Το ΑΚΚΕΛ, κτυπάει τον κώδωνα του κινδύνου για τον επισιτισμό... “Για πόσες ημέρες υπάρχει ακόμη σιτάρι για ψωμί;”

Το ΑΚΚΕΛ, κτυπάει τον κώδωνα του κινδύνου για τον επισιτισμό... “Για πόσες ημέρες υπάρχει ακόμη σιτάρι για ψωμί;”

9 Μαρτίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Η Ελλάδα δεν έχει αποθέτες σιτηρών για περιόδους κρίσεων, ότι αποθέματα υπάρχουν είναι αυτά των μύλων. Δεν έχει φυσικά και αυτάρκεια σε παραγωγή μαλακού σίτου και η παραγωγή του τα τελευταία 10 χρόνια έχει μειωθεί 29,5% λόγω μη επιδότησης του προϊόντος.

Συζητώντας με παράγοντες της αγοράς τα αποθέματα σε αλεύρι είναι από 20 ημέρες έως και 40.

Ήδη βρισκόμαστε περίπου στις 15 ημέρες πολεμικής σύγκρουσης και τίθεται το ερώτημα «για πόσες ημέρες ακόμη θα έχει η χώρα ψωμί;».

 

 

 

Με δεδομένο πως και αυτή η κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες στοχεύει και στόχευαν στην φτωχοποίηση και στον αφανισμό του Ελληνικού Λαού, και επειδή τα γεγονότα τρέχουν με ραγδαία ταχύτητα, αγοράστε όσο περισσότερο αλεύρι μπορείτε καθώς και τα άλλα υλικά που χρειάζονται, για να μην στερηθείτε τουλάχιστον το ψωμί…

ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

  Για αρκετά χρόνια το ΑΚΚΕΛ διαρκώς υπογράμμιζε και φώναζε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να ενισχύσει την αγροτική παραγωγή σε διάφορους τομείς ώστε πετύχει διατροφική αυτάρκεια και αυτονομία, δηλαδή να μη χρειάζεται να εισάγουμε τα τρόφιμα που είναι απαραίτητα για τη ζωή και επιβίωσή μας.

Αυτό είναι κάτι αυτονόητο και θα έπρεπε να είναι η πρώτη ενέργεια και μέλημα κάθε υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. Αντίθετα οι υποτιθέμενοι υπεύθυνοι (που όμως έχουν ακραία ανευθυνότητα και αναισθησία σε αυτό το θέμα) ούτε καν απαντούσαν ούτε καν τοποθετούνταν δημόσια για αυτό που λέγαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον και το αντιμετωπίζουμε τώρα σε κάποιο βαθμό.

Η κρίση στην Ουκρανία έχει πραγματικά δημιουργήσει πρόβλημα τροφοδοσίας με σιτηρά και άλλες τροφές, αλλά σε σημείο που πιθανότατα να έχουμε ορισμένες μόνο ημέρες αυτονομία από τα υπάρχοντα αποθέματα στο μαλακό σιτάρι για την παραγωγή ψωμιού.

Η Ελλάδα δεν έχει αποθέτες σιτηρών για περιόδους κρίσεων, ότι αποθέματα υπάρχουν είναι αυτά των μύλων. Δεν έχει φυσικά και αυτάρκεια σε παραγωγή μαλακού σίτου και η παραγωγή του τα τελευταία 10 χρόνια έχει μειωθεί 29,5% λόγω μη επιδότησης του προϊόντος. Συζητώντας με παράγοντες της αγοράς τα αποθέματα σε αλεύρι είναι από 20 ημέρες έως και 40. Ήδη βρισκόμαστε περίπου στις 15 ημέρες πολεμικής σύγκρουσης και τίθεται το ερώτημα «για πόσες ημέρες ακόμη θα έχει η χώρα ψωμί;».

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μάς κατέστησαν μια χώρα αποκλειστικά εξαρτώμενη από τις εισαγωγές, ως τώρα οι εισαγωγές γινόταν από Ρωσία και Ουκρανία, με δεδομένο ότι από Ουκρανία δεν μπορούν λόγω των γεγονότων να γίνουν εισαγωγές, η Ρωσία, η Ουγγαρία, η Μολδαβία, Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές ώστε να διασφαλίσουν την δική τους διατροφική αυτάρκεια, πού θα βρούμε αλεύρι και με ποιά τιμή;

Το εφιαλτικό της υπόθεσης είναι όχι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει λύση αλλά ότι πιθανότατα ΔΕΝ τούς ενδιαφέρει να βρουν λύση για τη διατροφή του ελληνικού λαού, αλλά μόνο τούς ενδιαφέρει πώς να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους και να είναι αρεστοί στα αφεντικά τους.

 

 

Πηγή email

Προβολές : 694


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα