Τι μας κρύβει άραγε το πολιτικό μας σύστημα με αυτή την πανδημία;

Τι μας κρύβει άραγε το πολιτικό μας σύστημα με αυτή την πανδημία;

24 Ιουλίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Τι μας κρύβει άραγε το πολιτικό μας σύστημα με αυτή την πανδημία;

 

 

Πρώτη φορά στην πατρίδα μου μετά την επταετία βλέπω τέτοια κατάντια, τέτοια αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τον κόσμο που διοικεί και τέτοια επιβολή.

Λες και διοικούνται κατακτημένοι εχθροί και όχι συμπατριώτες.

Πρώτη φορά βλέπω την αντιπολίτευση  να μην υπάρχει.

Βλέπουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην κρατούν ούτε τα αντιπολιτευτικά προσχήματα.

Τι ξέρουν για τις εξελίξεις/για την επόμενη ημέρα που εμείς δεν ξέρουμε;

Τι μας κρύβει άραγε το πολιτικό μας σύστημα με αυτή την πανδημία;

Ψύχραιμη φωνή, που δίνει μια ξεχωριστή διάσταση στο αφήγημα του κορονοϊου και αξίζει να διαβαστεί από όλους τους Έλληνες.

ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ;;;

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ;;;

Έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός, πως Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ;;;

ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, Ή ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Τι μας κρύβει άραγε το πολιτικό μας σύστημα με αυτή την πανδημία;

Νίκος Γκλιάτης
Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής

 

Διαβάζω ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να εξαχθούν συμπεράσματα για την απήχηση του εμβολιαστικού προγράμματος από τα στατιστικά των εμβολιασμών.

Τα πράγματα αν και απλά ως απόλυτοι αριθμοί, δεν είναι καθόλου απλά στην ερμηνεία τους. 

Ο αριθμός των εμβολιασμένων τελικά δεν μετράει για να εξάγουμε συμπεράσματα ως προς το πόσοι ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο.

Όπως όλοι ξέρουμε, το τραίνο σταμάτησε στο 33% και δεν ξεκόλλαγε από εκεί με τίποτα.

Τα ποσοστά ανέβηκαν όταν άρχισαν τα παρατράγουδα πού όλοι ξέρουμε.

Εντατική διαφήμιση, παραπληροφόρηση, τρόμος, φόβος, εξαγορά, περιορισμοί, κοινωνικοί διαχωρισμοί, φοβέρες για διωγμούς και απολύσεις.

Πρώτη φορά στην πατρίδα μου μετά την επταετία βλέπω τέτοια κατάντια, τέτοια αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τον κόσμο που διοικεί και τέτοια επιβολή.

Λες και διοικούνται κατακτημένοι εχθροί και όχι συμπατριώτες.

Πρώτη φορά βλέπω την αντιπολίτευση  να μην υπάρχει.

Βλέπουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην κρατούν ούτε τα αντιπολιτευτικά προσχήματα.

Τι ξέρουν για τις εξελίξεις/για την επόμενη ημέρα που εμείς δεν ξέρουμε;

Ας μείνουμε όμως  στα ποσοστά.

Σήμερα είναι λάθος να μιλάμε για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η σωστή κατανομή είναι:

 • Α. Συνειδητά εμβολιασμένοι με ελεύθερη επιλογή που το ερεύνησαν και διαπίστωσαν ότι το χρειάζονται
 • Β. Εμβολιασμένοι που εξαγοράστηκαν και μάλιστα φθηνά για 150 Ευρώ.
 • Γ. Εμβολιασμένοι που υπέκυψαν για να πάνε διακοπές, για μπιτσόμπαρα, κερκίδες, θέατρα, bowling εστιατόρια κλπ
 • Δ. Εμβολιασμένοι που υπέκυψαν με τη φιλοσοφία “Άει στο καλό που θα ασχολούμαι. Πάω να το κάνω για να μην ασχολούμαι με το θέμα”
 • Ε. Εμβολιασμένοι που υπέκυψαν διότι πρέπει να ταΐσουν τις οικογένειές τους και δεν μπορούν να ελέγξουν οι ίδιοι τη σχέση εμβολιασμός – εργασία – πόροι επιβίωσης.
 • ΣΤ. Εμβολιασμένοι που παραπληροφορήθηκαν ότι θα προστατέψουν τα άτομα του περιβάλλοντός τους – κυρίως γέρους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα όταν ο ίδιος ο Π.Ο.Υ εξέδωσε οδηγία ότι ο εμβολιασμένος είναι δυνητικός φορέας που μεταδίδει και συστήνεται να εξακολουθεί να κάνει χρήση μάσκας.
 • Ζ. Εμβολιασμένοι που τρομοκρατήθηκαν ότι θα πεθάνουν ενώ για τη κατηγορία τους δεν συνέτρεχε τέτοιος λόγος (απόλυτα υγιείς και όχι μεγάλης ηλικίας).
 • Η. Εμβολιασμένοι που συνειδητά και με επιλογή τους δεν εμβολιάζονται.

Και αυτή η τελευταία κατηγορία έχει δύο σημαντικές υποκατηγορίες.

 

 • Η1. Αυτούς που κινδυνεύουν με βάση τα επίσημα ιατρικά δεδομένα και δεν πάνε να εμβολιαστούν
 • Η2. και αυτούς που και πάλι σύμφωνα με τα επιστημονικά και στατιστικά στοιχεία έχουν πολύ μικρή πιθανότητα για να νοσήσουν.

Για τους Η1 αντικειμενικά, θεωρώ ότι κάνουν λάθος. Τα δεδομένα λένε ότι η πιθανότητα να προστατευτούν είναι πολύ μεγαλύτερη από τη πιθανότητα να νοσήσουν.

Μερικά μεμονωμένα παραδείγματα ακόμα και οι ακραίες παρενέργειες που εμπίπτουν στο μικρό ποσοστό αποτυχίας της ανοσοαντίδρασης δεν είναι ικανά να τεκμηριώσουν τον κανόνα. (Δυστυχώς δεν είμαι στη κατάλληλη θέση να μιλήσω για τις φωνές που μιλάνε για το τι θα γίνει μετά από 5-7 χρόνια).

Αυτοί, που είναι κυρίως άτομα υψηλού κινδύνου, δεν είναι σοφό να κάνουν τους ήρωες από αντίδραση και μόνο.

Χρειάζονται οι σκεπτόμενοι άνθρωποι να μένουν όρθιοι και να παλεύουν – να συμμετέχουν και να βοηθούν στο σύνολο.

Οι εμβολιασμένοι που είδα να κατεβαίνουν στις πορείες και να γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα, μιλάνε πραγματικά για Δημοκρατία και σεβασμό σε Συνταγματικές αρχές και κανένας δεν μπορεί ως εμβολιασμένους να τους μετράει αυθαίρετα στα κουκιά αυτών που συμφωνούν με την τακτική που σήμερα ακολουθείται για να αλλάξει η κοινωνία και ο τρόπος διακυβέρνησης.   

Οι Η2 πολύ καλά κάνουν και παίρνουν το ρίσκο να μην εμβολιαστούν, διότι η πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά είναι πολύ μικρή.

Αυτό το κάνουν κάθε μέρα.

Παίρνουν ρίσκο για πολλά ανάλογα πράγματα συγκρίσιμου ρίσκου.

Οδηγούν μηχανάκια, κάνουν καταδύσεις, ταξιδεύουν με αεροπλάνα, πάνε στις δουλειές τους οδηγώντας, χειρίζονται μηχανήματα και συσκευές.

Ως προς την ευθύνη μη μετάδοσης, κανένας δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει κατά του ότι έχουν εργαλεία και μάλιστα δοκιμασμένα και αυτά είναι η μάσκα και τα test -τα οποία άλλωστε πρέπει να χρησιμοποιούν εξίσου και οι εμβολιασμένοι ως δυνητικοί φορείς. Όπως βλέπουμε, απόλυτα νούμερα δεν υπάρχουν πουθενά.

Τα πάντα είναι θέμα στατιστικής.

Έτσι λοιπόν, ας βλέπουμε τα μαθηματικά μοντέλα στο σύνολό τους και όχι τις ακραίες τιμές των μοντέλων.

Δεν φτιάχνουμε κανόνες για αυτές.

Με αυτές μόνο κινδυνολογούμε σε αυτούς που δεν ξέρουν να διαβάζουν καμπύλες.

Τους λέμε δηλαδή πέθανε ένας από παρενέργειες και τους αφήνουμε να πιστεύουν ότι όλοι όσοι εμβολιαστούν θα πεθάνουν.

Αντίστοιχα, βρίσκουμε έναν υγιή νεαρής ηλικίας που νοσηλεύτηκε, στα εκατομμύρια που δεν έπαθαν τίποτα από τον ιό και επικοινωνούμε ότι όποιος δεν εμβολιαστεί θα πάει στις ΜΕΘ.

Όσοι κατέχουν το γνωστικό αντικείμενο να καταλάβουν, ξέρουν ότι μιλάμε για συναρτήσεις που έχουν διαφορετική συμπεριφορά στα διάφορα τμήματα τους που μελετούμε.

Πιο απλά, διαφορετική συμπεριφορά ως προς την ηλικία, ως προς τα νοσήματα, ως προς τον χρόνο μελέτης την εποχή, την περιοχή κλπ κλπ..

Άρα όπως λένε και οι πραγματικοί ειδικοί, “Οριζόντια μέτρα για όλους και για τα πάντα δεν δουλεύουν”. Δουλεύουν μόνον στοχευμένα μέτρα  ανά περιοχή του κάθε μαθηματικού μοντέλου.

Με αυτά που σήμερα συμβαίνουν, η λογική δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι  επιχειρείται προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν χρειάζεται να είναι επιδημιολόγος κανείς.

Η όλη οργάνωση είναι διάτρητη αφού αν την αναλύσουμε, τελικά ευνοεί τη διάδοση του ιού και όχι την διακοπή της -όπως έγινε και με τα τελευταία lockdown που μόνο lockdown δεν ήταν με τον τρόπο που εφαρμόστηκαν, αφού αυτό που είχε σημασία ήταν να εκπαιδευτεί ο κόσμος να στέλνει SMS για τη μετακίνησή του και όχι να μην μετακινείται.

Πρακτικά η μετακίνηση ήταν αυτή που θα ήταν για την εποχή του έτους που διανύαμε και ο συνωστισμός ο συνηθισμένος.

Εκπαιδεύτηκαν μερικοί στο SMS, στην ουρά και στην απόσταση και στον φόβο της επιβολής προστίμου.

Αυτό λοιπόν που επιχειρείται είναι η αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης.

Η επιβολή συστημάτων διοίκησης κυρίως μέσω της τεχνολογίας.

Το πρώτο βήμα ήταν το χαρτάκι μετά το SMS, τώρα το QRcode και τα apps.

Έγινε αν θυμάστε και μια μικρή δοκιμή του “κόφτη” στα κινητά.

Για να συμβεί όμως η αλλαγή θα πρέπει να καμφθεί η αντίσταση του σκέπτεσθαι κάτω από την επιτυχία της επιβολής αυτή τη φορά.

Ο πολίτης θα αισθάνεται αδύναμος σε μελλοντικές επιλογές όσο και αν αισθάνεται ότι τον καταπιέζουν αφού θα έχει ήδη χάσει τη σημερινή μάχη που είχε για αυτόν προφανή νίκη.

Θα ξέρει, ότι η ηγεσία έχει τα μέσα να εφαρμόσει αυτό που θέλει και έτσι θα καμφθούν αυτόματα -εν τη γενέσει τους μέσα στο υποσυνείδητο, πολλές σκέψεις και αντιδράσεις στο μέλλον.

Θα ξέρει επίσης, ότι ενώ αισθανόταν μέλος της συντριπτικής πλειοψηφίας με την οποία βρέθηκε να συμφωνεί, τελικά βρέθηκε μόνος ως μονάδα παρ’ ότι εξακολουθούν να υπάρχουν οι συντριπτικά πολλοί που πιστεύουν τα ίδια με εκείνον.

Όλοι ταπεινωμένοι!

Με βάση το παραπάνω, θεωρώ ότι όσοι ξεπουλάνε την ελευθερία τους για προνόμια, 150αρια, μπιτσόμπαρα, κερκίδες κλπ, ή είναι απλώς ωχαδελφιστές, δίνουν μια μαχαιριά τόσο στον εαυτό τους όσο και στους συμπολίτες τους διότι πριονίζουν τα πόδια της ελευθερίας τόσο της δικής τους όσο και των συμπολιτών τους (Κατηγορίες Β,Γ,Δ).

Παρακολουθώντας τα στατιστικά ανταπόκρισης στον εμβολιασμό σε σχέση με το πότε ανακοινώθηκαν τα προνόμια και τα χαρτζιλίκια, εύκολα κάποιος μπορεί να διακρίνει ότι η κατηγορία αυτή είναι ένα 10% του συνολικού πληθυσμού και άρα θα είναι ανησυχητική η ύπαρξή της μόνο αν οι υπόλοιπες κατηγορίες είναι οριακά διαιρεμένες οπότε το 10% θα επηρεάζει το αποτέλεσμα. Όπως λέμε στις εκλογές: “Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα”
 
Οι υπόλοιπες κατηγορίες, έστω και αν τελικά καταφέρουν  να εξαναγκάσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί με μεθοδεύσεις που δεν έχουμε δει ούτε κατά την περίοδο 1967-1974, είναι αθροιστικά μια συντριπτική πλειοψηφία που αγγίζει το 90%.

Μέσα σε αυτούς είναι άτομα που αποφασίζουν με κομματική πίστη και άτομα που αξιολογούν την ελευθερία τους πολύ περισσότερο από κομματικές επιταγές.

Οι απλοί οπαδοί, θα πάρουν την ελεύθερη σκέψη τους και θα φύγουν.

Θα τιμωρήσουν με τη ψήφο τους.

Πόσα όμως είναι τα άτομα που παίρνουν και εκτελούν γραμμή; 5%, 10%;

Παραπάνω αδυνατώ να πιστέψω με βάση τα μεγέθη των μεγάλων κομμάτων.

Έτσι λοιπόν, τα κουκιά μαθηματικά δεν βγαίνουν, διότι η κυβέρνηση σήμερα δημιουργεί γενική αντιπάθεια με κάτι που ξεριζώνεται  πολύ  δύσκολα.

Που δεν ξεχνιέται.

Με εκβιασμούς, διωγμούς, κοινωνικό διχασμό και προσβολή του αισθήματος ελευθερίας του Έλληνα πολίτη και μάλιστα στη βάση αντιφατικών ενεργειών και δηλώσεων με τα διεθνή δεδομένα.

Είναι πέραν του φανερού, ότι αυτοί που εμβολιάζονται υποκύπτοντας (Ε,ΣΤ,Ζ) είναι πολύ πιο φανατικά αντίθετοι με αυτές τις μεθοδεύσεις ακόμα και από τους αποκαλούμενους αρνητές, αφού δεν έχει απλώς καμφθεί η αντίστασή τους αλλά έχουν ταπεινωθεί ως προσωπικότητες.

Το ανησυχητικό εδώ, είναι γιατί αυτό δεν το διαχειρίζεται η κυβέρνηση αφού ξέρει ότι τα κουκιά δεν θα βγαίνουν.

Εδώ, κάνουν γκάλοπ και γκάλοπ οι εκάστοτε για μια μικρή απόφαση, για μια λέξη από ένα μπαλκόνι και τώρα ελαφρά τη καρδία δημιουργούν μια τεράστια μάζα που κατά τεκμήριο θα τους τιμωρήσει και είναι της τάξης του 80-85%;

Φυσικά δεν θα δεχτώ την καραμέλα που ακούω ήδη να ετοιμάζεται ως απάντηση σε αυτό, ότι ζυγίζουν το δήθεν εθνικό συμφέρον με μεγαλύτερο βάρος.

Αυτό δεν με πείθει με τίποτα αφού εξάλλου οι ενέργειες δεν στέκουν σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες του Π.Ο.Υ 

Άρα, τρέχουν προς τον πολιτικό γκρεμό χωρίς αλεξίπτωτο;

Δεν θεωρώ ότι έχουμε τέτοιου χαμηλού επιπέδου άτομα στη κυβέρνηση.

Άρα, σε τι ποντάρουν;

Αυτή η βασανιστική ερώτηση σε συνδυασμό με τη σύσσωμη σιωπή της αντιπολίτευσης, δημιουργεί τρόμο στη σκέψη της διότι ούτε μία απάντηση από αυτές που εγώ μπορώ να βρω, περιλαμβάνει το συμφέρον των πολιτών.

Η παντελής απουσία αντίλογου και η πρωτοφανής σύνταξη των 3 πρώτων κομμάτων, οδηγεί στο τραγικό συμπέρασμα ότι στη πραγματικότητα έχουμε μια μονοκομματική επικρατούσα πολιτική κατάσταση.

Τοποθετούμαι σε αυτό, με βάση τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης ότι θα ψηφίσει τον νόμο για την υποχρεωτικότητα και την αλλαγή των εργασιακών δεδομένων όσων δεν εμβολιάζονται.

Ποιος θα υπονοούσε τέτοια πράγματα το 80, το 90, το 2000 και δεν θα κατέρρεε η Ελλάδα!

Ποια θα είναι αλήθεια η εναλλακτική επιλογή του 80% όταν θα θελήσει να επιλέξει κάτι διαφορετικό; -να τιμωρήσει αν θέλετε.

Και πάλι η λογική οδηγεί στο συμπέρασμα της εναλλαγής στην εξουσία διαφορετικών προσώπων με την ίδια γραμμή.

Αυτό με κάνει να τρέμω για το μέλλον μας.  

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

 

Μια από τις πιο ουδέτερες και δομημένες προσεγγίσεις

Φαίνεται ξεκάθαρα η δομημένη σκέψη ενός πληροφορικάριου. Πως ορίζει το
περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μιλήσει, πως δομεί και επεξεργάζεται τη
πληροφορία και πως συμπεραίνει με βάση λογικές προτάσεις.

Μου έδειξε μια πτυχή που δεν είχα σκεφτεί. Πρέπει να ομολογήσω ότι με τρόμαξε το συμπέρασμα, διότι δεν μπορώ να βρω αντίλογο στο γιατί οι πολιτικοί που μας έχουν συνηθίσει στο να προσέχουν πολύ την απήχηση των πράξεών τους ιδιαίτερα αυτές που θα τους εμποδίσουν να επανεκλεγούν, στη
περίπτωσή μας δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για αυτό.

Είτε με κάποιο τρόπο έχουν εξασφαλίσει λόγω της πανδημίας μια πλουσιοπάροχη ζωή χωρίς
να απαιτείται να επανεκλεγούν, είτε έχουν εξασφαλίσει ότι θα μείνουν στην εξουσία είτε τους ψηφίσουμε είτε όχι. Και οι δύο περιπτώσεις δεν δίνουν σημασία στο τι θέλει ο πολίτης και δεν είναι καθόλου ευχάριστες
σκέψεις.

Σήμερα έχουμε μια πολιτεία που επενδύει στον ευτελισμό των αποφάσεων των πολιτών, αντί να τις προάγει μέσα από τη σφαιρική και την ουδέτερη πληροφόρηση.

Η απόφαση για εμβολιασμό δεν μπορεί να εξαρτάται
από το αν κάποιος θα κάνει διακοπές, αν θα μπορεί να ξενυχτάει στα μπαρ και βεβαίως να εκβιάζεται με τον έλεγχο των μέσων επιβίωσης και μόρφωσης.

Η σημερινή πολιτεία, αντί να προάγει το επίπεδο των συμπολιτώντης, το εξευτελίζει ορίζοντας την αξία του με οικονομικά μεγέθη και μάλιστα στα 150 Ευρώ.

Ως εμβολιασμένος ανήκω στην κατηγορία ΣΤ που
αναφέρει ο αρθογράφος.

Και δεν αισθάνομαι ταπεινωμένος διότι με
υποχρέωσαν.

Αισθάνομαι όμως ταπεινωμένος διότι με κορόιδεψαν και πίστεψαότι θα προστατέψω τον γέρο πατέρα μου με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σήμερα, γνωρίζοντας από τα διεθνή δεδομένα που διαβάζω πως αν ο ίδιος δεν είχα εμβολιαστεί δεν θα είχα νοσήσει σοβαρά αν είχα κολλήσει, τρέμω σε κάθε επίσκεψη στον γέρο πατέρα μου μήπως και τον σκοτώσω παρότι τον έσπρωξα να εμβολιαστεί και εκείνον.

Έχω απομονωθεί από την έγκυο γυναίκαμου για να μην δολοφονήσω αυτή και το παιδί μας.

Κυκλοφορώ με μάσκα γιατί αισθάνομαι δήμιος για τους γύρω μου.

Δεν μπορώ να συγχωρέσω ότι στο όνομα της προώθησης των εμβολίων με άφησαν ανεξέλεγκτο να κυκλοφορώ
χωρίς μέτρα προστασίας.

Μου είπαν ψέματα ότι θα είμαι άτρωτος και ακόμα
μεγαλύτερο ψέμα ότι είμαι θα ασφαλής για τους δικούς μου που έχουν ανάγκη να προστατευτούν.

Είμαι άλλος ένας που δεν θα τους τη χαρίσει
στις επόμενες εκλογές και χαίρομαι που ανήκω στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Λυπάμαι που έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης σε όλη αυτή τη
γελοιότητα.

Τρίτη δόση δεν θα κάνω. Νίκο Γκλιάτη, παρότι με
τρομοκράτησες, σε ευχαριστώ, γιατί ο φόβος που αισθάνθηκα θα με αναγκάσει να αναζητήσω λύση και αυτό θα με προστατέψει.

 

Καταπληκτικό άρθρο. Μπράβο συνάδελφε!. Φαίνεται και η δομημένη σκέψη και η άλγεβρα Boole μέσα στο μυαλό σου. Όμως, μου χάλασες όχι απλώς τη μέρα αλλά το τρίμηνο θα έλεγα διότι αυτή η διάσταση που δίνεις δεν βρίσκω να έχει λογική λύση για το αντίθετο και αισθάνομαι τρομοκρατημένος τώρα όπως δηλώνεις και εσύ. Μια εξέλιξη μπορεί να ανατρέψει όλα αυτά. Κάποια στιγμή να δούμε το πέσιμο της αυλαίας αυτού του θεάτρου του παραλόγου χωρίς να μάθουμε το γιατί παίχτηκε. Και δεν μιλάω για τον κορωνοιό αλλά για όλες αυτές τις αντιφατικές ενέργειες και την προσβολή ατομικών δικαιωμάτων.

 

Επιτελους και ενας σκεπτομενος πολιτης! Δεν ειναι αρνητες του εμβολιασμου ολοι οσοι δεν εμβολιαζονται, ασχετα που τα συστημικα ΜΜΕ (κατα 90% φιλικα προς την κυβερνηση για τους γνωστους λογους….) προσπαθουν να τους ταυτισουν με τους διαμαρτυρομενους γραφικους αρνητες μοναχους και πιστους που κραδαινουν σταυρους και βγαινουν στους δρομους! Απο οσα διαβασα παραπανω νομιζω πως ενα ηταν το πιο ανησυχητικο για την χωρα μας: οσοι εμβολιαστηκαν νιωθουν ταπεινωμενες προσωπικοτητες και γι’ αυτο τρεφουν αισθηματα οργης και μισους προς οσους ακομα αντιστεκονται!

Αυτο το γνωριζει πολυ καλα η κυβερνηση και το ενισχυει με τιμωρητικα μετρα ενδυναμωνοντας τον κοινωνικο αυτοματισμο και απελευθερωνοντας τα πιο ταπεινα ενστικτα εκεινων που εχουν μπει στο μαντρι…

Δεν φανταζομουν ποτε οτι η Ελλαδα θα καταντουσε σε μια τοσο αντιδημοκρατικη χωρα, που καταδιωκει τους πολιτες εφαρμοζοντας στην πραξη το απαρχαιντ!

Να περιμενουμε ισως και σταρατοπεδα συγκεντρωσης; Ολα ειναι πιθανα με την φορα που εχουν παρει κατι Γεωργιαδηδες, Βοριδηδες, Μητσοτακηδες…

 

Να, μια καθαρή και νηφάλια ανάγνωση της πραγματικότητας! Αυτό το
άρθρο θα πρεπε να το διαβάσουν όλοι οι πολίτες, Έλληνες και μη…

Aν σταμεγάλα κανάλια ακουγόταν μια τέτοια φωνή κάθε μέρα, δε θα είχαμε φτάσει εδώ…

Αλλά ας μην κοιτάμε πίσω…ας βλέπουμε μπροστά…όσο κι αν είναι δυσάρεστη η αλήθεια, αργά ή γρήγορα θα ρθουμε αντιμέτωποι μαζί της…ελπίζω μόνο να μην είναι πάρα πολύ αργά…
Ευχαριστούμε Νίκο Γκλιάτη!

 

Πηγή

Προβολές : 671


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα