Το δικό τους αφήγημα, με τα δικά τους νούμερα…

Το δικό τους αφήγημα, με τα δικά τους νούμερα…

2 Αυγούστου, 2021 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοιράστε το

- 404 προβολές ( Μέτρηση έως 16:31:51 )

 

 

 

Αρχικά, λοιπόν, καλείται ο καθένας να αποφασίσει εάν θα ρισκάρει οποιαδήποτε πιθανότητα παρενέργειας για να αποφύγει έναν κίνδυνο της τάξης του 0,16%.

Ακόμα περισσότερο όμως τα επίσημα νούμερα των παρενεργειών (στον βαθμό που δηλώνονται από τους εμβολιασμένους και αναγνωρίζονται ή/και καταγράφονται από κάθε κράτος)

 

 

του Γρηγόρη Αντωνάκου

Η «πανδημία» καλά κρατεί, το θανατικό, όπως παρουσιάζεται, θυμίζει τον Ιμπραήμ στον Μοριά το 1824, ενώ η δήλωση του φερόμενου ως πρωθυπουργός ήταν σαφής: ή όλοι θα εμβολιαστούμε ή όλοι θα πεθάνουμε. Ας δούμε, λοιπόν, πώς βγαίνουν τα παραπάνω συμπεράσματα:

Ο πληθυσμός της Ευρώπης έχει φτάσει τα 750εκ. ψυχές,
ενώ οι θάνατοι από την COVID-19 καταγράφονται από τον Π.Ο.Υ. στους 1,2εκ.

Αυτό σημαίνει πως η πιθανότητα να πεθάνεις εξ αιτίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη είναι 0,16% (με την επιφύλαξη της διάγνωσης με rapidtest ή/και της καταγραφής θανάτων από εγκεφαλικά ή… πτώσεις από σκάλα ως από COVID).

Κατ’ αρχάς παραθέτω το κλασικό επιχείρημα των αντιεμβολιαστών: όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες.

Αρχικά, λοιπόν, καλείται ο καθένας να αποφασίσει εάν θα ρισκάρει οποιαδήποτε πιθανότητα παρενέργειας για να αποφύγει έναν κίνδυνο της τάξης του 0,16%. Ακόμα περισσότερο όμως τα επίσημα νούμερα των παρενεργειών (στον βαθμό που δηλώνονται από τους εμβολιασμένους και αναγνωρίζονται ή/και καταγράφονται από κάθε κράτος) έχουν ως εξής:

Ο αριθμός των εμβολιασμένων δηλώνεται στα 245εκ. 

 

https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#uptake-tab

Το νούμερο αυτό λαμβάνεται από το ECDC και αφορά το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών. Η παρακολούθηση των παρενεργειών των εμβολίων είναι τρομερά δύσκολη, όπως αναγνωρίζεται και σε σχετικό άρθρο του Nature.

Στην ευρωπαϊκή ένωση των 448εκ. ψυχών, οι καταγεγραμμένες παρενέργειες ανά εμβόλιο, δίνονται σε επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε.

Μία σύνοψη της κατακερματισμένης καταγραφής βρίσκεται στη σελίδα VACCINE IMPACT η οποία δίνει 870χιλ. σοβαρές παρενέργειες (συμπεριλαμβανομένων των θανάτων).

Αν υποθέσουμε ομοιόμορφη κατανομή των παρενεργειών αυτών και στις εκτός της Ε.Ε. χώρες, μπορούμε να υπολογίσουμε τον αριθμό των πανευρωπαϊκών παρενεργειών στο 1,5εκ. δίνοντας ποσοστό 0,61%.

Αυτό σημαίνει πως κάθε άνθρωπος ο οποίος εμβολιάζεται αναλαμβάνει ένα ρίσκο να υποστεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του, το οποίο είναι τέσσερις (4) φορές μεγαλύτερο από την πιθανότητα να πεθάνει από COVID!

Και αυτό, βάσει των επίσημων στοιχείων, με κάθε επιφύλαξη για το αν αυτά αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Τα παραπάνω επίσημα ποσοστά αφορούν το σύνολο του πληθυσμού.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως, εάν περιορίσουμε τα δεδομένα σε μεγαλύτερες ηλικίες ή/και πληθυσμό με υποκείμενα νοσήματα, η διαφορά αυτή θα εξισορροπείται.

Αντίθετα, σε ηλικίες μικρότερες (κάτω των 45 γενικά ή κάτω των 60 για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν αρρύθμιστες χρόνιες ασθένειες), όπου οι επιπτώσεις της νόσου είναι αποδεδειγμένα ηπιότερες, η διαφορά των ποσοστών εκτοξεύεται πάνω απ’ το δεκαπλάσιο.

Θα αφήσουμε τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις στον αναγνώστη, θυμίζοντας μόνο πως, όπως μάθαμε σε ρεπορτάζ του ίδιου του κ. Ευαγγελάτου, με ποσοστό μυοκαρδίτιδας 0,12% (6 περιπτώσεις σε 5000 εμβολιασμούς) στο Ισραήλ, η ίδια η Pfizer διέκοψε το πρόγραμμα εμβολιασμού στους νέους, θεωρώντας το ποσοστό υψηλό και ότι το πρόγραμμα χρήζει επανεξέτασης.

Θυμίζουμε στον αναγνώστη πως στο πιο πάνω συμπέρασμα της Pfizer (το οποίο αφορά τον εμβολιασμό των νέων) έφτασε και έρευνα της βρετανικής εταιρίας ιατρικών ερευνών TheEvidence-Based Medicine Consultancy Ltd, για το σύνολο του εμβολιαστικού προγράμματος.

 

Πηγή

(Visited 403 times, 1 visits today)

Ετικέτες: ΕΜΒΟΛΙΟ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Μοιράστε το