα πετύχαινε, ο ‘Άγιος αυτός Άνθρωπος’ (σ.σ. Βαρθολομαίος), όπως τον χαρακτήρισε ο πρώην διευθυντής της ‘Χουριέτ’ Ερτουγρούλ Οζκιόκ, θα ήταν ο πρώτος που θα επισκεπτόταν για να συγχαρεί τον προδότη Φετουλάχ Γκιουλέν και για να του δείξει πόσο τον αγαπάει», γράφει ο Ταμέρ Κορκμάζ στη «Γενί Σαφάκ», ο οποίος κάνοντας παράλληλα κι ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τον χαρακτηρίζει «Αρχι-βρωμερό» και «βλαμμένο», τα «αλαζονικά λόγια» του οποίου θα λάβουν την απάντησή τους σε λίγες ημέρες.

 

Ψήφισμα της Ρωσικής Κάτω Βουλής

Ταυτόχρονα με ομόφωνο ψήφισμά της η ρωσική Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) απευθύνεται στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας καλώντας τους βουλευτές του να επηρεάσουν την ηγεσία της χώρας τους υπέρ της διατήρησης του υπάρχοντος καθεστώτος για το μνημείο της Αγίας Σοφίας, ένα ζήτημα, που περιγράφεται ως «ευαίσθητο για τους Ρώσους πολίτες», οι οποίοι, όπως σημειώνεται με νόημα, επιλέγουν ως τουρίστες αυτό ακριβώς το αξιοθέατο περισσότερο από κάθε άλλο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Ρώσοι βουλευτές επισημαίνουν επίσης ότι «είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα, ώστε να προληφθεί η ζημιά, η οποία θα μπορούσε να προκληθεί από μια βεβιασμένη αλλαγή του καθεστώτος του μουσείου παγκόσμιας σημασίας» και με εξαιρετικά διπλωματικούς τόνους υπογραμμίζουν τον «φιλικό χαρακτήρα των ρωσοτουρκικών σχέσεων, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για τους λαούς Ρωσίας και Τουρκίας στον δύσκολο καιρό των αυξανόμενων γεωπολιτικών και άλλων αντιθέσεων, οι οποίες περιπλέκονται από την πανδημία του COVID-19».

Και καταλήγουν οι Ρώσοι βουλευτές καλώντας τους ομολόγους τους «να αναλύσουν πολύπλευρα την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται» και να καλέσουν τους αρμοδίους «κατά τη λήψη της απόφασης για το καθεστώς του ναού-μουσείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη να επιδείξουν σοφία και να μην αναθεωρήσουν την απόφαση του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος για πολλά χρόνια μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε σύμβολο ειρήνης και διαθρησκειακής ομόνοιας».

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εκκλήσεις των Ρώσων κοινοβουλευτικών θα εισακουστούν και θα διατηρηθεί η Αγία Σοφία ως «μέγιστο σύμβολο του ορθόδοξου κόσμου».

 

 

Πηγή

Προβολές : 388


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα