Τους διέλυσαν τα Mi-24 των Ουκρανών: Διάταγμα έκτακτης ανάγκης στη Ρωσία- Δίνουν 15 λίτρα καυσίμου σε κάθε πολίτη!

Τους διέλυσαν τα Mi-24 των Ουκρανών: Διάταγμα έκτακτης ανάγκης στη Ρωσία- Δίνουν 15 λίτρα καυσίμου σε κάθε πολίτη!

2 Απριλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:879
Μοίρασέ το

Πανικόβλητοι οι Ρώσοι πολίτες σχηματίζουν ουρές

Πολλά ερωτηματικά εξακολουθούν να υπάρχουν για το πως διείσδυσαν τα δύο ουκρανικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 τα οποία εξαπέλυσαν ρουκέτες S-8, ανατίναξαν τις αποθήκες καυσίμων και έφυγαν ανενόχλητα.

Με διάταγμα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές στη Δυτική Ρωσία. Αιτία είναι η ουκρανική στρατιωτική επιχείρηση βομβαρδισμού των διυλιστηρίων και αποθηκών πετρελαίου στο Belgorod.

Οι ρωσικές αρχές φοβούνται πως ο Στρατός θα αντιμετωπίσει προβλήματα λογιστικής υποστήριξης στις επιχειρήσεις του στην Ουκρανία.

Μπορεί η Ρωσία να είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα, αλλά χωρίς αποθήκες καυσίμων θα αντιμετωπίσει πρόβλημα βραχυπρόθεσμα μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Η ουκρανική επιχείρηση ήταν άριστα σχεδιασμένη καθώς τα δύο ουκρανικά ελικόπτερα κτύπησαν τις αποθήκες καυσίμων που θα υποστήριζαν την ρωσική επιχείρηση στο Ντονμπάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημιά που έχει υποστεί η Ρωσία είναι μεγαλύτερη από αυτή που ανακοίνωσε. Τουλάχιστον οκτώ δεξαμενές  με χωρητικότητα 2.000 κυβικά μέτρα η καθεμία καταστράφηκαν ενώ ακόμη και τώρα οι πυροσβέστες παλεύουν να μην επεκταθεί η φωτιά  σε άλλες οκτώ δεξαμενές.

Διαβάστε περισσότερα και ΕΔΩ

“Η Ουκρανία έδωσε δικαίωμα επέμβασης στο CSTO”: Οι S-400 δεν είδαν τα Mi-24 – Εκρήξεις σε βάθος 30 χλμ εντός Ρωσίας

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αργά το βράδυ οι ρωσικές Αρχές να εκδώσουν διάταγμα.

Η Περιφέρεια Κουρσκ μαζί με άλλες δυτικές περιφέρειες της Ρωσίας θα τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από απόψε τα μεσάνυχτα ενώ θα περιοριστεί η ποσότητα καυσίμου για τον Ρώσο πολίτη σε μόνο 15 λίτρα ανά όχημα μέχρι νεωτέρας.

Νωρίτερα, αμέσως μετά το ουκρανικό κτύπημα, δημιουργήθηκαν τεράστιες oυρές σε βενζινάδικα στην περιοχή Belgorod της Δυτικής Ρωσίας. Οι Ρώσοι πολίτες στην περιοχή φοβούνται περισσότερα ουκρανικά στρατιωτικά πλήγματα. Άρχισαν να πανικοβάλλονται και να εφοδιάζονται με βασικά αγαθά.

Δείτε βίντεο

 

Πολλά ερωτηματικά για την ρωσική αεράμυνα

Πολλά ερωτηματικά εξακολουθούν να υπάρχουν για το πως διείσδυσαν τα δύο ουκρανικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 τα οποία εξαπέλυσαν ρουκέτες S-8, ανατίναξαν τις αποθήκες καυσίμων και έφυγαν ανενόχλητα.

Ο στόχος ήταν 33 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα και 75 χλμ από την πρώτη γραμμή στο Χάρκοβο.

Και αν οι S-400 δεν εντόπισαν τα ουκρανικά ελικόπτερα επειδή πετούσαν εξαιρετικά χαμηλά, τι συνέβη με την “πολυστρωματική αεράμυνα” των Ρώσων; Οι S-300, Pantsir, Tor δεν εντόπισαν τα ουκρανικά ελικόπτερα;

“Oι Ουκρανοί χτύπησαν τώρα τις αποθήκες καυσίμων λόγω της επικείμενης επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία.

Η έκβαση της μάχης θα εξαρτηθεί από την διαθεσιμότητα καυσίμων και τον εφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων.

Η περιοχή είναι λοφώδης, ιδανικό έδαφος για πτήσεις ελικοπτέρων σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος.

Τα ελικόπτερα εισήλθαν από το έδαφος που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας – από τα βορειοδυτικά της περιοχής του Χάρκοβο. Από αυτό το σημείο μέχρι το σημείο της επίθεσης είναι περίπου 40 χλμ.

Το ελικόπτερο καλύπτει αυτή την απόσταση σε περίπου 8 λεπτά. Κινήθηκαν πολύ γρήγορα και τα ραντάρ δεν τα εντόπισαν.

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

Ακόμη και οι χειριστές αεράμυνας αν τα είδαν μπορεί να θεώρησαν πως επρόκειτο για ρωσικά καθώς επέστρεφαν από εμπόλεμη ζώνη.

Μόνο αν πετούσε AWACS στην περιοχή θα είχε εντοπίσει το ζευγάρι των Mi-24. Ακόμη καλύτερα αν μαχητικά εκτελούσαν εναέρια περιπολία” καταλήγει  ρωσική στρατιωτική πηγή.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη στην περιοχή Nikolskoye στο Belgorod. Οι Ρώσοι αναφέρουν πως ουκρανική ρουκέτα έπληξε τον δρόμο δίπλα στο  Nikolskoye.

Δείτε το βίντεο

 

Image

Image

Πηγή

Προβολές : 879


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα