Το “Διαβατήριο ανοσίας” έρχεται και φέρνει τεχνολογικό “κλουβί” και τρόμο!

Το “Διαβατήριο ανοσίας” έρχεται και φέρνει τεχνολογικό “κλουβί” και τρόμο!

4 Ιουνίου, 2020 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:218
Μοίρασέ το

 

Οι αεροπορικές εταιρείες καλούν για παρακολούθηση ψηφιακής ταυτότητας χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία και αποθηκεύοντας ταξίδια, δεδομένα υγείας και ταυτοποίησης.

Ο μεγαλύτερος εμπορικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο ζήτησε τα διαβατήρια ανοσίας, ο θερμικός έλεγχος, οι μάσκες και η φυσική απόσταση να αποτελέσουν μέρος της στρατηγικής του κλάδου για επιστροφή σε «κανονικές» επιχειρήσεις.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), η οποία εκπροσωπεί 299 αεροπορικές εταιρείες, εξέδωσε πρόσφατα τη δημοσίευσή της, Biosecurity for Air Transport A Roadmap for Restarting Aviation, η οποία σκιαγραφεί τη στρατηγική τους για το άνοιγμα των αεροπορικών ταξιδιών καθώς οι κυβερνήσεις αρχίζουν να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Κάτω από μια ενότητα με τίτλο «Η εμπειρία των επιβατών» και «Προσωρινά μέτρα βιοασφάλειας», η IATA περιγράφει το όραμά τους για τις πτήσεις μετά το COVID-19. Ο οργανισμός ζητά την ανίχνευση επαφών, μια αμφιλεγόμενη μέθοδο παρακολούθησης του πληθυσμού για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του COVID-19.

«Προβλέπουμε την ανάγκη συλλογής πιο λεπτομερών πληροφοριών επαφής επιβατών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς εντοπισμού», αναφέρει η έκθεση.

“Όπου είναι δυνατόν, τα δεδομένα πρέπει να συλλέγονται σε ηλεκτρονική μορφή και πριν από την άφιξη του επιβάτη στο αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένων μέσω της πλατφόρμας eVisa και ηλεκτρονικών αδειών ταξιδιού.”

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η πρόσκληση για προ-επιβίβαση check-in χρησιμοποιώντας «ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξουσιοδότησης ταξιδιού» συμπίπτει με την πρόσφατη ανακοίνωση του Covi-Pass και του Health Pass, καθώς και τα δύο απαιτούν ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία και αποθηκεύοντας ταξίδια, δεδομένα υγείας και ταυτοποίησης.

Ο Alexandre de Juniac, Διευθύνων Σύμβουλος της IATA, δήλωσε στην Arabian Industry ότι «μια κλιμακωτή προσέγγιση» που συνδυάζει πολλαπλά μέτρα τα οποία «εφαρμόζονται παγκοσμίως και αμοιβαία αναγνωρίζονται από τις κυβερνήσεις» είναι «ο δρόμος για τη βιοασφάλεια».

Η IATA ζητά επίσης έλεγχο θερμοκρασίας στα σημεία εισόδου στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου. Οραματίζονται την αεροπορική εμπειρία με φυσική απόσταση 3-6 ποδιών σε όλο το αεροδρόμιο. Η ομάδα πιστεύει ότι ενδέχεται να απαιτηθούν αλλαγές στα κτίρια του κάθε αεροδρομίου για να επιτρέπεται η φυσική απόσταση. Η IATA συνέστησε επίσης «καλύμματα προσώπου» για επιβάτες και προστατευτικό εξοπλισμό για το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων.

Παρόλο που ο οργανισμός αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος μια γρήγορη αξιόπιστη δοκιμή για το COVID-19, πιστεύουν ότι μόλις αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό τεστ θα μπορούσε να εφαρμοστεί κατά την είσοδο στο τερματικό σταθμό.

Ζητούν αυτό το μέτρο να «ενσωματωθεί στη διαδικασία επιβατών μόλις αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό τεστ, επικυρωμένο από την ιατρική κοινότητα».

Σχετικά με το θέμα των διαβατηρίων ασυλίας/ανοσίας – μια ιδέα που συζητήθηκε από τον Anthony Fauci, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Bill Gates – η IATA δηλώνει ότι «τα διαβατήρια ασυλίας θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω διευκόλυνση της επανεκκίνησης των αεροπορικών ταξιδιών».

Ο οργανισμός πιστεύει ότι εάν ένα άτομο αποδειχθεί ότι έχει αναρρώσει από το COVID-19 και έχει αναπτύξει ανοσία, δεν θα χρειαστεί προστατευτικά μέτρα.

Μόλις τα ιατρικά στοιχεία υποστηρίξουν την πιθανότητα ανοσίας στο COVID-19, η IATA πιστεύει ότι «είναι απαραίτητο να εισαχθεί ένα αναγνωρισμένο παγκόσμιο πρότυπο και τα αντίστοιχα έγγραφα να διατίθενται ηλεκτρονικά».

Τέλος, η IATA πιστεύει ότι «πρέπει να επιδιωχθεί μια γενική κίνηση για μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας χωρίς επαφή και βιομετρικά πρέπει επίσης να αναζητηθούν». Η βιομετρική θα περιλαμβάνει αναγνώριση προσώπου, σάρωση αμφιβληστροειδούς και / ή αποτυπώματα.

Αυτό το όραμα που ζωγράφισε η IATA είναι ουσιατικά επεμβατικά μέτρα ασφαλείας, επιτήρηση, βιομετρική παρακολούθηση, διαβατήρια ανοσίας, έλεγχοι θερμοκρασίας και γενικά, λιγότερη ανθρώπινη επαφή λόγω φυσικής απόστασης και λιγότερη επικοινωνίας με πραγματικούς ανθρώπους.

Φυσικά, αυτή η ώθηση προς μια ψηφιακή ταυτότητα που περιέχει τις προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης ενός ατόμου, τα αρχεία υγείας και άλλα προσωπικά δεδομένα είναι μέρος μιας ατζέντας που προηγείται του COVID-19.

Οι «δυνάμεις που επιθυμούν» εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να επεκτείνουν το τεχνοκρατικό τους πλέγμα ελέγχου και ο πανικός που προκαλείται από το COVID-19 τους επιτρέπει να επιταχύνουν τα σχέδιά τους με ρυθμό που όμοιός τους δεν υπήρξε μετά τις ημέρες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

 

 

Πηγή

Προβολές : 218


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα