Την Πέμπτη 5/11 ξεκινάει με μάρτυρα τον Σαμαρά η ανάκριση για τον Παπαγγελόπουλο. Τον έχουν “δέσει” με 8 κακουργήματα και για εγκληματική οργάνωση.

Την Πέμπτη 5/11 ξεκινάει με μάρτυρα τον Σαμαρά η ανάκριση για τον Παπαγγελόπουλο. Τον έχουν “δέσει” με 8 κακουργήματα και για εγκληματική οργάνωση.

30 Οκτωβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:313
Μοίρασέ το

 

Η ανάκριση που ξεκινά αφορά οκτώ αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος με βάση την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το περασμένο καλοκαίρι, η οποία με τις ψήφους 177 βουλευτών ενέκρινε την πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

 
 
 
 
 
Δεν πιστεύω να … πιστεύει κανείς, ότι ακόμα κι αν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο …”ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ”, πως θα καταδικαστεί…
Αστεία πράγματα…
 
ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ…
 
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ… ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΚΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΥΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΥΤΕ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ..
 
Απλά, ξεκινάει ένας ακόμα αποπροσανατολισμός του πόπολου…
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 


Του Άρη Σπίνου 
 
Με τη λήψη καταθέσεων από πολιτικά πρόσωπα ξεκινά το Νοέμβριο η ανάκριση για τις ποινικές ευθύνες ως προς τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του edolio5 στις 5 Νοεμβρίου έχει κληθεί να καταθέσει στην ανακρίτρια αρεοπαγίτη, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στις 6 Νοεμβρίου ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 9 Νοεμβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ανάκριση που ξεκινά αφορά οκτώ αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος με βάση την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το περασμένο καλοκαίρι, η οποία με τις ψήφους 177 βουλευτών ενέκρινε την πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

 
Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη σχετική διαδικασία οι μόνοι που παρέμειναν στην αίθουσα της Βουλής για την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛ.

Τα 8 αδικήματα 
 
● Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ) των εισαγγελέων Διαφθοράς με στόχο τη δίωξη 10 πολιτικών προσώπων και τη μη δίωξη υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015.
 
● Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ) των εισαγγελέων Διαφθοράς που μεταχειρίστηκαν εκβιαστικά μέσα σε καταθέσεις μαρτύρων.
 
● Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) για πράξεις και παραλείψεις των εισαγγελέων Διαφθοράς.
 
● Παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) παρεμβαίνοντας στο έργο εισαγγελέων (Τουλουπάκη, Ράικου, Τσατάνη, Αθανασίου).
 
● Κακουργηματική απόπειρα εκβίασης (385ΠΚ) του ίδιου και του εκδότη Ι. Φιλιππάκη σε βάρος του Σάμπυ Μιωνή.
 
● Δωροληψία κρατικού αξιωματούχου (159ΠΚ) για τα 350.000 ευρώ που φέρονται να ζήτησαν ο ίδιος και ο Ι. Φιλιππάκης από τον Σ. Μιωνή.
 
● Δωροληψία υπαλλήλου (235) για την προαναφερόμενη υπόθεση.
 
Εγκληματική οργάνωση-συμμορία (187ΠΚ) για τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα που περιγράφονται στο πόρισμα.

 

Πηγή

Προβολές : 313


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα